Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post Reply
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#976 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by emillio estevez »

RED SKY wrote:Ne bih sada o ulozi HVO-a i njegovom vođenju ali je činjenica da su se rijetko koristili ovakvim obilježjima.Jeste bilo slučajeva ali ne mnogo.Više je bilo izraženo kod HOS-a u početku.
A kakve sad veze ima tekbir i arapske zastave,pa bilo je muslimana u Armiji BiH,zar ne?
Armija BiH nije bila islamska vojska ma kako to netko htio prikazati ali je bilo muslimana u njoj i tekbir i arapske zastave su se ponekad našli na repertoaru.
znaci poradi znakova smo svi USTASE

a vi zbog zelenih zastava sa islamskim slovima i povezim na glavi niste vjerski ratnici

a jos je najgore sto niste svi bili muslimani pod tim zastavama

je bas je islamska fransiza na ovim prostorima
ali ne kod vas naravno :lol: :lol: :lol:
ili su to bili pojedinacni primjeri odrednjih , izoliranih incidenata

i naravno kakve veze ima tekbiranje sa abih -a ???

osim kao vjerski poklic
RED SKY

#977 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by RED SKY »

emillio estevez wrote:
RED SKY wrote:Ne bih sada o ulozi HVO-a i njegovom vođenju ali je činjenica da su se rijetko koristili ovakvim obilježjima.Jeste bilo slučajeva ali ne mnogo.Više je bilo izraženo kod HOS-a u početku.
A kakve sad veze ima tekbir i arapske zastave,pa bilo je muslimana u Armiji BiH,zar ne?
Armija BiH nije bila islamska vojska ma kako to netko htio prikazati ali je bilo muslimana u njoj i tekbir i arapske zastave su se ponekad našli na repertoaru.
znaci poradi znakova smo svi USTASE

a vi zbog zelenih zastava sa islamskim slovima i povezim na glavi niste vjerski ratnici

a jos je najgore sto niste svi bili muslimani pod tim zastavama

je bas je islamska fransiza na ovim prostorima
ali ne kod vas naravno :lol: :lol: :lol:
ili su to bili pojedinacni primjeri odrednjih , izoliranih incidenata

i naravno kakve veze ima tekbiranje sa abih -a ???

osim kao vjerski poklic
Što me quotaš kad nisi pročitao moj post kako treba?
emillio estevez

#978 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

nema direktne veze sa tobom
nego samo kao nastavak diskusije
melac

#979 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by melac »

Slažem se s tobom, jer je tako bilo. A u vezi ABiH, iako je bila i brigada 7. Muslimanska, nemože se nazvati ABiH islamskom vojskom, iako ima nekih elemenata, ali oni ne preovladavaju. A ovi iz 7. Muslimanske bili dosta angažovani na enklavi Fojnica, Kiseljak, Kreševo.
kv99

#980 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by kv99 »

melac wrote:
Slažem se s tobom, jer je tako bilo. A u vezi ABiH, iako je bili i brigada 7. Muslimanska, nemože se nazvati ABiH islamskom vojskom, iako ima nekih elemenata, ali oni ne preovladavaju iako su ovi iz 7. Muslimanske bili dosta angažovani na enklavi Fojnica, Kiseljak, Kreševo.
Ma nemoj tako kako nije bila islamska vojska. I Tito je imao muslimanske brigade u partizanima pa su zbog toga svi vojnici u NOV bili islamski ratnici :lol: Nema veze sta je ukupni cilj neke vojske i kakva je opsta ideologija , dovoljno je reci da je neki komsija koji je bio u tzv hvo bio dobar da citav tzv hvo ispadne dobar a cim je neka jedinica u ARBIH imala islamska obiljezja onda je citava ARBIH islamska :-)
taxi_driver

#981 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by taxi_driver »

