Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
mirza_15

#97501 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mirza_15 »

90minut wrote:
mirza_15 wrote:
90minut wrote: Moj ti ja kad sam po širokom metke izbjegavao ti nisi imao 5 gostovanja u nogama pored lukavice.
I to ti daje za pravo da možeš da radiš šta hoćeš? Fino ti je čovjek napisao na primjeru granapa. Uđeš, potrošiš 100 KM i na izlazu razbiješ namjerno staklo i kažeš da si to platio. E ovdje ti je isto. Utakmica je roba. Tvoje pare za kartu su cijena te robe. Tvoja baklja je ono razbijeno staklo.
Hajde procitaj tu logiku još jedno 50 puta i uporedi šta sam ja pisao oko mase koja dijeli isto mišljenje pa se vrati i daj novi odgovor. :zid:
Znaš šta je problem sa mišljenjem? To što je ko guzica. Svako ga ima. Mogu ja misliti da je ok voziti 120 km/h, ali ću snositi posljedice ukoliko svoje mišljenje provedem u djelo. Uzalud ću objašnjavati da sam platio registraciju i porez i akcize za gorivo.

Koja bolan "masa"? Vas 100? Nas 95% ostalih ne dijelimo to mišljenje! O čemu bolan pričaš? Fakat ne vrijedi. Ovo treba rješavati novčanim kaznama pojedincima pa da vidimo hoće li promijeniti mišljenje.
90minut

#97502 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 90minut »

rocco_siffredi wrote:Treba bakljada, treba napraviti atmosferu, ali tacno na ciljanim utakmicama (na evropskim nikako) nek se i horde ispisu. Realno, ne vidim ni ja smisao zapaliti je na utakmici protiv Zvijezda 09.
Ali i ovi iz kluba bezveze seru. Kazem, u jednoj situaciji pisaju po navijacima, u drugoj bi da puse lulu mira.
Uvijek sam to govorio pod br 1 nemoj bacati na tartan stazu pod br 2 da se niti jedna ne upali po danu jer nema logike osim po kiši :D

I pod br 3 po danu samo dimne..
90minut

#97503 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 90minut »

Ko si ti i tvojih 95 posto drugovi s istoka i zapada?

Kakve ti veze imaš s bilo cim što radi sjever jesi li svjestan šta pišeš čekiraj se.
90minut

#97504 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 90minut »

Tomahawk11 wrote:
90minut wrote:Ma ono u Zenici je bilo od nervoze..
Znaš i sam da se ne pali na evropskim jer su kazne ogromne.

Kad skontaš da se toliko godina ispoštovalo i da ce ovo biti prva kazna nakon bog zna koliko vremena u evropi onda i nije loše zar ne?

Što se tice baklji k'o baklji i pirotehnike opcenito momci ce i dalje nastaviti paliti to što je došao novi zakon lopova iz saveza to nece promjeniti inč ničega niti treba.

Dakle kad ja ovo pišem svjestan sam da pišem debilanu i gluposti kad se gleda iz vašeg ugla i iako znam da to jeste debilana i bespotrebna glupost svjestan sam da je to uvijek bila gotiva na tribini i da ce se nastaviti paliti i niko to nece moci promjeniti.
Čini mi se da je spomenuto kako mi već imamo upozorenje po pitanju bakljade i topovskih, sad kad tačno ne znam, i da bi ovo sad moglo biti dobro po ušima.

Vjeruj da se to sve da promijeniti vrlo lahko, međutim živimo u BiH, pa neće.
Promjenjen je navijački štimung strašnih Engleza gdje si imao stotine hiljada teških huligana, da ne može promijeniti nekoliko stotina.
Sve može vjeruj, samo je pitanje koliko je nekom zaista do toga da se promijeni.
Imaju po hrvatskoj jebene zakone i u srbiji pa se ništa promjenilo nije kad kazem jebene gore nego ovdje 5 puta recimo ako te uhvate s bakljom dobiješ zabranu po godinu+ da se moraš u policijsku stanicu javljati..

