Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- insomnia78
-
goran16v
#978 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Samo sto cak i u slucaju dvoje zaljubljenih golubcica i "ovaca" rasirenih po sredini "zaboravljas" jedan "mali" detalj a to je da ti koji NE BI TREBAO biti na trotoaru dajes sebi za prava da zvonjavom sklanjas nekog ko ima SVA PRAVA da bude pa makar i rasiren. To je fakticki i prakticni opis onoga sto radis, a ti izvodi zakljucke kakve hoces.zdruzdjo wrote:To goran
Ne kazem, kad vidim da majka gura kolica ne zvonim, usporim skroz pa obidjem maximalno jer ipak se ne moze skloniti tako lako, djeci ne zvonim ili zvonim izdaleka jer su sklona da se nepredvidjeno trznu i mozes dobiti da ga bas udaris. Stari isto tako, Ali npr. kad se dvoje zaljubljenih golubcica vodaju za rukice rasireni preko cijelog trotoara kao djeca cvjeca e onda zvonim, kad "ovca" hoda sredinom, zvonim.
.......
Isto tako bi mogao tersati i kad setkas rasiren a neko iza tebe ko hoda malo brze kaze " izvini samo malo" i prodje. Sta jel i on treba na cestu da sidje ili da ne hoda brzo.
Eto onda niko ne bi trebao voziti biciklo nego svi hodati i gurati ga. Na cesti je opasno, na totoar ne bismo trebali, znaci guraj.
Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2
To jednostavno NIJE ni po propisima ni u skladu sa saobr. kuturom, a vi i dalje bujrum na biciklima glumite osvjestene i civilizovane euro ekologe ALI koje po pravilu krasi tradicionalni be-ha rezon (bolje ja pjesaka mimo propisa nego mene auto) i visok nivo saobr. kulture.
Sto se ostalih pitanja cite, nemam zasto da tersam, prije svega me ne moze oboriti, udariti ozlijediti kao sto ti na biciklu mozes, a zatim nicim ne krsi nakakav propis ili kulturu. Sto se guranja tice - upravo tako, gdje nema mjesta da prodjes pored pjesaka, a da im ne zvonis i da ti se ne moraju smicati, ili ces naci drugi pravac ili ces progurati bicikl, sve ostalo je nekultura zivljenja.
-
dede merdzane
#979 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Znam neke bicikliste, obicno spadaju u malo kulturniju raju. I kada tu, kulturniju raju, treba ubjedjivati da postuju zakon, sta ocekivati od nekulturnih?
Ako se moze biciklom po trotoaru, onda moze i auto na po ceste se parkirati dok se kupi listic, moze se furati sinama, moze se skretati bez zmigavaca. A vjerovatno cemo jos malo se ponasati kao u Egiptu, od dvije trake praviti pet po potrebi, ne stajati na crveno i tako dalje.
Jer jebo zakon.
Ako se moze biciklom po trotoaru, onda moze i auto na po ceste se parkirati dok se kupi listic, moze se furati sinama, moze se skretati bez zmigavaca. A vjerovatno cemo jos malo se ponasati kao u Egiptu, od dvije trake praviti pet po potrebi, ne stajati na crveno i tako dalje.
Jer jebo zakon.
-
Mlad i Nevin
#980 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nabijem ja vaš zakon....otac od meni drage osobe je poginuo vozeći bicikl desnom stranom. Imao je nesreću da ga oduva neki krkančina. Ja se držim trotoara pa taman da me kune svaki od šesnaest ventila.
- xamp
#981 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Goca, ne bih da zavrsim/o bas ovako... (zbog lola kao sto si ti), draze mi je smetati pjesacima...
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... -zY#t=126s
http://www.youtube.com/watch?v=-DNF1IGXTGY
-
nino90
#982 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
da pjesak nastrada od bicikliste se nikad ne desava, makar nisam nikad cuo, a da biciklista nastrada zbog vozaca automobila imamo dovoljno primjera
Tako da ...
Tako da ...
-
goran16v
#983 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Osim sto od mene definitivno neces nastradati, to sto je tebi draze je sva sustina seljackog Be-Ha biciklizma, brigo moja predji na drugoga i draze mi je krsiti propise i smetati nekome ko nema veze s tim!xamp wrote:Goca, ne bih da zavrsim/o bas ovako... (zbog lola kao sto si ti), draze mi je smetati pjesacima...