Kv99 jesi li bio u ratu u srednjoj bosni?
kv99

#982 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by kv99 »

taxi_driver wrote:Kv99 jesi li bio u ratu u srednjoj bosni?
Nisam, bio sam u svojoj vili na Havajima i zato nemam pojma sta je i kako bilo. Zato ce tebi biti vrlo lahko da argumentima pobijes sve moje lazi i izmisljotine.
taxi_driver

#983 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by taxi_driver »

Pa jarane na svakoj temi se pravis pametan. I na grbavici, i u snajperima, i u hercegovini. Ti sve znas kako je bilo. Evo ja sam bio u hvo- u a garant sam veci bosanac od tebe. Samo ne kontam kako ti ne dosadi. U svakom tvom postu citam mrznju.
melac

#984 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by melac »

kv99 wrote:
melac wrote:
Slažem se s tobom, jer je tako bilo. A u vezi ABiH, iako je bili i brigada 7. Muslimanska, nemože se nazvati ABiH islamskom vojskom, iako ima nekih elemenata, ali oni ne preovladavaju iako su ovi iz 7. Muslimanske bili dosta angažovani na enklavi Fojnica, Kiseljak, Kreševo.
Ma nemoj tako kako nije bila islamska vojska. I Tito je imao muslimanske brigade u partizanima pa su zbog toga svi vojnici u NOV bili islamski ratnici :lol: Nema veze sta je ukupni cilj neke vojske i kakva je opsta ideologija , dovoljno je reci da je neki komsija koji je bio u tzv hvo bio dobar da citav tzv hvo ispadne dobar a cim je neka jedinica u ARBIH imala islamska obiljezja onda je citava ARBIH islamska :-)
Da, i što si htio reči...
emillio estevez

#985 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Znaci nisu Hrvati i HVO UstaŠka vojska

kao sto aBiH nije vjersko islamska vojska
taxi_driver

#986 Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by taxi_driver »

Ma kv99 hoce reci da su svi hrvati u hvo zli a bosnjaci u abih dobri. Ma ne vrijedi s njim raspravljati, samo na ignore pa nek sam s sobom polemise
quick_nick

#987 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by quick_nick »

taxi_driver wrote:Ma kv99 hoce reci da su svi hrvati u hvo zli a bosnjaci u abih dobri. Ma ne vrijedi s njim raspravljati, samo na ignore pa nek sam s sobom polemise
Ignoriraj lika koristi se dokumentacijom koja se u dosta stvari ne poklapa sa istinom. Kaze da je HVO zabranio kretanje Armiji kroz Busovacu a oni spizdili onaj ko fol "oklopnjak" u Kaćunima. Ko tu kome brani kretanje onda? Govori da je HVO napao TO 1992 kad je ista pokusala da preotme skladiste na Kaoniku. A zna i ptica na grani tko je prvi napao. :D

I sto je najbitnije nije bio u LD 100000000000000000%
Nele9

#988 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Nele9 »

pocetnik
Fakat si pocetnik tako da ti se pola prasta. Ali evo da krenemo:
To tvoje pametovanje kako je postojao hvo i HVO graniči sa debilizmom i sada tu izvrčeš neke istorijske činjenice da bi doveo vodu na svoj mlin.

Tvoja naivnost je simpaticna ali tvoja odluka da se ne informises barem preko interneta je bezobrazna.
HVO Posavina je branio BiH. Hrvati i Bosnjaci su tu krvlju natopili zemlju. Naravno da se nikada necemo sloziti zasto je Posavina pala. HSP san snuje o distriktu Posavina koji nece nikad dobiti jer se valjda do sada dokazalo da je tvoje onde gdje cizma tvog vojnika stupi.
HVO Srednja Bosna nije vidjela cetnika osim kod sebe na punktu i skoro nikakve borbe do sukoba izmedju Armije RBiH i HVO-a.
...Herceg Bosna je istorijska činjenica kao što je i Republika BiH.

