Ima u osnovnim školama kultura odgoja, ili nešto tako, nisam sigurna.Smrcak15 wrote:Ja da sam u vlasti uveo bi u skole casove kulture ponasanja...treba seljakluk sistematski iskorijenitBoemica wrote:Boli me srce što ću to reći, ali je Sarajevo jedna obična velika selendra. Ni sjena urbanog, multietničkog grada.
Džaba predstave, kina, pozorišta, kad ti u isto to kino odeš i vidiš da se ljudi ne znaju ponašati u kinu, od priče dok traje film, korištenja telefona, nekakvog smijeha, onda šta ostave iza sebe... A još gore u pozorištu, sjede u prvom redu i pričaju ... brate, živi ljudi su ispred tebe, smetaš im. U Sarajevu 75% ljudi ne zna ispravno koristiti lift, pokretne stepenice, automatska vrata, ne zna se ponašati u javnom prevozu, nema više poštovanja ni prema kakvom autoritetu, slabo ko ima razumijevanja i poštovanja za posebne grupe ljudi, poput penzionera, djece, trudnica ... Parkovi za djecu su puni kakica paščadije koju "urbana" raja izvodi iz svojih "urbanih" stanova. Itd.
Jedino što je od Sarajeva ostalo je ono historijsko naslijeđe, zgrade, ulice, mahale i priče.
Džaba to, kad se djeca u kućama ne uče da budu civilizovani i savjesni građani.
I nema to veze sa religijom, nacijom, ili nečim drugim.
A baška to što je Sarajevo u isto vrijeme fkt postalo: "Bruda Allaha mi, sad sa džume" sa sve kažiprstom podignutim i crijevom od nargile u ustima, grad.