-
goran16v
#984 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Osim sto se itekako desava, nije poenta da li pjesak treba da nastrada nego treba li se pjesak koji hoda tamo gdje je prevdvidjeno da pjesak hoda micati biciklistu koji uopste ne bi smio niti trebao biti tu!nino90 wrote:da pjesak nastrada od bicikliste se nikad ne desava, makar nisam nikad cuo, a da biciklista nastrada zbog vozaca automobila imamo dovoljno primjera
Tako da ...
E kad dragi biciklisti to skontaju tu poentu tad ce biti pravi biciklisti do tad su samo pokusaj urbanih biciklista tj bosnje na biciklima i nista dalje od toga.
-
zdruzdjo
#985 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
goran16v wrote: E kad dragi biciklisti to skontaju tu poentu tad ce biti pravi biciklisti do tad su samo pokusaj urbanih biciklista tj bosnje na biciklima i nista dalje od toga.
Kad dragi gradski oci skontaju pa nam naprave biciklisticke staze onda cemo mi biti pravi biciklisti koji ce postovati sve to. U mom obracanju tebi sam nabrojao neke stvari. E kako se ti boris protiv tih stvari. Ok bicikliste bi gurao kad ti zvrcnu. Busis li gume kad moras obici oko nekog cayen-a koji je parkiran na pjesackom? Porusis li stolove denisu stojnicu zato sto je kod svoje kafane izbacio ih na totoar pa moras SICI NA CESTU i hodati onuda GDJE NE BI, TI KAO PJESAK TREBAO BITI !!!!! U qurtzu busis i guras.
Danas sam dosao biciklom do posla cca 10 kilometara. Dosao sam kombinacijom trotoar/cesta. Morao sam zvoniti na tacno 4 mjesta. Pogodi zasto????
Sva cetri puta sam zvonio na potezu od opstine novi grad do skretanja za dobrinju. zato sto su ovce, goveda, koze i jedni zaljubljeni golubcici hodali biciklistickom stazom pored 5 metara SIGURNOG TROTOARA. (Meni kolovozna traka nije ni najmanje sigurna za voziti, ako ko ima da mi objasni kako da vozi a da svake sekunde mu ne prijeti smrt, slusam) Jedna krava me je totalno izignorisala, pa sam je morao obici. Moja poenta je da biciklisticka staza nije uopste rjesenje, jer smo "mi" generalno goveda. Ali hajde sad ok kad bi je imali bilo bi rezona onda tersati kad neko vozi trotoarom i furati radikalne mjere, aka guranje pod tockove. Ali sta sam sad ja trebao danas zapucati se u nekoga seljacki i slomiti joj/mu vrat. Jer eto ne bi trebalo da je tu po zakonu.
A po zakonu je da neko vodi pit-bula bez brnjice na vilsonovom. U maju zaustavim drota na vilsonovom nakon sto sam se nekih 200-300 metara susreo sa kockastoglavim adolescentom i njegovim ljubimcem, i kazem mu da stvarno nije u redu to i da su jos tu, kaze cika drot "A jebi ga sta ces".
Pa eto gorane guraj na vilsonovom u miljacku i vlasnike i ljubimce. Isto tako poguraj sve terence, audi-je, amg-ove, cd-vozila... parkirane na trotoaru kod talijanskog restorana(tratoria cini mi se) kod pravoslavne crkve na pofalicima. I biti ces moj heroj. A vjerujem ima nas jos. Istetoviracu te na ramenu, taman negdje imam i sliku.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#986 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Glavnom džadom vozit' bicikL može samo neka budala, end of diskašn.
-
goran16v
#987 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sve je to divno krasno, ALI pjesaci nemaju nikakve veze s tim i ne treba da ispastaju zbog toga! Kad to skontas onda ces skontati sve ostalo...zdruzdjo wrote:goran16v wrote: E kad dragi biciklisti to skontaju tu poentu tad ce biti pravi biciklisti do tad su samo pokusaj urbanih biciklista tj bosnje na biciklima i nista dalje od toga.
Kad dragi gradski oci skontaju pa nam naprave biciklisticke staze onda cemo mi biti pravi biciklisti koji ce postovati sve to.