Herceg-Bosna je kvislinska tvorevina rodjena da bi se ocistio prostor od ne-Hrvata i stvorili preduslovi za prikljucenje Hrvatskoj. Eno ti Ante Roso, izvjestaj sa posjete Srednjoj Bosni i sta se govori u Kiseljaku.
Mojoj familiji je pomogao da izvučemo živu glavu, kad je počeo taj prokleti rat između nas i Hrvata, upravo moj prvi komšija Hrvat koji je sa mojim ocem išao u školu, a ja sa njegovim sinom.

Sta ovo treba da dokaze? I mog jarana je iz belaja izvukao pravoslavni pop, sto apsolutno ne amnestira ulogu SPC u sukobu u Bosni i Hercegovini.
...prokleo sam i Aliju

Nek' si ti Aliju rahmetli prokleo. Sto nas je slao da ratujemo u Vinkovcima i Pirotu?
Najvise volim ovo "svi su isti".
Negdje su Hrvati prvi napali nas, negdje smo mi prvi napali njih
Dobra ti je ova. :lol: Tako i sudovi to gledaju "ko je kome prvi uchero".
Kad se moja familija vratila u Vitez, otac se nije mogao vratiti u Impregnaciju gdje je radio do početka rata. Išao je po našim bošnjačkim firmama tražiti posao. I na kraju je počeo raditi i dan danas radi u Fis-u (za one koji ne znaju, vlasnik je Hrvat).

Wow, kakvo dostignuce. U Tuzli u mojoj bivsoj firmi je radilo 40-45 % ne-Bosnjaka. Sta to sad oni trebaju, ljubit ruku nama kad ulaze u firmu?

Kad malo bolje skontam...nisi ti tako ni mlad....ne prasta ti se ni pola. 8-)
revolver amidza

#989 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by revolver amidza »

I Vi ste "tekbirali" zelene arapske zastave nosili i one crne dobro je rekao Emil sta ste sad vi Talibani???[/quote]

jeste,u pravu si, mnogi naši vojnici i jesu tekbirali,čak i kada su bili pijani,što je načelno nespojivo sa islamom,u biti niti ustaštvo niti mudžahedinstvo (da ga tako nazovem) u svom izvornom obliku nisu bili zastupljeni u većini slučajeva niti kod hvo-a niti kod armije bih,u većini slučajeva to je bio čisti formalizam u ekstremnim vremenima koji je služio da se raja dodatno nabrijava, a zna se da se za nbrijavanje u ratnim vremenima ne traže baš uzori u hipicima,.termin ustaša koji se u kontekstu ove teme i inače koristi je kolokvijalnog tipa,na pr. ja tebi kažem da si ustaša i ti se uvrijediš, tvoj poznanik hrvat ti isto kaže i tebe zaboli neka stvar, ista stvar i sa terminom balija,.da parafraziram u amer. crnaca izraz "nigger",uvjeren sam da većina pripadnika hvo-a nije imala blage veze šta značu ustaša,osim da je to dugo vremena bilo zabranjeno spominjati i da ako si ustaša,onda si pravo zajeban hrvat,kod srba četnik,kod nas je to malo drugačije ali eto mudžahid bi bilo kao najbliže tom poimanju
pocetnik033

#990 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by pocetnik033 »

Nele: puno si realniji od nekih drugih ovdje na forumu i to veoma poštujem. Treba iznositi argumente i činjenice i to može samo iću u pozitivnom smjeru i tako i treba.

Ja i jesam pisao da na osnovu jednog pozitivnog slučaja ne mogu reći ni da je HVO pozitivan, ali ni negativan.

Greška je što se ovdje sve gleda uopšteno i odmah zaključujemo da su svi isti.

