SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
chuchumbamayumbe

#9751 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by chuchumbamayumbe »

astrid wrote:
zateznistub wrote:Flash news:
opljackana poslovnica rajajzen bake na dobrinji, izgleda usetali sa fantomkama, klepili lovu i razgulili :x
Majke mi..trafiku je teže opljačkati :-)
Garant je isteklo 24 sata pritvora Hajrudinu Harbašu &co.
zateznistub

#9752 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zateznistub »

astrid wrote:
zateznistub wrote:Flash news:
opljackana poslovnica rajajzen bake na dobrinji, izgleda usetali sa fantomkama, klepili lovu i razgulili :x
Majke mi..trafiku je teže opljačkati :-)
:thumbup: Rece mi jedna kona, najnormalnije usetali sa fantomkama, ja sad prosao auta ko na sajmu i murije sto u uniformama sto u civilu, al' lopova ni za lijeka
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9753 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

čemu onda zaštitari?
bolje onda blindirana stakla da imaju i da sa klijentima razgovaraju krzoz malu rupicu na šalteru kojeg tenke ne može razvaliti :D
zateznistub

#9754 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zateznistub »

Black swan wrote:čemu onda zaštitari?
bolje onda blindirana stakla da imaju i da sa klijentima razgovaraju krzoz malu rupicu na šalteru kojeg tenke ne može razvaliti :D
KOji ba zaatitari, da rizikuje zivot za mizeriju od plate i da se onda potuca po sudu da dokzuje nevinost i upotrebu orzja. Ja prvi da sam na njegovom mjestu samo bi se sklonio u stranu
dzeno123

#9755 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dzeno123 »

zateznistub wrote:
KOji ba zaatitari, da rizikuje zivot za mizeriju od plate i da se onda potuca po sudu da dokzuje nevinost i upotrebu orzja. Ja prvi da sam na njegovom mjestu samo bi se sklonio u stranu
Da me neko pogresno ne shvati, zastitari su moderni domari. Za 5 ili 6 stoja da covjek rizikuje glavu, ako je pametan nece.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#9756 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by -LIBERO- »

zateznistub wrote:
Razumljivo je sve to,onako ljudski zivot je na prvom mjestu. Ali cemu onda uopste zastitarske agencije????

Zato sto po zakonu kao trebaju biti tu,a svi unaprijed znaju da nicemu ne sluze niti ce ista poduzeti u nekoj kriznoj situaciji.
Fikus,filandendron....zastitar... :D :shock:
novi.dan.nova.nafaka

#9757 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by novi.dan.nova.nafaka »

dzeno123 wrote:
zateznistub wrote:
Da me neko pogresno ne shvati, zastitari su moderni domari. Za 5 ili 6 stoja da covjek rizikuje glavu, ako je pametan nece.
:thumbup:
Hajde sve to, nego im i plate kasne - znam za ljude koji rade u EP-u kao zaštitari, evo još nisu dobili platu za prošli mjesec. A njihova firma je sigurno na vrijeme naplatila svoje usluge.
SundanceKid

#9758 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by SundanceKid »

-LIBERO- wrote:
zateznistub wrote:
Razumljivo je sve to,onako ljudski zivot je na prvom mjestu. Ali cemu onda uopste zastitarske agencije????

Zato sto po zakonu kao trebaju biti tu,a svi unaprijed znaju da nicemu ne sluze niti ce ista poduzeti u nekoj kriznoj situaciji.
Fikus,filandendron....zastitar... :D :shock:
Ehhh, da ih nikako nema, zamisli tek onda kakav bi cirkus bio, i koliko bi pljackanja bilo. Bili oni efikasni ili ne, potrebni su. Mozda nisu reagovali sada (a sta ce i oni jadni nece pucat po pljackasima i ugrozit sve u okolini, nije divlji zapad), ali ima to ipak neki efekat. Taj koji se odluci na pljackanje ipak mora uzeti u obzir neke zastitare, ma kakvi oni bili. To odbija samo po sebi dosta kriminalaca