-
zdruzdjo
#988 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dajem sebi za prava da ga tom mojom zvonjavom na neki nacin zamolim da se malo pokupi jer u suprotnom ja rizikujem nenadanu posjetu maksilofacijalnoj, traumatoloskoj ili nekoj trecoj klinici. Mislim da ne trazim puno. Ja licno ne bih dugo mogao spavati kad bi se zbog nekog mog poteza, ili nepoteza, nekome desilo slicno.goran16v wrote: Samo sto cak i u slucaju dvoje zaljubljenih golubcica i "ovaca" rasirenih po sredini "zaboravljas" jedan "mali" detalj a to je da ti koji NE BI TREBAO biti na trotoaru dajes sebi za prava da zvonjavom sklanjas nekog ko ima SVA PRAVA da bude pa makar i rasiren......
-
goran16v
#989 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To sto ti rizikujes posjetu jednoj od klinika je meni razumljivo ALI to je i dalje iskljucivo posljedica tvog izbora da koristis vid transporta, bas kao i ostale satro euro furke, za koji ovaj grad nema odgovarajucu infrastrukturu i stoga snosi posljedice te odluke, a ne rjesavaj problem na racun pjesaka i vozeci kuda ne bi trebao.zdruzdjo wrote:Dajem sebi za prava da ga tom mojom zvonjavom na neki nacin zamolim da se malo pokupi jer u suprotnom ja rizikujem nenadanu posjetu maksilofacijalnoj, traumatoloskoj ili nekoj trecoj klinici. Mislim da ne trazim puno. Ja licno ne bih dugo mogao spavati kad bi se zbog nekog mog poteza, ili nepoteza, nekome desilo slicno.goran16v wrote: Samo sto cak i u slucaju dvoje zaljubljenih golubcica i "ovaca" rasirenih po sredini "zaboravljas" jedan "mali" detalj a to je da ti koji NE BI TREBAO biti na trotoaru dajes sebi za prava da zvonjavom sklanjas nekog ko ima SVA PRAVA da bude pa makar i rasiren......
Kad vec to radis onda drzi na pameti da si na trotoaru uljez, da se ponasas tako, a ne nesto da trazis ili k'o oslobidilac kako se obicno ponasate, te neko ima puno pravo da ga to nervira i da mu to smeta.
- MOSALJOZE
#990 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da pozdravim dotičnu koja je parkirala audi a3 na trotoar,zbog koje me zamalo kamion pokupio.Ostavio sam joj na poklon retrovizor u dijelovima i jedno malu liniju preko cijelog auta.
-
benjamin1992
#991 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naravno da nemaju, al' zar ne mozemo biti malo solidarni?goran16v wrote:Sve je to divno krasno, ALI pjesaci nemaju nikakve veze s tim i ne treba da ispastaju zbog toga! Kad to skontas onda ces skontati sve ostalo...zdruzdjo wrote:goran16v wrote: E kad dragi biciklisti to skontaju tu poentu tad ce biti pravi biciklisti do tad su samo pokusaj urbanih biciklista tj bosnje na biciklima i nista dalje od toga.
Kad dragi gradski oci skontaju pa nam naprave biciklisticke staze onda cemo mi biti pravi biciklisti koji ce postovati sve to.
Svaki dan sam na Vilsu, nekad pjesak, nekad na bajku. U terminu dok se odvija saobracaj, kad idem od mosta Suade Dilberovic prema Masinskom fakultetu, kuda cu ici ako necu trotoarom kad sam biciklista? I kad sam pjesak, nekad se zamislim, hodam po sred trotoara, pa kad cujem zvonce najnormalnije se pomaknem u stranu, zar je to problem pobogu? Izbjegavam trotoare i ometanje pjesaka kad god je to moguce, idu mi na zivce levati (obicno neka djecurlija) koji po sred Saraca i Ferhadije pice na bajkovima, i takve treba kaznjavati. Medjutim kad nema alternative, tj. kada izbor padne na trotoar i krsenje zakona, il' voznju po cesti sa mogucnoscu da me pokupi neki levat koji nema osjecaja za volanom, il' neki nadrkani debil koji vozi ko da je na Nurburgringu biram ovo prvo.
-
goran16v
#992 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naravno da nemaju, al' zar ne mozemo biti malo solidarni?benjamin1992 wrote: Sve je to divno krasno, ALI pjesaci nemaju nikakve veze s tim i ne treba da ispastaju zbog toga! Kad to skontas onda ces skontati sve ostalo...