Opet ponavljam i stojim iza toga, HVO je pravio sranja i kao što sam i napisao, dok to Hrvati sami sebi ne priznaju, mi možemo ovdje pisati koliko hoćemo i dokazivati nekome nešto, ali neće biti nikakvog napretka. Ali ko sam ja ili bilo ko od nas pa da kaže da je čitav jedan narod, mjesto, region zločinački ili ekstra dobar.
Niko ovdje od nas nije bio na nekom zapovjednom mjestu pa da zna više činjenica i ja bih volio da se neko i sa jedne i sad druge strane prijavi pa da nam napiše malo više o tome kako je bilo. Svi pišu kako su čuli da je tamo neko u nekom mjestu uradio ovo ili ono. U biti znali smo šta se dešava dva tri rova lijevo i desno i to je to.
Kad je Grbavica pala, moj je otac bio na liniji u Sivrinom Selu. To je nekih 4-5 kilometara zračne linije udaljeno. Tek kad je linija pala, pokupilo ga je da ide održavati novu liniju. Niko ni njega ni neke druge formacije nije slao na vrijeme. Kad je sve palo i kad se HVO popeo na vrh brda, onda je bilo kasno.
Što se tiče i Armije i HVO-a u Lašvanskoj dolini, do međusobnog sukoba ni jedni ni drugi nisu vidjeli pravu borbu. Srbi su došli do Turbeta i sporadično su napadali, ali pravog napada kao što je bio na Jajce nije bilo. Nasumično granatiranje sa Vlašića je bilo više da psihičko lome ljude i da ih stalno drže u strahu. U januaru 1993. su izbili sukobi u Busovači gdje su se HVO i Armija tukli. Kad završi smjena i jednim i drugim, zajedno su sjedili i pili u Vitezu po kafićima. Naši su tada napravili sranje u Dusini gdje su popili starce, ali na osnovu toga ne mogu reći da smo mi prvi počeli ili da su Hrvati prvi počeli jer su napravili sranje u Ahmićima. Zbog toga sam napisao, negdje smo mi prvi počeli, negdje Hrvati. Neko mi nabada na nos izjednačavanje krivnje. Dusina nije i ne može biti izgovor za Ahmiće ili Ahmići za Križančevo selo itd. Time se samo vrtimo u začaranom krugu i možemo reći da odlučujemo ko je stariji, kokoš ili jaje.
I neko je napisao da je sud rekao svoje o tome ko je prvi napao. Ako se misli na Haški sud, to je institucija koja služi samo za pranje para i ništa drugo. Donesu po koju presudu da se pokaže da su nešto radili, ali da nije žalosno bilo bi smiješno.
Iz Viteza su optužili više ljudi; nego iz čitave Njemačke na procesu u Ninbergu (gledam u odnosu na broj stanovnika). Poznajem skoro sve te Vitežane što su optuženi i mnogi osuđeni, ali samo trojica su vjerovatno tamo jer i trebaju, ono ostalo im je sve debeli promašaj.
Ivica Šantić, načelnik Opštine Vitez u ratu. Čovjek koji je više radio na suživotu nego bilo koji političar u LD. Optuži ga tužiteljstvo i nakon nekoliko mjeseci što je čovjek proveo u zatvoru, povuku optužnicu zbog nedostatka dokaza. Za nešto takvo, treba nekom u Sudu i tužiteljstvu muda odrezati.
Pero Skopljak, isti slučaj kao i Ivica Šantić,
Marinko Katava, isti slučaj kao i ova dvojica.
Trojica Kupreškića, također obični ljudi koji nisu učestvovali u Ahmićima, ležali su nekoliko godina i onda ih oslobode zbog nedostatka dokaza. Njihov komšija Mehmed Ahmić Sudzuka, išao je svjedočiti za njih i za Dragu Josipovića i sad zbog toga ima na svakom koraku probleme od nas Bošnjaka http://www.24sata.hr/politika/vehabije- ... doka-15606
Taj sud optuži Stipu Alilovića za zločine u Ahmićima. OK. Sve bi bilo dobro da taj isti Stipo Alilović nije u vrijeme aprila 93. živio u toj istoj Holandiji. Godinu dana prije Ahmića je otišao u Holandiju i živio u Amsterdamu gdje je i umro i pokopan prije nego je optužnica podignuta.
U Hagu trebaju biti i neka leže Cicko Bralo, Anto Furundzija i Vlado Šantić
Cicko je i Hrvate zajebavao u ratu i provocirao, a tek nas.
Anto Furundzija je bio u Armiji i špijunirao za HVO. Kad smo ga odstranili, otišao je u Jokere.
Vlado Šantić je bio zapovjednik u Ahmićima.
Ali opet kad pogledam na primjer da je Cicko osuđen na 20 godina, Anto Furundzija na 10 godina (izašao nakon 7), a Vlado Šantić na 18 (i već je na slobodi), kažem jebem ti taj Haški sud. Ako si napravio ratni zločin, ne možeš biti osuđen na 10 ili 20 godina. Ratni zločin je najveći zločin i tu može biti samo doživotna kazna. Danas ću napraviti sranje i pobiti 20, 30 ljudi, a onda ću tri mjeseca biti dobar pa da imam svjedoke koji će mi na sudu smanjiti kaznu.
U isto vrijeme Biljanu Plavšić osude na 11 godina zatvora. Dražena Erdemovića osude na 10 pa smanje na 5. Pa toliko se dobije ako nenamjerno autom udariš nekoga pa taj pogine. A Rasim Delić dobije 3 godine za okrutno postupanje prema zatvorenicima. Pa ovaj je Erdemović priznao da je ubio Bog zna koliko ljudi u Srebrenici i dobio 5, a ovaj za okrutno postupanje tri godine.
I onda da se neko poziva na taj sud. Ma popišam se ja na taj Sud i na sve njihove presude. Zbog toga se izaspem kad neko kaže Haški sud je rekao ovo ili ono. Samo su tamo da ubiru dnevnice i nizašto više.
Bug13

