Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Djubre_

#9751 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

BadBoy wrote:Može jedno iskreno pitanje? Šta je svima zabremedet taj ripple efekat? Vidim raja na svim forumima samo to traže :D Fakat ne kontam.
Ja to imam tvornicki, i vjeruj da ne koristim. Malo u pocetku. Ljepse mi ovako kad se krug pojavi.. a zanimljivo jest jbg..

Sent from my SGH-I747 using Tapatalk 2
BadBoy

#9752 Re: Android OS

Post by BadBoy »

andr0id wrote:
BadBoy wrote:Može jedno iskreno pitanje? Šta je svima zabremedet taj ripple efekat? Vidim raja na svim forumima samo to traže :D Fakat ne kontam.
Ja to imam tvornicki, i vjeruj da ne koristim. Malo u pocetku. Ljepse mi ovako kad se krug pojavi.. a zanimljivo jest jbg..

Hvala, o tome pričam isto i ja baš razmišljam. Probao, bilo malo zanimljivo ali je onaj krug praktičniji.
quarterback

#9753 Re: Android OS

Post by quarterback »

meni je taman dobro doslo da malo promjenim locker pro skin, lijepo ovo izgleda a i ima custom shortcute sto mi je super, jedino mi nedostaje ono da mogu skrolovati ekran lijevo desno dok je zakljucan radi prikaza widgeta
skriveni

#9754 Re: Android OS

Post by skriveni »

ma cim sam vidio da mi ko laga odma sam ga izbriso...nisam beze instalirao slim rom da bi mi lagalo :/ inace upitanju je galaxy note
Tsubasa

#9755 Re: Android OS

Post by Tsubasa »

Tsubasa wrote:Pocetnik sam sto se tice Androida. Zanima me ima li neki program koji ce zabraniti programima da se upale kada se nakacim na net. Znaci samo da se upali ono na sta ja kliknem a ne da mi automatski pokrene whatsapp, viber itd.
Niko?
Maharadza

#9756 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Tsubasa wrote:
Tsubasa wrote:Pocetnik sam sto se tice Androida. Zanima me ima li neki program koji ce zabraniti programima da se upale kada se nakacim na net. Znaci samo da se upali ono na sta ja kliknem a ne da mi automatski pokrene whatsapp, viber itd.
Niko?
Droidwall, ako želiš određenim app-ovima zabraniti pristup net-u. ;)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4
Tsubasa

#9757 Re: Android OS

Post by Tsubasa »

Meni treba program da mi se ne pokrecu automatski appovi kad se konektujem vec samo kad ih ja pokrenem. S obzirom da je starija verzija androida ne mogu direktno iz njega to odraditi. Mora biti nesto. Pomagajte :)
Maharadza

#9758 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Tsubasa wrote:Meni treba program da mi se ne pokrecu automatski appovi kad se konektujem vec samo kad ih ja pokrenem. S obzirom da je starija verzija androida ne mogu direktno iz njega to odraditi. Mora biti nesto. Pomagajte :)
Bilo koji task manager?! Probaj clean master. Upališ auto-kill opciju i fertig. ;)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4
Qler

#9759 Re: Android OS

Post by Qler »

Maharadza

#9760 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Ja stvarno ne znam zašto ovo treba korejcima?! :roll:

Note 3 je zvijer i bez ovoga "namještanja" mada je diskutabilno da li se tako uopšte može nazvati uzimajući u obzir da prikazuju samo puni "potencijal" ugrađenog' hardvera ali da su trebali možda ostati u "realnim" uslovima testiranja a ne "idealnim", svakako bi pametnije bilo jer novi Note ionako samo ima pozitivne ocjene i riječi hvale od sviju koji su imali privilegiju da ga isprobaju!

Najkompletniji review na yubitu za Note3! :thumbup:
Pokerboy11

#9761 Re: Android OS

Post by Pokerboy11 »

Evo dns bio update za fifu 14... ali opet nmg da se konektujem na origin. Prije sam mogao tako sto izadjem pa udjem opet, ali sad nema teoretske sanse ...

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk 4
fantabox

#9762 Re: Android OS

Post by fantabox »

Tsubasa wrote:Meni treba program da mi se ne pokrecu automatski appovi kad se konektujem vec samo kad ih ja pokrenem. S obzirom da je starija verzija androida ne mogu direktno iz njega to odraditi. Mora biti nesto. Pomagajte :)
https://play.google.com/store/apps/deta ... g.greenify
Tsubasa

#9763 Re: Android OS

Post by Tsubasa »

fantabox wrote:
https://play.google.com/store/apps/deta ... g.greenify
Nije kompatabilan sa mojim mobitelom :(
skriveni

#9764 Re: Android OS

Post by skriveni »

Nego radi li vama ova piratska fifa online ?? ovaj server nikad da proradi :/
Nermin_BH

