Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Alfons Kauders

#9751 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:Pa zna i malo dijete da će tu biti velikih trvenja između patrijota. Jebeno je kad pila počne pilati naopako a nisi navikao.
Je li se Suljagić oglasio na twitteru povodom ovih nemilih događaja na Ustavnom sudu?
Ako oni genijalci iz GS ne smisle kakav konsrtruktivan prijedlog, vrag je odnio šalu.
Vi i dalje ocekujete opoziciju da rjesava ove probleme? :-) Da se na njih fakturise odgovornost? Meni se vise cini da ce opozicija bojkotovati izbore nego podrzati bilo kakav predizborni zakon, bilo vas, bilo Bakirov i Fahrin.

A dogadjaji niti su nemili, niti neocekivani. Sjecas se kad sam ti rekao da ce se brisati odredbe i odbaciti vitalni nacionalni interes? Kako su neocekivani ako mjesec i kusur po forumu pricamo o tome? :D E moj doktore, prati igru jebo ga ti, gledaj par koraka unaprijed.

Onda ti mozda bude jasno zasto slavim istu stvar kao ti, a nije bas da smo na istoj strani.
Hafis

#9752 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:Pa zna i malo dijete da će tu biti velikih trvenja između patrijota. Jebeno je kad pila počne pilati naopako a nisi navikao.
Je li se Suljagić oglasio na twitteru povodom ovih nemilih događaja na Ustavnom sudu?
Ako oni genijalci iz GS ne smisle kakav konsrtruktivan prijedlog, vrag je odnio šalu.
Vi i dalje ocekujete opoziciju da rjesava ove probleme? :-) Da se na njih fakturise odgovornost? Meni se vise cini da ce opozicija bojkotovati izbore nego podrzati bilo kakav predizborni zakon, bilo vas, bilo Bakirov i Fahrin.

A dogadjaji niti su nemili, niti neocekivani. Sjecas se kad sam ti rekao da ce se brisati odredbe i odbaciti vitalni nacionalni interes? Kako su neocekivani ako mjesec i kusur po forumu pricamo o tome? :D E moj doktore, prati igru jebo ga ti, gledaj par koraka unaprijed.

Onda ti mozda bude jasno zasto slavim istu stvar kao ti, a nije bas da smo na istoj strani.
Pratim ja sve, mada djeluje da se zajebajem. Hvala bogu da sam znao da će ove odluke Suda biti donesene. Mislim, i malo dijete je moglo pretpostaviti što slijedi još nakon one prve odluke Suda u 12. mjesecu.
Samo su mi ovi prašinari ovdje smiješni. Kojih se sve bisera i prognoza ovdje ovdje moglo pročitati na račun one presude Suda.
Ne krivim ja njih, ali mediji se stvarno nisu potrudili.
I druga stvar: još uvijek ih patrijotski mediji filuju spinom da ovo znači stvaranje trećeg, diobu države i ostali propagadno-huškački materijal.
Niti jedan jedini medij, niti jedan jedini objektivni analitičar nije napravio stručnu analizu HDZ-ovog prijedloga (pod tim mislim na sva tri prijedloga - predsjedništvo, Dom naroda, Mostar) već sdu se isključivo posvetili huškačkoj propagandi. Umjesto onih budala iz GS-a ili ginekologa iz SDA, mogli su posvetiti više energije i vremena da približe ljudima suštinu, da ih informiraju o težini problema, mogućnostima prevazilaženja, pa ako ne valja - ne valja. ali jok.
I onda se čudimo što su spreča, luster, moke i slični prašinarski tipovi onako simpatično-sažaljivo smiješni kada ''raspravljaju'' o nečemu.
spreca

#9753 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Od predlozenog zakona nece biti nista..... a izbori ce bit i odrzani , samo sto ce mo vam sad mi birati predstavnika jer to sami ocito neznate ...e jedino mozete da birate koga da vam izaberemo od predlozenih: Lijanovica ili nekog drugog iz GS,DFili SDP-a
Alfons Kauders

#9754 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:

