Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
north

#9751 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Zdravko Cholic wrote:
zonbirile wrote: -------------------------------------------
tu ti je greška,ljudi sa parama,znaju sa parama,a Sarajevo nema ni brenda ni imovine.Bofl roba se uvijek i prodaje teško i ispod cijene,ako se i proda.
Ako je vjerovati nashem kolegi forumashu (a lichno sam sklon da mu vjerujem), FK Sarajevo i nije bash bez ikakve vrijednosti, kada se uzmu u obzir nekretnine koje mu pripadaju, a najatraktivnija je svakako hotel na Jahorini.
Iskreno, ja nisam znao za taj hotel, nekako mi čudno zvuči, ali ako u tome ima istine, onda svakako stvar nije baš toliko crna, jer bi se onda možda moglo fino iskoristiti. Kako???? Pa recimo, kad bi nam uletio bankar, srediti jedan dugoročni kredit na malo veći iznos, gdje bi se sredstvima kredita izmirile sve obaveze prema igračima, vratio dobar dio starih dugova, gdje hipoteka na kredit ne bi trebala biti problem, ako je to u vlasništvu kluba, a FCS bi nekako taj kredit vraćalo kroz markentinške sponzore, prodaju karata, i svakako kroz igranje u evropi..

Znam da je lako palamuditi, ali zašto ne????

Ako Amir dođe za predsjednika, onda je očekivati da malo banka tu pripomogne, inače ne vidim što bi dolazio??

Znam da neće istresti 10 mil., ali koliko god, svakako će biti od pomoći......
The 51st State

#9752 Re: FK Sarajevo

Post by The 51st State »

taj hotel je na sportskom drustvu..., fk sarajevo kao pravni subjekt nema svoje imovine.
Dammme

#9753 Re: FK Sarajevo

Post by Dammme »

north wrote:
Zdravko Cholic wrote:
zonbirile wrote: -------------------------------------------
tu ti je greška,ljudi sa parama,znaju sa parama,a Sarajevo nema ni brenda ni imovine.Bofl roba se uvijek i prodaje teško i ispod cijene,ako se i proda.
Ako je vjerovati nashem kolegi forumashu (a lichno sam sklon da mu vjerujem), FK Sarajevo i nije bash bez ikakve vrijednosti, kada se uzmu u obzir nekretnine koje mu pripadaju, a najatraktivnija je svakako hotel na Jahorini.
Iskreno, ja nisam znao za taj hotel, nekako mi čudno zvuči, ali ako u tome ima istine, onda svakako stvar nije baš toliko crna, jer bi se onda možda moglo fino iskoristiti. Kako???? Pa recimo, kad bi nam uletio bankar, srediti jedan dugoročni kredit na malo veći iznos, gdje bi se sredstvima kredita izmirile sve obaveze prema igračima, vratio dobar dio starih dugova, gdje hipoteka na kredit ne bi trebala biti problem, ako je to u vlasništvu kluba, a FCS bi nekako taj kredit vraćalo kroz markentinške sponzore, prodaju karata, i svakako kroz igranje u evropi..

Ako Amir dođe za predsjednika, onda je očekivati da malo banka tu pripomogne, inače ne vidim što bi dolazio??

Hm lijepo bi bilo da je tako jednostavno, ali ako se dobro sjećam, @sarajevski je pisao da je taj hotel i par stanova u vlasništvu SD Sarajevo (čitaj alihodžić), a ne FK Sarajevo.

E tu tek nastaje prava pravna ujdurma. FK Sarajevo je član SD Sarajevo, pa mu samim tim pripada i određeni dio vlasništva u navedenim nekretninama. Ali SD formalno pravno ne bi trebalo da postoji, jer više od 8 godina nije održalo izbornu skupštinu. Na kraju se postavi pitanje, čije su te nekretnine?

Naravno tu leži i odgovor zašto se alihodžić naklatio na leđa FK Sarajevo, jer ako fudbalski klub propadne, ovih par preostalih članova SD Sarajevo bi se vjerovatno zadovoljilo mrvicama od tih nekretnina.
Nagradno pitanje: Ko bi tu najviše hajrovo?

