Snijeg sirom BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
popajic

#976 Re: Snijeg sirom BiH

Post by popajic »

blue033 wrote: Čitam ovo pa mi djeluje kao da je atomska pala u blizini Sarajeva, a ne kao da je palo malo više snijega nego što je trebalo.
Ne znam sjećaš li se 84-e pa uporedi malo.
[/quote]
Sto se bas uvijek sve mora kritikovati ?
Nije palo malo vise snijega nego do sad najvise ikad !!! Vise nego 84-e !
A cistilo se i cisti se...jesmo zatrpani , ali Rajvosa nikad ljepse :) Malo optimizma nije na odmet :wink:
nOrMaLaC

#977 Re: Snijeg sirom BiH

Post by nOrMaLaC »

[youtubehttp://www.youtube.com/watch?v=J5ZrxiDwTkk][/youtube]
Da mal osmirimo tenzije :)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#978 Re: Snijeg sirom BiH

Post by plain vanilla »

nOrMaLaC wrote:
Da mal osmirimo tenzije :)
popajic

#979 Re: Snijeg sirom BiH

Post by popajic »

Kod nas u Teheranu nisu pozeljne ni Snezane sa patuljcima , ni Snjesko , a ni ovo bjelilo nije bas .... :D
Kona__

#981 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Kona__ »

Bistrik jutros
Image

Energoinvest

Image
Mis mekinjas

#982 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Mis mekinjas »

male_okice wrote:jutros Pd pada...zna li neko kakav je put gradiska-banja luka? jel ocisceno? hvala :D
Imaš kakvu fotku? :D
male_okice

#983 Re: Snijeg sirom BiH

Post by male_okice »

Mis mekinjas wrote:
male_okice wrote:jutros Pd pada...zna li neko kakav je put gradiska-banja luka? jel ocisceno? hvala :D
nemam kabla da prebacim slike sa telefona :lol: ali evo link gdje ima slika a ja cu sutra staviti: http://www.gradprijedor.com/prijedor-03-02-2012
suncica24

#984 Re: Snijeg sirom BiH

Post by suncica24 »

shambho wrote:
Comrad wrote:Sta mene briga koliko je palo snijega, jel njihov posao da ciste snijeg - jeste. Je l pitas ti nekad onog u banci kolko mu je doslo ljudi na salter. Ima da camis 8 sati i radis, pa bio red 100m sve ces odradit. I nema ne mozes stic, moras stic snalazi se kako znas.

I priznat ces da je RAD uvijek iznenadjen, samo se sad mogu opravdat jer je eto pao 1m snijega. Padao je i troduplo manji, pa je opet isto bilo. Pusti tu suplju. Mislim svaka im cast, ali da im se divim i padam na koljena sto rade svoj posao, bgm necu. Plus sto sam ja cistio svoju ulicu umjesto da to oni rade.

I nemojte mi price o metropolama, cuo sam se i ja sa poznanicima iz nekoliko zemalja i pitaju me pa sto ne ciste. Da ne govorim da je svaka ta metropola barem troduplo veca od sarajeva.

Citavu noc onu prvu sam bila budna, i citavu noc su svako 20 min prolazile grtalice, a nisam na glavnoj ulici, naprotiv, nisam se mogla nacudit da ciste toliko..
Stvarno, ne hvatati pahulje u letu... ma kakav je to bezobrazluk samo :D
Neradnici jedni!
Mis mekinjas

#985 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Mis mekinjas »

male_okice wrote:
Mis mekinjas wrote:
nemam kabla da prebacim slike sa telefona :lol: ali evo link gdje ima slika a ja cu sutra staviti: http://www.gradprijedor.com/prijedor-03-02-2012
Hvala. :)

De mi uslikaj zgradu, :D :skoljka:
poznanik

#986 Re: Snijeg sirom BiH

Post by poznanik »

Asana wrote:Zaigraj i za pas zadjeni

hoce li neko sada malo poceti razmisljati mrvicu unaprijed?

Kako ublaziti probleme koji ce doci topljenjem, je li neko idetificirao kriticna mjesta da se sprijece klizista, hoce li CZ organizirati radove za usmjeravanje voda koje ce otjecati, kako pristupati krovovima u centru grada, imamo li dovoljno mehanizacije za skidanje ledennica...?

Neće niko prstom maknuti prije nego se nesreća desi, ubijeđen sam... :(
moa

#987 Re: Snijeg sirom BiH

Post by moa »

Paaaadaaaaaaaajjjjjj padaaaaaj
Not My Idea

#988 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Not My Idea »

ipak odgodjeni svi ispit na UNZE za narednu sedmicu :D
bpsang

#989 Re: Snijeg sirom BiH

Post by bpsang »

svježa od maloprije ,ko je voljan da LOPATA čeka ga :) ko ozeblo sunce !
Image
Sasvim_Obican

#990 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Sasvim_Obican »

Krajinu zamelo. Pada li pada... :lol: :lol:
suncica24

#991 Re: Snijeg sirom BiH

Post by suncica24 »

poznanik wrote:
Asana wrote:Zaigraj i za pas zadjeni

hoce li neko sada malo poceti razmisljati mrvicu unaprijed?

Kako ublaziti probleme koji ce doci topljenjem, je li neko idetificirao kriticna mjesta da se sprijece klizista, hoce li CZ organizirati radove za usmjeravanje voda koje ce otjecati, kako pristupati krovovima u centru grada, imamo li dovoljno mehanizacije za skidanje ledennica...?