Pratim ja sve, mada djeluje da se zajebajem. Hvala bogu da sam znao da će ove odluke Suda biti donesene. Mislim, i malo dijete je moglo pretpostaviti što slijedi još nakon one prve odluke Suda u 12. mjesecu.
Samo su mi ovi prašinari ovdje smiješni. Kojih se sve bisera i prognoza ovdje ovdje moglo pročitati na račun one presude Suda.
Ne krivim ja njih, ali mediji se stvarno nisu potrudili.
Pa mediji su vasi, ne moji - to vidi s kolegama. :)
I druga stvar: još uvijek ih patrijotski mediji filuju spinom da ovo znači stvaranje trećeg, diobu države i ostali propagadno-huškački materijal.
Zato jer i znaci stvaranje treceg.
Niti jedan jedini medij, niti jedan jedini objektivni analitičar nije napravio stručnu analizu HDZ-ovog prijedloga (pod tim mislim na sva tri prijedloga - predsjedništvo, Dom naroda, Mostar) već sdu se isključivo posvetili huškačkoj propagandi.
A to je kao, bilo neocekivano? :D Eto vi mislili da pravite koncert podrske ratnim zlocincima, i da usput pricamo o realizaciji njihovih ciljeva? Nece ga ozbiljno ni pogledati, jer je mrtvorodjence. Niko osim SDA nema politicki kapital da ga podrzi, a i s njima ste konacno zakuhali - vec tad je bilo ocito da nema nista ni od HDZ prijedloga, ni od bilo kog drugog. SDA tu naravno vidi svoj interes, jer bi na izborima 2018 prosla gore no prosli put, pa im je najbolje da ih i ne bude.
Umjesto onih budala iz GS-a ili ginekologa iz SDA, mogli su posvetiti više energije i vremena da približe ljudima suštinu, da ih informiraju o težini problema, mogućnostima prevazilaženja, pa ako ne valja - ne valja. ali jok.
I onda se čudimo što su spreča, luster, moke i slični prašinarski tipovi onako simpatično-sažaljivo smiješni kada ''raspravljaju'' o nečemu.
Tebi i dalje nije jasno da GS i slicne partije nisu vlast? Oni su opozicija. Vi ste vlast, sa SDA i SBB. Zaista mi nije jasno zasto sad ocekujete da tamo neki GS, NS ili DF donesu zakon?

Oni ce sad malo lajati, ali ne ocekuj nista konstruktivno od njih. Njihov najpametniji potez u ovom trenutku je poziv na bojkot izbora, ali jos je prerano za to. Prvo ce se pretvarati da su konstruktivni, a onda ce na proljece sljedece godine krenuti na bojkot. Bili bi idioti kad bi se pokusali boriti za preuzimanje vlasti u ovim okolnostima.

Mozda bi mogli ali na guzove, zato im je bolje da cekaju jos cetiri godine. Taman da se pomirite sa SDA, i taman da odrzimo novi popis stanovnistva prije no sto se krene u "reforme"... :wink:
Alfons Kauders

#9755 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

spreca wrote:Od predlozenog zakona nece biti nista..... a izbori ce bit i odrzani , samo sto ce mo vam sad mi birati predstavnika jer to sami ocito neznate ...e jedino mozete da birate koga da vam izaberemo od predlozenih: Lijanovica ili nekog drugog iz GS,DFili SDP-a
Niposto.

Najvece moguce zlo koje moze zadesiti HDZ u narednim godinama je da ostane na vlasti. Kroz ovaj cirkus ce to omoguciti, bilo novim zakonom, bilo zamrzavanjem postojeceg stanja i rasporeda snaga u parlamentima.

Pogodi koje rjesenje je prihvatljivije za SDA? :izet:
Hafis

#9756 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

spreca wrote:Od predlozenog zakona nece biti nista..... a izbori ce bit i odrzani , samo sto ce mo vam sad mi birati predstavnika jer to sami ocito neznate ...e jedino mozete da birate koga da vam izaberemo od predlozenih: Lijanovica ili nekog drugog iz GS,DFili SDP-a
Kao što rekoh: produkt medijskog spina.
Pa crni kukavče, evo nema ništa od predloženog izbornog zakona. Evo kažeš izbori će se održati. Pa kako ćeš hin implementirati ako ti je onaj dio Izbornog zakona koji navodi način delegiranja zastupnika u dom naroda otfikaren jučerašnjom presudom US ?

