Smartphone diskusije
Moderator: Benq
- vukojebina
#976 Re: Smartphone diskusije
kako ba formiranje...to se prestalo radit ima 10 godina...
- KID
#977 Re: Smartphone diskusije
Ta ja znam, znam da ima razlicitih baterija...vukojebina wrote:kako ba formiranje...to se prestalo radit ima 10 godina...
Sent from my LG-P700 using Tapatalk 2
- Quaresma
#978 Re: Smartphone diskusije
Hoce li biti nokia na ces.u
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
- Qler
#979 Re: Smartphone diskusije
Koliko sam ja uprstio tu su, ali nece nista novo pokazati nego čekaju onaj mwc ili kako se vec zove, u će vačjda biti novina. Sad su dobili neku nagradu za slusalice neke...
-
Djubre_
#980 Re: Smartphone diskusije
Da li valjaju one baterije za moj tel i sta znam druge.. novije.. na pijaci u mob radnjama.. pitao sam, kazu 15 km.. jesu li fus neke?
Mozda mi nije ni ova sjebana.. skoro godinu dana je tel u funkciji.. mogu jedan dan izgurati kad sam non stop na wirelessu.. kad ugasim mozda 2 dana poruke i pozivi..
Ali ja cim vidim da imam pola baterije, ja ga punim ako negdje trebam ici.. da se ne ugasi.. totalno su nesigurne.. kontam da je dopunjavanjem nisam malo ostetio jer znam da nevalja bat dopunjavati..
Kontam kupiti novu pa kad se skroz potrosi, onda je dopunjavati.. ova mi je 1650 mAh.. kakve su na pijaci? Fus neke ili su ok..
Sent from my GT-I9001
Mozda mi nije ni ova sjebana.. skoro godinu dana je tel u funkciji.. mogu jedan dan izgurati kad sam non stop na wirelessu.. kad ugasim mozda 2 dana poruke i pozivi..
Ali ja cim vidim da imam pola baterije, ja ga punim ako negdje trebam ici.. da se ne ugasi.. totalno su nesigurne.. kontam da je dopunjavanjem nisam malo ostetio jer znam da nevalja bat dopunjavati..
Kontam kupiti novu pa kad se skroz potrosi, onda je dopunjavati.. ova mi je 1650 mAh.. kakve su na pijaci? Fus neke ili su ok..
Sent from my GT-I9001
-
Nota
#981 Re: Smartphone diskusije
Od danas korisnik asus padfone 2
Moram reci da je perverzija ziva
Moram reci da je perverzija ziva
-
jahh
#982 Re: Smartphone diskusije
Te na pijaci su $.99 na ebayuandr0id wrote:Da li valjaju one baterije za moj tel i sta znam druge.. novije.. na pijaci u mob radnjama.. pitao sam, kazu 15 km.. jesu li fus neke?
Sent from my GT-I9001
Ako nećeš shogun uzimati (jer je cijena skoro kao i telefon), uzmi Anker, tople preporuke.
-
Fauja Singh
#983 Re: Smartphone diskusije
Odlična ova Xperia Z što je predstavljena na CES-u.
5 inčni full HD displej sa gustoćom od 440 pixela po inču...
https://www.youtube.com/watch?v=tR53tIz ... ata_player
Sent from my Galaxy Nexus
5 inčni full HD displej sa gustoćom od 440 pixela po inču...
https://www.youtube.com/watch?v=tR53tIz ... ata_player
Sent from my Galaxy Nexus
-
Chuckie
- Blanco
#985 Re: Smartphone diskusije
Imam namjeru da uzmem Sony ericsson xperia x10 mini ili pro pa me zanima sta mislite o ovom mob,ako neko ima iskustva sa ovim mob bi bih zahvalan da napise nes,posebno me zanima trajanje baterije.
- Frtalj_Duše
#986 Re: Smartphone diskusije
Pored nadolazećih "Smart mikrovalne", "Smart štednjaci" i "Smart miksere"!
