nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Haris.ba

#9751 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Haris.ba »

zdruzdjo wrote: Ukoliko se ide pravo iz te ulice prema dobrinji iz desne trake koja je NAMJENJENA I ZA PRAVO I ZA DESNO malo je bezveze da se prestroji u desnu pa da blokiras auta koja idu desno prema ilidzi. Ali opet nije nezakonito. ali npr ukoliko ispred sebe imas minimalno 3 auta koja idu desno prema ilidzi, komotno mozes stati u tu traku jer taman dok oni skrenu, pali se i zeleno za pravo tako da niko nece cekati iza tebe. na drugi "blink" bocnog zelenog prema ilidzi se pali glavno zeleno.
Slično je bilo na rasksrnici kod Kumrovca. Pa se pisalo ministarstvu saobraćaja i dodala posebna traka za desno (tamo kod taksi štanda). To je jedino rješenje za nas. I sada imaš posebnu traku za lijevo, pravo i desno. Znači, kad se hoće - može.

Ne znam zašto to isto ne urade na svim raskrsnicama gdje se može prostorno. Nije to neka velika para. Ok, tamo gdje ne može, ali na većini rasksrnica može.

Konkretno na toj raskrsnici u Nedžarićima može. Ima još bruku mjesta gdje se slične stvari mogu uraditi. Sa malo para riješiti saobraćajne čepove.
Nepass

#9752 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Nepass »

I kod marijin dvora u pravcu ilidze sevap bi bio produziti traku za skretanje lijevo.
tempuser

#9753 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Haris.ba wrote:
zdruzdjo wrote: Ukoliko se ide pravo iz te ulice prema dobrinji iz desne trake koja je NAMJENJENA I ZA PRAVO I ZA DESNO malo je bezveze da se prestroji u desnu pa da blokiras auta koja idu desno prema ilidzi. Ali opet nije nezakonito. ali npr ukoliko ispred sebe imas minimalno 3 auta koja idu desno prema ilidzi, komotno mozes stati u tu traku jer taman dok oni skrenu, pali se i zeleno za pravo tako da niko nece cekati iza tebe. na drugi "blink" bocnog zelenog prema ilidzi se pali glavno zeleno.
Slično je bilo na rasksrnici kod Kumrovca. Pa se pisalo ministarstvu saobraćaja i dodala posebna traka za desno (tamo kod taksi štanda). To je jedino rješenje za nas. I sada imaš posebnu traku za lijevo, pravo i desno. Znači, kad se hoće - može.

Ne znam zašto to isto ne urade na svim raskrsnicama gdje se može prostorno. Nije to neka velika para. Ok, tamo gdje ne može, ali na većini rasksrnica može.

Konkretno na toj raskrsnici u Nedžarićima može. Ima još bruku mjesta gdje se slične stvari mogu uraditi. Sa malo para riješiti saobraćajne čepove.
Ja mislim da je u Nedjaricima tik do postojece raskrsnice zemljiste koje nije opstinsko, tj parcela zbog koje su Radeljas i Hadzic u prdekani!
Haris.ba

#9754 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Haris.ba »

tempuser wrote: Ja mislim da je u Nedjaricima tik do postojece raskrsnice zemljiste koje nije opstinsko, tj parcela zbog koje su Radeljas i Hadzic u prdekani!
Upravo su u prdekani jer je općina otkupila zemljište koje je prodala Radeljašu (razlika u toj transakciji i jeste glavni razlog prdekane).
To zemljište je općinsko.
tempuser

#9755 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Haris.ba wrote:
tempuser wrote: Ja mislim da je u Nedjaricima tik do postojece raskrsnice zemljiste koje nije opstinsko, tj parcela zbog koje su Radeljas i Hadzic u prdekani!
Upravo su u prdekani jer je općina otkupila zemljište koje je prodala Radeljašu (razlika u toj transakciji i jeste glavni razlog prdekane).
To zemljište je općinsko.
Koliko znam, nisu u prdekani zato sto su prodali opstisko zemljiste, to je regularno, postoje odluke i regulacioni plan da se pravi zgrada na toj parceli, oni su u prdekani zato sto je opstina prodala zemljiste Radeljasu za 50k, a onda ga je na osnovu izvjestaja vjestaka otkupila za milion!
ITNet

#9756 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by ITNet »

I ja sam redovan na toj raskrsnici u nedzaricima i cekam u desnoj traci za Ilidzu. Imas normalnih ljudi koji razmisljaju ok kao pojedinci gore pa znaju iskoristiti desnu traku za pravo, ima ljudi koji se pomaknu metar naprijed i puste ljude desno da prodju ali sto ima kretena ono bas nekontam. Traka za pravo prazna on stoji u desnoj traci, zasto? Traka za pravo ima dva auta on stoji u desnoj traci 6 auto po redu i fuli citav jebeni semafor, zasto? Pojedince koji se uvaljuju iz lijeve u desnu traku pod svaku cijenu da bi usparali 30 sekundi isto ono wtf.
Uglavnom ne nerviram se oko toga ali se sjetim mame svima koji su bezobrazni sa tom desnom trakom bez obzira sto je to po zakonu ima znak itd...
O'zone
Globalni moderator

