Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
90minut
#97526 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Fazon je što nije ta cifra je smiješna eto zbroji derbije i ostalo s evropskim koliko su karte i dođi na brojku i vidjeces.
Zato ja spominjem kad bi davali po 300 hiljada kazni to bi vec bio problem i horde bi morale biti pažljivije, al' ovo do sada u 2019 definitivno nije.
Zato ja spominjem kad bi davali po 300 hiljada kazni to bi vec bio problem i horde bi morale biti pažljivije, al' ovo do sada u 2019 definitivno nije.
-
90minut
#97527 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
A znaš li ti Horde da hoce mogu biti na platama od uprave dakle da svakog mjeseca uzimaju dobre pare samo na agresivu?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#97528 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nek se ponovi ove od prošle sezone + evropske kazne, eto ti te cifre.
Dakle, 2019. smo već down.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#97529 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Vjerujem da mogu, ali ima i za to lijeka.90minut wrote:A znaš li ti Horde da hoce mogu biti na platama od uprave dakle da svakog mjeseca uzimaju dobre pare samo na agresivu?
Nisu sad horde tolika grupa kao recimo ove bg, pa da to nije moguće riješiti.
Na kraju krajeva, ako će se tako ići, onda ugasiti fino klub, pa neće biti ni HZ ni kluba i šta onda?
-
90minut
#97530 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa ne znam baš hajmo biti fleksibilni koliko je para sjever gurnuo u kasu recimo protiv Celtica koliko je u Zenici?Tomahawk11 wrote:Nek se ponovi ove od prošle sezone + evropske kazne, eto ti te cifre.
Koliko je protiv Zrinjskog?
-
90minut
#97531 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Brate moj pazi sad šta cu ti napisati..Tomahawk11 wrote:Vjerujem da mogu, ali ima i za to lijeka.90minut wrote:A znaš li ti Horde da hoce mogu biti na platama od uprave dakle da svakog mjeseca uzimaju dobre pare samo na agresivu?
Nisu sad horde tolika grupa kao recimo ove bg, pa da to nije moguće riješiti.
Na kraju krajeva, ako će se tako ići, onda ugasiti fino klub, pa neće biti ni HZ ni kluba i šta onda?
Ta grupica ljudi koje si spominjao na zapadu su bili na tom zapadu jer nisu htjeli da uzimaju plate od kluba!
Drugi pojedinci od prije rata velika vecina koji su vodili horde su krali na svakom koraku, a pricamo o njih 10tak zamisli sad šta bi organizovana grupa mogla raditi..Recimo da ti daju za bakljade, koreografije da mjesecno ubrizgaju po jedno 2, 3 hiljade u udruženje..Svašta se tu može raditi to je poenta..
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#97532 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Protiv Celtica nije bilo ni pola sjevera.90minut wrote:Pa ne znam baš hajmo biti fleksibilni koliko je para sjever gurnuo u kasu recimo protiv Celtica koliko je u Zenici?Tomahawk11 wrote:Nek se ponovi ove od prošle sezone + evropske kazne, eto ti te cifre.
U Zenici je to teško ocijeniti, ako gledaš onaj kvadrant gdje su bili najvatreniji, 2 000 max.
Dakle, pričamo o nekih max 25 000 KM što se tiče Evrope. Kazna će biti drastično veća.
Protiv Zrinjskog? 1000. I to baš da dam optimističnu cifru.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#97533 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ako je prosjek na sjeveru 500 po 5 KM= 2500 * 15 utakmica = 37500 KM cak i evo da uzmemo protiv Celtica 2500 * 5 = 1250090minut wrote:To je vec matematika ja sam uvjeren da uprava dobije bar 150 hiljada od sjevera za godinu uz derbije evrope i ostale vece utakmice i to minimum toliko.
Evo da dodamo i Zenicu i nekih 500 hordi po 15 KM to je 7500 KM
O kojih 100.000 od karata vi pricate...
P.S. Sad je sjever 4 KM tako da je ovaj prihod od sjevera još mizerniji...
Kakav bezobrazluk i drskost a prije svega i ocigledno nepoznavanje matetike
-
90minut
#97534 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
https://www.youtube.com/watch?v=eHMnfJQ4hwATomahawk11 wrote:Protiv Celtica nije bilo ni pola sjevera.90minut wrote:Pa ne znam baš hajmo biti fleksibilni koliko je para sjever gurnuo u kasu recimo protiv Celtica koliko je u Zenici?Tomahawk11 wrote:Nek se ponovi ove od prošle sezone + evropske kazne, eto ti te cifre.
