Raskidi dugih veza...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
MedenoSrce

#976 Re: Raskidi dugih veza...

Post by MedenoSrce »

@alien a ko 'pobjedjuje ako od samog pocetka nema nikakvih igrica i odmjeravanja snage nego ciste simpatije, uvazavanje i postovanje druge osobe?
WildRedRose

#977 Re: Raskidi dugih veza...

Post by WildRedRose »

AlienBiH wrote:
ne znam sta se cudite ovom pristupu... zabranjeno voce je uvijek najsladje... dokle god je on glumio hladnog, ona je trcala za njim, i bio joj je zivotni podsvijesni cilj da ga spusti... nesto kao licni score koji mora oborit. Eh, kad ga je konacno spustila na zemlju, vise joj nije bio interesantan. Misija ispunjena.

Kvaka je u tome sto za tako "djubre" kao sto je on bio, treba imati zivce ko u konja, i izgurati "until end of time" Nazalost, covjeku dosadi da se bori sa tim mini "mind" igrama, pa zeli da se smiri, i iskreno kaze ono sto osjeca. I tu je sebi rupu iskopao. Tad je njoj dosadio, jer je cilj nedostiznog, i "zabranjenog voca (evine jabuke)" konacno dostigla, te je i sama sad zbunjena. Vjerovatno trazi novi cilj za koji bi se borila.

Nazalost, svi mi ovako funkcionisemo. Ne bitno da li je musko, ili zensko u pitanju. Apsolutno svi.
Pobjednik, ili onaj koji pobjedjuje u ovoj igri je onaj sa najvise zivaca da to sve izgura do vjecnosti, i nikad ne prestane s tim, ako doticnu stvarno voli.

Surava stvarnost!!!
ok, razumijem da ima ljudi koji igraju igrice, i vjeruju da je to jedini nacin da ne p*****, ali da si ti meni ziv i zdrav, kako se necu cuditi kada prica da je voli, a bio onakav supak ??? ono prelazi granice igrica...cak i granice kretena.
giovanni galli

#978 Re: Raskidi dugih veza...

Post by giovanni galli »

ako pricas o meni, nisam je u pocetku volio, bio sam mlad i blesav i bilo mi je do zezanja i glupiranja, ali kad sam je zavolio dao sam joj sve, i sebe i ljubav i sve sto to nosi uza se, svakodnevno bio uz nju, trazio joj ruku kad god je samnom, itd
WildRedRose

#979 Re: Raskidi dugih veza...

Post by WildRedRose »

giovanni galli wrote:ako pricas o meni, nisam je u pocetku volio, bio sam mlad i blesav i bilo mi je do zezanja i glupiranja, ali kad sam je zavolio dao sam joj sve, i sebe i ljubav i sve sto to nosi uza se, svakodnevno bio uz nju, trazio joj ruku kad god je samnom, itd
pricala sam o tebi.
pratila sam temu i bilo mi te zao, ali kada sam procitala ono gore, iskreno nije vise. Definitivno se u zivotu sve vraca i placa.
ok, sigurno je da ti sada patis, ali mislis da ona nije tada patila ? ocito je sve te bijesne gliste trpila jer te voljela, ali je sigurno i patila sto si takav prema njoj. sada je ona tebe ostavila ( i nije bila ni priblizno onome sto ti zasluzujes)... reci sebi hvala Bogu, opametio sam se, pa u novoj vezi budi od pocetka fin, pa ti se nece vratiti, bice ti fino.
giovanni galli

#980 Re: Raskidi dugih veza...

Post by giovanni galli »

slazem se!
AlienBiH

#981 Re: Raskidi dugih veza...

