Referendum(i) u RS-u

Locked
Maharadza

#9751 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Maharadza »

pasha078 wrote:
L u c i f e r wrote:
Podsjeti me ovo tvoje "ako" na onu staru spartansku.
Kad je Filip Makedonski poslao Sparti poruku:
"Ako vas pobijedim, bićete roblje zauvijek."
Oni su mu na to odgovorili samo sa:
"Ako."
Moj Lucifer ja se nadam da si u pravu.... narednih desetak dana ce pokazati.

Ali sva ova retorika Bakira, da ignorisemo referendum itd.... pa hebote kako ignorisati nasilje nad drzavnim uredjenjem?????
Pa munafici (dvoličnjaci) su uvijek bili najveći dušmani! Niko nama ne može nanijeti štete kao alijin trezoraš i izdajnik! :twisted:
benjen

#9752 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by benjen »

Sacekace se da izbori prodju.
A da su stranci nesto spremili ,siguran sam da jesu.
Nego uknjizil se ona vojna imovina na Drzavu?
fosna2014

#9753 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by fosna2014 »

bh.tornjak wrote:
fosna2014 wrote:Ocekujem hapsenje cijele svite oko Dodika. Sutra.
sutra....????
zaboravi......
doci ce do hapsenja....ali ce malo potrajati....nisam pravnik....ali postoje neke procedure koje se moraju ispostovati
Za drzavni udar ne postoje procedure. Tenkovi izlaze na ulice i hapse.

Vanredni slucaj.
L u c i f e r

#9754 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

Uoči sutrašnjeg referenduma o Danu Republike Srpske u tom entitetu, predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u razgovoru za Klix.ba pozvao je Bošnjake povratnike da ne nasijedaju na eventualne provokacije.
Izetbegović za Klix.ba: Referendum će proći, a BiH će ostati, pozivam Bošnjake da budu strpljivi
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
"Pozivam povratnike u RS-u da ne nasjedaju na provokacije, da ne napuštaju svoje domove niti mjesta u kojim žive. Referendum će proći, Bosna i Hercegovina će ostati. Zato će sutra mjera vaše hrabrosti biti strpljenje", kazao je Izetbegović za Klix.ba

U entitetu Republika Srpska na snazi su velike mjere sigurnosti, kako ne bi došlo do eventualnih nemira ili incidenata. Nešto ranije politički predstavnici Bošnjaka u RS-u pozvali su povratnike da ne izlaze na referendum i da ne učestvuju u tom antiustavnom djelovanju.

"Organi javnog reda i mira u entitetu RS dužni su da sigurnost pruže svim građanima. Do incidenata i zastrašivanja povratnika u ovakvoj atmosferi ne smije doći. Država Bosna i Hercegovina neće biti talac avanturizma i voluntarizma Milorada Dodika. Uz vas je civilizirani svijet i sve institucije ove zemlje, koje ostaju u funkciji čuvanja mira i ustavopravnog poretka", zaključio je Izetbegović u razgovoru za Klix.ba.

Podsjećamo, Republika Srpska sutra provodi antiustavni referendum i pita svoje građane da li su za to da se 9. januar proslavlja i obilježava kao dan tog entiteta. Referendum je raspisala Narodna Skupština Republike Srpske kao reakciju na odluku Ustavnog suda BiH s kraja prošle godine, koji je po apelaciji predsjedavajućeg Izetbegovića donio odluku da je 9. januar kao dan RS-a neustavan te da je potrebno izvršiti usaglašavanjem sa Ustavom BiH.

Uprkos toj odluci i prošlosedmičnoj odluci Ustavnog suda BiH o privremenoj zabrani održavanja referenduma, vlasti u manjem bh. entitetu nisu odustali od namjere da sprovedu referendum, iako je i međunarodna zajednica reagovala pozivanjem na njegovo otkazivanje.

Nakon održavanja referenduma na potezu će biti Tužilaštvo BiH koje treba zaštititi ustavni poredak BiH.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#9755 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by japin_mutapi »

poenta sve ove priče i frke oko referenduma jeste ispitivanje stanja svijesti kod bošnjaka i patriotskih snaga
ako patriote dopuste referndum, pa nakon ovoga i referendum o nadležnosti suda(de facto-referendum o nezavisnosti) i posle dopuste da se rs izdvoji iz bih i ujedini sa srbijom, ZAŠTO bi iko drugi to spriječio

amerika, evropa, hrvatska, un, nato, turska, rusija, kina, japan, mmf, bankari, gušteri ... iko išta

