"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Ringhio

#9751 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ringhio »

Zato imaju Pi-Pi senzori za parkiranje.

Ja priznajem da trenutno svoje auto nebih mogao parkirati normalno bez njih, kud je dugacko, kud je nepregledno nazad katastrofa, ovako samo upravim i prepustim se carima Pi-Pi alarma.
relax11

#9752 Re: "Majstori" parkiranja

Post by relax11 »

Vise puta vidio papke kojima se cak bilo i mrsko popeti i tu parkirati, nego upali sva cetiri na sred trake da bi platio racune sta li vec 8)
burekodsira

#9753 Re: "Majstori" parkiranja

Post by burekodsira »

evo jeftinog a efikasnog lijeka sa zapada

Image

Image

:thumbup:
Logovan

#9754 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Logovan »

Odlična ideja. :thumbup:
O'zone
Globalni moderator

#9755 Re: "Majstori" parkiranja

Post by O'zone »

Kol'ko je ovo duboko u zemlji? Meni na slici izgleda samo kao da stoji. Ako je tako pomjerit će ovo dobri Bošnjan da metne ljubimca u 'lad
burekodsira

#9756 Re: "Majstori" parkiranja

Post by burekodsira »

ovo samo stoji na povrsini, ali od tezine je mozda cenat u zemlji... mislim da je pretesko da bi pojedinac ili dvojica mogli pomaci
topcam
Vozim: uzbrdo

#9757 Re: "Majstori" parkiranja

Post by topcam »

Napenalio, ili napenalila, a znak u oci bode. I bez posebnog znaka, papansko mjesto za parkirati.

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9758 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Truba »

danas ih je bilo mnoštvo ali oprošteno je :D

vrhunac... jedan lik ostao kod vistafona sam :D tojest auto mu a drugi otišli na glavnoj džadi
daxon

#9759 Re: "Majstori" parkiranja

Post by daxon »

drugi profil wrote:
Black swan wrote:
supercali wrote:kako ne znas bolje jebo ga ti
jos lakse je unazad parkirati (bar meni)
samo pratis retrovizore i svjetlo od rikverca
koji dio moga odgovora da slabo parkiram i vozim nisi shvatio :D
ne osjećam dubinu auta... pogotovo u rikverc
ne kontam se u retrovizore jednostavno ne ide

nedavno sam se parkirao na skoro 3 mjesta :D :lol: salim se dva... i očekiuvao sam da ću ovdje osvanuti :D
al dobro je nisam :sax:
jarane (sori na intimiziranju) meni je potpuno prihvatljivo da neko ne zna i da mu ne ide pa se tako parkira, narocito kad priznaje i da ga je stid zbog toga. To po meni nije papanluk nego je ljudski. Nsimo svi za sve sposobni.
Neprihvatljivo mi je ono pravdanje da cuvaju boju i lim na autu...to je papanluk.
Nije sramota ne znati parkirati, sramota je ne htjeti naučiti! Dakle, već sam jednom napisao, ne postoji toliko loš vozač kojeg ne bih mogao za jedan školski čas naučiti da savršeno parkira u svim mogućim varijantama, ali ljudi ne žele da nauče, voze i pate se po 5, 10 ili 20 godina, a nisu naučili da parkiraju, jer to ne žele, e takvima treba oduzeti i vozačku i auto.

Jedne prilike na parkingu čekam u autu, ispred mene slobodno parking mjesto za paralelno parkiranje, veličine da se mercedes "okac" bez problema može parkirati. Dolazi žena srednjih godina u VW polu i kreće sa avanturom parkiranja. Sve je to trajalo dobrih 15-ak minuta, drži - ne daj, tamo - ovamo, desetine nerezonski poteza... ma užas živi. Na kraju, je kao uspjela, auto joj je bočno stršao, tj. bio na ulici više od pola metra, iskrivljen, ma na ništa nije ličilo...
Elem, izlazi žena iz auta i vidi mene kako sjedim u autu koje je obilježeno kao autoškola, kako me je vidjela, nasmije se i rukom uradi mimiku kao da se hladi lepezom, a onda kao da briše znoj sa čela, ono, mimika u stilu "bilo je čupavo ali sam uspjela, bravo ja" :-)
Šta hoću reći? Imala je idealnu priliku da zatraži savjet, da zatraži pomoć, da se informiše o tome kako da nauči da parkira bez problema..., ali ne, njoj ništa od toga ne pada na pamet, ni tada, ni bilo kada, ona će se čitav život patiti, voziti u grču, ali neće htjeti naučiti da parkira.