Ja sam ovako shvatio, suma-sumarum, ono što je pisano oko tih nekretnina. @sarajevski bi to vjerovatno bolje razjasnio.
north

#9754 Re: FK Sarajevo

Post by north »

[Znam da je lako palamuditi, ali zašto ne????

Znam da neće istresti 10 mil., ali koliko god, svakako će biti od pomoći [/quote]
Hm lijepo bi bilo da je tako jednostavno, ali ako se dobro sjećam, @sarajevski je pisao da je taj hotel i par stanova u vlasništvu SD Sarajevo (čitaj alihodžić), a ne FK Sarajevo.

E tu tek nastaje prava pravna ujdurma. FK Sarajevo je član SD Sarajevo, pa mu samim tim pripada i određeni dio vlasništva u navedenim nekretninama. Ali SD formalno pravno ne bi trebalo da postoji, jer više od 8 godina nije održalo izbornu skupštinu. Na kraju se postavi pitanje, čije su te nekretnine?

Naravno tu leži i odgovor zašto se alihodžić naklatio na leđa FK Sarajevo, jer ako fudbalski klub propadne, ovih par preostalih članova SD Sarajevo bi se vjerovatno zadovoljilo mrvicama od tih nekretnina.
Nagradno pitanje: Ko bi tu najviše hajrovo?

Ja sam ovako shvatio, suma-sumarum, ono što je pisano oko tih nekretnina. @sarajevski bi to vjerovatno bolje razjasnio.[/quote]

Jebi ga jarane, ne znam, sve sam shvatio šta pričaš, samo kažem da bi uz nekretnine ako postoje i podršku banke stvari se mogle pokrenuti naprijed, naravno da je u ovom trenutku sve daleko od toga.....
Dammme

#9755 Re: FK Sarajevo

Post by Dammme »

north wrote:Jebi ga jarane, ne znam, sve sam shvatio šta pričaš, samo kažem da bi uz nekretnine ako postoje i podršku banke stvari se mogle pokrenuti naprijed, naravno da je u ovom trenutku sve daleko od toga.....
Slažem se s tobom da bi to bila (s obzirom u kakvom smo sad sranju) odlična stvar. Ali.
.ebi ga uvijek to ALI. Dok se raspetlja to čija je imovina (pogotovo u našim sudovima), bojim se da ne bude "ne lipši magarče do zelene trave", što je vjerovatno i cilj alihodžića i ostatka bagre.
smaja_

#9756 Re: FK Sarajevo

Post by smaja_ »

zonbirile wrote:@1946
za razliku od tebe i mnogih bar prepoznajem problem i razlikujem dječačko navijanje i trku za krpenjačom od firme koja bi da se bavi fudbalom.

@zonbirile

Pa kralju ima li ista na svijetu da se ti ne razumijes u to ,postoji li ista a da ti nemas misljenje o tome ?

Sve drugo na stranu ,ali ima ljudi koji hoce nesto novo,nesto pametno procitati ovdje a ne da ti vodas raju iz crnjaka i nazad,i tako u krug ,na sta se svodi 99 % tvojih postova napisanih na ovu temu.
Ne treba nam stalno neko iznad glave ko ce kljucati kako je drzava q.rac, sport,fudbal,PL q.rac, svega toga smo mi svjesni i bez tebe.
Ne interesuje nas preoblikovanje pod ovim okolnostima, za koje btw nemas rjesenje kako to treba uraditi,i jos ima koji ljudi koji ce stati iza kluba i ne dozvoliti stecaj ma koliko ti to (iz ne znam kojih interesa) provlacio,i na zalost svih "dusebriznika", ne interesuje nas ni tvoje klasicno crnjacenje tipa "ja ne vidim izlaz i sl"...
Daj ba popusti malo!!!
zonbirile

#9757 Re: FK Sarajevo

Post by zonbirile »