U Zenici je to teško ocijeniti, ako gledaš onaj kvadrant gdje su bili najvatreniji, 2 000 max.
Dakle, pričamo o nekih max 25 000 KM što se tiče Evrope. Kazna će biti drastično veća.
Protiv Zrinjskog? 1000. I to baš da dam optimističnu cifru.
Pola sjevera?
7.22 u Zenici je bilo s sjevera 3 hiljade ljudi brat bratu dakle onih koji bi otisli na sjever da su u mogučnosti.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#97535 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne znam šta su bili, znam da je ružno bilo. Otišli pod vrh zapada, isto kao da za neki drugi klub navijaju90minut wrote:
Brate moj pazi sad šta cu ti napisati..
Ta grupica ljudi koje si spominjao na zapadu su bili na tom zapadu jer nisu htjeli da uzimaju plate od kluba!
Drugi pojedinci od prije rata velika vecina koji su vodili horde su krali na svakom koraku, a pricamo o njih 10tak zamisli sad šta bi organizovana grupa mogla raditi..Recimo da ti daju za bakljade, koreografije da mjesecno ubrizgaju po jedno 2, 3 hiljade u udruženje..Svašta se tu može raditi to je poenta..
Ma vidi, ja sam svjestan da svaka navijačka grupa, dakle oni najvatreniji, imaju u svojim redovima onih koji ne prezaju ni od čega i kojima ni kriminal nije stran.
A otkud znaš da, ako je već dogovor na relaciji klub - HZ, ne dobiju neka sredstva? Eto vam, ispoštovano, ali nemojte gdje ne treba.
I to je ok, nađe se neki konsenzus.
Dogovor mora biti, jer ne možeš poreći da se ovakvim potezima stiče utisak kako HZ postaju svrha sami sebi umjesto da budu navijačka grupa FKS.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#97536 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Majstore protiv CEltica nije bilo vise od 3000 ljudi na Kosevu o koje ba ti 3000 u Zenici pricas90minut wrote: Pola sjevera?
7.22 u Zenici je bilo sa sjevera 3 hiljade ljudi brat bratu dakle onih koji bi otisli na sjever da su u mogučnosti.
To sto ste se uvukli medju raju da izgleda kako vas ima više to je drugi par opanaka.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#97537 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa pola, pogledaj koliko je praznih mjesta. Plus ova rupa u sredini.90minut wrote:
https://www.youtube.com/watch?v=eHMnfJQ4hwA
Pola sjevera?
7.22 u Zenici je bilo s sjevera 3 hiljade ljudi brat bratu dakle onih koji bi otisli na sjever da su u mogučnosti.
To za Zenicu je baš teško odlučiti, jer je tu bilo svega.
Znam, jer sam bio bukvalno odmah iznad onog kvadranta gdje je bilo jezgro HZ.
A eto i da je bilo 3000, opet neće biti dovoljno da pokrije kaznu koju ćemo dobiti.
-
made_in_sarajevo
#97538 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
90minuta haj kad svi tako razmisljaju, objasni, dokazi, argumentovano samo.
dokaz, ko kaze, DOKAZ da Sabrina ( nju si prozvao) krade na kraju godine? jel sto prima platu to vi smatrate kradjom?
dokaz, ko kaze, DOKAZ da bilo ko iz kluba krade na kraju godine pa je logika bolje za kazne nego njima u dzep
?
jesi ti svjestan da sa bakljom se krsi zakon, klub dobija kaznu,a sam sjever ne moze sam otplatiti kaznu. jel znate matematiku da u vrh glave 500 ljudi na sjeveru ne moze pokriti jednu kaznu?
nisam protiv baklji ali zna se kad i gdje.
kazes u zenici nervoza pa zapalili, kakva ba nervoza? sta losa roba bila pa nervoza? svako ko pokusava opravdati ono je debil i cim pridje stadionu na steti je klubu. HZ nikad nece i ne mogu biti veci od Kluba i tacka.
argumente bi molio kako je uprava kriva sto se igra u zenici?
kako je uprava kriva sto kosevo ne ispunjava nista?