Da se razumijemo, sticajem okolnosti, protagonista u gore opisanoj situaciji bila je žena, time ne prejudiciram ništa, muškarci su još gori kada je u pitanju sujeta i mogućnost da priznaju da ne znaju da parkiraju, ili da zatraže pomoć.

@Bleck swan-u svaka čast, on je napravio prvi korak da nauči parkirati, priznao je sebi da ne zna, stoga, Black swan, ukoliko želiš, imaš od mene čas besplatne poduke parkiranja :)

Mada, na 99% ovih fotografija u pitanju je čista i nepatvorena bahatost i papanluk
quarterback

#9760 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quarterback »

daxon wrote:@Bleck swan-u svaka čast, on je napravio prvi korak da nauči parkirati, priznao je sebi da ne zna, stoga, Black swan, ukoliko želiš, imaš od mene čas besplatne poduke parkiranja :)
lijepo od tebe :thumbup:
forum@sh

#9761 Re: "Majstori" parkiranja

Post by forum@sh »

quarterback wrote:
daxon wrote:@Bleck swan-u svaka čast, on je napravio prvi korak da nauči parkirati, priznao je sebi da ne zna, stoga, Black swan, ukoliko želiš, imaš od mene čas besplatne poduke parkiranja :)
lijepo od tebe :thumbup:
Kako dobar gest! :thumbup: :thumbup:
Truba

#9762 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Truba »

maloprije lik oko 50 godina
preznoji se dok izvuče auto... 2 puta trotoar zakačio... mali pežo
tako da to nije rezervirano samo za žene :D
supercali

#9763 Re: "Majstori" parkiranja

Post by supercali »

Ma nije to problem ne znati problem je ne priznati
Evo ja recimo ne znam kad se okrenem nazad ni pomjeriti se a kamolo uparkirati
Probao jednom i nisam se pomjerio ni mm jer ne znam jednostavno
Truba

#9764 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Truba »

ja ću kružiti i tražiti lakše mjesto ili čak kilometar dalje parkirati :D pa onda pješačiti ili ći tramvajem ići :D
daxon

#9765 Re: "Majstori" parkiranja

Post by daxon »

@Black swan, ozbiljno sam mislio, ukoliko želiš, javi se na PP, a također i @supercali, ukoliko si iz Sarajeva.
Truba

#9766 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Truba »

hvala paša buraz
ali ovdje su veći problemi :D
supercali

#9767 Re: "Majstori" parkiranja

Post by supercali »

daxon wrote:@Black swan, ozbiljno sam mislio, ukoliko želiš, javi se na PP, a također i @supercali, ukoliko si iz Sarajeva.
Hvala u svakom slucaju al za parkiranje imam retrovizore a i ne mislim uciti parkirati kad se okrenem
Licno mislim da bolje parkiram nego sto vozim :-D glupo zvuci i mnogi bi rekli ma ja sam vozac a la sumaher nego priznali nesto tako
daxon

#9768 Re: "Majstori" parkiranja

Post by daxon »

supercali wrote:
daxon wrote:@Black swan, ozbiljno sam mislio, ukoliko želiš, javi se na PP, a također i @supercali, ukoliko si iz Sarajeva.
Hvala u svakom slucaju al za parkiranje imam retrovizore a i ne mislim uciti parkirati kad se okrenem
Licno mislim da bolje parkiram nego sto vozim :-D glupo zvuci i mnogi bi rekli ma ja sam vozac a la sumaher nego priznali nesto tako
Ma nisam pažljivo pročitao, ja mislio da ne znaš parkirati, ma naravno da se ne trebaš okretati, retrovizori su sasvim dovoljno, u retrovizorima se ipak najbolje vidi ono što se treba vidjeti, okret jedino zbog provjere mrtvih uglova i ništa više.
Okretanje je ostalo još iz vremena kada vozila nisu imala desni retrovizor, a neka ni lijevi, a retrovizori koji su i bili, bili su veličine 5 x 5 cm i sa nekakvom iskrivljenom slikom :D
drug_profi

#9769 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Samo da ilustrujem a necu da se hvalim jer me i ne poznajete.