Post by AlienBiH »

WildRedRose wrote:
giovanni galli wrote:ako pricas o meni, nisam je u pocetku volio, bio sam mlad i blesav i bilo mi je do zezanja i glupiranja, ali kad sam je zavolio dao sam joj sve, i sebe i ljubav i sve sto to nosi uza se, svakodnevno bio uz nju, trazio joj ruku kad god je samnom, itd
pricala sam o tebi.
pratila sam temu i bilo mi te zao, ali kada sam procitala ono gore, iskreno nije vise. Definitivno se u zivotu sve vraca i placa.
ok, sigurno je da ti sada patis, ali mislis da ona nije tada patila ? ocito je sve te bijesne gliste trpila jer te voljela, ali je sigurno i patila sto si takav prema njoj. sada je ona tebe ostavila ( i nije bila ni priblizno onome sto ti zasluzujes)... reci sebi hvala Bogu, opametio sam se, pa u novoj vezi budi od pocetka fin, pa ti se nece vratiti, bice ti fino.

naprotiv... nije ona patila. Ona je uzivala pokuasavajuci da udovolji njegovoj "hladnokrvnosti" (znaci, pod navodike) do onog trenutka kad je on poklekno, otvorio se, i rekao da je voli. Tad je njena misija ispunjena, i trofej osvojen. Osjecala je srecu i zadovoljstvo u svom trofeju nekih 20-tak dana, dok nije shvatila da se vise nema zasto boriti. I tad ga je prestala i voljeti. Kad bi on imao snage da je opet navuce na tu igru, dobio bi je nazad. Ali ovaj put mora nastavit do kraja.
Ne preporucuje se mladjim od 18 godina. :P
giovanni galli

#982 Re: Raskidi dugih veza...

Post by giovanni galli »

hahaha kasno moj alien kakva snaga sad, kad rece da ima drugi momak. nema vise konci u njenim rukama!
WildRedRose

#983 Re: Raskidi dugih veza...

Post by WildRedRose »

AlienBiH wrote:

naprotiv... nije ona patila. Ona je uzivala pokuasavajuci da udovolji njegovoj "hladnokrvnosti" (znaci, pod navodike) do onog trenutka kad je on poklekno, otvorio se, i rekao da je voli. Tad je njena misija ispunjena, i trofej osvojen. Osjecala je srecu i zadovoljstvo u svom trofeju nekih 20-tak dana, dok nije shvatila da se vise nema zasto boriti. I tad ga je prestala i voljeti. Kad bi on imao snage da je opet navuce na tu igru, dobio bi je nazad. Ali ovaj put mora nastavit do kraja.
Ne preporucuje se mladjim od 18 godina. :P
ako se ne varam, i nakon sto je rekao da je voli, voljela ga je i bili su jos dosta nakon toga u vezi.. a sada, najlakse je reci 'jeste , osvojila je neosvojivo, pa joj dosadio' i tako sebe utjesiti...
AlienBiH

#984 Re: Raskidi dugih veza...

Post by AlienBiH »

giovanni galli wrote:hahaha kasno moj alien kakva snaga sad, kad rece da ima drugi momak. nema vise konci u njenim rukama!
haha
nije nikad kasno, moj prijatelju.
Raja ti govori da se skontas, trgnes i nastavis dalje. Ljudi imaju pravo.

Pod tim se podrazumijeva da; izlazis sa rajom, drustvom, cugas, zajebajes se... lakse ce bol proci, a i velike su sanse da ces sresti neku drugu. Bolju, ili goru... uopste nije bitno. Bitno je, (ako ti jos uvijek bude stalo do bivse), da to ona na neki skroz slucajan nacin primijeti. Nikad ne idi na to da nju pravis ljubomornom, nego jednostavno zivi svoj zivot. Bivsa ce kad tad za tvoju srecu saznat, i shvatit ce da borba za tebe jos nije zavrsena. Dat ce ti neki znak da joj je jos uvijek stalo. (mozda porukom, slucajnim pozivom ili dolazak, opet slucajno, u kafic u koji ti zalazis). Tad znas da si je opet dobio nazad.

Tad je tvoja, ali pod uslovom da nastavis sa igrom ne osvojivog.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#985 Re: Raskidi dugih veza...

Post by ladyblue18 »

Kako posijes tako ces i poznjeti...
AlienBiH wrote:
Tad znas da si je opet dobio nazad.

Zemljo otvori se.
MedenoSrce

#986 Re: Raskidi dugih veza...