1946 wrote:
za razliku od tebe i mnogih bar prepoznajem problem i razlikujem dječačko navijanje i trku za krpenjačom od firme koja bi da se bavi fudbalom.
Razlika je u tome što ja, kao i 90% ljudi koji se ovdje javljaju, radimo bilo šta što je u našoj u moći da pomognemo svom klubu. Dok ti samo sjediš, praviš se pametan i smaraš ljude što na ovoj, što na drugim, nevezanim, temama. Po tebi, pošto su svi u gunguli i pošto TI ne vidiš izlaz iz toga, svi treba da propadnu? Kao TI si neka referenca po kojoj se svi moraju ravnati? Veliki konsultant i guru iz oblasti sportskog menadžmenta - zonbirile :lol:
Ja za probleme svoga, a i ostalih timova znam otprije, jer pratim sve u vezi toga. Kao što si prije rekao, ovo te ne dotiče, pa zašto se onda uopšte javljaš na teme koje te ne dotiču? Nije valjda da u svom životu nemaš više nikoga kome bi mogao pametovati pa onda ovdje dođeš prosipati svoje bisere?
I dok je nas bordo-bijelih, plavih, crvenih, crveno-crnih i inih "budala" koje prate svoje timove, a ne navijaju za barcelone, manchestere i slične timove postojaće i liga, ma kako se zvala, a ti možeš grickati svoja m od muke što ona postoji :wink:
-------------------------------------------
drug moj,niti prosipam pamet,niti je to samo po sebi pamet,prije informiranost.Da se ne ponavljam ,po iskustvima drugih ovo što se zagovara teško će ići.Eto za primjer ja upitah,da je dionica 150KM,šta misliš koliko bi bilo upisanih dioničara,koji procenat vlasništva bi otkupili mali dioničari.Sam stečaj,je dobro riješenje,jer izvodi stvari na čistac.
haubica_i_to_teshka

#9758 Re: FK Sarajevo

Post by haubica_i_to_teshka »

zonbirile wrote:
1946 wrote:
Razlika je u tome što ja, kao i 90% ljudi koji se ovdje javljaju, radimo bilo šta što je u našoj u moći da pomognemo svom klubu. Dok ti samo sjediš, praviš se pametan i smaraš ljude što na ovoj, što na drugim, nevezanim, temama. Po tebi, pošto su svi u gunguli i pošto TI ne vidiš izlaz iz toga, svi treba da propadnu? Kao TI si neka referenca po kojoj se svi moraju ravnati? Veliki konsultant i guru iz oblasti sportskog menadžmenta - zonbirile :lol:
Ja za probleme svoga, a i ostalih timova znam otprije, jer pratim sve u vezi toga. Kao što si prije rekao, ovo te ne dotiče, pa zašto se onda uopšte javljaš na teme koje te ne dotiču? Nije valjda da u svom životu nemaš više nikoga kome bi mogao pametovati pa onda ovdje dođeš prosipati svoje bisere?
I dok je nas bordo-bijelih, plavih, crvenih, crveno-crnih i inih "budala" koje prate svoje timove, a ne navijaju za barcelone, manchestere i slične timove postojaće i liga, ma kako se zvala, a ti možeš grickati svoja m od muke što ona postoji :wink:
-------------------------------------------
drug moj,niti prosipam pamet,niti je to samo po sebi pamet,prije informiranost.Da se ne ponavljam ,po iskustvima drugih ovo što se zagovara teško će ići.Eto za primjer ja upitah,da je dionica 150KM,šta misliš koliko bi bilo upisanih dioničara,koji procenat vlasništva bi otkupili mali dioničari.Sam stečaj,je dobro riješenje,jer izvodi stvari na čistac.
Izgleda da si DOBRO informisan od onih koji bi rado unishtili klub. Jel' tako da bi pojedini sve unishtili, rasprodali, pa onda bi se pojavili kao "spasioci i "dobre dushe ????!!!!
E moj @zonbrile tu svoju pricu (u ime nekih) mozesh prodati "nailevoj materi".
vicious

#9759 Re: FK Sarajevo

Post by vicious »

samo_ovaj_put wrote:pa i komsije imaju isti dug kao i mi pa ih niko ne spominje
polako,dug je tu,ali za godinu dana dobrog i kvalitetnog rada moze se naci rjesenje za njegov povrat
skupiti dobru ekipu,vratiti publiku na stadion,ukljuciti velike kompanije u igru,sponzore,onda dolazi evropsko takmicenje koje nam je prakticki na dlanu,mi bi objektivno mogli proci prva dva pretkola eurolige,i u startu zaraditi 400 000 km,plus karte od 3 utakmice koje bi odigrali u evropi(najmanje 3)

bitno je da dodje neko ko ce prije svega izmiriti dug prema igracima,koji ce dovesti par dobrih igraca jer sve pocinje od igre i golova

naravno prvo otjerati bagru jer sa njima publike nema na kosevu :D
Za godinu dana naći rješenje za 4 miliona duga??