#991 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Bug13 »

Pocetnik 033 mi i netrebamo ovdje njima dokazivat ko je prvi poceo ili kakvu je ulogu i ko je bio HVO tokom sukoba,jer to nevodi nigdje. Mi nesmijemo zaboraviti sta se desilo jer je to najvaznije,jer Bosnjaci imaju tu naviku da brzo zaboravljaju i to nam se od glavu odbija.
revolver amidza

#992 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by revolver amidza »

pocetnik033 wrote: Što se tiče i Armije i HVO-a u Lašvanskoj dolini, do međusobnog sukoba ni jedni ni drugi nisu vidjeli pravu borbu. Srbi su došli do Turbeta i sporadično su napadali, ali pravog napada kao što je bio na Jajce nije bilo..
ovo ti važi za većinu jedinica sa područja lašvanske regije,ipak mnoge stvari ne znaš i nisi u pravu,ali ne da mi se ići u detalje a i nije u sastavu teme.
emillio estevez

#993 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

revolver amidza wrote:I Vi ste "tekbirali" zelene arapske zastave nosili i one crne dobro je rekao Emil sta ste sad vi Talibani???
jeste,u pravu si, mnogi naši vojnici i jesu tekbirali,čak i kada su bili pijani,što je načelno nespojivo sa islamom,u biti niti ustaštvo niti mudžahedinstvo (da ga tako nazovem) u svom izvornom obliku nisu bili zastupljeni u većini slučajeva niti kod hvo-a niti kod armije bih,u većini slučajeva to je bio čisti formalizam u ekstremnim vremenima koji je služio da se raja dodatno nabrijava, a zna se da se za nbrijavanje u ratnim vremenima ne traže baš uzori u hipicima,.termin ustaša koji se u kontekstu ove teme i inače koristi je kolokvijalnog tipa,na pr. ja tebi kažem da si ustaša i ti se uvrijediš, tvoj poznanik hrvat ti isto kaže i tebe zaboli neka stvar, ista stvar i sa terminom balija,.da parafraziram u amer. crnaca izraz "nigger",uvjeren sam da većina pripadnika hvo-a nije imala blage veze šta značu ustaša,osim da je to dugo vremena bilo zabranjeno spominjati i da ako si ustaša,onda si pravo zajeban hrvat,kod srba četnik,kod nas je to malo drugačije ali eto mudžahid bi bilo kao najbliže tom poimanju[/quote]
:thumbup:

problem lezi u generaliziranju
ili jos gore dvostrukom mjerilu za istu stvar gledanu sa dva razlicita gledista
Bug13

