SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drug_profi

#9751 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Ja sam kupio tri peper spreja protiv pasa u Army Shopu. A musko sam. Kupio za svoje tri cure u kuci. To je neki koji se ne mora prijaviti i moze se kupiti bez obzira na pol. Onaj drugi koji je samo za zene mi nije htio prodati.
A vjeruj da je i ovaj zajeban dovoljno.
Također kupio mačetu legalno na EP pumpi. Treba mi kao alat i stoji mi u gepeku među ostalim alatom. Naravno da ne spada u precizni alat, ali mi je nuzna da uopste pridjem do vikendice i parking mjesta. Naime, parking mjesto mi je na tudjoj zemlji (po dogovoru), a okolo raste raznorazno trnje i zara i tokom godine zaraste preko sedmice da ne mozes izac iz auta.
Last edited by drug_profi on 19/12/2016 19:21, edited 1 time in total.
made_in_sarajevo

#9752 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

Teleskopska palica ima i u km trade koja je redovni dobavljac opreme policiji, posto je vec imam ne treba mi ali sumnjam da bi me i oni pitali sto ce mi jer je svakako javno prodaju.

Tercius evo ti si policajac jel, ja bez ikakvih belaja,tuca,hapsenja nista, cist totalno i majke mi fin :D. Zaustave i pitaju imas li sta, imam palicu evo je, ne osjecam se sigurnim i jos ovih lutalica vazda ima i eto, bolje imati pa da ne treba nego da je nemam,a zatreba. Jel mi ovo sve igra na koga naletim ili posto sam ja cist rodila me majka, odma im rekao i slicno mogu me pustiti?

Glup je zakon jer nije detaljan, tako isto se jednom policajac cudio otkud meni u kombiju iz firme alat u vidu saraficgera i kljesta. Govorim ja pa kombi od firme, treba uvijek za auto ili za objekta vazda fali nesto, pa kakav sam elektricar ako nemam brifera sa sobom, kaze pa ne znam ja znas ti to je saraficger pa mu kolega mase od tamo da me pusti,uredu je to.

Evo nasao sam zakon o nabavci i drzanju oruzja i eto slike, sve naveli ali palice uopste u zakonu nema.

Image

Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9753 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

drugi profil wrote:Ja sam kupio tri peper spreja protiv pasa u Army Shopu. A musko sam. Kupio za svoje tri cure u kuci. To je neki koji se ne mora prijaviti i moze se kupiti bez obzira na pol. Onaj drugi koji je samo za zene mi nije htio prodati.
Također kupio mačetu legalno na EP pumpi. Treba mi kao alat i stoji mi u gepeku među ostalim alatom. Naravno da ne spada u precizni alat, ali mi je nuzna da uopste pridjem do vikendice i parking mjesta. Naime, parking mjesto mi je na tudjoj zemlji (po dogovoru), a okolo raste raznorazno trnje i zara i tokom godine zaraste preko sedmice da ne mozes izac iz auta.
maceta u fisu 11 marraka :mrgreen:
konto kupiti
al kad sam vidio da je treba ostriti odustao
ionako muku mucim s kosom

sjekira velike makaze klijesta cekic...sve u gepeku :mrgreen:
direstraits0078

#9754 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by direstraits0078 »

made_in_sarajevo wrote:
Evo nasao sam zakon o nabavci i drzanju oruzja i eto slike, sve naveli ali palice uopste u zakonu nema.
Palica ti je pod 6. Hladno oruzje, predmet pogodan za nanosenje povreda.
made_in_sarajevo

#9755 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

direstraits0078 wrote:
made_in_sarajevo wrote:
Opet kazem palica ko palica nije napisana, a predmet za nanosenje povreda moze svasta biti ali bukvalno. U autu mozes vazda bar 2 stvari naci za nanosenje povreda, po ulici pa kljuceve mozes koristiti za nanosenje povreda. Zato kazem glup je zakon i palica kao palica se nigdje ne spominje, a opet kad pitam raju ili policiju niko ne zna, sve je odgovor kako na koga naletis,a to plaho i ne pomaze. Po zakonu ja mogu kaznu dobiti i za kljuc od tocka, dvije olovke u autu, flasa kisele... jebiga ljudi drzavu izvarase radi glupih zakona i nedorecenih,a takva je situacija i ovdje sto se palice tice

