Obzirom koliko trose na razna socijalna davanja kojima kupuju mir i nije cudno.bvcx wrote:Jedino je čudno kako nema demostranata u Saudijskoj Arabiji i Kataru, država koje podupiru demostrante u drugim arapskim zemljama.joe_black wrote:Sirijski narod je porazen onog trenutka cim su se pojavili "mirni demonstranti", Libijski narod porazen cim su se pojavili "mirni demonstranti", jedino SIsi na vrijeme .ebo mater minim demonstrantima pa je Egipatski narod samo do pola porazen...
Da bogdom nije bilo pojave "mirnih demonstranata" u arapskom svijetu...
Sirija vol. 2
- Co0l
#9751 Re: Sirija vol. 2
- Co0l
#9752 Re: Sirija vol. 2
Savo,za razliku od nekih, nikada ne spinuje niti presucuje neke stvari.Njegov jedini grijeh je sto se ponekad zaleti pa citira nepouzdane izvore ili sto se u svojim komentarima nerijetko koristi nezgrapnim i nespretnim rjecnikom pa su mu komentari podlozni i zlonamjernoj interpretaciji.Em2r wrote:Nek ti je savo dobri propagandista.Co0l wrote:
Spinujes,propagandisto.
Niko ne negira da ima stranaca koji se bore protiv rezima ali ti,u maniru loseg propagandiste,spinujes i presucujes cinjenicu da se vecina stranaca koji se bore protiv rezima,nalazi u ISIL-u koji se takodjer bori i protiv pobunjenika.
I Nusra,kakva god da je a koju fosna spominje,je sastavljena uglavnom od Sirijaca.A i takva je na jugu u manjini u odnosu na FSA.
Citaj sta sagovornik pise umjesto da komentarises ono sto nije napisano.
- husein_kapetan
#9753 Re: Sirija vol. 2
Znate sta je dodatni problem u svemu ovom.. sto sutra neko u tim zemljama pokusa napraviti bilo kakav vid mirnog protesta po pitanju bilo cega.. imajuci u vidu premise "arapskog proljeca" nacin na koji je organizovanojoe_black wrote:bvcx wrote:Jedino je čudno kako nema demostranata u Saudijskoj Arabiji i Kataru, država koje podupiru demostrante u drugim arapskim zemljama.joe_black wrote:Sirijski narod je porazen onog trenutka cim su se pojavili "mirni demonstranti", Libijski narod porazen cim su se pojavili "mirni demonstranti", jedino SIsi na vrijeme .ebo mater minim demonstrantima pa je Egipatski narod samo do pola porazen...
Za inforamciju radi u navedenim bastionima demokratije organizovanje demonstracija je smrtno kaznjivo...
i naravno finalitet.. zadugo ce svi vladari tamo svaki vid i najmanjeg protesta u zacetku i bez razloga u krvi ugusiti..
Mislim da.. cak i oni koji nisu nos u ovo gurali imaju spremne anti-protestne strategije..
O onim umjesanim nebih ni govorio..
-
joe_black
#9754 Re: Sirija vol. 2
Kako Cool donosi inteligentan zakljucak, znaci Asad i Gadafi nisu dovoljno kupovali socijalni mir...Stas kad arapi i guze daju samo da im je dobro i nek se ima...Co0l wrote:Obzirom koliko trose na razna socijalna davanja kojima kupuju mir i nije cudno.bvcx wrote:Jedino je čudno kako nema demostranata u Saudijskoj Arabiji i Kataru, država koje podupiru demostrante u drugim arapskim zemljama.joe_black wrote:Sirijski narod je porazen onog trenutka cim su se pojavili "mirni demonstranti", Libijski narod porazen cim su se pojavili "mirni demonstranti", jedino SIsi na vrijeme .ebo mater minim demonstrantima pa je Egipatski narod samo do pola porazen...
- Em2r
#9755 Re: Sirija vol. 2
@cool mora da se salis, cuj savo ne spinuje, pa svaki post mu je spin, cim ga nesto pitas navede vodu na svoj mlin oko beograda skroz zaokruzi.
Evo u Daari proglasena opsta mobilizacija. Savinom logikom trebali bi bar 10-20.000 boraca skupiti. Bas me interesuje hoce li????
Evo u Daari proglasena opsta mobilizacija. Savinom logikom trebali bi bar 10-20.000 boraca skupiti. Bas me interesuje hoce li????
