Irish wrote:Unaprijed izvinjenje moderatorima ako ovakva ili slicna tema vec postoji.
Ovi bi dakle bila tema o nasim malisanima, njihovim (a time i nasim) problemima, navikama, zeljama (opet, samim time i nasim veseljima, frustracijama, strahovima), itd. itd. Dakle, mjesto gdje mame i tate mogu razmjenjivati iskustva, postavljati pitanja, davati odgovore, sugestije, ukratko ALL ABOUGHT

evo ga prvi post s teme. Ja koliko shvatih, tema nikako nije za nametanje misljenja. stvarno je dosta vise ovog naduravanja kako sta treba/mora. svi se mi trudimo da radimo ono sto mislimo da je najbolje za bebaca, onako koliko znamo, mozemo i koliko uspijemo.
sama sam rekla da cu nauciti dijete da zaspi samo, pa eto ga ipak moram malo uninati.
bezbroj mama mi je reklo da ne peglam ves bebin, a ja opet ne mogu preci preko toga, iako znam da koristim pamucne pelene koje se ne peglaju, tako da je peglanje vesa poprilicno besmisleno
odlucila sam da cu dojiti bebu ne zato sto postoji stotinu grupa koje te ubjedjuju kako moras, kako ce ti bebi biti ovako i onako ako ne budes dojila, ne zato sto se dojenej sad odjednom fura kao neka moda, ne zato sto ce me neko poprijeko pogledati ako ga nahranim flasicom, vec samo zato sto je prirodno i normalno da hranim svoju bebu. i uspjelo je, a zbog raznih pritisaka sa strane prije ne bi uspjelo.
niko ne zanemaruje dijete ako fura cucu 3 godine ili ako nece na tutu - jednostavno radimo onoliko koliko stizemo, koliko mozemo i koliko, na kraju krajeva, uspijemo s malim tvrdoglavim vragovima.
zato bi bilo dobro da prestanemo prepucavanja o tom sta beba moze, sta zna i kaad sta treba i da pomognemo jedni drugima u onom sto ne znamo i za sta trazimo savjet.