Sjeo prosli mjesec u WV transporter, prvi put u zivotu u auto tih gabarita.
Odvezao ga u BL, vrtio se po gradu. Isao na parking pred Vladom RS (ko zna o cemu pricam jasno mu je sve) i tamo su se neki mucili da uparkiraju, a neki cak i da izadju sa parkinga. Istovario ekipu, vidio da nema bas prostora, otisao do Merkatora (hladovina) uparkirao ga kraj stuba u parking polje da ne virim nigdje.
I to sa vozilom gabarita koje prvi put vozim, na retrovizore, bez pomoci senzora.
Dakle moze se ako se hoce i ako se auto "osjeti". Nije bilo ni potrebe da pazim na lim jer sam se uvjerio da se u svim gradovima u BiH vise pazi na druge ucesnike nego u Sarajevu. Po pitanju pjesaka i parkiranja, Sarajevo je centar papanluka.
probook

#9770 Re: "Majstori" parkiranja

Post by probook »

drugi profil wrote: Po pitanju pjesaka i parkiranja, Sarajevo je centar papanluka.
Svrati do Mostara, pješaci kao krave po putu nikakvog reda, vozači 0 kultura - haos pravi! A policiji je samo bitno da te kazni ako nemas svjetla, pojas i napisu po koju kaznu za parking.
drug_profi

#9771 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

probook wrote:
drugi profil wrote: Po pitanju pjesaka i parkiranja, Sarajevo je centar papanluka.
Svrati do Mostara, pješaci kao krave po putu nikakvog reda, vozači 0 kultura - haos pravi! A policiji je samo bitno da te kazni ako nemas svjetla, pojas i napisu po koju kaznu za parking.
Jbmliga, evo u zadnjih dva-tri mjeseca prosao sam x puta kroz Mostar, pa prema Grudama i Sirokom, par puta svrnuo u Mepas, pa na rucak negdje u Stari grad, nisam zamjetio da je gore nego u Sarajevu. Doduse ja pjesake pustam uvijek kad je pesacki. Kad nije, rijetko. Parkiranje nije gore nego u Sarajevu, ako nije bolje je onda je u najgorem slucaju isto.

Kao i svaki vozac fasuje se i kazna ponekad i to je obicno jednom u dvije godine, najcesce prekoracenje do 20.
probook

#9772 Re: "Majstori" parkiranja

Post by probook »

Ja u Mostaru bukvalno zivim za dan kada ce se poceti primjenivati kazne za sledece prekrsaje:

1. Prelazak pjesaka van pjesackog
2. Prelazak pjesaka na crveno na pjesackom
3. Ne propustanje pjesaka na pjesackom ili kada imaju prednost na semaforu
4. Voznja motora kroz jednosmjerne ulice u nedozvoljenom smijeru i prolazak kroz crveno (za motore kao da ne vaze nikakva pravila i tako pored policije prolaze)

Kada se ovo uvede na području cijele države onda možemo početi pričati o nekoj kulturi u saobraćaju, do tada ovo je sve katastrofa.

P.S. Haj otidji u Zagreb ili Beograd pa nemoj pustiti pjesaka na pjesackom, ako te murija vidi odmah kazna.
quarterback

#9773 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quarterback »

to je Topin hummer
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#9774 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mk ultra »

Image
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#9775 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Romeo 80 »

O hebo mater svoju seljačku, eto da opsujem! :twisted: Pa imaju li ovi primati imalo karaktera i obraza? :?
Locked