#994 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Bug13 »

emillio estevez wrote:problem lezi u generaliziranju
E bas tako kod vecine nas je bilo tokom sukoba HVO su ustase a VRS cetnici, i to je tako i ostalo i danas.
Znam i sam da nisu svi ustase imam komsije Hrvate koji su se skoro pa svi vratili i zivotarimo jedni pored drugih,al nekako ta rijec taj naziv ustasa je jednostavno ostala u narodu,a komsiju nikad nisam niti bih ustasom nazvao,ali onaj sto mi je kucu zapalio taj je za mene ustasa i ostace uvijek.
kv99

#995 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by kv99 »

taxi_driver wrote:Pa jarane na svakoj temi se pravis pametan. I na grbavici, i u snajperima, i u hercegovini. Ti sve znas kako je bilo. Evo ja sam bio u hvo- u a garant sam veci bosanac od tebe. Samo ne kontam kako ti ne dosadi. U svakom tvom postu citam mrznju.

Ja se ne pravim pametan na svakoj temi vec reagujem na ocigledne gluposti koje se izvaljuju. Lijepo sam ti rekao ako smatras da nemam pojma onda me je vrlo lahko negirati.
Kada smo vec kod toga a kazes da si bio u hvo sto me nisi negirao kada sam rekao da tzv hvo nije ni formalno branio Republiku Bosnu i Hercegovinu ? Sto mi nisi rekao da je to laz jer kada ste polagali zakletvu rekli da ce te : " Braniti Ustavni poredak i teritorijalni integritet Republike Bosne i Hercegovine " pa ste se barem formalno na to zakleli ? ili mi nisi to rekao jer znas kao i sto ja znam da ste se zaklinjali da ce te braniti Ustavni poredak i teritorijalni integritet herceg bosne ?
FrankSlade

#996 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by FrankSlade »

pocetnik033 wrote:.........
Pocetnik, razumijem da to tako izgleda sa vaseg stajalista, ali prestani vise da se predstavljas kao Bosnjak.Svakim komentarom si sve providniji. U svojim prvim postovima pises "tko, tocno", sada je "ko" i "tacno", branis Tihomira Blaskica i ostale haske optuzenike, branis hrvatski lopovluk tokom rata, velicas ili cak i izmisljas pobjede i uspjehe HVO-a u Srednjoj Bosni, neprestano spominjes mjesta na kojima su Bosnjaci "napravili sranja" dok istovremeno svjedocis kako su divni komsije Hrvati vodili "nase bosnjacke zene i djecu iz Ahmica"... :-)

Imas pravo na svoje misljenje, ali prestani vise da se lazno predstavljas. Vrijedjas ne samo Bosnjake nego i zdrav razum.