Ovo je slucaj teske kradje, i u ovakvim slucajevima, posao zastitara je vise da se pobrinu da ne bude mrtvih glava okolo, nego da fataju kriminalce i pucaju po bankama. To ce radit policija. Ja da se zateknem u banci, ja bi radije da lopovi odnesu pare, nego da neki zastitar glumi Dzona Vejna i spasava nas pucnjavom...
zvrcak

#9759 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zvrcak »

ljudi zastitari su legalni reketasi, da se razumijemo, placaj firmi da ti "obezbjedjuje" prostor, a nemaju ama bas nikakvih zakona na svojoj strani, smije izvaditi pistolj iz futrole samo kad se puca na njega, tacnije kad mu je zivot ugrozen, svaki drugi vid upotrebe pistolja se kaznjava...
mrtva kokoš

#9760 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mrtva kokoš »

Image

ulazim u tramvaj, zauzimam najbolju poziciju za svoje guzove, prabacim se na status kuliranje...
nedugo nakon toga pale mi se instiktivni senzori. tri covjeka 50-tih godina, grupisana tipkom group, okupirala subjekat, 70-tih godina. naravno prva asocijacija, dzeparosi. pratim poglede, jedan zoomira moj dzep, ali ne i mene. drugi dzep od nekog deduke, treci glumi zivi zid ili sta vec. odmaknem se 4,5 stopa nize, uzimam telefon na kvarno i slikam. nisu me jos skontali. kosulja u rukama kod kockaste glave, krivo mi je sto njega ne uhvatih sprijeda ali za ovoliku glavu i to je suvisno i onako bih ga poznao sa kraja na pocetku tramvaja :-)

drzim se za sipku u fazonu pustite vi mogu ja cuvati, pomno prateci svaki pokret. kada sam se 100% uvjerio u njihove namjere sa pristojne udaljenosti obavjestavam deduku da pripazi na novcanik, naravno u tom trenutku brisan prostor u roku 2 sekunde se napravio ispred njih :lol: :lol: u tom ce i stanica. izletise sva trojica bez ikakvog komentara. :-)

kontam nema fajde od policije jer oni da hoce u roku 2 mj. bi mogli rijesiti ovakav problem. zato stavljam sliku na forum jer ako nista drugo mozda nekoga u buducnosti podsjeti kad vidi ovu kockastu glavu a i ostale dvije, troglavo cudoviste. :mrgreen: nije meni frks, ja sam maksimalno oprezan i imam dobro zapazanje, cak mi se desavalo da iz tramvaja dok stoje na stanici provalim da je o dzeparosima rijec. nego kontam koliko ljudi dnevno nastrada od ovih probisvjeta. ako nista mogli bi se u tramvajima postaviti neki obavjestaci tipa ono stop u autobusima. bar bi ljudi mogli biti na oprezu, jer vjerujem da ih bruka raje zapazi ali ne smiju u tom trenutku reagovati ili uraditi bilo sta...
plejka2

#9761 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by plejka2 »

Nek si ih usliko svaka cast vidi se da su neki jebivjetri :D
treci je dingospo nema sta kosuljica,ofo ono tebraaaaa :mrgreen:
mrtva kokoš

#9762 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mrtva kokoš »

aa i drugi je bio u kosulji samo se ne vidi a kockastoj glavi kosulja je u rukama bila :-)
plejka2

#9763 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by plejka2 »

ma gospoda ba hehehe :D
na prvu mi lice ko naki kockari zafalilo da se izvade :P
mrtva kokoš

#9764 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mrtva kokoš »

tako nekako se i meni cine, mada ima jos jedna slicna ekipa, jedan sa kacketom, drugi sa nausnicom, a treci sa tetovazama jna-a. svima po petobanka :-) :-)
ssmmiilleeyy

#9765 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ssmmiilleeyy »