Po evropi imaš još gore, a ljudi pale 5 puta više nego što mi palimo englezi su sjebani prvenstveno zbog nasilja ne pirotehnike treba to razdvajati.
Logovan

#97505 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

90minut wrote:
Moj ti ja kad sam po širokom metke izbjegavao ti nisi imao 5 gostovanja u nogama pored lukavice.
Ma da si bio na svim mogućim gostovanjima po BiH, po svim livadama i oranicama, da si obišao sva Euro gostovanja, ne daje ti za pravo da pališ.
Company85

#97506 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Company85 »

Ovo je nesto cega sam se bojao a pocelo je prije par godina. Svrha HZ vise nije podrska Kluba vec su sami sebi svrha i to se ne moze rijesiti nikakvim razgovorima jer oni ovim pokazuju da nisu tu zbog Kluba nego furke.
vegass

#97507 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by vegass »

Upravo tako. Par stotina momaka je postalo svrha sami sebi. Ja kad sam hordao prije 15-20 godina bilo nas je na sjeveru duplo više nego sada i palilo se duplo više nego sada, ali smo znali kada, ko i zašto. Ovo sada je glupost. Ne mogu skupit 1000 ljudi na sjeveru, a mogu kupit baklje. Nigdje veze...
90minut

#97508 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 90minut »

vegass wrote:Upravo tako. Par stotina momaka je postalo svrha sami sebi. Ja kad sam hordao prije 15-20 godina bilo nas je na sjeveru duplo više nego sada i palilo se duplo više nego sada, ali smo znali kada, ko i zašto. Ovo sada je glupost. Ne mogu skupit 1000 ljudi na sjeveru, a mogu kupit baklje. Nigdje veze...
Gdje vas je bilo na derbiju?

Na svim ostalim utakmicama bilo po 100 ljudi na sjeveru par poznatih grobara sjevera poslije rata kralo redom i tjerali i ono malo raje što je bilo.
Pusti se šupljih ti kad si bio na sjeveru vjerovatno si imao šal Rome oko vrata takav je profil ljudi bio na sjeveru u to vrijeme.
gold'n'brown

#97509 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by gold'n'brown »

Da rezimiramo, sve te ultras furke su retardirane i postoje jedino u balkanskim prcijama. Ne kazem da ni pijani englez ne bi dozivio ekstazu uz zapaljenu baklju dok guta kancerogeni dim, ali ne smije. Sve dok ovdje neko smije to ce i raditi. Koliko znam Bilino Polje ima nekakav video nadzor, zasto niko nije pregledao te snimke i utbrdio ko je zapalio baklje? Iskreno, kontrole su bile katastrofalne i moglo se unijeti sta se htjelo. Tu i klub snosi dobar dio krivice. Ne kazem da se baklja ne moze prosvercati, ali kontrole moraju biti rigoroznije. Vise redara uposliti, vise ulaza otvoriti i rigorozne kontrole i bit ce puno manje baklji. Na zalost to sve kosta, ali se moze rijesiti.
Ultraviolent

#97510 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Ultraviolent »

E čuj retardirane ultras furke :D To je način života kao i mnogi drugi, ljudi se pronalaze u nečemu, ako ti je to besmisleno nema potrebe za uvredama. No nije to ništa čudno ljudi inače drugačije gledaju na nešto što ne razumiju i ne znaju. Imaju predrasude o tome i stavljaju u negativan kontekst. Nebitno.
Još jače je iz tolikog neznanja izvaliti da je to samo zastupljeno na balkanu.