Izgleda da ću ja tebe prije naučiti o pomoćnim glagolima već o ustavnim normama.

Idemo polahko od početka:
ću
ćeš
će
ćemo,
ćete (ne misli se na ćetnike :) )
će
Hafis

#9757 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Niposto.

Najvece moguce zlo koje moze zadesiti HDZ u narednim godinama je da ostane na vlasti. Kroz ovaj cirkus ce to omoguciti, bilo novim zakonom, bilo zamrzavanjem postojeceg stanja i rasporeda snaga u parlamentima.

Bit će protesta. Mogu zamisliti Reufa i Emira s rajom ispred centalom SDA. Samo da nešto ne zapale na onoj žegi.
Rahat patnja. Iduće ljeto kokice u ruke i mjenjaj kanale na TV-u: malo europsko prvenstvo u nogometu, malo Reuf na TV, pa obrnuto istim redom :)
Alfons Kauders

#9758 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Niposto.

Bit će protesta. Mogu zamisliti Reufa i Emira s rajom ispred centalom SDA. Samo da nešto ne zapale na onoj žegi.
Rahat patnja. Iduće ljeto kokice u ruke i mjenjaj kanale na TV-u: malo europsko prvenstvo u nogometu, malo Reuf na TV, pa obrnuto istim redom :)
GS vam toliko odvukao paznju da zbog dvije kite na sarenim biciklima ne vidite voz pun cumura koji ide u vasem pravcu. Sporiji je, ali ga je teze zaustaviti od biciklista. :)
daddy-kool

#9759 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by daddy-kool »

Alfons Kauders wrote:
Kraljevi. :D SDA za ovaj prijedlog nema vecinu ni u vlastitoj stranci, kamoli parlamentu. Taman da se zeleni gremlini pozabave sami sobom i da odluce napraviti jos vise "nezavisnih" opcija, mozda cak i spin-off stranku u narednim mjesecima. :thumbup:

Ali zato ce im dobro doci za "obracun" sa Fahrom, na koji ce narednih sest mjeseci fokusirati svu svoju energiju (jer svi znamo prioritete SDA). No, kada za sest mjeseci postane ocito da se nece naci rjesenje i da izborni rezultati nece moci biti implementirani, sav taj trud ce propasti. SBB u ocaju moze povuci i kakav nesmotren potez, poput objavljivanja pikanterija o SDA koje nismo imali priliku citati u Avazu (da, ima i takvih, vjerovali ili ne - Scepo stedio za crne dane).

Sad se samo trazi neko u opoziciji (s mudima) da izadje pred narod i jasno kaze da izbora i promjene vlasti 2018 nece biti. Imam osjecaj da se to mnogim nece dopasti.

Meni hoce, iz vec navedenih razloga. :lol:
Mah, izbori su ionako precijenjeni. :D

Samo, nešto razmišljam, ako se ovo ne promijeni u trenutnom sazivu, postaće kamen spoticanja za svaku buduću vlast i ostaće dom naroda zakovan u trenutnom sastavu. Ne znam kako bi se on punio u slučaju npr smrti pojedinca. :?
statixx

#9760 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by statixx »

Ono što je Ustavni sud rekao Parlamentu BiH jeste da Dom naroda mora biti dom naroda. To nije dom kantona. Prema tome, predstavnici konstitutivnih naroda moraju doći sa onih teritorija gdje oni žive. Smatram da je tu Božo Ljubić, koji je pokrenuo zahtjev, sasvim u pravu kada je tvrdio da sastav doma naroda kantona ne odražava tu reprezentativnost naroda.

Međutim, ima jedna sasvim druga stvar, a to je da ukoliko Dom naroda bude zaista dom naroda, a zadrži ove ovlasti koje su apsolutno ravnopravne Predstavničkom domu, imaćemo problem sa principom demokratije, jer će se omogućiti jednoj izrazitoj manjini, pri tom ne mislim na hrvatski narod, predstavnike hrvatskog naroda, nego na bilo koji narod, da zaustavi demokratski parlamentarni život u cijeloj FBiH, čak i kada se raspravlja o pitanjima koja apsolutno nemaju veze sa vitalnim nacionalnim interesom, tj. pitanjima zbog čega Dom naroda i postoji.