Svaki dan sam na Vilsu, nekad pjesak, nekad na bajku. U terminu dok se odvija saobracaj, kad idem od mosta Suade Dilberovic prema Masinskom fakultetu, kuda cu ici ako necu trotoarom kad sam biciklista? I kad sam pjesak, nekad se zamislim, hodam po sred trotoara, pa kad cujem zvonce najnormalnije se pomaknem u stranu, zar je to problem pobogu? Izbjegavam trotoare i ometanje pjesaka kad god je to moguce, idu mi na zivce levati (obicno neka djecurlija) koji po sred Saraca i Ferhadije pice na bajkovima, i takve treba kaznjavati. Medjutim kad nema alternative, tj. kada izbor padne na trotoar i krsenje zakona, il' voznju po cesti sa mogucnoscu da me pokupi neki levat koji nema osjecaja za volanom, il' neki nadrkani debil koji vozi ko da je na Nurburgringu biram ovo prvo.[/quote]
Nazalost, od solidarnosti i malo razumjevanja nema nista jer se biciklisti na trotoaru u najvecem broju slucajeva ponasaju kao da trebaju biti na trotoaru, zvonjava i sklanjaj se sto prije mozes, a sto se tice tvog izbora, ne zaboravi da krsis zakon, da ugrozavas pjesaka (ne istom mjerom kao automobili bicilistu) i da to nekome smeta, i da je taj neko kome smeta daleko vise u pravu nego ti koji biciklas po trotoaru, a da on nekoj ravnopravnosti ili obaveza pjesaka da se micu ne pricam.
Siroki trotoari nisu problem tu fakat treba imati razumjevanja za situaciju i podrzavati "suzivot" ali kad se kloc na pedalama provlaci uskim trotoarom na kojem zbog njega pjesak mora skroz da stane, a pocesto da se okrene na kant da ne bi fasovo klepmu retrovizorom ili nekim drugim dijelom (da ne pominjem varijante para pjesaka pod ruku, starije, djecu, ljude sa prtljagom u rukama) i tako svakih 30 sek - onda to nije biciklizam nego soabracajni primitivizam!
-
zdruzdjo
#993 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
benjamin1992 wrote: Naravno da nemaju, al' zar ne mozemo biti malo solidarni?Kad vec nemamo staze, i kad vec "gradske oce" libo racku za bicikliste i njihove potrebe, bilo bi lijepo da ljudi izmedju sebe pokazu malo razumijevanja. U citavom kantonu imamo brat bratu 500 metara obiljezene biciklisticke staze (ne racunajuci Darivu, i mjesta gdje se ne odvija saobracaj).
benjamin1992 wrote: U terminu dok se odvija saobracaj, kad idem od mosta Suade Dilberovic prema Masinskom fakultetu, kuda cu ici ako necu trotoarom kad sam biciklista?
pa ne znam, izgleda da trebamo gurati. sta li???
To ja i radim. ne znam mogu li ikako biti kulturniji i kad nekim slucajem i ometem nekoga.benjamin1992 wrote: I kad sam pjesak, nekad se zamislim, hodam po sred trotoara, pa kad cujem zvonce najnormalnije se pomaknem u stranu, zar je to problem pobogu? Izbjegavam trotoare i ometanje pjesaka kad god je to moguce.
pa izgleda da je nekim ljudima to problem. ne kontam ali ok. ima nas tersova kojima svasta nesto smeta.....benjamin1992 wrote: ................ hodam po sred trotoara, pa kad cujem zvonce najnormalnije se pomaknem u stranu, zar je to problem pobogu?.
ove bih ja bezbol palicama udarao u glavu bez trunke griznje savjesti. to je vec deblizam nista bolji od gasanja po cesti.benjamin1992 wrote: idu mi na zivce levati (obicno neka djecurlija) koji po sred Saraca i Ferhadije pice na bajkovima, i takve treba kaznjavati.
-
goran16v
#994 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne znam sta trebas, ali znam sta ne trebas, voziti trotoarom koji je namjenjen pjesacima, pogotovo kad je uzak i jos dati sebi neko pravo da zvonjavom trazis da ti se neko pomakne!zdruzdjo wrote:
pa ne znam, izgleda da trebamo gurati. sta li???
pa izgleda da je nekim ljudima to problem. ne kontam ali ok. ima nas tersova kojima svasta nesto smeta.....