- Herr Flick
#9756 Re: Sirija vol. 2
poraženo je još ranije kada su dopustili monstruozne zločine ASADAjapin_mutapi wrote:Ironmen wrote:100 %japin_mutapi wrote:u siriji je poražen samo narod, obični ljudi
U Siriji je porazeno kompletno covjecanstvo sto su pred svojim ocima dozvolili monstruozne zlocine ISILA.
isil i asad su dvije strane iste medalje, liče jedan na drugog kao zla braća blizanci ... hraneći se zlom prvoga jača drugi i obratno, jedan su drugom neophodni i jedan bez drugog brzo padaju
asad i isil su čekić i nakovanj za narod sirije, željne slobode i mira[/quote]
----------------------------------------
Bolja i Asadova kakva takva sloboda,pod vlascu bradonja nebi imao ni s od slobode
- Herr Flick
#9757 Re: Sirija vol. 2
Evo slobode po japinovom ukusu te ostalih kolega forumasa koji podrzavaju umjerenu oporbuRepublikanskaGarda wrote:Jisr al Shugur, umjerena oporba izvjesila je plakate po gradu sa uputstvima i upozorenjima stanovnicima:
- zabranjeno je pokazivati ljepotu, što god to značilo![]()
- zabranjeno je prodavati stvari koje su haram ( valjda cigare, alkohol, sexualna pomagala i to)
- svaki rad za vrijeme molitve će se strogo kažnjavati
- Challenger__
#9758 Re: Sirija vol. 2
Ovo ti je već ne znam koji put da me nazivaš "propagandistom". Imaš li za takvu poganu tvrdnju neki argument ili je i to "opštepoznata" stvar? Ili je to samo još jedan primitivni virtuelni tekfir?Co0l wrote:Spinujes,propagandisto.
O kakvom smradu je riječ?
- Co0l
#9759 Re: Sirija vol. 2
Hoces reci da nije tacno da trose ogromna sredstva na socijalna davanja?joe_black wrote:Kako Cool donosi inteligentan zakljucak, znaci Asad i Gadafi nisu dovoljno kupovali socijalni mir...Stas kad arapi i guze daju samo da im je dobro i nek se ima...Co0l wrote: Obzirom koliko trose na razna socijalna davanja kojima kupuju mir i nije cudno.
- Co0l
#9760 Re: Sirija vol. 2
Savo je iskren i nije zloban te vecina stvari koje mu branioci lika i nedjela legitimnog stavljaju na dusu proizilazi iz nespretnog izrazavanaja a ne iz zelje da nesto spinuje.Em2r wrote:@cool mora da se salis, cuj savo ne spinuje, pa svaki post mu je spin, cim ga nesto pitas navede vodu na svoj mlin oko beograda skroz zaokruzi.
- Co0l
#9761 Re: Sirija vol. 2
Najbolji i najslikovitiji odgovor na tvoje pitanje je ovo.Challenger__ wrote:Ovo ti je već ne znam koji put da me nazivaš "propagandistom". Imaš li za takvu poganu tvrdnju neki argument ili je i to "opštepoznata" stvar? Ili je to samo još jedan primitivni virtuelni tekfir?Co0l wrote:Spinujes,propagandisto.
O kakvom smradu je riječ?

- fosna2014
#9762 Re: Sirija vol. 2
Danasnji video sa linije u gradu Sheikh Miskin: video pobunjenici
- Challenger__
#9763 Re: Sirija vol. 2
Iznosi tvrdnje za koje nema dokaze, neistomišljenika etiketira da ne trepne. Ama odoše ti teroristi u tri ***** materine, crkni od muke.
Haha.
Haha.
- fridmann
#9764 Re: Sirija vol. 2
Fakt je ad su Rusi mnogima pobrkali racune, prvenstveno radikalnim Turcima i Saudijcima.
Nek se te dvije skupine medjusobno sa njihovom novoosnovanom kako su je nazvali Anti-Teror-Koalicijom medjusobno hebu.
Koga ce oni uopste bombardovati ako te radikalne vehabije potpomazu Islamsku drzavu.
Nek se te dvije skupine medjusobno sa njihovom novoosnovanom kako su je nazvali Anti-Teror-Koalicijom medjusobno hebu.
Koga ce oni uopste bombardovati ako te radikalne vehabije potpomazu Islamsku drzavu.
- husein_kapetan
#9765 Re: Sirija vol. 2
Ovdje padas u zamku servirane indoktrinisane, nistinite,neralne i tendenciozno jednostrane povrsnosti..Herr Flick wrote: Bolja i Asadova kakva takva sloboda,pod vlascu bradonja nebi imao ni s od slobode![]()
Procackaj malo prethodne stranice pa vidi na onom bilboardu iz Idliba kakvu slobodu zele oni koje ti podrzavas tamo
Ovi gore bez imalo stida plasiraju nekakav diktatorizam, robovlasnistvo, bespravlje, sadizam.. sta sve ne.. u nezabozackoj tezi da je gradjanima " do guse doslo" .. bas kao i u libiji.. a toliko puta prezvakana doktrina i strategija tkzv. arapskog proljeca.. je dokazano servirani projekt unistenja svih formi civilizacije, ekonomije i drustva uopste.. tu ne treba ici dalje.. vec podnositi pod nos prijeratne fakte.. i ne zalaziti apsolutno u domen u kome ovi suvereno vladaju..
