iceman2010 wrote:
Jesi li nekada bio u Luzanima? Znas li gdje je to? Zasto je haram dzamija? Zato sto je nekom hejteru na um palo da je tako nazove? Odvadi malo!
Care, ja sam svojim znanjem, zalaganje i napose trudom kupio kuću u tim Lužanima. Kupio sam je jer je jedino naselje koje ima ono što ja smatram da naselje u kojem želim odgajati djecu treba da ima. To što sad đamiju grade meni nije problem, zapravo podržavam sve što je u legalnim okvirima. Ovo nije u legalnim okvirma. Ovu đamiju prvi ne želi vlasnik kuće tik do budućeg objekta. Nadalje, da bih se s nećim složio ili ne ( a moram se pitati i biti obavješten jer to nije privatna parcela, već je tu trneutno mali
JAVNI park s dječijim igralištem na
JAVNOJ zelenoj površini), moram vidjeti taj plan te buuće đamije ( oni ga nemaju), plan i dinamiku izgradnje - jer ne želim narednih 10-15 godina gledati gradilište, prođe život ( ni to nemaju).. Ovi (ista struktura) su zapoceli đamiju u Pejtonu i ona je još uvijek nezavršena: U 'muntanju' za izgradnju, gospodin Šefko (pokretač) je spominjao i neke poslovne prostore za njih (invalide) kao detachment đamiji.
Dakle : đamija, poslovni prostori, nema idejnog niti izvedbenog plana (ne znaju se gabariti objekta niti porcetulani odnosi izgrađene površine naspram ukupne veličine parcele), nema roka izgradnje niti dinamike izgradnje. I ja treba da budem ZA.
Hocu falus biti ZA.
Odnosno, kad bolje skontam, nadam se da će je iz inata što prije izgraditi. Time će oja nekretnina poskupiti za dodatnih par desetina hiljada maraka, pa da je fino složi kakvoj arapskoj familiji koja voli ljetovati u ugodnijoj klimi Sarajeva ( to je sad aktualno, btw)... a ja da se sa svojom familijom fino ispalim u uređenija i sretnija sekularna društva ( čitaj, useljeničke zemlje)... jer, ovdje logika i normalno odavn su prestali da žive...
Kad bolje skontam, moguce da je jedna od inicijalnih ideja jest da se izgradnjom đamije podigne cijena nekretnina...
ČUJ, hejter... ne funkionišemo svi na tako prizemnom i glupavom nivou bitisanja.