Auto se svakako ne nalazi ispred zgrade.Ispred zgrade se nisam parkirala zadnjih 10 godina jer nikad nema mjestamuha_sa wrote:da, al prije toga ocistit ispred ulaza i vlastitu ulicu---onda na red dolaze ljubimcimumy wrote:sto se tice auta,trebalo bi skinuti bar koji sloj,jer je snijeg pretezak....tako su porucili iz bihamkai ne bacat snijeg s auta na vec ocišcenu ulicu.
Počistite li ikad ispred kućnog praga?
-
mumy
#976 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
- malaplavooka
#977 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Zaboravih reći...meni su i cuku otrpali iz snijega
A pošto radim od 7:30, ranije komšija ustao radi mene, ali zato ću ja danas da čekam pola sata dok ostali završe s poslom, ali nema veze...samo skupa i sve će ovo biti ok. ;;)
- chuchumbamayumbe
#978 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Zatrpato, ne ode. Nema narod para. Svi bi bajdale, pa da preprodaju. Nude mi junicu, prekrupe, stalaža za radnju, mobitele, aparat za kuhano vino, kojekakve gluposti...a meni treba cash.muha_sa wrote:chuchumbamayumbe wrote:E ako je ovo snijega što je napadalo na auto teže od mene i hanume, + đeca i sve u gepeku, onda vala neka propadne.mumy wrote:sto se tice auta,trebalo bi skinuti bar koji sloj,jer je snijeg pretezak....tako su porucili iz bihamka
zbog amortizera koji su zaledilida ih poslije ne bi morali mjenjati
![]()
![]()
negoodel auto il je zatrpaTo
![]()
- muha_sa
#979 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
kako niko nece da dodje da ovo uslika
trolejbuska trasa od Otoke--prema Bosmalu na glavnoj djadi auta bila parkirana uz ivicnjak duž ulice---kako grtalica prolazila tako ih barikadirala
juce vlasnici došli--ocistili auta te neko otišo a mnogi ih okrenuli ka ulici--nije više duž trase vec po širini iste
može proc trola al nema šanse da se mimoidje s kombijem a kamli s drugom trolom 
- chuchumbamayumbe
#980 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Kakvi papci!muha_sa wrote:kako niko nece da dodje da ovo uslikatrolejbuska trasa od Otoke--prema Bosmalu na glavnoj djadi auta bila parkirana uz ivicnjak duž ulice---kako grtalica prolazila tako ih barikadirala
juce vlasnici došli--ocistili auta te neko otišo a mnogi ih okrenuli ka ulici--nije više duž trase vec po širini iste
To treba sve paukom pokupiti i sjargati u Miljacku!
- poznanik
#981 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
PipiDugaDevetka wrote:Nahranite ptice sjenice, vrapčiće,...Snijeg pokrio mrve i kontejnere,...q q le le.
U okolnostima prirodnih nepogoda, kakva je ova aktuelna sa snijegom u FBiH, zaštita i spašavanje se odnosi, kako na ljude, materijalna dobra, tako i na okoliš, što podrazumijeva i biljni i životinjski svijet.
Prema našem zakonu, koji je uređen i usklađen prema međunarodnim propisima, društvo - "Civilna zaštita", je u obavezi organizirati i zaštitu okoliša; u konkretnoj prirodnoj nesreći - prehranjivanje životinja!
Poznavajući našu "organizaciju", sumnjam da ikom od glavnih i na pamet pada ova obaveza i dužnost. Zato se pridružujem apelu @PDD i inicijativi da se bar ptice u našoj blizini prehrane i tako prežive ovaj snijeg i hladnoću.
- muha_sa
#982 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
chuchumbamayumbe wrote: Zatrpato, ne ode. Nema narod para. Svi bi bajdale, pa da preprodaju. Nude mi junicu, prekrupe, stalaža za radnju, mobitele, aparat za kuhano vino, kojekakve gluposti...a meni treba cash.
ko ti je kriv kad ga ne uda u lukavicu
- muha_sa
#983 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
nemam cime uslikatchuchumbamayumbe wrote:Kakvi papci!muha_sa wrote:kako niko nece da dodje da ovo uslikatrolejbuska trasa od Otoke--prema Bosmalu na glavnoj djadi auta bila parkirana uz ivicnjak duž ulice---kako grtalica prolazila tako ih barikadirala
To treba sve paukom pokupiti i sjargati u Miljacku!
- Not My Idea
#984 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
sto je ova tema pod Sarajevo?
pa ima nas jos koji smo cistili

pa ima nas jos koji smo cistili
- muha_sa
#985 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
jesil to i ti lopatalaNot My Idea wrote:sto je ova tema pod Sarajevo?
pa ima nas jos koji smo cistili![]()
daj linAk
ima i ova tema
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=93762
- Not My Idea
#986 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
nego sta sam, moj muha...moram ja pod stare dane lopatat
linak ne radi, nisu dovoljno pocistili pa zapinje
linak ne radi, nisu dovoljno pocistili pa zapinje
- O'zone
- Globalni moderator
#987 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