Post by MedenoSrce »

WildRedRose wrote: ako se ne varam, i nakon sto je rekao da je voli, voljela ga je i bili su jos dosta nakon toga u vezi.. a sada, najlakse je reci 'jeste , osvojila je neosvojivo, pa joj dosadio' i tako sebe utjesiti...

ako nije to garant se pretvarala da ga voli sve te godine dok nije diplomirala
ladyblue18 wrote:Kako posijes tako ces i poznjeti...
:thumbup: Neki su i bukvar i čitanku čitali ali nisu čitali sa razumijevanjem
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#987 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Chmoljo »

kad bi život bio tako lagan. pa i te veze.
ladyblue18

#988 Re: Raskidi dugih veza...

Post by ladyblue18 »

Chmoljo wrote:
Obicno nije ali ima neke istine u ovim mudrostima.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#989 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Chmoljo »

ima kad se potrefi. :)
ladyblue18

#990 Re: Raskidi dugih veza...

Post by ladyblue18 »

Chmoljo wrote:ima kad se potrefi. :)
Yup. :)

Izgleda da je njega potrefilo nesto od toga.
pitanjee

#991 Re: Raskidi dugih veza...

Post by pitanjee »

Chmoljo wrote:
Bilo bi dosadno
JThomas

#992 Re: Raskidi dugih veza...

Post by JThomas »

to sijanje i žetva, to vrijedi u poljoprivedi a u emocijama ne vrijedi.
Muhamed Đakmić

#993 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Muhamed Đakmić »

JThomas wrote:to sijanje i žetva, to vrijedi u poljoprivedi a u emocijama ne vrijedi.
Jah, da je osmišljeno kao ljubavni zakon, bilo bi koliko voliš toliko ćeš i biti voljen.
AlienBiH

#994 Re: Raskidi dugih veza...

Post by AlienBiH »

AlienBiH wrote:
Tad znas da si je opet dobio nazad.

Zemljo otvori se.

Rekao sam, "ako mu bude i tad stalo do nje".
I ne vidim sta ima lose u mom predlogu. Niko nije vrijedan agonije kroz koju prolazi sad. A najmanje sto mu treba jeste da misli o njoj, i zivka je na telefon. cuga, raja... djevojke su tu... u svakom slucaju je u plusu. Cak ako i pozeli ponovo sa bivsom, njegova je.
:mrgreen:
MedenoSrce

#995 Re: Raskidi dugih veza...

Post by MedenoSrce »

ti bas Alien :mrgreen:

ne raskidaju se veze od 5g u tim godinama zbog "igara moci" i jer je nekome "dosadno" ... ona ako se ne uda u narednih 6-9 mjeseci kupim ggaliju onog Balantajna litru sto se nosi u bolnicu
JThomas

#996 Re: Raskidi dugih veza...

Post by JThomas »

i gdje je tu princip sjetve i žetve?
AlienBiH

#997 Re: Raskidi dugih veza...

Post by AlienBiH »

MedenoSrce wrote:ti bas Alien :mrgreen:

ne raskidaju se veze od 5g u tim godinama zbog "igara moci" i jer je nekome "dosadno" ... ona ako se ne uda u narednih 6-9 mjeseci kupim ggaliju onog Balantajna litru sto se nosi u bolnicu

pa nek joj je sa srecom i ako se uda, jbte...

bitno je da momak ne pati. :D
Muhamed Đakmić

#998 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Muhamed Đakmić »

JThomas wrote:i gdje je tu princip sjetve i žetve?
Pa nigdje, ja se slažem s tobom :D
JThomas

#999 Re: Raskidi dugih veza...

Post by JThomas »

ima to u nekim segmentima života. težak rad na sebi, pravo učenje nekog posla (ne bubanje), to su stvari koje se čovjeku i vrate kad tad. al' u vezama bogami...
MedenoSrce

#1000 Re: Raskidi dugih veza...

Post by MedenoSrce »

Smatram da se slicne osobe privlace (ne govorim o adolescentskim vezama), da ne obrazlazem dalje ko razumije shvatice ... neko dogura do 35 godine nakon petogodisnje veze i dalje misli da je potrebno kasniti 2h na dogovoreni sastanak i igrati se igrica kako bi dobijao "ljubav" ... naravno da je poznjeo sta je posijao
JThomas wrote:ima to u nekim segmentima života. težak rad na sebi, pravo učenje nekog posla (ne bubanje), to su stvari koje se čovjeku i vrate kad tad. al' u vezama bogami...

rad na sebi se uvijek vrati
Post Reply