- Quaresma
#987 Re: Smartphone diskusije
samo je bilo pitanje vremena kad ce ovakvo sto napraviti
ugradit ce oni u u stolove, pa dok jedes da se ujedno mozes i igrati, surfati netom i sl
- Reglan
#988 Re: Smartphone diskusije
Vec duze vrijeme imam problema sa telefonom, tacnije displejom istog. U pitanju je Samsung Galaxy R, a problem je u tom sto vrlo cesto “poludi” i pocne sam da “klika”.
http://www.youtube.com/watch?v=gQCG4PO1irs
Dakle identicno tako, samo sto se to ne desava samo prilikom kucanja, vec u bilo kom momentu koristenja telefona. Otkljucam ga i on se “sam pritisne”. Jako je iritantno, u pocetku sam mislio da je do software-a medjutim prije par dana sam rootovao telefon i stavio ICS 4.0.4 na njega ali to nije nista pomoglo. Da li je neko imao istih/slicnih problema? Ako neko zna do cega bi moglo biti, molim pomoc.
Hvala
Dakle identicno tako, samo sto se to ne desava samo prilikom kucanja, vec u bilo kom momentu koristenja telefona. Otkljucam ga i on se “sam pritisne”. Jako je iritantno, u pocetku sam mislio da je do software-a medjutim prije par dana sam rootovao telefon i stavio ICS 4.0.4 na njega ali to nije nista pomoglo. Da li je neko imao istih/slicnih problema? Ako neko zna do cega bi moglo biti, molim pomoc.
Hvala
-
Djubre_
#989 Re: Smartphone diskusije
Sto se samsung razbaco sa androidom.. sigurno mu je ice cream sandwich ubacilo.. ima neke logike.. hahaha 
Sent from my GT-I9001
Sent from my GT-I9001
- Quaresma
#990 Re: Smartphone diskusije
vidi na xda, probaj neki drugi custom rom, bas sam citao o tome negdje i kazu da im je pomoglo to sto su presli na icsarshavin wrote:Vec duze vrijeme imam problema sa telefonom, tacnije displejom istog. U pitanju je Samsung Galaxy R, a problem je u tom sto vrlo cesto “poludi” i pocne sam da “klika”.
Hvala
-
Fauja Singh
#991 Re: Smartphone diskusije
Te su ti baterije fuseraj, bolje kupi na Ebay-u originalnu, imas ovdje nprandr0id wrote:Da li valjaju one baterije za moj tel i sta znam druge.. novije.. na pijaci u mob radnjama.. pitao sam, kazu 15 km.. jesu li fus neke?
Sent from my GT-I9001
http://www.ebay.com/itm/100-Original-Ge ... 4ab8d0770c
Inace na tvom telefonu kao i na vecini ovih novih je Li-Ion baterija te takvu bateriju VALJA dopunjavati a ne valja kada je praznis do kraja, to joj smanjuje vijek.
Imas ovdje tekst o odrzavanju Li-Ion baterija
http://www.elefmagazin.com/Tehno-spajz/ ... ijama.html
I mislim da ti je to sasvim solidno da ti izdrzi citav dana kada si na Wirelesu, da ti je baterija sjebana vjeruj da bi to osjetio i ne bi ni pola dana uspio izgurati sa njom.
-
Djubre_
#992 Re: Smartphone diskusije
Jbg dobar je clanak.. znaci ok je dopunjavati kad dodje do neki 40%.. tako mi i ostane baterije navece do spavanja.. a cackam ga po cijeli dan.. i wireless je skoro pa cijeli dan..
Clanak je za laptop baterije.. nadam se da je isto i za mobilne..
Procitajte taj gore drugi link..
Hvala! Konacno nesto napisano sto treba.. a ne slusati glupe tete u telecomu.. kako kazu isprazni bat skroz, pa puni haha..
Kako cu ih otresti na salteru samo dok dodjem u tu priliku ponovo.
Zivio internet, google i ostali znalci
Sent from my GT-I9001
Clanak je za laptop baterije.. nadam se da je isto i za mobilne..
Procitajte taj gore drugi link..
Hvala! Konacno nesto napisano sto treba.. a ne slusati glupe tete u telecomu.. kako kazu isprazni bat skroz, pa puni haha..
Kako cu ih otresti na salteru samo dok dodjem u tu priliku ponovo.