okolo je cca 150 cm snijega u krugu od 3 metra
- muha_sa
#988 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
ovaj ce u maju izacO'zone wrote:
okolo je cca 150 cm snijega u krugu od 3 metra
- Ady88
#989 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Upravo gledam jednog delegata, cisti nekakav kombi i sav snijeg baca drugom liku na auto a ono ostalo na cestu iako mu je s druge strane slobodno tj. park. Bitno je ocistiti oko auta a sto si glup nema veze. 
- hadzinicasa
#990 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
mi sve očistili, prošao bager ulicom, sve zatrpao. 
danas Jovo nanovo.... kad dodjem s posla.
danas Jovo nanovo.... kad dodjem s posla.
- dječak sa šibicama
#991 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Garant si u mom komsilukuAdy88 wrote:Upravo gledam jednog delegata, cisti nekakav kombi i sav snijeg baca drugom liku na auto a ono ostalo na cestu iako mu je s druge strane slobodno tj. park. Bitno je ocistiti oko auta a sto si glup nema veze.
Onom arheologu jutros auto bijelo, nije bordo, dzaba ga je metlicio
- minjonja
#992 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
ima i kod mene arheologa i kao da su se dogovorili svi snijeg na ulicu bacaju koju je bager 2 dana cistio i pokusavao je prohodnom napraviti.
delegat koji je parkirao pred ulaz i koji ne dozvoljava da se ispred ulaza ocisti jos nije ni pomjerio ni ocistio svoje auto iako smo mu papiric stavili. sad je pitanje sta raditi. tom papku auto ocistiti, ili forsirati inat ali onda ce se led stvoriti i mocicemo svjetsko prvenstvo u klizanju ispred moga ulaza organizovati.
delegat koji je parkirao pred ulaz i koji ne dozvoljava da se ispred ulaza ocisti jos nije ni pomjerio ni ocistio svoje auto iako smo mu papiric stavili. sad je pitanje sta raditi. tom papku auto ocistiti, ili forsirati inat ali onda ce se led stvoriti i mocicemo svjetsko prvenstvo u klizanju ispred moga ulaza organizovati.
- poznanik
#993 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Proglašeno stanje prirodne nepogode, sve pravne i fizičke osobe dužni prijaviti i na raspolaganje staviti potrebnu mehanizaciju za čišćenje snijega, a na Vratniku tri teške mašine stoje neiskorištene, markirane snijegom

- kokuz_sa
#994 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
popnes se na zgradu..napravis onako veliku grudvu kao za deda mraza sto se pravi..i fino mu je posaljes na auticminjonja wrote:ima i kod mene arheologa i kao da su se dogovorili svi snijeg na ulicu bacaju koju je bager 2 dana cistio i pokusavao je prohodnom napraviti.
-
maximilijana
#995 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
sad kad CZ bude hapsila ljude i tjerala da kopaju ko Caco u ratu haahaha
ne znam ovdje se cisti fino di ja radim..al et spomenimo da je tu jedan od predCjednika..

ne znam ovdje se cisti fino di ja radim..al et spomenimo da je tu jedan od predCjednika..
- muha_sa
#996 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
ne kontam ove što kese sa smecem bacaju pored kontejnera
zar je problem na balkonu držat koji dan.
-
Ambrozija
#997 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Lopatanje je imalo svoje posljedice - upala misica, temperatura, glava se raspada, grlo 