kako je uprava kriva sto su izabrali zenicu gdje nas je komplet zenica dosla para ko grbavica za jedan rentanja samo?
ako je fakat razmisljanje sjevera kao sto pises nece ni HZ daleko dogurati nazalost. "prijetnje" HZ mogu biti na platnoj listi samo na osnovu agresive... hahahhah mislis da ce to piti vode danas? hahahahhaha
izbjegavanja metaka i tu pricu ostavi za muntanje curica. nisi jedini bio dole i mani se te suplje price.
i procitaj dobro ali dobro procitaj sta ti pisu za granapa i ljetovanje. ti kad platis nesto NEMAS pravo namjerno napraviti stetu jer si ti platio nesto.
za kraj da vidim koliko si ozbiljan, cime se bavis u zivotu, neka privatna u tvom vlasnistvu firma koja sedmicno vrti 100 000+KM?
dokaz, ko kaze, DOKAZ da Sabrina ( nju si prozvao) krade na kraju godine? jel sto prima platu to vi smatrate kradjom?
dokaz, ko kaze, DOKAZ da bilo ko iz kluba krade na kraju godine pa je logika bolje za kazne nego njima u dzep
jesi ti svjestan da sa bakljom se krsi zakon, klub dobija kaznu,a sam sjever ne moze sam otplatiti kaznu. jel znate matematiku da u vrh glave 500 ljudi na sjeveru ne moze pokriti jednu kaznu?
nisam protiv baklji ali zna se kad i gdje.
kazes u zenici nervoza pa zapalili, kakva ba nervoza? sta losa roba bila pa nervoza? svako ko pokusava opravdati ono je debil i cim pridje stadionu na steti je klubu. HZ nikad nece i ne mogu biti veci od Kluba i tacka.
argumente bi molio kako je uprava kriva sto se igra u zenici?
kako je uprava kriva sto kosevo ne ispunjava nista?
kako je uprava kriva sto su izabrali zenicu gdje nas je komplet zenica dosla para ko grbavica za jedan rentanja samo?
ako je fakat razmisljanje sjevera kao sto pises nece ni HZ daleko dogurati nazalost. "prijetnje" HZ mogu biti na platnoj listi samo na osnovu agresive... hahahhah mislis da ce to piti vode danas? hahahahhaha
izbjegavanja metaka i tu pricu ostavi za muntanje curica. nisi jedini bio dole i mani se te suplje price.
i procitaj dobro ali dobro procitaj sta ti pisu za granapa i ljetovanje. ti kad platis nesto NEMAS pravo namjerno napraviti stetu jer si ti platio nesto.
za kraj da vidim koliko si ozbiljan, cime se bavis u zivotu, neka privatna u tvom vlasnistvu firma koja sedmicno vrti 100 000+KM?
-
90minut
#97539 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Brate bio sam dio tih na vrhu zapada..Tomahawk11 wrote:Ne znam šta su bili, znam da je ružno bilo. Otišli pod vrh zapada, isto kao da za neki drugi klub navijaju90minut wrote:
Brate moj pazi sad šta cu ti napisati..
Drugi pojedinci od prije rata velika vecina koji su vodili horde su krali na svakom koraku, a pricamo o njih 10tak zamisli sad šta bi organizovana grupa mogla raditi..Recimo da ti daju za bakljade, koreografije da mjesecno ubrizgaju po jedno 2, 3 hiljade u udruženje..Svašta se tu može raditi to je poenta..![]()
Ma vidi, ja sam svjestan da svaka navijačka grupa, dakle oni najvatreniji, imaju u svojim redovima onih koji ne prezaju ni od čega i kojima ni kriminal nije stran.
A otkud znaš da, ako je već dogovor na relaciji klub - HZ, ne dobiju neka sredstva? Eto vam, ispoštovano, ali nemojte gdje ne treba.
I to je ok, nađe se neki konsenzus.
Dogovor mora biti, jer ne možeš poreći da se ovakvim potezima stiče utisak kako HZ postaju svrha sami sebi umjesto da budu navijačka grupa FKS.
Prešlo se jer u to vrijeme likovi s kojim sam bio na tom zapadu nisu mogli protiv ovih hijena starijih koji su krali od uprave i koji su u svojim redovima imali kriminalce koji su utoke nosali i tako to..