Po meni, ovo je samo pola puta trenutno na implementaciji odluke. Smatram da će se morati izvršiti revizija Ustava FBiH. Ako se Dom naroda, prema Izbornom zakonu, bude konstituisao isključivo na principu pariteta i reprezentativnosti konstitutivnih naroda, u tom slučaju će se, prema mom mišljenju, Dom naroda morati posvetiti isključivo zaštiti konstitutivnih naroda. To znači da neće imati nadležnost prema Ustavu FBiH da odlučuje o pitanjima koja su čisto državnička pitanja, građanska pitanja, pitanja koja se ne tiču identiteta ili vitalnog nacionalnog interesa jednog naroda. Prema tome, da bi se implementirala odluka, prema mom mišljenju, moraće doći do izmjene Ustava FBiH. To je već jedan teži zadatak. Upravo zato i Parlament FBiH i Parlament BiH moraju raditi svoj posao kako upravo ne bi zašli u ćorsokak pred izbore 2018. godine.

http://vijesti.ba/clanak/367222/tvrdnje ... itikanstvo
Haris.ba

#9761 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Haris.ba »

Hafis wrote: I druga stvar: još uvijek ih patrijotski mediji filuju spinom da ovo znači stvaranje trećeg, diobu države i ostali propagadno-huškački materijal.
Niti jedan jedini medij, niti jedan jedini objektivni analitičar nije napravio stručnu analizu HDZ-ovog prijedloga (pod tim mislim na sva tri prijedloga - predsjedništvo, Dom naroda, Mostar) već sdu se isključivo posvetili huškačkoj propagandi. Umjesto onih budala iz GS-a ili ginekologa iz SDA, mogli su posvetiti više energije i vremena da približe ljudima suštinu, da ih informiraju o težini problema, mogućnostima prevazilaženja, pa ako ne valja - ne valja. ali jok.
Problem prijedloga HDZ je što rješava jedan problem, a stvara drugi.

Ako u nekom kantonu ima Hrvat u skupštini kantona - on i treba da ide u Dom naroda. To omogućava ne samo nacionalnu zaštitu, već i zaštitu interesa samoga kantona. Jednostavnim povećanjem broja delegata u Domu Naroda - rješava se pitanje vrijednosti glasa. Gdje ima Hrvat u skupštini - ide u Dom naroda. Ali, većina delegata bi bila iz kantona gdje su Hrvati većina. Naravno, treba tu još neke cake uskladiti. Možda razmisliti i o smanjenju broja zastupnika u predstavičkom.

Ali, HDZ želi da samo Hrvati idu iz 4 kantona u Dom naroda. I to jeste problem. Ako želiš predstavljanje - moraš ići u kantone gdje su Hrvati većina. I to jeste teritorijalizacija koja jeste treći na mala vrata.
Alfons Kauders

#9762 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

daddy-kool wrote:
Alfons Kauders wrote:
Kraljevi. :D SDA za ovaj prijedlog nema vecinu ni u vlastitoj stranci, kamoli parlamentu. Taman da se zeleni gremlini pozabave sami sobom i da odluce napraviti jos vise "nezavisnih" opcija, mozda cak i spin-off stranku u narednim mjesecima. :thumbup:

Ali zato ce im dobro doci za "obracun" sa Fahrom, na koji ce narednih sest mjeseci fokusirati svu svoju energiju (jer svi znamo prioritete SDA). No, kada za sest mjeseci postane ocito da se nece naci rjesenje i da izborni rezultati nece moci biti implementirani, sav taj trud ce propasti. SBB u ocaju moze povuci i kakav nesmotren potez, poput objavljivanja pikanterija o SDA koje nismo imali priliku citati u Avazu (da, ima i takvih, vjerovali ili ne - Scepo stedio za crne dane).

Sad se samo trazi neko u opoziciji (s mudima) da izadje pred narod i jasno kaze da izbora i promjene vlasti 2018 nece biti. Imam osjecaj da se to mnogim nece dopasti.