Tercius

#9756 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

made_in_sarajevo wrote:
direstraits0078 wrote:
made_in_sarajevo wrote:
Opet kazem palica ko palica nije napisana, a predmet za nanosenje povreda moze svasta biti ali bukvalno. U autu mozes vazda bar 2 stvari naci za nanosenje povreda, po ulici pa kljuceve mozes koristiti za nanosenje povreda. Zato kazem glup je zakon i palica kao palica se nigdje ne spominje

Pa vidi nesto to ti je sve common sense, on i jeste napisao i drugi predmeti koji se mogu upotijebiti za nanosenje povreda iz razloga da ne nabraja 1001 predmet.Znaci imas macetu i teleskop palicu u gepeku.Za macetu kazes da je koristis kako bi otreso neke grane da pridjes autom na vikendicu, sta ces reci za teleskop palicu ako znamo da je samo policija i vojska koriste, ali isto tako i maceta spada pod ostale predmete iako je mozes na akciji kupiti za nekih 50 km na benzinskoj.Znaci po suhom slovu vazecih zakona, sve u vozilu od sarafcigera pa do macete spada pod prekrsaj ;)
made_in_sarajevo

#9757 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Znaci u ovom slucaju opet sve se svodi na koga naletis i kako se ti ponasas prema njima, pogotovo ako si poznat :D.

Treniras nesto,napadne te neko i ti se odbranis kako odbranis eh kriv si jer si pretjero, ne treniras nista ali se odbranis ali sto se tuces, uzmes palicu napadnu te,izvadis je odbranis se eh sto ce ti palica, uzmes pistolj legalno, odbranis se eh sto pucas... ovako zakonima izgleda da normalna raja ne smije nista i ako te napadnu budi fin sve im daj. I legalni pistolj se moze smatrati mimo zakona gledajuci to " nosa samo policija,vojska,zastitari...". Ma nakaradno vala,a puno prostora za omara mjesecera ostavljeno :D

Tercius

#9758 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

made_in_sarajevo wrote:Znaci u ovom slucaju opet sve se svodi na koga naletis i kako se ti ponasas prema njima, pogotovo ako si poznat :D.

Treniras nesto,napadne te neko i ti se odbranis kako odbranis eh kriv si jer si pretjero, ne treniras nista ali se odbranis ali sto se tuces, uzmes palicu napadnu te,izvadis je odbranis se eh sto ce ti palica, uzmes pistolj legalno, odbranis se eh sto pucas... ovako zakonima izgleda da normalna raja ne smije nista i ako te napadnu budi fin sve im daj. I legalni pistolj se moze smatrati mimo zakona gledajuci to " nosa samo policija,vojska,zastitari...". Ma nakaradno vala,a puno prostora za omara mjesecera ostavljeno :D

Pa tanka je linija izmedju legalnog pistolja i krivicnog djela pa mi nikada nece biti jasno iz kojih potreba ga neko nosa recimo po danu u pjesackoj zoni osim ako to nisu neki komplexi iz djetinjstva.A ovo ostalo sto si pobrojao i nije bas tako crno kao sto izgleda, mada praxa pokazuje da ljudi nekada znaju i pretjerati kada je samoodbrana u pitanju.
FrozenCastle

#9759 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by FrozenCastle »

Šta je ovo detoniralo?
studiorum_tuzlaensis

#9760 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by studiorum_tuzlaensis »

FrozenCastle wrote:Šta je ovo detoniralo?
Može li kakav info o lokaciji.
FrozenCastle

#9761 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by FrozenCastle »

studiorum_tuzlaensis wrote:
FrozenCastle wrote:Šta je ovo detoniralo?
Može li kakav info o lokaciji.
Ja sam u Novom Sarajevu, čula sam glasno prvi put, pa par minuta druga ali slabijeg intenziteta.
made_in_sarajevo

#9762 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Tercius wrote:
made_in_sarajevo wrote:Znaci u ovom slucaju opet sve se svodi na koga naletis i kako se ti ponasas prema njima, pogotovo ako si poznat :D.

