Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hajvan

#9751 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

eki to?
Thorgerson

#9752 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

studiorum_tuzlaensis wrote:
dječak sa šibicama wrote:Bazen ce u zimskom periodu odrzavati brat bratu 20 uhljeba, citaj nece nista raditi a primat ce platu.

Cuvar bazena u zimskom periodu, sdo zno.

Mozda da plazaliste naprave od oktobra do aprila.

od septembra do juna nek bude plazalište.

opet mi je totalni fijasko praviti bazen u gradu gdje sezona sunčanih dana traje 3 mjeseca :)
Da, i? Jel izgrađeni putevi donose pare? Jel parkovi donose pare?

Postoje jednostavno stvari koje nisu rentabilne, a građanima su potrebne. Pa covjece mi nemamo otvorenog bazena u gradu?! Sta, treba da cekamo tog famoznog investitora (koji nikad nece doci) da nam ga napravi?

Ja uopste ne vidim ovdje nista lose. Vise volim da se napravi bazen kojeg cu ja indirektno plaćati kroz poreze, nego da taj novac se slije boga pitaj gdje, u prazno.

Ovaj bazen ce raditi 3 mjeseca, manje vise kako kad. Rekli su da ce zimi biti ploha za klizanje, to je jos 3 mjeseca. Rekli su da ce se također moći koristiti i kao teren za fudbal idt. Uracunaj i to. Koliko sam shvatio tu ce biti i neki restoran i jos nekog sadrzaja, dakle eto jos prihoda. Dakle, da ce zjapiti prazan - nece. Da ce donositi neku basnoslovnu lovu - nece. Niti treba da donosi. Placamo poreze, evo imat cemo neku korist od toga. Bice zaposleno nesto ljudi, pa jebiga nece valjda svi biti uhljebi.

I btw. Sta biste to vi da se napravi? Bazen sa nekim kliznim krovom je sigurno skupa zajebancija, koja ti opet ne garantuje povrat. Nije bas da se ljudi otimaju zimi da idu sa porodicom na kupanje. Doci ce, ali nije to neki bog zna koji postotak ljudi.

Stavise mislim da je ovo i bolja ideja da se zimi ide na klizaliste.
studiorum_tuzlaensis

#9753 Re: Sarajevo Construction

Post by studiorum_tuzlaensis »

jesi ti svjestan šta si napisao? Nekom palo na pamet da ne bi loše bilo imat ljeti bazen i odma je to kao OK.

Ajmo onda bacat pare kako stignemo, jer bolje je i to nego da propadnu?

Ovo ne da je nerentabilno, već je TOTALNI PROMAŠAJ, koji će godišnje izvući pola miliona iz budžeta Općine u LOKOM. Zaposlit još šire familije itd.

Normalno da je trebalo baciti još milion i zatvoriti bazen. Ovako ćeš svake godine imat rekonstrukciju bazena.
dječak sa šibicama

#9754 Re: Sarajevo Construction

Post by dječak sa šibicama »

Kad se za godinu dana pokaze da je bazen nerentabilan i sluzi samo za uhljebljavanje famElije, svi ce mu halaliti kao i u slucaju "zgazeni dedo" i miran Novi Grad.
Cossack

#9755 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

Image

ttps://sa-c.net/news-archive/project-news/sanacija-zgrade-opcine-stari-grad-poceli-radovi-na-a-objektu
Hajvan

#9756 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

ima jos nade da polijelpe fasadnu ciglu po tome

evo ovo ima i na nashem trzishtu…

samo shto njemci ne kontaju ove balijske ugradbene varijante…platimo ti mi 10 necega, al meni vratis 3 od tog, a stranci 2…. fuj

al da bogda shcheri stogw

strashno, uglavnom

shta uradishe od ‘nako lijepe zgrade

prekrechit je sa jeftinom zbukom…. :-)
dječak sa šibicama

#9757 Re: Sarajevo Construction

Post by dječak sa šibicama »

samo nek` nije crvena :D

salu na stranu, zgrada opcine SG je bila preopoznatljiv objekt po fasadnoj cigli, i lijep... sta uradise
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#9758 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

Nismo ba mi izmislili ugradjivanje sta je vama.
Maharadza

#9760 Re: Sarajevo Construction

Post by Maharadza »

dječak sa šibicama wrote:samo nek` nije crvena :D

salu na stranu, zgrada opcine SG je bila preopoznatljiv objekt po fasadnoj cigli, i lijep... sta uradise
Zar ne znaš da fasadna cigla onakva podsjeća naše uhljebe na njihov komšiluk gdje nema 10% kuća sa fasadom, pa je zato sada sve sivo ko beton - a što je za dotične jedini sinonim za grad, BETOOOON, daaaaj BETTOOOON. :oops:
Logovan

#9761 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

Zar baš moraju biti ovi stubovi na istočnoj tribini? :lol: :lol:
So What!