#9765 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

Lazo_makazica wrote:
quarterback wrote:vala nije mi nikad ni naumpalo da ovako nesto ima ali ako ima jedino mi na pamet padaju electronic centar titova - m. dvor i rs electronics na dobrinji
Hvala za info. Pukle su mi klasicne 3,5mm slusalice i komad toga je ostao zaglavljen u jacku telefona. Zato sam i dosao na ideju ovog prespajanja. Ili mozda neko zna neki nacin da se taj komad izvuce iz audio ulaza?
Jedino sta ti treba jeste super ljepilo i cackalica. Odrezi vrh cackalice da bude deblja onda malo super ljepila stavis na vrh ali skroz malo (prije toga u audio ulazu ispravi dio sto je ostao unutra) onda samo gurnes sacekas dok ufati i izvuces i to je to, samo oprezno i nemoj puno stavljati ljepila na cackalicu da kaplje sa nje nego samo malo skroz malo. Pogledaj ove klipove

https://www.youtube.com/watch?v=7JjfYFm ... ata_player

https://www.youtube.com/watch?v=er_dTMl ... ata_player
Last edited by Nermin_BH on 03/10/2013 00:27, edited 2 times in total.
Kal El

#9766 Re: Android OS

Post by Kal El »

Skini besplatno,možeš igrati Ultimate team ;) Maloprije potrošio 80k na Gold Pack,evo opet skupljam :lol:

Sent from my LT26i using Tapatalk 4
zippoo87

#9767 Re: Android OS

Post by zippoo87 »

pozdrav raja
ima li neka aplikacija koja omogucava da upalim display pomocu fizickih tipki (home,menu,back) ili pipkanjem ekrana,znaci da se upali display samo,puklo mi je dugme za paljenje a samim tim i otkljucavanje

znam da su bile neke aplikacije,ali ne znam kako se zovu

ili aplikacija pomocu koje mogu mijenjati namjenu tipkama,pa da mi recimo home pali display ?
pomagajte,gori :D
android je 2.2 na telefonu,ako je to bitno
holowey

#9768 Re: Android OS

Post by holowey »

zippoo87 wrote:pozdrav raja
ima li neka aplikacija koja omogucava da upalim display pomocu fizickih tipki (home,menu,back) ili pipkanjem ekrana,znaci da se upali display samo,puklo mi je dugme za paljenje a samim tim i otkljucavanje

ili aplikacija pomocu koje mogu mijenjati namjenu tipkama,pa da mi recimo home pali display ?
trebalo bi da i preko home dugmeta aktiviras display...

ako ti je puklo dugme za ukljucivanje mobitela, znaci moras dobro da pazis da ti se ne istrosi baterija?
zippoo87

#9769 Re: Android OS

Post by zippoo87 »

holowey wrote:

trebalo bi da i preko home dugmeta aktiviras display...

ako ti je puklo dugme za ukljucivanje mobitela, znaci moras dobro da pazis da ti se ne istrosi baterija?
ma puklo je na oklopu,moze se ukljucivati i iskljucivati,samo sto svaki put treba skiinuti zadnji poklopac
kod mene nece da se pali display na ove dole fizicke tipke,nekada je radilo to,a kada sam nabacio neki custom rom ,vise ne radi,moze se upaliti samo na ON/off tipku
zato mi i daje remappirati on/off na neku drugu tipku
nasao sam neki program koji bi mogao ovo uraditi,moram probati...ako ima neka jos aplikacija,kazite
mumi80

#9770 Re: Android OS

Post by mumi80 »

Ne znam koji ti je custom rom. Ja sam na CM 10 u putanji system/usr/keylayout našao Generic.kl i otvorio ga u text editoru. I gdje mi je pisalo key 172 HOME ja sam dodao WAKE, tako da sad stoji key 172 HOME WAKE. Snimio, uradio reboot i sad mogu tključavat i sa home tipkom.
zippoo87

#9771 Re: Android OS

Post by zippoo87 »

mumi80 wrote:Ne znam koji ti je custom rom. Ja sam na CM 10 u putanji system/usr/keylayout našao Generic.kl i otvorio ga u text editoru. I gdje mi je pisalo key 172 HOME ja sam dodao WAKE, tako da sad stoji key 172 HOME WAKE. Snimio, uradio reboot i sad mogu tključavat i sa home tipkom.
rom je japanese jellyfish rls9
nema kod mene ovog foldera ili je ovo u opcijama telefona ?
upravo bi mi ovo trebalo,sto ima na tom romu,samo ne znam da li taj rom moze na ovaj telefon,ima nekih zezancija kada se hoce instalirati noviji android od 2.2,
arnes_king

#9772 Re: Android OS

Post by arnes_king »

Da li neko ima Samsung Galaxy S Plus (i9001) ?

Ako da, koji rom biste mi preporucili da flashujem, posto je ovaj sto trenutno imam poceo zezat brata pa hoce drugi :)
Djubre_

#9773 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

arnes_king wrote:Da li neko ima Samsung Galaxy S Plus (i9001) ?

Ako da, koji rom biste mi preporucili da flashujem, posto je ovaj sto trenutno imam poceo zezat brata pa hoce drugi :)
Dok sam imao taj tel koristio sam EHNDROIX. Meni najbolji rom za s plus. Kada sam presao na ovaj, nisam pratio razvoj dalje..

U temi na xda samsung 9000 imas i temu samsung 9001. Pa tu imas romova i drugih.. mozda bih ti preporucio da pronadjes Ehndroix 4.2.2 ili koji vec ima blizu..

A mozes iovaj 4.3 probati.

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2428367

Djubre_

#9774 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Ljudi ima li kakva igrica da se skine i pici online.. nisam to jos gledao..

Kal El

#9775 Re: Android OS

Post by Kal El »

Idi na security i stavi none za lockscreen, i onda samo pritisni vol up ili down ;) :thumbup:

Sent from my LT26i using Tapatalk 4
Post Reply