Kao sto napisah ranije, voznja bicikla za koje evidentno u ovom gradu ne postoji infrastruktura, je tvoja odluka i sve sto ide uz to je tvoj problem (sto se hvatas koji klinac tih zapadnih folova i glumatanja urbanog i eko osvjestenog na silu kad nemas kud) koji ne treba da rjesavas tako kako rjesavas na arun pjesaka i propisa, a konstalacija u kojoj ti koji krsis propise prebacujes nekome kome smeta tvoje krsenje propisa da je ters, a ti kao "ne kontas" sto je fakat smijesna.
-
benjamin1992
#995 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa dobro, zakon je na tvoj strani @gorane16v. Al' ipak mi je drazi moj zivot i moje zdravlje, od zakona.
Znam da i ja voznjom po uskom trotoaru mozda ugrozavam nekoga, ali ne divljam, vozim polako, ako ne mogu proci stanem, sidjem sa bicikla... Sanse da nekoga povrijedim, il' ometam, svedem na minimum.
Shvatam sta govoris, al' shvati i ti nas kojima je biciklo prevozno sredstvo. Koliko ja znam, tacnije siguran sam, da nikad nisam pjesaka doveo u situaciju da stane zbog mene, da se okrene na "kant", da ga makar i dodirnem guvernalom, ili da ga svojom voznjom "natjeram" da on udari u neciji retrovizor, ili da se povrijedi na bilo kakav nacin. Mada vjerujem da ima idiota, sa kojima si se ocito susretao pa nas nesto i ne gotivis. Al' jebiga, debila ima svuda, u pekari, haustoru, granapu, tramvaju, fakultetu, normalno je da ih ima i u saobracaju, ukljucujuci i bicikliste.
Shvatam sta govoris, al' shvati i ti nas kojima je biciklo prevozno sredstvo. Koliko ja znam, tacnije siguran sam, da nikad nisam pjesaka doveo u situaciju da stane zbog mene, da se okrene na "kant", da ga makar i dodirnem guvernalom, ili da ga svojom voznjom "natjeram" da on udari u neciji retrovizor, ili da se povrijedi na bilo kakav nacin. Mada vjerujem da ima idiota, sa kojima si se ocito susretao pa nas nesto i ne gotivis. Al' jebiga, debila ima svuda, u pekari, haustoru, granapu, tramvaju, fakultetu, normalno je da ih ima i u saobracaju, ukljucujuci i bicikliste.
-
goran16v
#996 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To je OK, rezon ali osim da nije po zakonu ipak ostaje rupa o onome "ipak mi je drazi moj zivot i moje zdravlje, od zakona" jer u toj jednacini nema pjesaka i njegovog zdravlja i zivaca, pogotovo sto se broj biciklista povecao. Zamisli kako to izgleda iz perspektive pjesaka, ides Obalom i svakih malo cujes zvonce iza ledja, svako to zvnoce znaci da ces za pocetak da pretrnes jer ne znas da li je na biciklu neko uvidjavan ili debil, znaci da moras stati i okreni se da vidis gdje da se smaknes jer nemas oci na ledjima. Moras priznati prilicno frustrirajuce pogotovo ako npr. u tom momentu nisi "musterija" za stalno zastajkivanje, ako negdje zuris ili ako s nekim razgovaras. Neki dan u Hiseti ispred zgrade nekadanjeg IRCE-a trotoar se suzi da jedan pjesak moze proci i prdonja od 40 godina na biciklu, neki satro qurcev rekreativac, zvoni da prodje tako da na cestu mora ili on ili ja, Pa ti sad reci da nije ometanje i da je to u duhu solidarnosti i minimun razumjevanja? Htio ti priznati ili ne, ali zvonjavom, stavom, itd, velika vecina biciklista (jednako oni sto im je to prevozno sredstvo i rekreativci) u Sarajevu se na trotoarima i pjesackim zonama ponasaju kao da imaju neku prednost i veca prava u odnosu na pjesaka, a o solidarnosti bicklista prema pjesacima na njihovom terenu da ne govorim. To je nazalost tako...benjamin1992 wrote:Pa dobro, zakon je na tvoj strani @gorane16v. Al' ipak mi je drazi moj zivot i moje zdravlje, od zakona.Znam da i ja voznjom po uskom trotoaru mozda ugrozavam nekoga, ali ne divljam, vozim polako, ako ne mogu proci stanem, sidjem sa bicikla... Sanse da nekoga povrijedim, il' ometam, svedem na minimum.
