Republika Turska
- sunceKOtepsija
#9751 Re: Republika Turska
zanimljivo, ne znam da li se pisalo, prolazi nekako ispod radara, ali evo upravo na twiteru, u Malatyi napadnuta cetvrt s alevijama, sukobi, u Gazi mahali juce i danas sukobi, u Hataju sukobi u alevijskoj cetvrti...
- General War
#9752 Re: Republika Turska
Đura malo tukao
Valjda je ovaj u sredini General koji je navodno organizovao puc

Valjda je ovaj u sredini General koji je navodno organizovao puc

-
jefferson
#9753 Re: Republika Turska
haj ono ne zajebajem. Sto ides dalje od Sarajeva to nije slucaj. Ali bar moj utisak je da je u pitanju politicki program nekog vjestackog "bratimljenja" Bosnjaka i Turaka. Ono kad Hrvati imaju HR, Srbi SRB, eto i Bosnjaci nekome moraju sluge biti.Hame_ wrote:Mislim ono nemoj zajebavat.jefferson wrote:Bio sam u BiH do prije koji dan, i takav sam utisak donio. Sve se vrti oko Turske, turska ovo, ono.Otkud to da vecina ljudi vjeruje u ovakve gluposti?
A ovaj "vojni udar" i izljevi "patriotskog" osjecanja po internetu bar meni potvrdjuje ono sto sam mislio.
- Bosanac sa dna kace
#9754 Re: Republika Turska
napadi i sukobi? ili je provokacije i mahanje oruzjem po tim mahalama?sunceKOtepsija wrote:zanimljivo, ne znam da li se pisalo, prolazi nekako ispod radara, ali evo upravo na twiteru, u Malatyi napadnuta cetvrt s alevijama, sukobi, u Gazi mahali juce i danas sukobi, u Hataju sukobi u alevijskoj cetvrti...
- Janjicar
#9755 Re: Republika Turska
Znas kako je lijepo udrobiloomar little wrote:fina ekipica ovdje.
Samo se izjasni odmah SDA,Erdogan, Musliman ili SDP, Rusija, Komunjara ?
Znaci il A il B nema trecexD
- General War
#9756 Re: Republika Turska
A ha...ali oni nisu turski civili...tako da...sunceKOtepsija wrote:zanimljivo, ne znam da li se pisalo, prolazi nekako ispod radara, ali evo upravo na twiteru, u Malatyi napadnuta cetvrt s alevijama, sukobi, u Gazi mahali juce i danas sukobi, u Hataju sukobi u alevijskoj cetvrti...

