Obožavam ove "znalce" a posebno su mi dragi kad meni govore kako sam neznalica. Tako mi je drago kad mi "znalci"kazuju da sam neznalica .
bokakotorska wrote:
bokakotorska je napisao/la
KAO ODGOVOR MADNERU:
1931 U Bosni i Hercegovini 345000 ljudi je zivelo u gradovima od ukupno 2.320.000., a od tih 345000 gradjana, pola ih je bilo islamske veroispovesti.
Predpostavka je da orali nisu. Pre no se dalje nastavi pljuvanje po sopstvenoj zemlji, proveri taj odnos u Belgiji na pr u to vreme

Ovim zavrsavam diskusiju na temu KJ, jer nema pozitivnog interesa.
Zanimljivo na samocitat nema odgovora

. Podsjetiću te da sam i ja citirala madnera ali ti si bio taj koji je "odgovorio".
bokakotorska wrote:
Sabina zbori
Nepriznavanje prava na nacionalno opredjeljenje Bošnjacima , Crnogorcima i Makedoncima a kasnije ukidanje tog istog prava i Srbima , Hrvatima i Slovencima te nametanje termina Jugosloven svim južnoslovenskim narodima Kraljevine je kršenje prava na samoopredjeljenje.
O kojim Bosnjacima, Crnogorcima i makedoncima pricamo 1918-9 kada je zemlja nastala.
Svi narodi koji su tada bili nacionalno svesni i borili se za svoj status tada, bili pomenuti u Kraljevini SHS.
Sve ostalo sto se tvrdi spada u kumrovacku skolu, za ljude koji uvid u druga znanja nisu mogli imati. konsultuj bilo koju literaturu osim SFRJ o tome i smirices se.
Bošnjaci su postojali i prije i poslije nastanka te zemlje. Postojali su i Crnogorci a i svakako Makedonci. O negiranju bošnjačkog identiteta i svrstavanje istih u Srbe i Hrvate napisani su romani. Crnogorci su i u 21 vijeku osuđeni da dokazuju vlastiti nacionalni identitet u vlastitoj zemlji a Makedonce osim Srba negiraju i Bugari i Grci. Bruka !!!
Da postojali su ali samozvana kvazidemokratska kraljevska Jugoslavija je to negirala. Ostalo nije nikakva "kumrovačka škola" (iako je to bila sjajna škola

) dovoljno je uzeti popis iz 1931 i tamo će se naći samo JUGOSLOVENI različitih vjeroispovjesti. Realno JEDINO vjerujem SFRJ literaturi u svim segmentima pa i historiji a nemam se za šta "smirivat" jer sam jako samovujerena a fantastično vladam materijom.
bokakotorska wrote:
Cijepanje zemlje na neprirodne banovine i kršenje svih historijskih granica nije kršenje ljudskih prava ali jeste pokušaj falsifikovanja historije.
Banovine nisu prirodne vec drustvene pojave, ne fraziraj napamet o cemu malo znas.
Banovine jesu društvena pojava ali su neprirodno kreirane. Kao da ih je crtao neko slijep ili pijan. A to nije slučajno. Njima je zacementirana smrt Bosne i Hercegovine i njena podjela između Srbije i Hrvatske. Itekako su neprirodne jer nisu poštovale historijske granice ili makar podjednaku koncetraciju stanovništva. Klasični idiotizam. Srećom u revoluciji su ove budalaštine od unutrašnjih granica poništene. Nemoj TI sebi davati zapravo da konstatuješ šta ja znam a šta ne znam jer me uopšte ne poznaješ.
bokakotorska wrote:
Zabrana političkog dijelovanja Komunističkoj Partiji Jugoslavije sa čuvenom "obznanom" je klasični primjer sjevernokorejskog duha u glavama i srcima kraljevske familije čiji obraz je junački pokazao Kralj Petar II brzinskim bijegom sa lovom i zlatom.
Zabrana Komunisticke partije je u savrsenom skladu sa Americkom, Francuskom i Britanskom politikom toga doba, kao i tretman komunista. Nije mi poznat stav Severne Koreje o tome, a verovatno ga i nema, jer tada Severna Koreja nije ni postojala.
Sjevena Koreja nije tada postojala. Bila je pod okupacijom japanskih imperijalista koji su kasnije stupili u pakt sa fašizmom. U Americi su komunisti proganjani nakon DRUGOG svjetskog rata a Jugoslavija je nastala nakon PRVOG svjetskog rata. Dakle prepračunao si se za nekih tridesetak godina. Sve komunističke partije su bile LEGALNE u svim zemljama zapadne demokratije (i u Njemačkoj sve do dolaska Hitlera dakle Jugoslavija je postala autokratija prije Njemačke) ali avaj u "demokratskoj" Kraljevini nije iako je bila mala. Kako će komunist biti gradonačelnik Beograda ? Ne može. Demokratski zabrani i cap.
bokakotorska wrote:
O socijalnim nepravdama u toj zemlji su napisani tomovi i romani. Agrarna reforma , loš položaj seljaka , nedostatak osnovnih sredstava za život su tjerale nesretne seljake i radnike na proteste koji su gušeni u krvi sa mnogo žrtava.
Idi na temu Kraljevina Jugoslavija i elaboriraj te krvave proteste - pa cu te ugnjetavati sa zadovoljstvom ali tamo.
Ma ne pada mi na pamet. Možda ti tamo pošaljem potomke husinskih rudara koji su krvavo pobijeni jer su tražili svoje bijedne naknade da prehrane djecu. Kralj nije imao milosti.
bokakotorska wrote:
To nije bila moja zemlja i nemam šta po njoj "pljuvati" mogu samo biti zahvalna jer se nisam rodila u njoj. Ne bih recimo imala pravo glasa.
Moja zemlja jeste bila Jugoslavija , Titova , Socijalistička , pravedna , humana , i po njoj nikada neću pljuvati.
Ona će ostati u arhivi a zahvaljujući nekadašnjim komšijama puna srca mogu reći - nikada više !!!
Nemoj ti zaključivati šta ja znam a šta ne znam. Nigdje nisam napisala ni slova o tvom "znanju" a ti ga pokazuješ sa ogromnim biserima u postovima.
Tako mi je drago što sam od tebe mnogo naučila

Da si ti bio kralj možda bih i imala pravo glasa
Slobodno pitaj , to nije sramota

!
Pozdrav