Svakodnevno ovdje citam vagone postova koji elementarnu ligiku vrijedjaju ali niti pokusavam sa njima instaurirati bilo kakav vid diskusije jer bi znacilo da su mi ravni ali nisu niti ce ikada biti..
Mislim da bi svak u svom trebao odredjeni metod imati.. i diskutovati sa onim koji minimalno dijele iste ili slicne vrijednosti.. inace se mlati prazna slama bez ikakve poruke kao mnogi ovdje u tri teme skoro 3000stranica..
- fosna2014
#9766 Re: Sirija vol. 2
Navodno propala kontraofanziva u Sheikh Miskinu.
- Challenger__
#9767 Re: Sirija vol. 2
#Syria #Latakia #Lattakia 24 hours after capturing Qasab Village & Burj al Qasab Syrian Govt works on electricity.
New Year's Eve celebrations in Latakia City
-
Egzil
#9768 Re: Sirija vol. 2
Prema tvom zadnjem videu koji si postavio borbe se vode u krajnjem juznom dijelu grada, oko kruznog toka.fosna2014 wrote:Navodno propala kontraofanziva u Sheikh Miskinu.
Iz snimka sam locirao sve vaznije objekte i slikovno odradio da prezentiram ovdje, ali sam zaboravio lozinku za forum. Kucam s moba, a na komp ne mogu uci u forum. Usput zna li neko kako da se logujem, obzirom da ne znam ni e-mail koji sam koristio za registraciju?
- fosna2014
#9769 Re: Sirija vol. 2
Javi se adminu. Ili ovom bobiju zelenashu.Egzil wrote:Prema tvom zadnjem videu koji si postavio borbe se vode u krajnjem juznom dijelu grada, oko kruznog toka.fosna2014 wrote:Navodno propala kontraofanziva u Sheikh Miskinu.
Iz snimka sam locirao sve vaznije objekte i slikovno odradio da prezentiram ovdje, ali sam zaboravio lozinku za forum. Kucam s moba, a na komp ne mogu uci u forum. Usput zna li neko kako da se logujem, obzirom da ne znam ni e-mail koji sam koristio za registraciju?
-
Akibh
#9770 Re: Sirija vol. 2
Jarane, ti si puko, dohaka ti ova tema...Challenger__ wrote:Ti si jedan bezobrazni primitivac koji paušalno iznosi tvrdnje o temama koje ne poznaje i još lakše kvalifikuje sagovornike-neistomišljenike. Ti si obolio od mržnje, ti si bolestan.Co0l wrote:Najbolji i najslikovitiji odgovor na tvoje pitanje je ovo.
Haha, koje si ti dno, jadniče.
Ne zamjeri, podhitno odmor neki uzeti, skijanje, snijeg, cist vazduh...
-
Egzil
#9771 Re: Sirija vol. 2
Ma dzaba im se javljat, mahmura to sve. Jedino baš bobi ne bi treb'o, on je wehba. @bobi, pomaGAJ!
-
sarajevoxxxx
#9772 Re: Sirija vol. 2
Džejš Al Suvar izdala saopćenje u kojem proglašava prekid vatre na sjeveru i okolini Haleba, osim u slučaju da druga strana napadne.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0717975883

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0717975883
-
sarajevoxxxx
#9773 Re: Sirija vol. 2
- Najmanje 15 režimskih vojnika poginulo u zadnjim borbama u Šejh Miskinu u istočnom dijelu.
- Poginuli režimski vojnici u Šejh Al Miskinu
18+
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 3301371500
- Poginuli režimski vojnici u Šejh Al Miskinu
18+
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 3301371500
-
zrakomlat
#9774 Re: Sirija vol. 2
Samo jako, samo umjerenoHerr Flick wrote:Evo slobode po japinovom ukusu te ostalih kolega forumasa koji podrzavaju umjerenu oporbuRepublikanskaGarda wrote:Jisr al Shugur, umjerena oporba izvjesila je plakate po gradu sa uputstvima i upozorenjima stanovnicima:
- zabranjeno je pokazivati ljepotu, što god to značilo![]()
- zabranjeno je prodavati stvari koje su haram ( valjda cigare, alkohol, sexualna pomagala i to)
- svaki rad za vrijeme molitve će se strogo kažnjavati
![]()
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#9775 Re: Sirija vol. 2
Malo o bastionu demokratije koji pomaže umjerene demokrate u Siriji.