A ti momci na zapadu ( koji su stariji po par godina od mene bili ) jer sam 92 su bili u to vrijeme golobradi momci po 20-21 godinu i tako to i nisu se mogli izboriti zato ti nije bilo na sjeveru navijanja godinama i godinama..
Znaš da je bio dogovor jer sam bio prisutan
Dakle dogovorilo se da se u evropi ne pale baklje jer su kazne ogromne i kao što vidiš od tad se to poštovalo i ocigledno je u 2019 to sve isparilo prošlo je mnogo godina zar ne.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#97540 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pričamo li o prošloj sezoni? Ili je to neka ranija priča čini mi se? Ovo vezano za grupu na zapadu.90minut wrote: Brate bio sam dio tih na vrhu zapada..
Prešlo se jer u to vrijeme likovi s kojim sam bio na tom zapadu nisu mogli protiv ovih hijena starijih koji su krali od uprave i koji su u svojim redovima imali kriminalce koji su utoke nosali i tako to..
A ti momci na zapadu ( koji su stariji po par godina od mene bili ) jer sam 92 su bili u to vrijeme golobradi momci po 20-21 godinu i tako to i nisu se mogli izboriti zato ti nije bilo na sjeveru navijanja godinama i godinama..
Znaš da je bio dogovor jer sam bio prisutan![]()
Dakle dogovorilo se da se u evropi ne pale baklje jer su kazne ogromne i kao što vidiš od tad se to poštovalo i ocigledno je u 2019 to sve isparilo prošlo je mnogo godina zar ne.
- TheProfessional
#97541 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Car je go.
I manite se te patetie u vezi i "zapada" i u vezi Listice. 90% onih koji su tada presli na zapad, danas je protiv ovakve tribine.
I manite se te patetie u vezi i "zapada" i u vezi Listice. 90% onih koji su tada presli na zapad, danas je protiv ovakve tribine.
-
90minut
#97542 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Brate pricamo prvo o periodu od 2002 do 2006 zašto nije bilo navijanja na sjeveru pa pricamo o 2007 kad su to momci vec malo odrasli i krenuli da se bore za tribinu.Tomahawk11 wrote:Pričamo li o prošloj sezoni? Ili je to neka ranija priča čini mi se? Ovo vezano za grupu na zapadu.90minut wrote: Brate bio sam dio tih na vrhu zapada..
Znaš da je bio dogovor jer sam bio prisutan![]()
Pa pricamo isto kad se oformio 2007 kop na zapadu odakle se navijalo jer nisu momci htjeli biti dio ovih lopova koji su krali šakom i kapom.
Pricamo o 2008 i povratku tih momaka na sjever i dolazimo do 2009 godine o kojoj ti ja pricam da se tad sastankom odlucilo da se na pale baklje po evropi.
Današnja generacija s tom se ne može porediti iako ima tu fin broj momaka i dalje koji su bili dio te koja je vratila horde na pravo mjesto, al' opet stojim uz njih i kazem da ne treba prestati jer je savez otkrio nove taktike kako udarati po klubovima.
Last edited by 90minut on 19/08/2019 09:47, edited 1 time in total.
-
made_in_sarajevo
#97543 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
i pricas o momcima kojima je klub na prvom mjestu. trenutnim su oni i HZ na prvom mjestu,a klub upitno gdje je.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#97544 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
ja pričam o friškim stvarima, dakle prošla/pretprošla sezona, a ti nisi u tim vodama90minut wrote:
Brate pricamo prvo o periodu od 2002 do 2006 zašto nije bilo navijanja na sjeveru pa pricamo o 2007 kad su to momci vec malo odrasli i krenuli da se bore za tribinu.
Pa pricamo isto kad se oformio 2007 kop na zapadu odakle se navijalo jer nisu momci htjeli biti dio ovih lopova koji su krali šakom i kapom.
Pricamo o 2008 i povratka tih momaka na sjever i dolazimo do 2009 godine o kojoj ti ja pricam da se tad sastankom odlucilo da se na pali baklje po evropi.
Današnja generacija s tom se ne može porediti iako ima tu fin broj momaka i dalje koji su bili dio te koja je vratila horde na pravo mjesto, al' opet stojim uz njih i kazem da ne treba prestati jer je savez otkrio nove taktike kako udarati po klubovima.
Grupa što se prebacila na vrh zapada, imali su i neki naziv, ne mogu se sjetiti, baš ono izdvojeni bili, čini mi se donosili i neke svoje transparente.
