HS Internet - ALL ABOUT

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
fireman2013

#976 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by fireman2013 »

Nesta Marley wrote:Uskoro selim u zgradu u kojoj je moguće imati HS - jedva čekam da se kutarišem IDIOTA zvanih Telemach.
Toliko.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
dinooh

#977 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by dinooh »

fireman2013 wrote:
dinooh wrote:Ljudi pogledajte cijene BH Telecoma a pogotovo eroneta pa se onda zalite na ovaj jeftini HS. Samo dodajte PDV na cijene ova 2 opertaora. PS, placam 35KM internet u Eronetu, brzina 4096/256 i 20GB prometa.. Budite zadovoljni sa onim sto imate...
Kad koristis Eronet pricaj o Eronetu a ne o BHT-u. Enes za 100 godina nece imati korisnika koliko HS i Eronet zajedno. Haj sad zdrao.
Sti se tice cijene, isto vazi i za BHT. netFlat4 kosta 29,25 a slican je ovom u HS-u koji kosta 15KM
forzamilan

#978 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by forzamilan »

Od 1.3. i BH Telecom povećava brzine interneta.
rizibizi

#979 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by rizibizi »

fireman2013 wrote:
Nesta Marley wrote:Uskoro selim u zgradu u kojoj je moguće imati HS - jedva čekam da se kutarišem IDIOTA zvanih Telemach.
Toliko.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Enese jes' to ti ? :run: :skoljka:
fireman2013

#980 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by fireman2013 »

Nije Enes vec neko ko mrzi i olovku ako na njoj pise Telemach
The Realist

#981 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

zLatk0 wrote:Dizu cijene Kid paketa, a ne vidim nikakvu razliku, dok za obicni net ide brzina gore, ali za Kid sipak
Pa KID paketi su najveće ponude doživjeli. Od povećanja brzina, do dosta novih kanala.
rizibizi

#982 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by rizibizi »

fireman2013 wrote:Nije Enes vec neko ko mrzi i olovku ako na njoj pise Telemach
Ti si vjerovatno vidio olovku Telemacha, ja za 7-8 godina, ne znam tacno koliko nisam ni olovke od HS-a vidio a svaki mjesec ih pripazim i redovno placam. Ako maajstore mrzis Telemach idi kod njih na temu pa im reci, mrzim i ja HS ali sta cu monopol pa nemam izbora.
fireman2013

#983 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by fireman2013 »

rizibizi wrote:
Ti si vjerovatno vidio olovku Telemacha, ja za 7-8 godina, ne znam tacno koliko nisam ni olovke od HS-a vidio a svaki mjesec ih pripazim i redovno placam. Ako maajstore mrzis Telemach idi kod njih na temu pa im reci, mrzim i ja HS ali sta cu monopol pa nemam izbora.
Moja TV, Open TV, Digi TV, CS, LOL BIP, BlicNET, AirABA, T3T, EPN,...

Imas brate alternative za izvoza :D
Maharadza

#984 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Maharadza »

fireman2013 wrote:
rizibizi wrote:
Moja TV, Open TV, Digi TV, CS, LOL BIP, BlicNET, AirABA, T3T, EPN,...

Imas brate alternative za izvoza :D
Heh, pa za te nabrojane "magarce" čak je i HS "konj" i to trkači! :mrgreen:
rizibizi

#985 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Daj uozbilji se jedino mozda LOL i CS (ali onda ostaje pitanje interneta) da uzmem kao adekvatnu zamjenu a ovo ostalo hahaha cuj epn.Nekad davno imao kod njih internet selio iz stana uredno raskinuo ugovor i poslije 4 ili 5 godina zovu me iz nekakve firme za naplatu kazu eto niste epn-u vratili modem uplatite 30 km i sve ok.Ja odem s papirima u epn sve kao ok kad za mjesec dva ponovo zovu eto uplatite makar (cuj makar) 15 km da vas vise ne moramo zvati.Pa nije ti ovo pijaca majstore pa da se cjenkamo od tad me nisu zvali i sad ja treba njih da uzmem u alternativu ahaaaa.Ja se fino prijavio sinoc na moju tv nisam prezadovoljan pa ali sam finansijski u plusu u odnosu na kombinaciju telefon u telekomu ostalo u hs-u.
ned424

#986 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by ned424 »

Ja neznam sta uradise ali kako kazu da su pojacali meni smanjili haha

Image

a placam Advanced paket zovem dole ali kao on vidi da mi je dobro i pravi me majmunom a slika na tv haha jos nije grtalica prosla i tako je 15 dana ali kao on vidi dole da je dobro a nece da posalje da ekipa pregleda sta je kvar!
ako ne dodju do kraja mjeseca mjenjam prvajdera pod hitno
fireman2013

#987 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by fireman2013 »

...
Last edited by fireman2013 on 10/02/2013 12:19, edited 1 time in total.
fireman2013