Hz nikada ne pale baklje na domaćim evropskim tekmama što je za pohvalu. Ovo u Zenici je bila iznimka i stvarno ne razumijem to (možda su mislili da je gostovanje xd), čak niko nije pokušao spriječiti što ranije nije bio slučaj. Sjećam se jedne prilike zamalo je došlo do tuče radi jedne baklje (mislim da je Levski).
Izgladiće se ova situacija i doći će do kompromisa jer dobijati ogromne kazne od saveza (jebem im mater ovom prilikom) radi tri upaljene baklje bez ikakvog povoda protiv jebene Zvijezde 09 je besmisleno.
Nadoći će Horde ovo su ipak nove generacije :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#97511 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Samo što nije savez za Zenicu nego UEFA, a oni deru pravo.
Ako se nikad nije palilo na evropskim (a nešto nisam siguran, čini mi se da je bilo i na Celticu baklji?!), al eto ako se i palilo, samo da se nije na teren ubacivalo.
Najse, džabe krečimo, da sačekamo ferman do UEFE, pa ćemo vidjeti hoće li biti pameti ili će biti jebaji ga.
90minut

#97512 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 90minut »

Cuj nešto nisi siguran pa jesi li svjestan 2012 protiv Levskog da je bila tolika ložiona među rajom da ako nisu davali velike kazne da bi bilo jedno 500 baklji zapaljenih minimum?

I da na vrhu tribine lik zapalio baklju poletilo 50 ljudi da mu je ugase jer je bio takav dogovor još tamo od sastanka 2009 koji sam spominjao na drugoj temi da se ne pali zbog velikih kazni.

Kazes bilo par protiv Celtica pa da nije dogovor na snazi gorilo bi sve.
TheProfessional

#97513 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by TheProfessional »

Nije dobro da se navijaci koji nisu dio grupe bave navijacima niti je dobro da se navijaci koji ne znaju sta znaci placanje racuna za struju i nisu vidjeli 50 KM od suneta bave finansijama kluba. Ne ide.
Pored svega toga moras e adaptirati, evoluirati... koliko god to bilo tesko. Ono sto se radilo 80tih nije moglo 90tih, ono sto se radilo 2000 nije moglo 2009, i ono sto se radilo 2009 ne moze biti modus operandi u 2019. Ko se ne prilagodi datom vremenu i situaciji i odvoji se u svoj svijet i svoje misljenje jedino uzima kao relevatno imace trenutak slave zbog toga, svi ce ga tapsati po ramenu i reci "to majstore tako se to radi"... i nestace u nepovrat. Ko zvijezda padalica; odvoji se, zasija i nestane :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#97514 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

90minut wrote:Cuj nešto nisi siguran pa jesi li svjestan 2012 protiv Levskog da je bila tolika ložiona među rajom da ako nisu davali velike kazne da bi bilo jedno 500 baklji zapaljenih minimum?

I da na vrhu tribine lik zapalio baklju poletilo 50 ljudi da mu je ugase jer je bio takav dogovor još tamo od sastanka 2009 koji sam spominjao na drugoj temi da se ne pali zbog velikih kazni.

Ja konkretno ove zadnje utakmice, a čini mi se da je neko govorio kako već imamo opomenu od UEFE. Ne znam je li tako, ali ako jeste, onda će nam dobro odrezati.

Ja bih bio najsretniji da HZ naprave takav kodeks, da to bude neka kultura kad se već pali, ono u Zenici je dno dna.
Tomahawk11
Globalni moderator

#97515 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

TheProfessional wrote:Nije dobro da se navijaci koji nisu dio grupe bave navijacima niti je dobro da se navijaci koji ne znaju sta znaci placanje racuna za struju i nisu vidjeli 50 KM od suneta bave finansijama kluba. Ne ide.
Pored svega toga moras e adaptirati, evoluirati... koliko god to bilo tesko. Ono sto se radilo 80tih nije moglo 90tih, ono sto se radilo 2000 nije moglo 2009, i ono sto se radilo 2009 ne moze biti modus operandi u 2019. Ko se ne prilagodi datom vremenu i situaciji i odvoji se u svoj svijet i svoje misljenje jedino uzima kao relevatno imace trenutak slave zbog toga, svi ce ga tapsati po ramenu i reci "to majstore tako se to radi"... i nestace u nepovrat. Ko zvijezda padalica; odvoji se, zasija i nestane :)
I ja sam navijač FKS. Ako se nešto radi protiv FKS, imam pravo da se time bavim. Ako to radi neki drugi navijač FKS, također imam pravo da to komentarišem i dignem glas protiv toga.
Kažu kako HZ ima dogovor sa FKS vezano za bakljade. Super. Onda imaš odgovornost da neodgovorne pojedince u redovima sankcionišeš. Jesi li navijačka grupa ili svako radi šta mu ćejf? Ne ide, ali nikako.
90minut