Neki nemaju balkonmuha_sa wrote:ne kontam ove što kese sa smecem bacaju pored kontejnerazar je problem na balkonu držat koji dan.
- muha_sa
#998 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
onda nek bacajuAmbrozija wrote:Lopatanje je imalo svoje posljedice - upala misica, temperatura, glava se raspada, grlo
Neki nemaju balkonmuha_sa wrote:ne kontam ove što kese sa smecem bacaju pored kontejnerazar je problem na balkonu držat koji dan.
s balkona
- valterbranisarajevo
#999 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Da nije tragično bilo bi smiješno...
Ja danima posmatram ove komunalce koji kao zombiji, sa lopatama preko ramena, hodaju po mom naselju...Danas sam prisustvovao razgovoru dvojice od njih...Jesu li ovo naše stepenice? Nisu bolan ove su od Rada, naše su one donje (ova dvojica su iz Parka). Ne treba napominjati da su u pitanju jedne stepenice koje dijeli samo jedna betonska ploča dužine maksimalno pola metra. Za jedne stepenice su zadužene dvije firme i opet su neočišćene...
Tada sam razmišljao kako je ovo u Zagrebu odlično riješio Bandić. Od mnogobrojnih javnih preduzeća je napravio jedno „Zagrebački holding“. Naravno tim potezom je dobio njihovu bolju koordinaciju, smanjio administraciju i otvorio mogućnost da se zaposli veći broj operativaca ili te pare potroše na unapređivanje aktivnosti i nabavku radnih mašina i materijala za rad. Naravno kod nas se to neće dogoditi jer su javna preduzeća glavni postizborni plijen stranaka...
Opet sam razmišljao dok sam se probijao do kuće i o Civilnoj zaštiti. Ta institucija bi trebala biti nosilac aktivnosti, ali oni su totalno zakazali. Kada samo pomislim koliko sredstava dobiju svake godine iz budžeta i pomislim šta bi se desilo da nas zadesi neki veći belaj, nedaj bože zemljotres. Od onih koji nisu u stanju da očiste snijeg ne može se očekivati da raščišćavaju ruševine..Takav gutač novca u ovom obimu i sa ovim nadležnostima nam stvarno ne treba.
S druge strane organizacije koje rade gotovo volonterski, kao što je Gorska služba spašavanja je odradila sjajan posao. Spasili su mnoge bolesne ljude i stalno su bili na usluzi građanima. Svaka im čast. zaslužili su da makar dobiju šestoaprilsku nagradu,a samim tim i nešto novca uz nju...Ne treba ih zaboraviti „kad sve ovo bude jučer“...
Na kraju scena od koje mi se bukvalno povraćalo. Ispred Predsjedništva gomila grtalica, kamiona, tovare snijeg i nose ga. U Avazu slika- pripadnici OSBiH čiste prilaze Predsjedništvu, dok pripadnici EUFOR-a čiste KCUS i odglavljuju tramvaje....FUJ!!!! J..... ih Predsjedništvo i svi oni nesposobnjakovići koji u njemu sjede. Uostalom riba smrdi od glave...
Umjesto da su iskoristili današnji dan bez padavina da malo srede situaciju, mi ulazimo u noć u kojoj ćemo, tako kaže g. Majstorović, dobiti još 30 cm novog snijega...
Na kraju nešto što mi je uljepšalo dan. U svom tom belaju po gradu hoda grupa Japanaca-turista. Otkuda oni, kao da su pali sa marsa. Sigurno će poslije ove avanture još više cijeniti uređenu državu u kojoj žive...
Ja danima posmatram ove komunalce koji kao zombiji, sa lopatama preko ramena, hodaju po mom naselju...Danas sam prisustvovao razgovoru dvojice od njih...Jesu li ovo naše stepenice? Nisu bolan ove su od Rada, naše su one donje (ova dvojica su iz Parka). Ne treba napominjati da su u pitanju jedne stepenice koje dijeli samo jedna betonska ploča dužine maksimalno pola metra. Za jedne stepenice su zadužene dvije firme i opet su neočišćene...
Tada sam razmišljao kako je ovo u Zagrebu odlično riješio Bandić. Od mnogobrojnih javnih preduzeća je napravio jedno „Zagrebački holding“. Naravno tim potezom je dobio njihovu bolju koordinaciju, smanjio administraciju i otvorio mogućnost da se zaposli veći broj operativaca ili te pare potroše na unapređivanje aktivnosti i nabavku radnih mašina i materijala za rad. Naravno kod nas se to neće dogoditi jer su javna preduzeća glavni postizborni plijen stranaka...
Opet sam razmišljao dok sam se probijao do kuće i o Civilnoj zaštiti. Ta institucija bi trebala biti nosilac aktivnosti, ali oni su totalno zakazali. Kada samo pomislim koliko sredstava dobiju svake godine iz budžeta i pomislim šta bi se desilo da nas zadesi neki veći belaj, nedaj bože zemljotres. Od onih koji nisu u stanju da očiste snijeg ne može se očekivati da raščišćavaju ruševine..Takav gutač novca u ovom obimu i sa ovim nadležnostima nam stvarno ne treba.
S druge strane organizacije koje rade gotovo volonterski, kao što je Gorska služba spašavanja je odradila sjajan posao. Spasili su mnoge bolesne ljude i stalno su bili na usluzi građanima. Svaka im čast. zaslužili su da makar dobiju šestoaprilsku nagradu,a samim tim i nešto novca uz nju...Ne treba ih zaboraviti „kad sve ovo bude jučer“...
Na kraju scena od koje mi se bukvalno povraćalo. Ispred Predsjedništva gomila grtalica, kamiona, tovare snijeg i nose ga. U Avazu slika- pripadnici OSBiH čiste prilaze Predsjedništvu, dok pripadnici EUFOR-a čiste KCUS i odglavljuju tramvaje....FUJ!!!! J..... ih Predsjedništvo i svi oni nesposobnjakovići koji u njemu sjede. Uostalom riba smrdi od glave...
Umjesto da su iskoristili današnji dan bez padavina da malo srede situaciju, mi ulazimo u noć u kojoj ćemo, tako kaže g. Majstorović, dobiti još 30 cm novog snijega...
Na kraju nešto što mi je uljepšalo dan. U svom tom belaju po gradu hoda grupa Japanaca-turista. Otkuda oni, kao da su pali sa marsa. Sigurno će poslije ove avanture još više cijeniti uređenu državu u kojoj žive...
- hadzinicasa
#1000 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
moram uslikati svoj balkonmuha_sa wrote:onda nek bacajuAmbrozija wrote:Lopatanje je imalo svoje posljedice - upala misica, temperatura, glava se raspada, grlo
![]()
s balkona