#9758 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by O'zone »

drndalo

#9759 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drndalo »

prema nezvaničnim informacijama vozač Golfa 2 preticao je preko pune linije iz pravca Sarajeva i udario u Audi koji se kretao iz pravca Mostara.
Vidi pilota mater *ebo vlastitu sto ga ne abortira pravovremeno... A u pravoj limuzini, sportskoj... G2... :cry:
kloniran

#9760 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kloniran »

Danas se papak u golfu 2 i papak sa nekim pasatom 2010+ trcu na stupu u onoj spici
kad se ukaza murija i za njima raspali :lol:
530i

#9761 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

Jest krenulo golfove dvice. Ljudi ne shvataju da auto od 30 godina nije za brze vožnje i preticanja, posebno ono koje je i novo bilo sporo.
O'zone
Globalni moderator

#9762 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by O'zone »

Evo još jedne Duje u akciji. Četiri ih od jučer nastrada...Jedna na žalost sa smrtnim ishodom

https://www.klix.ba/vijesti/bih/snimak- ... /170310020
muha_sa

#9763 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by muha_sa »

O'zone wrote:Evo još jedne Duje u akciji. Četiri ih od jučer nastrada...Jedna na žalost sa smrtnim ishodom

garant tipko sms
zforumas

#9764 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zforumas »

muha_sa wrote:
O'zone wrote:Evo još jedne Duje u akciji. Četiri ih od jučer nastrada...Jedna na žalost sa smrtnim ishodom

garant tipko sms
Stavlj'o Cvajtu na pik za 4500....bez ulaganja
muha_sa

#9765 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by muha_sa »

zforumas wrote:
muha_sa wrote:

garant tipko sms
Stavlj'o Cvajtu na pik za 4500....bez ulaganja
:lol: :lol:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#9766 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mali_milojica »

muha_sa wrote:

garant tipko sms
Pokusao napisati rakija,ali nije uspio
dobar osjecaj

#9767 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by dobar osjecaj »

Otac troje male djece. Ni kriv ni duzan. Zbog preticanja vrece hormona u dobi od 24. godine, bez pameti i odgovornosti.
klaki

#9768 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by klaki »

opet vi idiote pravdate sa "hormoni, mladi, neizivljeni" a to su ljudi od 24 godine :lol:
djes_ba

#9769 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by djes_ba »

ITNet wrote:I ja sam redovan na toj raskrsnici u nedzaricima i cekam u desnoj traci za Ilidzu. Imas normalnih ljudi koji razmisljaju ok kao pojedinci gore pa znaju iskoristiti desnu traku za pravo, ima ljudi koji se pomaknu metar naprijed i puste ljude desno da prodju ali sto ima kretena ono bas nekontam. Traka za pravo prazna on stoji u desnoj traci, zasto? Traka za pravo ima dva auta on stoji u desnoj traci 6 auto po redu i fuli citav jebeni semafor, zasto? Pojedince koji se uvaljuju iz lijeve u desnu traku pod svaku cijenu da bi usparali 30 sekundi isto ono wtf.
Uglavnom ne nerviram se oko toga ali se sjetim mame svima koji su bezobrazni sa tom desnom trakom bez obzira sto je to po zakonu ima znak itd...
ovo koristi max 0,5% ljudi
pomjeri se malo naprijed da ljudi mogu desno skretati normala ali jock
insomnia78

#9771 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insomnia78 »

Pa eto, sljedeci put joj recite sta :mrgreen:
drug_profi

#9772 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

insomnia78 wrote:Pa eto, sljedeci put joj recite sta :mrgreen:
Ja u principu zenama ne psujem, ne granam, na gestikuliram... iskuliram ih.
Polazeci od cinjenice da svi misevi na zenama silu neku prosipaju, jer svojoj ne smiju ni kmeknut, ja necu da slicim njima.
Tako da sto se mene tice moze imati i heklera pod sicom, a kako vozi njen je problem. Svima kad-tad na nos izadje.
vješalica

#9773 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

danas je jedan lik 50tak godina svojim audijem karavanom neka starija tipa na dobrinji poviše intese banke odalamio u onaj novi zidić što je napravljen u sklopu rekonstrukcije kako da se izrazim onog zemljanog dijela gdje se sadi cvijeće
jbt narod urla po ulici za njim maše mu on ni mukajet
debil
seoBIH

#9775 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by seoBIH »

Najfrekventnija magistrala koja ide kroz cijelu BIH i onda se cudite? Ne kontam :D
Post Reply