#97516 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 90minut »

Tomahawk11 wrote:
90minut wrote:Cuj nešto nisi siguran pa jesi li svjestan 2012 protiv Levskog da je bila tolika ložiona među rajom da ako nisu davali velike kazne da bi bilo jedno 500 baklji zapaljenih minimum?

Ja konkretno ove zadnje utakmice, a čini mi se da je neko govorio kako već imamo opomenu od UEFE. Ne znam je li tako, ali ako jeste, onda će nam dobro odrezati.

Ja bih bio najsretniji da HZ naprave takav kodeks, da to bude neka kultura kad se već pali, ono u Zenici je dno dna.
Da apsolutno se slažemo oko toga ono u Zenici je debilana klasicna ocigledno urađena od pojedinaca koji su u jezgru i kojima ne mogu drugi normalniji ništa reci ili jednostavno nisu htjeli jer je Sarajevo gubilo u tim momentima i nervoza je bila ogromna.
90minut

#97517 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 90minut »

Tomahawk11 wrote:
TheProfessional wrote:Nije dobro da se navijaci koji nisu dio grupe bave navijacima niti je dobro da se navijaci koji ne znaju sta znaci placanje racuna za struju i nisu vidjeli 50 KM od suneta bave finansijama kluba. Ne ide.
I ja sam navijač FKS. Ako se nešto radi protiv FKS, imam pravo da se time bavim. Ako to radi neki drugi navijač FKS, također imam pravo da to komentarišem i dignem glas protiv toga.
Kažu kako HZ ima dogovor sa FKS vezano za bakljade. Super. Onda imaš odgovornost da neodgovorne pojedince u redovima sankcionišeš. Jesi li navijačka grupa ili svako radi šta mu ćejf? Ne ide, ali nikako.
Pa to je i poenta sankcionisalo se godinama i godinama u evropi jedne prilike su i šamari padali pricamo o periodu od 10 godina brate i onda dosla 2019 i desilo se ovo.

To je ocigledno do toga što je doslo vece anarhije unutar HZ nego što je to bilo ranije dakle ne mogu pricati o tome jer ne znam i nisam aktivan dovoljno da bi znao tacno ko šta i kako.
90minut

#97518 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 90minut »

Stoji ti ta priča, al' da savez recimo za godinu sveukupno nakupi po jedno 250 do 300 hiljada onda bi tvoja priča imala smisla ovako 100 hiljada je prihvatljivo za ljude i placaju iz svog dzepa od ulaznica i svega što sam vec pisao.
Tomahawk11
Globalni moderator

#97519 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Tačnije, 140 hiljada prošla sezona. Za naše uslove, to je fina cifra.
Da se ide po nekom dogovoru, ne bi ni pola toga bilo.
Šta fali dogovoriti, ide bakljada, šta znam, derbi, Zrinjski, za titulu i tako to?
Koji će ti klinac sa MDK ili TC?
TheProfessional

#97520 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by TheProfessional »

Tomahawk11 wrote:
Mislim da si me pogresno skontao. U principu ako nisi dio grupe sta tebe ima da zanima kako se oni organiziraju. Ako ti se ne svidja napravi svoje udruzenje navijaca, grupu sta vec pa djeluj. Ali ne. Napravis bordo prijatelji pa onda na misice navijaca hoces da preuzmes klub. A onda kad to uradis hoces da unistis onog ko te postavio na poziciju moci. Imali smo tu situaciju. "Mi cemo otici cim navijaci to budu javno trazili" :run: Grupa jedva prezivjela te "prijatelje". Ne branim ja ovaj nacin razmizljanja, cak sam i protiv toga ali nisam u stanju da to promijenim i sklonim se od toga. Ali nisam ni jedan od onih koji ce kad dodje do problema doci u prostorije udruzenja ili pitati po kafanama "kontaju li Horde sta uraditi po pitanju..."