Hafis se poziva na stabilnost, haman jer ne shvata da je i ona precijenjena, te da ima i nas koji smo za nestabilnost. Nismo svi u stranci, upravnim odborima i telekomima, pa da nam egzistencija ovisi o stabilnoj drzavi. Naprotiv, mi smo manje-vise u ratu s takvim. :D Ako im odgovara stabilnost, na nama je da se potrudimo da je ne bude, po cijenu urusavanja cijelog javnog sektora. :D

Stvar perspektive, tako je njima zanimljiv GS za koji nece glasati ni 5000 ljudi, a ignorisu stvarne prijetnje i probleme. Tako se i SDA zabavlja internim pizdarijama i prepucavanjem sa SBB, a ni oni ne vide mnogo vece prijetnje koje ce ih sahraniti u roku od pet do deset godina.

Nakon tri decenije vlasti, toliko su se odrodili od naroda da uopste nisu u stanju sagledati stanje iz druge perspektive. Njima se egzistencija svodi na mjesta na listama, u upravnim odborima, borbu za ZK izvatke... Tako da jednostavno ne mogu ni primjetiti sta se desava mimo toga - od tih trivijalnih opsesija i materijalizma ne vide "big picture", ne vide narod, niti to mogu.

Zamislite to kao trku na par hiljada metara. Krenuli su prije 27 godina i vode vecinu trke, uz gromoglasno navijanje publike. Ponekad puste da neko drugi povede kako bi se odmorili, pa mu onda podmetnu nogu, a sudija zazmiri. I tako trce ukrug cetvrt stoljeca, valjda kontajuci da nikad nece doci kraj utrci... A sad kada se nazire Finish, nemaju blage veze sta im je ciniti. Nesto kao Republikanci koji su osam godina ukidali Obamacare, pa konacno dobili vlast i ne znaju sta da rade.

Navijanja publike odavno nema, osim ako im se ne plati ili ne dovede kakav muzicar. Nrodu zanimljivija Bundesliga, i generalno Njemacka. Sudiju odavno boli kurac za sve, pa su ovi koji su pokusavali trcati protiv njih odustali, jer trka nije bila fer. Sad im se smijesi pobjeda pred praznim stadionom, u disciplini koju niko vise ne prati.
Alfons Kauders

#9763 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

daddy-kool wrote:
Alfons Kauders wrote:

Samo, nešto razmišljam, ako se ovo ne promijeni u trenutnom sazivu, postaće kamen spoticanja za svaku buduću vlast i ostaće dom naroda zakovan u trenutnom sastavu. Ne znam kako bi se on punio u slučaju npr smrti pojedinca. :?
Neka ga pune kako znaju i umiju, to nije moj problem. :)

Takodjer, neka i budzet pune kako znaju i umiju, bez mene i mnogih drugih koji nisu za njih. Sretno s tim.
palermo

#9764 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by palermo »

O kakvoj se ovdje nestabilnosti priča ?? Pa Mostar nikad nije bio stabilniji nego ovih zadnjih deset godina bez izbora.

Ista bi bila matrica na federalnom nivou, samo što bi bile malčice promijenjene uloge. A ovo nema budžeta, nema plata, penzija i slično....pa uvijek postoje privremeni budžeti, a u krajnjem slučaju i visoki predstavnik može budžet proglasiti.....Jedina stvar bi bila da bi se aspolutno suzila mogućnost djelovanja opozicije....zamislite <SDP koji traži da se napravi dogovor....a ovi iz SDA jednostavno samo postave pitanje, jel to hoćete da prihvatimo HDZ-ovoe zahtjeve.....no way.....

Rahat patnja podignuta na n-ti stepen.....nju može samo hrvatska politika da razriješi, jer kako negdje neko reče, Bošnjaci baš i nemaju izbora, a Hrvati sa svojim politikama imaju. Ne postoji šansa, osim da nekim čudom Šćepo kupi izbore, da Bošnjaci pristanu da s dovedu u položaj da četvrtina stanovništva praktički odlučuje o svemu. Mislim, ako pristanu, onda i nisu zaslužili bolje.

Al neće niti mogu pristati.
dječak sa šibicama

#9765 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by dječak sa šibicama »

Bice blokada.