Pa tanka je linija izmedju legalnog pistolja i krivicnog djela pa mi nikada nece biti jasno iz kojih potreba ga neko nosa recimo po danu u pjesackoj zoni osim ako to nisu neki komplexi iz djetinjstva.A ovo ostalo sto si pobrojao i nije bas tako crno kao sto izgleda, mada praxa pokazuje da ljudi nekada znaju i pretjerati kada je samoodbrana u pitanju.
Ma sve je tanko to i cudimo se kako mjesecar vadi raju sa suda. Evo primjer palice, ne pise palica ali pise predmet za nanosenje povreda, odma u startu sve moze biti i ovo je raj za advokata da skine tuzbu. Vidim po tebi i po drugim policajacima s kojim sam pricao oko palice i svi su ono jebiga ne znam sta da ti kazem. Ima zakon ali nije detaljno napisano i ostavljeno je ni tamo ni vamo.

Samoodbrana jebiga ponese te atmsofera :D mada ko ima mozga nema tu pretjerivanja,ukinuti ga s nogu i bjezati

vješalica

#9763 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Black swan wrote:
ta će tebi ta sječiva
kad se u tramvaju vozaš
vješalica

#9764 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

nadžak wrote:
ranger wrote:
JThomas wrote:ako nisi kriminalac ili političar. a ako jesi, policijski službenik se lijepo izvine i poželi ti sretan put.
:thumbup:
Nemojte ba bit tako cinični i nekorektni. Policija je kao i sve ostalo u ovoj pizdariji od države!

Imam osjećaj da dobar dio nas misli da je normalno da policajcu budeš drzak, da ga gledaš podozrivo, sa nekim podsmjehom, da se kleberiš sa jaranima u autu ( Joj Hamo vid mu glave) dok te on pita ozbiljno jesi šta pio itd,a onda kad te počne "peglat" onda kuknjava nije to po zakonu, ne smiješ to itd.

Sve mi smijemo i može nam u obraz u stat a nama niko ništa ne smije, tako je to na žalost kod nas!
buranijica je najgore i uzrok svih problema
da nema kurčevite buranijice ne bi bilo bossova

fol se sažalijevaju na klošare i sirotu raju koja sere u policijskoj kontroli bez ikakvog razloga (osim svoje lične kurčevitosti i umišljenosti) a sutra kad ga spodbije negdje i narafala šakama u nastupu bijesa onda će doći svaki da pizdeka po forumu
Tercius

#9765 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

made_in_sarajevo wrote: Samoodbrana jebiga ponese te atmsofera :D mada ko ima mozga nema tu pretjerivanja,ukinuti ga s nogu i bjezati
Prejako :lol: :lol: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9766 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

vješalica wrote:
Black swan wrote:
ta će tebi ta sječiva
kad se u tramvaju vozaš
vozam se tramvajom na poso da mi plata bude veca i da se ne peglam oko parkinga
mislim da je to barem jasno
zli_hordas

#9767 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zli_hordas »

Tercius wrote:

Neka ga rodzo ne jede hljeba.
vješalica

#9768 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Black swan wrote:
vješalica wrote:
Black swan wrote:
ta će tebi ta sječiva
kad se u tramvaju vozaš
vozam se tramvajom na poso da mi plata bude veca i da se ne peglam oko parkinga
mislim da je to barem jasno
ukrast će ti neko alat iz gepeka
braca

#9769 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by braca »