zveckanje oružjem i prijetnja ratom, od strane bh patriota je urodilo plodom, jer se famozna mz pokrenula i po svemu sudeći poduzela konkretne mjere
vidjećemo i posle 25-tog, a posle izbora sigurno koliko su te mjere ozbiljne

postavlja se još jedno pitanje - koliko ozbiljne prijetnje od strane probosanskih snaga su bile
dovoljno da natjeraju sve ozbiljne međunarodne faktore na reakciju i podršku državi BiH
pored svih kriza u samoj eu, ukrajini, turskoj, bliskom istoku, sjevernoj africi, ne žele još jedan balkanski rat, jer taj rat ne bi ostao lokaliziran samo na bih, i na pojedina područja naše države, već bi se gotovo izvjesno proširio na sandžak, kosovo i makedoniju

ostaje da vidimo šta će se dešavati posle sutrašnjeg dana, i da li će velikosrbi sprovesti u djelo najavljeni referendum 2018god
daddy-kool

#9756 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

bh.tornjak wrote:
ovo mi nije jasno......od koga ce se to srbija odbraniti...???
to vec dva-tri mjeseca ko papagaji ponavljaju...
koga to oni vide kao napadaca ...???
Nemaju oni više s kim ratovati, osim sa nama.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#9757 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by japin_mutapi »

daddy-kool wrote:
bh.tornjak wrote:
ovo mi nije jasno......od koga ce se to srbija odbraniti...???
to vec dva-tri mjeseca ko papagaji ponavljaju...
koga to oni vide kao napadaca ...???
Nemaju oni više s kim ratovati, osim sa nama.
kako nemaju
još nisu međusobno ratovali ... srbi VS srbi
daddy-kool

#9758 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

pasha078 wrote:

No kolege, nakon odluke US od 17. Sept, to vise nije tako. Provodjenje referenduma koji je zabranjen, makar pitanje bilo da li treba prosiriti bazen u Laktasima, je krsenje ustavno-pravnog poretka. Ako ne budu slijedile sankcije, to znaci da taj ustavno pravni poredak postaje svedski sto sa kog moze ko sta hoce da bira i uzima. U principu, formalno-pravno to je kraj Dejtonske Bosne, i bez ispaljenog metka. Suprotno onima koji su glasni na ovom forumu, kraj Dejtonske Bosne ne znaci vracanje RBiH, prvenstveno zbog postojanja, od Dejtona hronolosko starijeg, Washingtonskog sporazuma.

U svakom slucaju, sokiran sam kako neki olako i kroz salu ovo shvataju.
Tako je. Ako ne bude pravnih sankcija, ovo je "pravna secesija".
seln

#9759 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by seln »

japin_mutapi wrote: još nisu međusobno ratovali ... srbi VS srbi
Navijam za srbe. :D
benjen

#9760 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by benjen »

1/1
draganbl

#9761 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by draganbl »

Mislim da će u vezi sa ovim referendumom ona poznata poslovica "Tresla se gora, rodio se miš", moći biti primijenjena u apsolutnom značenju.
Danguba

#9762 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

L u c i f e r wrote:Uoči sutrašnjeg referenduma o Danu Republike Srpske u tom entitetu, predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u razgovoru za Klix.ba pozvao je Bošnjake povratnike da ne nasijedaju na eventualne provokacije.
Izetbegović za Klix.ba: Referendum će proći, a BiH će ostati, pozivam Bošnjake da budu strpljivi
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
"Pozivam povratnike u RS-u da ne nasjedaju na provokacije, da ne napuštaju svoje domove niti mjesta u kojim žive. Referendum će proći, Bosna i Hercegovina će ostati. Zato će sutra mjera vaše hrabrosti biti strpljenje", kazao je Izetbegović za Klix.ba

U entitetu Republika Srpska na snazi su velike mjere sigurnosti, kako ne bi došlo do eventualnih nemira ili incidenata. Nešto ranije politički predstavnici Bošnjaka u RS-u pozvali su povratnike da ne izlaze na referendum i da ne učestvuju u tom antiustavnom djelovanju.

"Organi javnog reda i mira u entitetu RS dužni su da sigurnost pruže svim građanima. Do incidenata i zastrašivanja povratnika u ovakvoj atmosferi ne smije doći. Država Bosna i Hercegovina neće biti talac avanturizma i voluntarizma Milorada Dodika. Uz vas je civilizirani svijet i sve institucije ove zemlje, koje ostaju u funkciji čuvanja mira i ustavopravnog poretka", zaključio je Izetbegović u razgovoru za Klix.ba.