#988 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by fireman2013 »

rizibizi wrote:Daj uozbilji se jedino mozda LOL i CS (ali onda ostaje pitanje interneta) da uzmem kao adekvatnu zamjenu a ovo ostalo hahaha cuj epn.Nekad davno imao kod njih internet selio iz stana uredno raskinuo ugovor i poslije 4 ili 5 godina zovu me iz nekakve firme za naplatu kazu eto niste epn-u vratili modem uplatite 30 km i sve ok.Ja odem s papirima u epn sve kao ok kad za mjesec dva ponovo zovu eto uplatite makar (cuj makar) 15 km da vas vise ne moramo zvati.Pa nije ti ovo pijaca majstore pa da se cjenkamo od tad me nisu zvali i sad ja treba njih da uzmem u alternativu ahaaaa.Ja se fino prijavio sinoc na moju tv nisam prezadovoljan pa ali sam finansijski u plusu u odnosu na kombinaciju telefon u telekomu ostalo u hs-u.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:thumbup:
cappy_tempo

#989 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by cappy_tempo »

iz hefte u heftu me sve vise srklete. aj sto je kablovska smece pa oni nama trebaju da placaju sto gledamo ovo smece,a sad koliko je internet dobar ne mogu ni jedan stream pogledati ali bas ni jedan bilo kakve kvalitete...inace mi je internet uvijek bio dobar,gledo i stream bez problema sad ili sjecka ili nece nikako,usporen...
The Realist

#990 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

cappy_tempo wrote:iz hefte u heftu me sve vise srklete. aj sto je kablovska smece pa oni nama trebaju da placaju sto gledamo ovo smece,a sad koliko je internet dobar ne mogu ni jedan stream pogledati ali bas ni jedan bilo kakve kvalitete...inace mi je internet uvijek bio dobar,gledo i stream bez problema sad ili sjecka ili nece nikako,usporen...
Mislim da ćemo "morati" prihvatiti probleme do prvog marta. Ovako je svake godine kada povećavaju brzine.
KPNCTNJAH

#991 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by KPNCTNJAH »

Isto kao i youtube... bez obzira na kvalitet i duzinu videa, mora zastopati bar 2-3 puta.
nookey

#992 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by nookey »

ima li iko problema sa torentima,kod mene danas katastrofa download ne moze ni 100kB/s ne znam koji im je klinac?
Maharadza

#993 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Maharadza »

nookey wrote:ima li iko problema sa torentima,kod mene danas katastrofa download ne moze ni 100kB/s ne znam koji im je klinac?
Jesi siguran da taj torrent ima više seedera nego leechera? Ako nisi onda nabaci neki drugi pa divi.

Tapatalked
dino_sa992

#994 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by dino_sa992 »

Pozdrav,
Trebam pomoc u pitanju je Hs-ov net.Uzeo sam sebi novi komp koji sam htio prikopcati na staru konekciju hs neta koju sam imao(preko modema) ali to ne znam uraditi.Moze li mi ko pomoci? sta trebam uraditi?
Praetorious

#995 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Ako ideš povezivanje Modem -> PC, sve što treba da uradiš je da prikopčaš Ethernet kabl i uključiš opremu. Router može zahtijevati dalja podešavanja, imaš ovdje na Klix-u dosta tema o konfiguriranju istog. Ako je potrebno logiranje na net, onda kreiraj novu konekciju (PPPoE ili šta već), upiši potrebne logging podatke i to je to.
nookey

#996 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by nookey »

x
Maharadza wrote:
nookey wrote:ima li iko problema sa torentima,kod mene danas katastrofa download ne moze ni 100kB/s ne znam koji im je klinac?
Jesi siguran da taj torrent ima više seedera nego leechera? Ako nisi onda nabaci neki drugi pa divi.

Tapatalked
hm,nije bilo do torrenta jer ih vise skidam,evo recimo danas je bilo sve ok sto se brzine tice i sad opet isti problem...
respo

#997 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by respo »

pa eto ti problema vise ih skidas
skidaj jedan po jedan pa ces vidjeti kako leti
The Realist

#998 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

nookey wrote:x
Maharadza wrote:

Tapatalked
hm,nije bilo do torrenta jer ih vise skidam,evo recimo danas je bilo sve ok sto se brzine tice i sad opet isti problem...
Meni trenutno jedna ide na 930kb/s down i 90kb/s up.
Maharadza

#999 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Maharadza »

nookey wrote:x
Maharadza wrote:

Tapatalked
Ama kakve veze ima koliko ih skidaš ako niti jedan ne ispunjava uslove koje sam naveo? Nego mi reci odnos brojeva u ove 2 kolone: 'seeds' i 'peers' ili ima čak u bittorrentu zasebna kolona za taj odnos 'seeds/peers', e ako je taj broj iznad 1 onda je do njih, ako je ispod 1 onda jednostavno ima više onih koji skidaju nego što šalju. ;)

Tapatalked
respo

#1000 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by respo »

cuj kakve veze ima koliko ih skidas

reci mi da se zezas molim te
Post Reply