Evo da malo pogledamo sta nam vrlo "Bosnjak" pocetnik sve napisao na ovoj temi
Herceg Bosna je istorijska činjenica kao što je i Republika BiH. Ko ne priznaje da je Federacija stvorena od ova subjekta ne priznaje ni Federaciju, a samim tim ni Bosnu i Hercegovinu.
HVO sa svim svojim jedinicama potpuno legitiman i to stoji u svim dokumentima.
I ako ćemo pošteno govoriti mi smo se stvarno previše mislili tko nam je neprijatelj. I dan danas se sjećam protesta u Sarajevu i pozivanja da nas JNA brani, a dobro smo znali kako prođe onaj koga je JNA branila, a nije bio Srbin. Ja sam kao klinac od 15 godina gledao kako se Hrvati spremaju na rat protiv Srba i najveći mi je doživljaj bio kad sam išao u Kruščicu u hotele Lovac i Plavac da vidim zarobljene četnike. HOS-ovci su nam ih izvodili da ih vidimo. Očekivao sam četnike sa bradam do pasa, a ono bili obični ljudi zarobljeni na Vlašiću. To je bilo u aprilu i maju 92. kad za ljude u Sarajevu nije bilo pojmljivo da će biti rata i još uvijek su vjerovali u Jugoslaviju iako je počela zajebancija u i oko Sarajeva. Već tada je gorila Posavina, Kupres je bio pao i Hrvatima skidam kapu što su imali muda pa se suprostaviti četnicima.
Ako se misli na Haški sud, to je institucija koja služi samo za pranje para i ništa drugo.
Mene ne zanima što nikad nije otkriveno ko je naredio i odradio Ahmiće.
Slike i spisak svih poginulih Hrvata može svako vidjeti u spomen sobi u kinu u Vitezu
Zaboravis da smo 90% na ovoj temi iz Srednje Bosne i da odlicno znamo da nema sanse da je jedan Bosnjak sve ovo napisao.

ps, najpateticnije i najprovidnije je kako moras naglasiti ovo "nasi/nas" kad govoris o Bosnjacima.
Naši su tada napravili sranje u Dusini gdje su popili starce
i sad zbog toga ima na svakom koraku probleme od nas Bošnjaka
Hrvati vodili naše bošnjačke žene i djecu iz Ahmića u školu Braća Ribar
Moze to i diskretnije, pocetnice :lol:
totti_Hz

#997 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by totti_Hz »

FrankSlade wrote:
pocetnik033 wrote:.........
Pocetnik, razumijem da to tako izgleda sa vaseg stajalista, ali prestani vise da se predstavljas kao Bosnjak.Svakim komentarom si sve providniji. U svojim prvim postovima pises "tko, tocno", sada je "ko" i "tacno", branis Tihomira Blaskica i ostale haske optuzenike, branis hrvatski lopovluk tokom rata, velicas ili cak i izmisljas pobjede i uspjehe HVO-a u Srednjoj Bosni, neprestano spominjes mjesta na kojima su Bosnjaci "napravili sranja" dok istovremeno svjedocis kako su divni komsije Hrvati vodili "nase bosnjacke zene i djecu iz Ahmica"... :-)

Imas pravo na svoje misljenje, ali prestani vise da se lazno predstavljas. Vrijedjas ne samo Bosnjake nego i zdrav razum.

Evo da malo pogledamo sta nam vrlo "Bosnjak" pocetnik sve napisao na ovoj temi
Herceg Bosna je istorijska činjenica kao što je i Republika BiH. Ko ne priznaje da je Federacija stvorena od ova subjekta ne priznaje ni Federaciju, a samim tim ni Bosnu i Hercegovinu.
HVO sa svim svojim jedinicama potpuno legitiman i to stoji u svim dokumentima.
I ako ćemo pošteno govoriti mi smo se stvarno previše mislili tko nam je neprijatelj. I dan danas se sjećam protesta u Sarajevu i pozivanja da nas JNA brani, a dobro smo znali kako prođe onaj koga je JNA branila, a nije bio Srbin. Ja sam kao klinac od 15 godina gledao kako se Hrvati spremaju na rat protiv Srba i najveći mi je doživljaj bio kad sam išao u Kruščicu u hotele Lovac i Plavac da vidim zarobljene četnike. HOS-ovci su nam ih izvodili da ih vidimo. Očekivao sam četnike sa bradam do pasa, a ono bili obični ljudi zarobljeni na Vlašiću. To je bilo u aprilu i maju 92. kad za ljude u Sarajevu nije bilo pojmljivo da će biti rata i još uvijek su vjerovali u Jugoslaviju iako je počela zajebancija u i oko Sarajeva. Već tada je gorila Posavina, Kupres je bio pao i Hrvatima skidam kapu što su imali muda pa se suprostaviti četnicima.
Ako se misli na Haški sud, to je institucija koja služi samo za pranje para i ništa drugo.
Mene ne zanima što nikad nije otkriveno ko je naredio i odradio Ahmiće.
Slike i spisak svih poginulih Hrvata može svako vidjeti u spomen sobi u kinu u Vitezu
Zaboravis da smo 90% na ovoj temi iz Srednje Bosne i da odlicno znamo da nema sanse da je jedan Bosnjak sve ovo napisao.