Ja razumijem da je bicikl prevozno sredstvo, ali prvo ti moras da razumijes da je koristenje bicikla za koje nema infrastrukture u ovom gradu, i sto ti jako dobro znas, tvoja odluka, a ne neko moranje, te da sve konsekvence vezano za tu tvoju doluku moras i da snosis, umjesto da problem prebacis da sebe na pjesake.
Last edited by goran16v on 09/07/2013 00:38, edited 1 time in total.
-
zdruzdjo
#997 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
e super sto si ovo spomenuo.goran16v wrote: Kao sto napisah ranije, voznja bicikla za koje evidentno u ovom gradu ne postoji infrastruktura...........
hoces da kazes da u sarajevu postoji infrastruktura za 1,6 registrovanih auta po glavi stanovnika (koliko je zadnji put statistika zabiljezila)
da sarajevo ima dovoljno parking mjesta u gradskoj jezgri????
da su imamo ceste dorasle ovolikoj kolicini saobracaja????
pravljene 60-ih za tadasnje standarde.
i zasto onda se vozi. trebalo bi da ne vozamo nista.
realno da bi se dobilo "prostora" treba zatvoriti miljacku na par mjesta i moooozda bi onda bilo bolje.
-
benjamin1992
#998 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da sam se nasao u situaciji kao ti i taj stari prdonja, ja bih sisao sa trotoara. U tome i jeste stvar, sto ne trebamo sad generalizovat, a i mozemo ovako do sudnjeg dana raspravljati i vrtiti se u krug...Svjestan sam ja situacije, i ne krivim ni tebe ni ostale vozece/pjesake sto ja nemam stazu po kojoj mogu normalno voziti da nikom ne smetam. Sto se tice posljedica i odgovornosti, svjestan sam svega, i kao pjesak i kao biciklista i kao vozac. Mada u jednom grijesis (ili meni nekako ruzno zvuci):
) To mi nekako zvuci, kao da pjesak kaze, boli me briga sto su ulice pune rupa i sto ce neko sjebat auto... Nije pod moranjem da ga vozi... Kad moze i taban-taxi.
U svakom slucaju, da imamo malo vise strpljenja i saobracajne kulture svima bi nam bilo bolje. Ovako, cetvere oci otvorit i biti na oprezu, bilo da si pjesak, biciklista il' za volanom. Pozdrav!
Pa normlano da nije moranje, ali time sebi olaksavam prevoz. A i valjda i mi biciklisti imamo neka prava (mislim nemamo jer nemamo kuda ni vozit, al' eto..goran16v wrote: Ja razumijem da je bicikl prevozno sredstvo, ali prvo ti moras da razumijes da je koristenje bicikla za koje nema infrastrukture u ovom gradu, i sto ti jako dobro znas, tvoja odluka, a ne neko moranje, te da sve konsekvence vezano za tu tvoju doluku moras i da snosis, umjesto da problem prebacis da sebe na pjesake.
U svakom slucaju, da imamo malo vise strpljenja i saobracajne kulture svima bi nam bilo bolje. Ovako, cetvere oci otvorit i biti na oprezu, bilo da si pjesak, biciklista il' za volanom. Pozdrav!
-
zdruzdjo
#999 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I opet ne odgovaras na silne primjere koje ti navedoh o smetanju ili nesmetanju.
!!!!!
!!!!!
- SAID5
#1000 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Prepucavate se zbog gluposti
Dok se ne urade biciklisticke staze, normalno da ce se neke rizicne dionice voziti uz pjesake. Naravno, treba biti obazriv, mada gledam ono malo staze koja je oznacena (omer maslic - stadion) pjesaci uopste ne registruju iscrtanu stazu za bicikla. Da li to meni daje za pravo da rusim ljude jer su tu gdje im nije mjesto? Ako meni daje za pravo onda i ti podmeci laktove i sve 5.
A necu ni spominjat skutere i getace na darivi, gdje im apsolutno nije mjesto
Sent with TPTLK
Dok se ne urade biciklisticke staze, normalno da ce se neke rizicne dionice voziti uz pjesake. Naravno, treba biti obazriv, mada gledam ono malo staze koja je oznacena (omer maslic - stadion) pjesaci uopste ne registruju iscrtanu stazu za bicikla. Da li to meni daje za pravo da rusim ljude jer su tu gdje im nije mjesto? Ako meni daje za pravo onda i ti podmeci laktove i sve 5.
A necu ni spominjat skutere i getace na darivi, gdje im apsolutno nije mjesto
Sent with TPTLK