@90minut
Ne placas ti karte da bi se od toga placale kazne. Postavka stvari nije dobra odma u startu. Novac koji se dobije od ulaznica treba da ide u budzet kluba pa odatle dalje u pravom smjeru. Da li se tako radili ili ne je vec druga stvar. To ti je isto ko da udes na more platis apartman 500 KM i razbijes sve zivo i kad dodje gazda ti kazes pa platio sam. Jesi koristenje ali ne i stetu. Banaliziram koliko mogu da pojednostavim postavku.

Misljenje da navijaci placaju kazne tim sto ih dodje 200 na utakmicu a karta 5 KM za sjever (1000 KM) i dobar dio udje na one ili free ili clanske karte a kazna izonosi 5000 KM... ne ide mi najbolje matematika.

ps
Admin pls obrisi ovaj ispod post :D
Last edited by TheProfessional on 19/08/2019 09:17, edited 2 times in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#97521 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

TheProfessional wrote:
Mislim da si me pogresno skontao. U principu ako nisi dio grupe sta tebe ima da zanima kako se oni organiziraju. Ako ti se ne svidja napravi svoje udruzenje navijaca, grupu sta vec pa djeluj. Ali ne. Napravis bordo prijatelji pa onda na misice navijaca hoces da preuzmes klub. A onda kad to uradis hoces da unistis onog ko te postavio na poziciju moci. Imali smo tu situaciju. "Mi cemo otici cim navijaci to budu javno trazili" :run: Grupa jedva prezivjela te "prijatelje". Ne branim ja ovaj nacin razmizljanja, cak sam i protiv toga ali nisam u stanju da to promijenim i sklonim se od toga. Ali nisam ni jedan od onih koji ce kad dodje do problema doci u prostorije udruzenja ili pitati po kafanama "kontaju li Horde sta uraditi po pitanju..."
U principu si u pravu, ne treba da me zanima kako se HZ organizuju, ali opet podvlačim, ako je djelovanje HZ na štetu kluba, onda me se tiče.

To sa suprostavljenim grupama koje navijaju za isti klub mi je bljak. To ne vodi ničemu dobrom. Sjećam se one grupice na zapadu :roll:
Ako već imaš HZ, BP, Veterane ili koga već, treba da postoji neko razumjevanje i neka saradnja, a ne da se kolju međusobno.
90minut

#97522 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 90minut »

Banaliziraš kao i ostali, al' toliko vam je smiješno banaliziranje da je to komedija.

Evo da i tebi odgovorim svi koj idu na sjever su na istom razmišljanju što se tice pirotehnike svi do jednog.
Dakle kad se placaju kazne placaju se od sve i jednog navijaca koji je tokom godine ušao na sjever jer da ne prihvata te stvari taj isti navijac bi bio na zapadu i istoku zar ne?

Dakle porediš ovo iznad što sam napisao s tim da ja platim 500 maraka GDJE SAM POJEDINAC i razbijem sve okolo i kazem platio sam jesi li svjestan stvarno šta pišeš zar je ovo teško skontati stvari su jednostavne kao 2 + 2.
Tomahawk11
Globalni moderator

#97523 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Znači, ako je kazni 140 000 za godinu, a prihod od sjevera 100 000, plati se sve od sjevera :mrgreen:

Ili?
90minut

#97524 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 90minut »

To je vec matematika ja sam uvjeren da uprava dobije bar 150 hiljada od sjevera za godinu uz derbije evrope i ostale vece utakmice i to minimum toliko.
Tomahawk11
Globalni moderator

#97525 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Ma mogu i ja biti svašta nešto uvjeren, ali šta ako je ovako, ako je ipak manje uplaćeno od strane sjevera nego što je kazni bilo?
Locked