- sunceKOtepsija
#9757 Re: Republika Turska
sinoc je jedna zena i jedan muskarac upucani u Gazi mahali, u malatyi sad izgleda da se smirilo
- Bosanac sa dna kace
#9759 Re: Republika Turska
Matzan wrote:
-
Kaligula I
#9760 Re: Republika Turska
...suma sumarum, ovaj pokušaj vojnog udara bi se mogao svesti na sukob između virtualnog i realnog, prošlosti i sadašnjosti, svjetovnog i duhovnog, građanskog i vjerskog, progresivnog i regresivnog, duha i materije, jednom riječju sukob između mrtvog Ataturka i živog Erdogana...ko će odnijeti pobjedu?...rekao bih ni jedan, jer je duha nemoguće pobjediti, ali je, isto tako, i duhu nemoguće pobijediti...zapravo ovo je sukob dvaju svjetonazora, dvaju životnih koncepcija koji će trajat još dugo i dugo, ako ne i vječno, s tim što će se mijenjati vrijeme, ambijent i akteri...bit će još Ataturka i Erdogana, a vjerovatno ih je već i bilo, ne samo na turskom planu...
...inače, mislim da su Ataturka i njegovu Tursku stvorili angloamerikanci kao bedem prema Rusiji, a Erdogan je taj koji to danas pokušava poništiti, zbog čega je uslijedila opomena u vidu, pa i propalog, džavnog udara...ako bi se priključio rusko-kineskom bloku, to bi dovelo do ozbiljnih geopolitičkih preslagivanja, ali, vjerovatno, i još većih nereda u samoj Turskoj, a ako ne onda mora nastaviti pokorno slušati Vašington i London...sve je stvar izbora...
...inače, mislim da su Ataturka i njegovu Tursku stvorili angloamerikanci kao bedem prema Rusiji, a Erdogan je taj koji to danas pokušava poništiti, zbog čega je uslijedila opomena u vidu, pa i propalog, džavnog udara...ako bi se priključio rusko-kineskom bloku, to bi dovelo do ozbiljnih geopolitičkih preslagivanja, ali, vjerovatno, i još većih nereda u samoj Turskoj, a ako ne onda mora nastaviti pokorno slušati Vašington i London...sve je stvar izbora...
- sunceKOtepsija
#9761 Re: Republika Turska
ovo je drugo, napadi na sirijske ducane i stanove itd, ali ovo su autohtone, turske alevije, turski drzavljani, medutim problem je sto su alevije...a jos uz to ovi iz gazi mahale dobrim dijelom i kurdi, u gazi mahali zive zaze alevije iz Tuncelija tzv turske alevije, dok su u Hataju arapi-alevije, ali turski drzavljani jos od pripajanja hataja turskojGeneral War wrote:A ha...ali oni nisu turski civili...tako da...sunceKOtepsija wrote:zanimljivo, ne znam da li se pisalo, prolazi nekako ispod radara, ali evo upravo na twiteru, u Malatyi napadnuta cetvrt s alevijama, sukobi, u Gazi mahali juce i danas sukobi, u Hataju sukobi u alevijskoj cetvrti...
https://tr.wikipedia.org/wiki/Gazi,_Sultangazi
https://en.wikipedia.org/wiki/Gazi_Quarter_riots
1995.
- Progressive House
#9762 Re: Republika Turska
bosanaca 0,3%General War wrote:Progressive House wrote:pozz generalu![]()
![]()
više se raje skupi kod automobilske nesreće ili kod tetke zilhe
Last edited by Progressive House on 18/07/2016 02:23, edited 1 time in total.
- sunceKOtepsija
#9763 Re: Republika Turska
jok, bili su sukobi, prvo su ovi sto drze demokratsku strazu krenuli da produ kroz gazi mahalu s tekbirima itd, pa su ovi iz gazi mahale izasli na ulicu, gkamenjali se, dosla policija, ovi bacali molotovljeve, na kraju navodno dvoje upucanoBosanac sa dna kace wrote:napadi i sukobi? ili je provokacije i mahanje oruzjem po tim mahalama?sunceKOtepsija wrote:zanimljivo, ne znam da li se pisalo, prolazi nekako ispod radara, ali evo upravo na twiteru, u Malatyi napadnuta cetvrt s alevijama, sukobi, u Gazi mahali juce i danas sukobi, u Hataju sukobi u alevijskoj cetvrti...
a u hataju su prebili neke, navodno strance, "dzihadiste" isli kroz alevijsku mahalu i provocirali, ima snimka na twitteru, nije bilo tolko ozbiljno kao u gazi mahali, al dobro
u maltyi je sad mirno, ne znam sta je bilo tacno
- Kikibombona
#9764 Re: Republika Turska
Hvala Alahu, ustao je!Progressive House wrote:[
bosanaca 0,3%![]()
![]()
![]()
![]()
18/07/2016 01:01
Progressive House wrote:kakve sad šije jbt![]()
odoh soviti
Gdje su ostali?sunceKOtepsija wrote:ne znam za domaci sajt, i ja sam se ukljucio na samom kraju, kaze da je ovaj udar pokazao jedinstvo naroda, izbrisale su se partijske podjele, nece dopustiti da padne demokratija, evo ima ovdje uzivo slike s trgova, poruceno je narodu da ne napustaju ulice "haram je spavat" dok se ne ocisti drzava rekao je yildirim neki dan,
https://www.youtube.com/watch?v=SbmktGjjIcI
Mrljoni?
Drvosjeca?
Danguba?
Sisoko?
Dajte, ako ih iko zna...
- Progressive House
#9765 Re: Republika Turska
smori ovaj hrvat kiki
brate, pušku u ruke i brani jebene kurde.
ali i njima će doći kraj
ali i njima će doći kraj
- Progressive House
#9766 Re: Republika Turska
pa te kurde bi policija republike srpske razbila u roku od dva dana