Cavara ce biti federalni Ljubo Beslic.

Budzet moze Inzko "izglasati", samo dokle. Naravno, pobrinuce se i politicari da glasacka masinerija ne ostane bez plata.

Ali drzava ce biti u prakticnoj blokadi.
Alfons Kauders

#9766 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

palermo wrote:O kakvoj se ovdje nestabilnosti priča ?? Pa Mostar nikad nije bio stabilniji nego ovih zadnjih deset godina bez izbora.

Ista bi bila matrica na federalnom nivou, samo što bi bile malčice promijenjene uloge. A ovo nema budžeta, nema plata, penzija i slično....pa uvijek postoje privremeni budžeti, a u krajnjem slučaju i visoki predstavnik može budžet proglasiti.....Jedina stvar bi bila da bi se aspolutno suzila mogućnost djelovanja opozicije....zamislite <SDP koji traži da se napravi dogovor....a ovi iz SDA jednostavno samo postave pitanje, jel to hoćete da prihvatimo HDZ-ovoe zahtjeve.....no way.....

Rahat patnja podignuta na n-ti stepen.....nju može samo hrvatska politika da razriješi, jer kako negdje neko reče, Bošnjaci baš i nemaju izbora, a Hrvati sa svojim politikama imaju. Ne postoji šansa, osim da nekim čudom Šćepo kupi izbore, da Bošnjaci pristanu da s dovedu u položaj da četvrtina stanovništva praktički odlučuje o svemu. Mislim, ako pristanu, onda i nisu zaslužili bolje.

Al neće niti mogu pristati.
Samo ostaje da se vidi koliko dugo to moze trajati. Godinu, pet, deset, ili vise.

Ukoliko do izbora ne bude postojao zakonski okvir za implementaciju rezultata, smatram da ih se ne treba ni odrzavati. Ukoliko se pokusaju odrzati na taj nacin, opoziciji bi bilo najpametnije da u potpunosti bojkotuje izborni proces. Ovo nije kao Mostar, paralela ne valja jer je tu u pitanju lokalni nivo, a FBiH i HNK i dalje funkcioniraju.

Samo ih pustiti nek se kolju medjusobno i narednih godina, bez IMF-a, bez akciza, bez izbornog legitimiteta, bez podrske medjunarodnog faktora. Cisto da vidimo kako ce se snalaziti i koliko ce ih narod podrzavati za 2-3 godine, a koliko za 5-6 godina.

Takodjer, neka imaju na umu da se nedemokratska vlast bez izbornog legitimiteta jedino moze ukloniti nedemokratskim sredstvima. Pa neka racunaju koliko dugo to stanje moze potrajati bez nove serije paljevina, a mozda i govnjive motke u rektumu nekog lokalnog Gadafija.
daddy-kool

#9767 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by daddy-kool »

palermo wrote:
Rahat patnja podignuta na n-ti stepen.....
Institucionalizovana rahat patnja.
spreca

#9768 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Hafis wrote:
Kao što rekoh: produkt medijskog spina.
Pa crni kukavče, evo nema ništa od predloženog izbornog zakona. Evo kažeš izbori će se održati. Pa kako ćeš hin implementirati ako ti je onaj dio Izbornog zakona koji navodi način delegiranja zastupnika u dom naroda otfikaren jučerašnjom presudom US ?

Izgleda da ću ja tebe prije naučiti o pomoćnim glagolima već o ustavnim normama.

Idemo polahko od početka:
ću
ćeš
će
ćemo,
ćete (ne misli se na ćetnike :) )
će
ajti malo :gunjastajl: ....nesto si neurozan.....haman ti zvizdan na kamenu udario u supljine u glavi.....koga vise volis Lijanovica ili Reufa .....ti samo reci ...mi smo tu da ti ispunimo zelju......a ono boldano si sigurno mislio na juzne cetnike ....juzni nedolaze u uzi izbor ovaj put
palermo

#9769 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by palermo »

Alfons Kauders wrote: Samo ostaje da se vidi koliko dugo to moze trajati. Godinu, pet, deset, ili vise.