Podsjećamo, Republika Srpska sutra provodi antiustavni referendum i pita svoje građane da li su za to da se 9. januar proslavlja i obilježava kao dan tog entiteta. Referendum je raspisala Narodna Skupština Republike Srpske kao reakciju na odluku Ustavnog suda BiH s kraja prošle godine, koji je po apelaciji predsjedavajućeg Izetbegovića donio odluku da je 9. januar kao dan RS-a neustavan te da je potrebno izvršiti usaglašavanjem sa Ustavom BiH.

Uprkos toj odluci i prošlosedmičnoj odluci Ustavnog suda BiH o privremenoj zabrani održavanja referenduma, vlasti u manjem bh. entitetu nisu odustali od namjere da sprovedu referendum, iako je i međunarodna zajednica reagovala pozivanjem na njegovo otkazivanje.

Nakon održavanja referenduma na potezu će biti Tužilaštvo BiH koje treba zaštititi ustavni poredak BiH.
Covjek sve rekao bez drame.
Mi ne mozemo uticati na otkazivanje referenduma, ignorisite ga, institucije ce(na pritisak MZ) odraditi svoj posao, BiH ce opstati...
daddy-kool

#9763 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

Danguba wrote: BiH ce opstati...
BiH će opstati i prosperirati, tu nema sumnje.
Danguba

#9764 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

Dodik uoči referenduma u Istočnom Sarajevu: Izađite na referendum i budite radosni zbog toga
Krkan ne postuje ni zakone koje je sam donio. :lol:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-uo ... /160924098
costacurta

#9765 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by costacurta »

Danguba wrote:
Dodik uoči referenduma u Istočnom Sarajevu: Izađite na referendum i budite radosni zbog toga
Krkan ne postuje ni zakone koje je sam donio. :lol:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-uo ... /160924098
To je taj mentalni sklop. Taman i da sve uradiš kako on želi, sve želje da mu ispuniš on bi opet bio nezadovoljan i tražio bi krivca u svima drugima. Tako da su i ova pisanja "Zašto je to Seferu trebalo? Ne trebamo izazivati? Bakir nabacio na volej Dodiku!" samo beezzee priča jer je očigledno da je on jedno razmaženo, bahato, upuštano/zapuštano derište kojem je sve dozvoljeno i on više ne zna šta će sa sobom a kontrolisati ga ne mogu.
meni serbe

#9766 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by meni serbe »

pasha078 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Mi smo narod koji obozava zivot u iluzijama
Sta ja znam, lisac je onaj Bake. Kako samo natrpa tornjaku pa ga onda lafo brani.
red evil

#9767 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by red evil »

Sad odlučujemo da li ima pravne države i hoćemo li biti pravna država. Jer ako ovo prođe bez ikakvih sankcija možemo reći da više BiH pravno ne postoji. To jest ulazimo u anarhiju. Tužilaštvo mora reagovat, pravni poredak se mora sačuvati i pokazati da niko ne smije nepoštovati odluku suda.
cyprus

#9768 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by cyprus »

Znači ipak će biti referenduma...
Očekujem podatke o izlaznosti između 70 i 80 %... Bit ću prijatno iznenađen ako bude manja od 70%... Istovremeno, ako bude više od 80%, to znači da smo u većim govnima nego što sam dosad mislio...
daddy-kool

#9769 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

U govnima smo ako niko ne bude krivično odgovarao za otvoreno kršenje naredbe Ustavnog suda.
ze kalanga

#9770 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ze kalanga »

:cutim:
daddy-kool

#9771 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

Kako ono glasi referendumsko pitanje?

A kako će se zvati praznik izmjenama zakona?
512MB

#9772 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by 512MB »

Dobro je da je do ovog doslo. Sad ce se vidjeti na cemu smo, i sa MZ i sa nasom vladajucom kastom. Kako vidim dosad, sviju boli kita za referendumom. Incko se migolji da ikakvu izjavu dadne, Bake se vec pomirijo sa tim da ce bit referenduma, usa cuti... bice interesantno :|
vivaldi

#9773 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by vivaldi »

512MB wrote:Sad ce se vidjeti na cemu smo
more li se poslije 20 godina smislit neka nova fraza :D
Danguba

#9774 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

agent_zero

#9775 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by agent_zero »

Referendum je samo jedan u nizu poraza balijanderske i minderaške SDA politike, čiji je vruhnac kvaziuspjeha arapizacija jednog dijela BiH, što u očima moćnika na zapadu ne prolazi neopaženo.

Sa SDA u sigurnu propast i nestanak...
Locked