Zivio internet, google i ostali znalci
Sent from my GT-I9001
-
Fauja Singh
#993 Re: Smartphone diskusije
Ako govorimo o Li-Ion baterijama i njihovom odrzavanju onda nema veze da li su za laptop, tablet ili mobitel, samo se drzi toga da je ne praznis do kraja i ne boj se. Ja bateriju ispod 15% ne praznim, jesam mozda 2-3 puta ali to nije strasno, problem bi bio da je se stalno tako koristi.
Eno mi kod supruge Galaxy S i9000 i nikad baterija nije zamijenjena, a kupio ga ja tek kad je izasao kod nas i evo i dan danas ga ona nosa. Drzi se "mojih" uputa i nema frke
Eno mi kod supruge Galaxy S i9000 i nikad baterija nije zamijenjena, a kupio ga ja tek kad je izasao kod nas i evo i dan danas ga ona nosa. Drzi se "mojih" uputa i nema frke
-
Djubre_
#994 Re: Smartphone diskusije
I ovaj moj je bio kod zene godinu dana. I sad kad je u mojim rukama, cackam ga uvijek.. shvatio sam po komentarima da ove telefone moras svaki dan puniti.. naravno ne smeta mi s obzirom da je cijeli dan na wirelessu, da se prica, salju poruke.. dobar je..
Samo me interesovalo za bateriju.. kontam da je nije ona sjebala.. ali vidim da je to normalno za ove telefone da trose..
Vidis, ne preporucuju ni da se kupi druga bat. Ako se nece koristiti svakodnevno.. kao rezerva da bude..
Jer cim nije u tel.. gubi vijek trajanja..
A ja bas htio kupiti onu od 15 km da imam ako negdje krenem na dan dva tri...
Onda je bolje punjac nositi hehe.
Hvala druze
Sent from my GT-I9001
Samo me interesovalo za bateriju.. kontam da je nije ona sjebala.. ali vidim da je to normalno za ove telefone da trose..
Vidis, ne preporucuju ni da se kupi druga bat. Ako se nece koristiti svakodnevno.. kao rezerva da bude..
Jer cim nije u tel.. gubi vijek trajanja..
A ja bas htio kupiti onu od 15 km da imam ako negdje krenem na dan dva tri...
Onda je bolje punjac nositi hehe.
Hvala druze
Sent from my GT-I9001
-
Fauja Singh
#995 Re: Smartphone diskusije
Nema na cemu drug
Evo jos jedan koristan link o baterijama.
http://www.info-mob.com/clanci/baterije ... -nicd.html
Evo jos jedan koristan link o baterijama.
http://www.info-mob.com/clanci/baterije ... -nicd.html
-
Djubre_
#996 Re: Smartphone diskusije
Vidis pojma nisam o ovome imao.. mene sve strah bilo dopunjavati bateriju.. sto pise ovaj clanak, ne brinite.. to regulisu danas pametni punjaci hehe.. ako navecer mislis da ti sutra baterija nece izdrzati cijeli dan.. ukljuci slobodno da se puni.. (ovdje je sve receno.. ovo samo praktikovati, i sve ok!)
Hvala
Sent from my GT-I9001
Hvala
Sent from my GT-I9001
-
Kralj Tvrtko I.
#997 Re: Smartphone diskusije
kako da izbrisem sadrzaj koji mi je kopiran preko picase na mob...?
slike su postavljene na gmail racunu i automatski su kopirane na mob al ih sa moba ne mogu skinuti iako sam ih obrisao na gmail racunu...
slike su postavljene na gmail racunu i automatski su kopirane na mob al ih sa moba ne mogu skinuti iako sam ih obrisao na gmail racunu...
- iceman ze
#998 Re: Smartphone diskusije
Samsung Galaxy,
Stalno stizu info sms poruke mojih pozicija po SA! Kako ugasiti tu opciju, da ne stizu vise?
Stalno stizu info sms poruke mojih pozicija po SA! Kako ugasiti tu opciju, da ne stizu vise?
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#999 Re: Smartphone diskusije
Valja li HTC One X? Ima li ga neko?
Gledam stanje u BH Telecomu i ovaj mi se čini kao jedini koji bi mi odgovarao.
- plagijator1975
#1000 Re: Smartphone diskusije
Puno je on para u BH Telecomu!Entropio wrote:Valja li HTC One X? Ima li ga neko?
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2