Izvini molim te, ali to je utopija... recimo jedan Bayern je ove 2010 godine ostvario dobit od 2,9 miliona eura (uz ukupni promet 312 miliona!). A bili su prvaci Njemačke, osvojili kup, igrali finale Lige prvaka, sponzori i partneri su T-Com, Audi, Coca Cola, Lufthansa, Man, Samsung itd. itd.

I kakvo onda mi možemo očekivati rješenje? Od sponzora ne treba previše očekivati, jer niko neće strovaliti neke basnoslovne cifre u klub koji totalno nefunkcionalan. Jedina mogućnost bi bilo eventualno novo zaduženje, tj. krediti, ali i njih treba vraćati, a odakle? Da imamo 10-15 hiljada na svakoj utakmici mogli bi se o nečemu razmišljati, ali ovako... nijedna banka neće prihvatiti taj rizik. Nažalost, nisam nimalo optimističan... :(
vicious

#9760 Re: FK Sarajevo

Post by vicious »

north wrote: Iskreno, ja nisam znao za taj hotel, nekako mi čudno zvuči, ali ako u tome ima istine, onda svakako stvar nije baš toliko crna, jer bi se onda možda moglo fino iskoristiti. Kako???? Pa recimo, kad bi nam uletio bankar, srediti jedan dugoročni kredit na malo veći iznos, gdje bi se sredstvima kredita izmirile sve obaveze prema igračima, vratio dobar dio starih dugova, gdje hipoteka na kredit ne bi trebala biti problem, ako je to u vlasništvu kluba, a FCS bi nekako taj kredit vraćalo kroz markentinške sponzore, prodaju karata, i svakako kroz igranje u evropi..

Slažem se da je to vjerovatno jedini način da se nešto pokrene, e sad kakva je situacija s tim hotelom ko će ga znati... dok se to ne razriješi možemo samo ovako špekulirati.
Problem otplaćivanja tog nekog kredita se može riješiti samo jednim putem, a to je povratak gledalaca na Koševo. Na početku sezone se vidjelo da se može, krenulo se pravim putem, pozitivna atmosfera i euforija nakon dolaska nove uprave, posjeta je bila solidna...
Naravno, prva i osnovna stvar je rastjerivanje bagre i restrukturiranje kluba.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#9761 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

Većina tog duga je državi na ime doprinosa. Mislim da će i državi (kad aBd malo dođe sebi i bude uređenija) biti u interesu da se to riješi na obostranu korist, nego da se klub ugasi, jer time država gubi sve. Vjerujem da će se dug moći srediti na način da će se državi uplatiti dio, a dio će se otpisati. Primarni cilj nove uprave treba biti ne povećavanje duga državi i isplaćivanje dugovanja privatnim firmama, pa onda gledati kako riješiti taj dug državi (koji nije samo naš problem već većine sportskih kolektiva u državi i tako ga i treba rješavati).
vicious

#9762 Re: FK Sarajevo

Post by vicious »

1946 wrote:Većina tog duga je državi na ime doprinosa. Mislim da će i državi (kad aBd malo dođe sebi i bude uređenija) biti u interesu da se to riješi na obostranu korist, nego da se klub ugasi, jer time država gubi sve. Vjerujem da će se dug moći srediti na način da će se državi uplatiti dio, a dio će se otpisati. Primarni cilj nove uprave treba biti ne povećavanje duga državi i isplaćivanje dugovanja privatnim firmama, pa onda gledati kako riješiti taj dug državi (koji nije samo naš problem već većine sportskih kolektiva u državi i tako ga i treba rješavati).
Sigurno, ako država izađe u susret klubu sve će biti lakše... ima li negdje tačan podatak o strukturi dugovanja, koliko se i za šta duguje državi a koliko pojedinim firmama?
zonbirile

#9763 Re: FK Sarajevo

Post by zonbirile »

@haubica-i_to _Teška
nikad ne ubijaj glasnika!! Nije do mene što je crna budućnost i što se 20g živjelo kao da su Čelzi.
haubica_i_to_teshka