Stvarno ne razumijem sta vam zastitari smetaju

Ti momci rade za mizerne plate i moraju imati svaki mjesec 200 radnih sati

Plus nemaju nikakvo naoružanje imaju Panik Tipku i to je to,i kako da očekuješ da neko goloruk krene na repetirano oružje (to nema ni u Americkim Filmovima) :-)

Plata Zastitara je daleko manja od One koju imaju radnici u Konzumu (oni sto slazu artikle)

:-)

Ako još uzmemo u obzir da 8 cak i vise sati provode stojeci onda i im nije zamjeriti
karanana

#9766 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

a ova u ljubicastom iza kockaste glave nije dio tima?
terra_incognita

#9767 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by terra_incognita »

karanana wrote:a ova u ljubicastom iza kockaste glave nije dio tima?
to je i meni prvo palo na pamet

logistika, valjda
KPNCTNJAH

#9768 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by KPNCTNJAH »

Bas me zanima zbog cega ste to pomislili ?
terra_incognita

#9769 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

zbog formacije
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9770 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

moram priznati da ovu skupinu ne poznam
poznanik

#9771 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by poznanik »

Splinter wrote:tako nekako se i meni cine, mada ima jos jedna slicna ekipa, jedan sa kacketom, drugi sa nausnicom, a treci sa tetovazama jna-a. svima po petobanka :-) :-)
"Pravi" džeparoši, sposobniji i "uspješniji" su oni koji sami "odrađuju" poslove, njih je i nemoguće otkriti, a žrtva ih je svjesna tek mnogo kasnije.

Džeparoši u grupi od tri su manje sposobni, uspješnost svojih poslova baziraju na višestrukom i fizičkom ometanju žrtve, i oni su češće prepoznatljivi, kao ova trojka u tramvaju. Opasniji su kod uočavanja i spremni za tuču i siledžijstvo upravo zato što ih je trojica, osjećaju prednost i time hrabrost, za razliku od džeparoša "samca" koji nikad neće ući u konfrontaciju.

Poznajem neke džeparoše "samce" koji su još davno prije rata "zaradili" kuće i poslovne prostore, radeći po Italiji i Švajcarskoj. Danas su najmanje dva takva u Sarajevu priznati i poznati građani... :-)
Grupni džeparoši nikad nisu napravili zaradu veću od sedmične potrošnje, a sa svakim većim "ulovom" nastajala bi svađa i podvala oko podjele :lol:
Stojadin

#9772 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Stojadin »

Juce je oko ponoci zapaljeno auto tamo u Paromlinskoj, u prolazu od one plavo/ljubicaste zgrade.
O'zone
Globalni moderator

#9773 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by O'zone »

novi.dan.nova.nafaka

#9774 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by novi.dan.nova.nafaka »

poznanik wrote:
Splinter wrote:Poznajem neke džeparoše "samce" koji su još davno prije rata "zaradili" kuće i poslovne prostore, radeći po Italiji i Švajcarskoj. Danas su najmanje dva takva u Sarajevu priznati i poznati građani... :-)
Grupni džeparoši nikad nisu napravili zaradu veću od sedmične potrošnje, a sa svakim većim "ulovom" nastajala bi svađa i podvala oko podjele :lol:
:shock:
nemoj zezati, zar se može tako profitirati ? Možda sam ja naivčina i mislim da su svi ljudi pošteni, ali kad čujem takve priče to mi tako nestvarno djeluje...
terra_incognita

#9775 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

novi.dan.nova.nafaka wrote:
poznanik wrote:
Splinter wrote:Poznajem neke džeparoše "samce" koji su još davno prije rata "zaradili" kuće i poslovne prostore, radeći po Italiji i Švajcarskoj. Danas su najmanje dva takva u Sarajevu priznati i poznati građani... :-)
:shock:
nemoj zezati, zar se može tako profitirati ? Možda sam ja naivčina i mislim da su svi ljudi pošteni, ali kad čujem takve priče to mi tako nestvarno djeluje...
Pročitaj knjigu "Jalijaš", zaboravila sam ko je pisac.
Sve će ti se reći.
Locked