žanr:komedija
žanr:komedija
- Janjicar
#9767 Re: Republika Turska
Zalosno je da narod koji je prezivio genocid, Srebrenica, poziva na genocid nekog drugog naroda.Progressive House wrote:smori ovaj hrvat kikibrate, pušku u ruke i brani jebene kurde.
ali i njima će doći kraj
- General War
#9768 Re: Republika Turska
Uh nek si usto...kakav si ti bosnjak a spavas dok te "majka" zoveProgressive House wrote:bosanaca 0,3%General War wrote:Progressive House wrote:pozz generalu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
više se raje skupi kod automobilske nesreće ili kod tetke zilhe![]()
- Progressive House
#9769 Re: Republika Turska
žalosno šta je ovaj forum dopustio! ali bez zajebancije.trolaju hrvari i srbi kako treb braniti kurde,kemaliste i sl.
mene prvog banujte, ali brate... počistite ove debile koji truju bošnjački narod iz dana u dan
mene prvog banujte, ali brate... počistite ove debile koji truju bošnjački narod iz dana u dan
- insomnia78
#9770 Re: Republika Turska
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji106]Kikibombona wrote:Hvala Alahu, ustao je!Progressive House wrote:[
bosanaca 0,3%![]()
![]()
![]()
![]()
18/07/2016 01:01
Progressive House wrote:kakve sad šije jbt![]()
odoh sovitiGdje su ostali?sunceKOtepsija wrote:ne znam za domaci sajt, i ja sam se ukljucio na samom kraju, kaze da je ovaj udar pokazao jedinstvo naroda, izbrisale su se partijske podjele, nece dopustiti da padne demokratija, evo ima ovdje uzivo slike s trgova, poruceno je narodu da ne napustaju ulice "haram je spavat" dok se ne ocisti drzava rekao je yildirim neki dan,
https://www.youtube.com/watch?v=SbmktGjjIcI
Mrljoni?
Drvosjeca?
Danguba?
Sisoko?
Dajte, ako ih iko zna...
#haramjespiti
S moje sokoćalo
- Progressive House
#9771 Re: Republika Turska
General War wrote: Uh nek si usto...kakav si ti bosnjak a spavas dok te "majka" zove
stavio na pauzu x man-a i zalio se sarajevskim pivom
- Progressive House
#9772 Re: Republika Turska
pozz brati chomlji
nesrećo!
lijepo spavajte
lijepo spavajte
- General War
#9773 Re: Republika Turska
legi ti legi, ne sekiraj seProgressive House wrote:pozz brati chomljinesrećo!
lijepo spavajte
- Progressive House
#9774 Re: Republika Turska
General War wrote:legi ti legi, ne sekiraj seProgressive House wrote:pozz brati chomljinesrećo!
lijepo spavajte

-
omar little
#9775 Re: Republika Turska
vidim i ja da se ovdje bez ogrtanja zastavom ne ulaziJanjicar wrote:Znas kako je lijepo udrobiloomar little wrote:fina ekipica ovdje.
Samo se izjasni odmah SDA,Erdogan, Musliman ili SDP, Rusija, Komunjara ?
Znaci il A il B nema trecexD