Vodič za pristup informacijama FMUP

Savjeti vozačima

Policija ima pravo

• Zaustaviti Vase vozilo radi:
Osobne provjere (npr. upotrebe pojasa, alko-testa, itd.)
Provjere vozila (npr. stanja vozila - gume, svjetla, posjedovanje
svjetleceg saobracajnog trokut za hitne slucajeve, itd.)
Provjere dokumenata (npr. vozacke dozvole, osiguranja, registracije...) Ponasanja u voznji (npr. brze voznje, opasne voznje ...)
• Nametnuti sankcije u slucaju saobracajnog prekrsaja (npr. nametnuti novcanu kaznu, imobilizirati Vase vozilo...)
• Kada sprovode akcije iz tacaka 1 i 2 POLICAJCI moraiu biti uniformirani
Zaustaviti i pretraziti Vase vozilo sa nalogom
Pretraziti Vase vozilo bez naloga u toku sigurnosne operacije kako bi:
Sprijecili zlocin
Otkrili i uhvatili zlocinca
Osigurali informacije u toku istrage ozbiljnog zlocina

ILI
Kada god to Vi dozvolite POLICIJA moze pretraziti Vase vozilo bez naloga
Policajac ima duznost
• Predstaviti se sluzbenom iskaznicom ili policijskom znackom
• Objasniti razlog(e] zbog kojih Vas zaustavlja
• Posupati prema Vama s postovanjem i dostojanstveno bez diskriminacije
• Objasniti razloge ukoliko Vam se namecu sankcije za saobracajni prekrsaj (npr novcane kazne, imobilizacija vozila)
zdruzdjo

#9770 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

direstraits0078 wrote:
made_in_sarajevo wrote:
Kakve se povrede mogu napraviti flasom od pola litre kole kad je puna i neotvorena. o staklenim da ne pricamo.
Cekic je prica za sebe.
Kljuc od kuce izmedju prstiju je pravo dobar i zeznut bokser. jest da boli i tebe ali je sasvim funkcionalno.
u autu imam osvjezivac prostora u spreju, da vidis belaja kad ti u oko prsne slucajno, a namjerno.....ih.

Na kraju krajeva bezbol palica+bezbol rukavica+bezbol lopta u gepek.
Drot: sta je ovo?
Ti: pa evo sad sa treninga bezbol. :P :P :P
JThomas

#9771 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

ali palica nema nikakvu drugu svrhu i zato je hladno oružje. i nož ima društveno prihvatljive svrhe, a palica baš nema. bar gdje bejzbol nije popularan...
zdruzdjo

#9772 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

JThomas wrote:.............. bar gdje bejzbol nije popularan...
Gdje nije popularan? pa volim na tefericu na cevljanovicima obletiti dva home run-a nego se hljeba najesti.
quarterback

#9773 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

drugi profil wrote:Ja sam kupio tri peper spreja protiv pasa u Army Shopu. A musko sam. Kupio za svoje tri cure u kuci. To je neki koji se ne mora prijaviti i moze se kupiti bez obzira na pol. Onaj drugi koji je samo za zene mi nije htio prodati.
neka si, pametno :thumbup:
na ovom mom pise da je protiv pasa, radi toga je i kupljen

koliko sam procitao ovi koji su protiv zvjeri imaju puno manje te neke supstance koja izaziva reakciju posto je zivotinjski njuh osjetljiviji
quarterback

#9774 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

zdruzdjo wrote:
JThomas wrote:.............. bar gdje bejzbol nije popularan...
Gdje nije popularan? pa volim na tefericu na cevljanovicima obletiti dva home run-a nego se hljeba najesti.
:lol: :thumbup: :thumbup:
r_faruk

#9775 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by r_faruk »

quarterback wrote:
neka si, pametno :thumbup:
na ovom mom pise da je protiv pasa, radi toga je i kupljen

koliko sam procitao ovi koji su protiv zvjeri imaju puno manje te neke supstance koja izaziva reakciju posto je zivotinjski njuh osjetljiviji
gdje ste uzeli ove sprejOve?
Post Reply