-
90minut
#97545 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ja eto ti znaš kome je šta na prvom mjestu.made_in_sarajevo wrote:i pricas o momcima kojima je klub na prvom mjestu. trenutnim su oni i HZ na prvom mjestu,a klub upitno gdje je.
-
90minut
#97546 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Znam o cemu pricas sad i nemoj njih ni spominjati više ne vrijedi kao što vidiš bili su jednu utakmicu tu.Tomahawk11 wrote:ja pričam o friškim stvarima, dakle prošla/pretprošla sezona, a ti nisi u tim vodama90minut wrote:
Brate pricamo prvo o periodu od 2002 do 2006 zašto nije bilo navijanja na sjeveru pa pricamo o 2007 kad su to momci vec malo odrasli i krenuli da se bore za tribinu.
Pricamo o 2008 i povratka tih momaka na sjever i dolazimo do 2009 godine o kojoj ti ja pricam da se tad sastankom odlucilo da se na pali baklje po evropi.
Današnja generacija s tom se ne može porediti iako ima tu fin broj momaka i dalje koji su bili dio te koja je vratila horde na pravo mjesto, al' opet stojim uz njih i kazem da ne treba prestati jer je savez otkrio nove taktike kako udarati po klubovima.![]()
Grupa što se prebacila na vrh zapada, imali su i neki naziv, ne mogu se sjetiti, baš ono izdvojeni bili, čini mi se donosili i neke svoje transparente.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#97547 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
E dobro, eto nećemo, slažem se, to je bilo kratkog daha i nema više.
I ova navijačka priča, složiti se nećemo, svako ima svoje poglede, dakle...mlatimo praznu slamu.
I ova navijačka priča, složiti se nećemo, svako ima svoje poglede, dakle...mlatimo praznu slamu.
-
90minut
#97548 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
To je forum tu smo da je mlatimoTomahawk11 wrote:E dobro, eto nećemo, slažem se, to je bilo kratkog daha i nema više.
Slažem se ja s tobom ima tu svega među ruljom i momaka koji su ugledni u društvu i ovo im dođe kao hobi ima i klasicne klošarije ima svega uglavnom.
Volio bi i ja tacno znati da li sjever placa svoje kazne jer ako ne placa to treba sasjeci da ne ide preko ulaznica i prihoda od sjevera recimo.
Svjestan sam isto tako da ima tu likova koje boli pipa o ovom što pricam i ne zanima koliko i šta placa uprava savezu.
Dobro je dok ih zanima evropa i ovo treba unutar grupe riješiti da se ne ponovi naredne godine.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#97549 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
90minut wrote:To je forum tu smo da je mlatimoTomahawk11 wrote:E dobro, eto nećemo, slažem se, to je bilo kratkog daha i nema više.
I ova navijačka priča, složiti se nećemo, svako ima svoje poglede, dakle...mlatimo praznu slamu.![]()
Slažem se ja s tobom ima tu svega među ruljom i momaka koji su ugledni u društvu i ovo im dođe kao hobi ima i klasicne klošarije ima svega uglavnom.
Volio bi i ja tacno znati da li sjever placa svoje kazne jer ako ne placa to treba sasjeci da ne ide preko ulaznica i prihoda od sjevera recimo.
Svjestan sam isto tako da ima tu likova koje boli pipa o ovom što pricam i ne zanima koliko i šta placa uprava savezu.
Dobro je dok ih zanima evropa i ovo treba unutar grupe riješiti da se ne ponovi naredne godine.
-
90minut
#97550 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Podsjetio si me priče bilo gostovanje u Modriči i pored mene lik kojeg sam tad znao iz viđenja samo zapalio baklju i trese je momak gore dole meni na glavu pada komadici i prođe vremena ženi na čarsiji pozlilo ja zovem hitnu kad iz hitne taj isti lik izlazi stavlja je u nju pozdravi se s mnom i ode.Tomahawk11 wrote:90minut wrote:To je forum tu smo da je mlatimoTomahawk11 wrote:E dobro, eto nećemo, slažem se, to je bilo kratkog daha i nema više.
I ova navijačka priča, složiti se nećemo, svako ima svoje poglede, dakle...mlatimo praznu slamu.![]()
Dabogda mi sve izginulo što volim ako te lažem..