ps, najpateticnije i najprovidnije je kako moras naglasiti ovo "nasi/nas" kad govoris o Bosnjacima.
Naši su tada napravili sranje u Dusini gdje su popili starce
i sad zbog toga ima na svakom koraku probleme od nas Bošnjaka
Hrvati vodili naše bošnjačke žene i djecu iz Ahmića u školu Braća Ribar
Moze to i diskretnije, pocetnice :lol:

e svaka ti dala :thumbup: ,otreso si ga ko jutarnji šlajm.jos se treba pojaviti neko ko ce se predstavit kao umproforac da bolje pojasni :-) što nemogu ovih lažnjaka u pm...
emillio estevez

#998 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Bug13 wrote:
emillio estevez wrote:problem lezi u generaliziranju
E bas tako kod vecine nas je bilo tokom sukoba HVO su ustase a VRS cetnici, i to je tako i ostalo i danas.
Znam i sam da nisu svi ustase imam komsije Hrvate koji su se skoro pa svi vratili i zivotarimo jedni pored drugih,al nekako ta rijec taj naziv ustasa je jednostavno ostala u narodu,a komsiju nikad nisam niti bih ustasom nazvao,ali onaj sto mi je kucu zapalio taj je za mene ustasa i ostace uvijek.

a kako su ovi drugi zvali vas :lol: :lol: :lol:
Nele9

#999 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Nele9 »

Tuuurcine! Muuujooo! Balijooooo! Uhhh, pogodi me majko moja! ;-)
Takodje:
MuHadzedini, MuDZahedini, itd.

Jednom smo dosli u ispomoc na liniju i jedan od lokalaca-linijasa se malo okurazi, pa odluci da malo porazgovara s drugom stranom. Vice on, galami, provocira...Cetoooo! Na kraju ti on postade i kreativan pa ljudima opsova i krsnu slavu (za pravoslavne je ubod u srce). Kad lik s druge strane: "Jebo ti Alija mateeeeeeer!"
Okrenu se lokalac prema meni, mrtav ozbiljan i veli: "Jebo majku, kako zna da mi je ocu ime Alija?" :lol: :lol: :lol:
emillio estevez

#1000 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Nele9 wrote:
Tuuurcine! Muuujooo! Balijooooo! Uhhh, pogodi me majko moja! ;-)
Takodje:
MuHadzedini, MuDZahedini, itd.

Jednom smo dosli u ispomoc na liniju i jedan od lokalaca-linijasa se malo okurazi, pa odluci da malo porazgovara s drugom stranom. Vice on, galami, provocira...Cetoooo! Na kraju ti on postade i kreativan pa ljudima opsova i krsnu slavu (za pravoslavne je ubod u srce). Kad lik s druge strane: "Jebo ti Alija mateeeeeeer!"
Okrenu se lokalac prema meni, mrtav ozbiljan i veli: "Jebo majku, kako zna da mi je ocu ime Alija?" :lol: :lol: :lol:

dobra

nazalost bilo je tako
ali zar danas mora biti na ovome forumu nazivati Hrvate i pripadnike HVO ustašama

bas sve njih zajedno..

nikada nisam sebe smatrao ustasom ,, dapace

bilo je dozivanja mi srbe cetaljima, cedama , gedzama
oni nas stasama , ujkama i nes vjerovati bracom po krstu
sa abih nisam se imao potrebe dozivati :lol: :lol: :lol:
Post Reply