Ukoliko do izbora ne bude postojao zakonski okvir za implementaciju rezultata, smatram da ih se ne treba ni odrzavati. Ukoliko se pokusaju odrzati na taj nacin, opoziciji bi bilo najpametnije da u potpunosti bojkotuje izborni proces. Ovo nije kao Mostar, paralela ne valja jer je tu u pitanju lokalni nivo, a FBiH i HNK i dalje funkcioniraju.

Samo ih pustiti nek se kolju medjusobno i narednih godina, bez IMF-a, bez akciza, bez izbornog legitimiteta, bez podrske medjunarodnog faktora. Cisto da vidimo kako ce se snalaziti i koliko ce ih narod podrzavati za 2-3 godine, a koliko za 5-6 godina.

Takodjer, neka imaju na umu da se nedemokratska vlast bez izbornog legitimiteta jedino moze ukloniti nedemokratskim sredstvima. Pa neka racunaju koliko dugo to stanje moze potrajati bez nove serije paljevina, a mozda i govnjive motke u rektumu nekog lokalnog Gadafija.
Pa i Mostar funkcionira i vlast u njemu. Samo nemaju kome odgovarati. Idealna situacija.

A nedemokratsko okruženje ide u prilog samo nedemokratskim snagama. Ili da pojednostavim, nakon tri godine bivstvovanja u okruženju koje nema izborni legitimite i najzagriženiji SDP-ovac će postati SDA-ovac. Tako to jednostavno funkcionira

I otkud ti ideja da neće imati podršku međunarodnog faktora. JOk, zbog demokratije će oni dopustiti da s eovdje ponovno ratuje....ne ma'nitaj druže.

Neodržavanje izbora nas uvodi u stanje hibernacije koje mogu promijeniti samo neki tekstonski poremećaji na svjetskoj sceni, ili promjena hrvatske politike.
seln

#9770 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

palermo wrote: Neodržavanje izbora nas uvodi u stanje hibernacije koje mogu promijeniti samo neki tekstonski poremećaji na svjetskoj sceni, ili promjena hrvatske politike.
A do sada smo bili u stanju prosperiteta?
Alfons Kauders

#9771 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

daddy-kool wrote:
palermo wrote:
I to uz aminovanje EU, po inicijativi HDZ-a i Hrvatske, sve po zakonu. :thumbup:

Dakle, rahat patnja je od jucer formalno postala zvanicna hrvatska politika u BiH.

Sad bih jos samo volio da mi neko objasni zasto to sad Hrvati slave? :-)
palermo

#9772 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by palermo »

seln wrote:
palermo wrote: Neodržavanje izbora nas uvodi u stanje hibernacije koje mogu promijeniti samo neki tekstonski poremećaji na svjetskoj sceni, ili promjena hrvatske politike.
pa imali smo koliko toliko nešto što se zove demokratski izabrana vlast. Prosperitet je vrlo fluidna riječ i i on se uvijek može posmatrati iz različitih uglova tj.kutova :D
seln

#9773 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

palermo wrote:
seln wrote:
pa imali smo koliko toliko nešto što se zove demokratski izabrana vlast. Prosperitet je vrlo fluidna riječ i i on se uvijek može posmatrati iz različitih uglova tj.kutova :D
Imali smo demokratski, od polupismenih papaka i budzetlija, izabranu vlast. I ta ist avlast ce ostati, polupismeni papci i budzetlije nece morati da izlaze na izbore. Big deal.
seln

#9774 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Alfons Kauders wrote:
daddy-kool wrote:
palermo wrote:
I to uz aminovanje EU, po inicijativi HDZ-a i Hrvatske, sve po zakonu. :thumbup:

Dakle, rahat patnja je od jucer formalno postala zvanicna hrvatska politika u BiH.

Sad bih jos samo volio da mi neko objasni zasto to sad Hrvati slave? :-)
Jebiga, u inat Bosnjacima, odsjekli sebi kurac. :D
palermo

#9775 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by palermo »

seln wrote:
Imali smo demokratski, od polupismenih papaka i budzetlija, izabranu vlast. I ta ist avlast ce ostati, polupismeni papci i budzetlije nece morati da izlaze na izbore. Big deal.
Pa šta ja drugo govorim. Jedni što će se izmijeniti je da ćemo ih svi podržavati
Post Reply