#9762 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Logovan wrote:Zar baš moraju biti ovi stubovi na istočnoj tribini? :lol: :lol:
Pa mnogo je skuplje nažalost bez, s tim da UEFA časti, štima se u okvirima njihove investicije.
Company85

#9763 Re: Sarajevo Construction

Post by Company85 »

So What! wrote:
Pa mnogo je skuplje nažalost bez, s tim da UEFA časti, štima se u okvirima njihove investicije.
UEFA je odvojila iznos koji bi bio dovoljan za tu vrstu krova ali ja mislim da zavod za planiranje nije dao dozvolu za takav kroc obzirom da je na sjeveru ovaj sistem sa stubovima
drug_profi

#9764 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Ja mislim da bi se negdje mogla naručiti zelena cigla. Pravi neko makar u Teheranu. Pare nisu problem.
Hajvan

#9765 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

nije vise ni smijesno…

bolesna i zalosna…

...ta shatro zjabancija
Logovan

#9766 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

So What! wrote:
Znam da je skuplje, ali majku mu što se ne uradi kako treba, ako se može. :D
BHF_Manijak

#9767 Re: Sarajevo Construction

Post by BHF_Manijak »

Koliko znam onda ne bi bio ni iznivelisan sa krovom sjevera, pa bi ruglo nastalo, dva krova, dva razlicita, dvije razlicite tribine... Valjda treba tezit ka tome da imas 2 jednake tribine, pa onda jug...
Logovan

#9768 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

BHF_Manijak wrote:Koliko znam onda ne bi bio ni iznivelisan sa krovom sjevera, pa bi ruglo nastalo, dva krova, dva razlicita, dvije razlicite tribine... Valjda treba tezit ka tome da imas 2 jednake tribine, pa onda jug...
A je li izvodivo da se sklone stubovi na sjeveru?
drug_profi

#9769 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Ma nije izvodivo, cijela statika mora ponovo da se radi i drugacije konzole,. Mislim to je uklanjanje komplet krova i pravljenje novog.
drug_profi

#9770 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Hajvan wrote:nije vise ni smijesno…

bolesna i zalosna…

...ta shatro zjabancija
Nije smjesno, zalosno je jer je tako blizu realnosti.
Logovan

#9771 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

Pomislih da može, kontam učvrsti se krov pa se sklone stubovi i tako to. :mrgreen:

Ali mogli bi ga zamijeniti nekad, a krov na istoku da se uradi bez stubova.
drug_profi

#9772 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Ma znas fiziku. Zamisli sta treba da se boris sa gravitacijom. Trebaju protivtegovi za krov, neka poluga, zatezač....
Thorgerson

#9773 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

studiorum_tuzlaensis wrote:jesi ti svjestan šta si napisao? Nekom palo na pamet da ne bi loše bilo imat ljeti bazen i odma je to kao OK.

Ajmo onda bacat pare kako stignemo, jer bolje je i to nego da propadnu?

Ovo ne da je nerentabilno, već je TOTALNI PROMAŠAJ, koji će godišnje izvući pola miliona iz budžeta Općine u LOKOM. Zaposlit još šire familije itd.

Normalno da je trebalo baciti još milion i zatvoriti bazen. Ovako ćeš svake godine imat rekonstrukciju bazena.
A je li shvatas ti sta pises? To je isto kao da napišeš, pa koji su qrac pravili onaj park Safet Zajko, ono je nerentabilno haos, zaposlili su hrpu familije dole, Lokom to odrzava i muzu pare.

To sto hrpa raje dole trenira, sto se djeca igraju i uzivaju. Ma jebo to ba. Halo, nije rentabilno. Sravnaj sve i otvori šišu. E to je vec rentabilno.

Ovaj bazen ce biti krcat, kada bude lijepo vrijeme.

Receno je da ce zimi biti klizanje. Isto tako ce biti krcato. Ako je posrana merkatorova ploha 10 sa 10 metara na Dobrinji bila puna, ne vidim zasto jedno veliko klizaliste ne bi?

Bice tu kafic, restoran koji ce raditi.

Receno je da ce kad ne bude kupanja i klizanja, biti teren za fudbal. Btw. probaj pronaci termine za igranje fudbala pa eto javi mi koliko si uspio slobodnih termina naci u gradu.

Ne branim rumenog i boli me qrac za istog. Ali ovaj bazen je dobra stvar. To sto imamo 3 mjeseca samo da se kupamo nije nikakav izgovor da se isti ne pravi. Jer tom logikom barem 50% stvari u gradu ne bi trebao praviti.

Bazen sa krovom? To već imamo, ne kontam? Ako je ljeto hoću da se vani kupam, šta trebam na +40 ići u zatvoreni bazen. I pričaš o milionu kao da je to ništa. Ne razmišljaš o tome da bi zatvaranjem bazena izgubio hrpu ljudi koji tu ne bi dolazili ljeti. A pitanje je koliko bi ti se ljudi kupalo zimi. Plus zaboravi ovu pricu o klizalistu i fudbalu u tom slucaju.

I evo ok, sereš po ovome, ne sviđa ti se. Da čujem šta bi ti napravio?
nosara

#9774 Re: Sarajevo Construction

Post by nosara »

Logovan wrote:Pomislih da može, kontam učvrsti se krov pa se sklone stubovi i tako to. :mrgreen:

Napravite vi krov na Kosevu, da vidimo kako je bez stubova. :D
Logovan

#9775 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

nosara wrote:
Logovan wrote:Pomislih da može, kontam učvrsti se krov pa se sklone stubovi i tako to. :mrgreen:

Napravite vi krov na Kosevu, da vidimo kako je bez stubova. :D
:facepalm: :facepalm:
Post Reply