#9764 Re: FK Sarajevo

Post by haubica_i_to_teshka »

zonbirile wrote:@haubica-i_to _Teška
nikad ne ubijaj glasnika!! Nije do mene što je crna budućnost i što se 20g živjelo kao da su Čelzi.
Bjezi ba, neozbiljan si skroz... :-D
p.s. najlakshe se naljutiti, pa Ti vidi hocesh li :-)
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#9765 Re: FK Sarajevo

Post by F&N »

vicious wrote:
1946 wrote:Većina tog duga je državi na ime doprinosa. Mislim da će i državi (kad aBd malo dođe sebi i bude uređenija) biti u interesu da se to riješi na obostranu korist, nego da se klub ugasi, jer time država gubi sve. Vjerujem da će se dug moći srediti na način da će se državi uplatiti dio, a dio će se otpisati. Primarni cilj nove uprave treba biti ne povećavanje duga državi i isplaćivanje dugovanja privatnim firmama, pa onda gledati kako riješiti taj dug državi (koji nije samo naš problem već većine sportskih kolektiva u državi i tako ga i treba rješavati).
Sigurno, ako država izađe u susret klubu sve će biti lakše... ima li negdje tačan podatak o strukturi dugovanja, koliko se i za šta duguje državi a koliko pojedinim firmama?
Naravno da ce drzava izaci u susret to nije upitno, glavno i onsnovno je da ko god dodje sad u klub izbaci iz kluba glavne krivce za trenutno stanje, one koji godinama opstruiraju svaki posten i cist rad u korist kluba, tek kad se to desi onda ce imati smisla i donositi pare u klub.

Realno bilo je ljudi koji bi rado ulozili pare u klub ali nece ni da cuju sve dok je ova garnitura parazita u klubu.

Pare ce doci same od sebe sto od transfera sto od sponzora sto od europe, samo nam trenaju posteni ljudi da to oplode u korist kluba a ne u korist svoje familije.
zonbirile

#9766 Re: FK Sarajevo

Post by zonbirile »

F&N wrote:
vicious wrote:
Naravno da ce drzava izaci u susret to nije upitno, glavno i onsnovno je da ko god dodje sad u klub izbaci iz kluba glavne krivce za trenutno stanje, one koji godinama opstruiraju svaki posten i cist rad u korist kluba, tek kad se to desi onda ce imati smisla i donositi pare u klub.

Realno bilo je ljudi koji bi rado ulozili pare u klub ali nece ni da cuju sve dok je ova garnitura parazita u klubu.
-----------------------------------------------
e moj drug šta je firmi propala radi 40.000KM,a ne 4mil KM .
Pare ce doci same od sebe sto od transfera sto od sponzora sto od europe, samo nam trenaju posteni ljudi da to oplode u korist kluba a ne u korist svoje familije.
extraordinary

#9767 Re: FK Sarajevo

Post by extraordinary »

Pošteni, al puno bitnije u ovom momentu sposobni. Ne može svako, siguran sam da je dobar dio od rata naovamo bio poštenih ljudi u svakoj upravi, ali isto tako i nedovoljno sposobnih za značajne promjene. Opet ponavljam ko papagaj, zakon na prvom mjestu. Neće nam riješiti probleme, ali će nam dati podlogu za rješavanje istih. Trenutno je nema.
Obuca9

#9768 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

A za hrenovki se nema :sad: :sad:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#9769 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

hz__semir wrote:

A za hrenovki se nema :sad: :sad:
Ovo mu je raja zvala ture :lol: :lol:
Baltazar_khan

#9770 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

jadna majko gdje nam igrači izlaze.
Neelix

#9771 Re: FK Sarajevo

Post by Neelix »

ma dagle mu torbice peshovanke :lol: :lol:
Alkos

#9772 Re: FK Sarajevo

Post by Alkos »

Baltazar_khan wrote:jadna majko gdje nam igrači izlaze.
:mrgreen:
Reglan

#9773 Re: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Posaljite mu zeni ove slike :D :lol:
isie

#9774 Re: FK Sarajevo

Post by isie »

Avdić se nikada nije žalio da nema , ima čovjek ne brinite se za njeg . Mislim u sebi kako je Jahoviću jel se umotao u deku sada :)
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#9775 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

Ode Hame u Koreju :D
Locked