Neće niko prstom maknuti prije nego se nesreća desi, ubijeđen sam... :(
Premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić izjavio je jutros da je situacija u glavnog gradu BiH na pola puta do normalizacije.
Veliki problem i dalje, dodao je on, pogotovo jutros, predstavlja gradski saobraćaj koji i dalje samo u kapacitetu trolejbusa i autobusa vozi reducirano, a priznao je i kako ima problema i sa taxi-prevozom.
Bit će kašnjenja
„Jutros će sigurno biti kašnjenja te molim građane za razumijevanje. Problem je što su sinoć vozila građana ostala parkirana na trasi gradskog prevoza; još smo sinoć poslali apel da se to ne dešava, ali evo, jutros i policija interveniše“, kazao je Musić gostujući na TVSA, te je dodao da se svi napori poduzimaju da se tramvajski saobraćaj, bar na relaciji Čengić Vila – Baščaršija, uspostavi u toku dana.
Premijer je kazao kako će danas prioritet ići ulicama koje dosad nisu očišćene, a preporučio je poslodavcima da se ponašaju u skladu s vanrednim stanjem, odnosno da na posao pozovu samo one koji su neophodni za nesmetano obavljanje radnih zadataka kako bi se oslobodio pritisak na saobraćaj u gradu.
Musić je pozvao studente, koji su se jučer sami odazvali akciji čišćenju, da pomognu i danas; kazao je i kako su jučer na čišćenju trase pomogli pripadnici turskog bataljona EUFOR-a. Pored toga, premijer je naglasio kako je sa biroa za zapošljavanje povučeno 700 ljudi kojima se plaća da čiste snijeg, a posebno se zahvalio komunalcima koji rade neprestano već 48 sati.
Pripreme za drugi dio priče
„Imali smo i nekoliko medicinskih intervencija. Prevozili smo helikopterom iz Vlasenice, izvlačili su se ljudi iz Goražda, iz Trnova, gdje su pripadnici Gorske službe spašavanja spasili šest ljudi kraj hidroelektrane Bogatići. Srećom, u Sarajevu nismo imali žrtava, iako ih je, nažalost, bilo u Federaciji BiH“, rekao je premijer Kantona Sarajevo.
On je, gostujući u jutarnjem programu TVSA, kazao i kako se već treba početi pripremati za drugi dio priče koji će također biti problematičan – topljenje snijega.
Nije odlicno, nije k'o u Japanu, ali nije vala ni crno.
Ako ko misli da zna i moze pomoci, u Centru CZ ce ga sigurno docekati rasirenih ruku.
Ali nep, lakse je sjediti i prosipati pamet (steta je vala) kako nista ne valja, i niko nista ne zna, i niko nista ne radi..
Ja_Ja

#992 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Ja_Ja »

Sve u svemu solidno su reagovali, sigurno da moze i bolje ali moglo je i puno gore. Na zapadu sam i znam kakvu frku ovdje napravi 10 centi snijega (u sporedne ulice ne udju ni kroz 4-5 dana), tako da se ovo cini dobrim.
bpsang

#993 Re: Snijeg sirom BiH

Post by bpsang »

Jedinu grešku koju je JKP-RAD napravio je sto je u prvi mah snijeg zgrtao na šine od tramvaja u Centru grada, da je zgrnuo na drugu stranu stanje bi bilo drugacije.
karanana

#994 Re: Snijeg sirom BiH

Post by karanana »

prije je svaki tramvaj imao svoju mini gumenu grtalicu naprijed. ne znam zasto su te grtalice skinute zadnjih godina.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#995 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Truba »

prodali u stari otpad :?
Dr.Cuddy

#996 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Dr.Cuddy »

Image

Sljedeća 24h
moa

#997 Re: Snijeg sirom BiH

Post by moa »

Trpaj trpaj... unazad 7 godina nisam bio u aprilu na skijanju, mislim da cu ove godine ici.. Ima da skijamo citav mart i april :D.. Trpaj snjesko trpaj samo...
poznanik

#998 Re: Snijeg sirom BiH

Post by poznanik »

suncica24 wrote:Nije odlicno, nije k'o u Japanu, ali nije vala ni crno.
Ako ko misli da zna i moze pomoci, u Centru CZ ce ga sigurno docekati rasirenih ruku.
Ali nep, lakse je sjediti i prosipati pamet (steta je vala) kako nista ne valja, i niko nista ne zna, i niko nista ne radi..
Ne živim ja ovdje od juče da ne znam o čemu pišem, svake godine je ista priča i isto tv slikanje. Ovo je priča za javnost, hvalisanje za medije, situacija na terenu je sasvim drugačija. I - nije snijeg pao juče, već prije mnogo dana, a sistem Civilne zaštite po propisima treba da ima 24-satnu dežuru i stalno praćenje meteorolških i drugih okolnosti, jednostavno - moraju biti pripremljeni da promptno reaguju. Naša vlast je čak cijeli dan razmišljala da li da donese odluku o stanju prirodne nesreće, sve vrijeme dok su sa raznih strana države stizale informacije o zametenim putnicima, odsječenim selima, mrtvim u smrzotinama, i sl. Vanredna situacija je zaštita ljudi, materijalnih dobara i okoliša, nije neki administrativni akt, o kojem se pregovara i promišlja. Od vlasti očekujem da me zaštiti, ima mandat i sve potrebne resurse za to, ne očekujem tv slikanje i nagovaranje na glas za naredne izbore.

Civilna zaštita raspolaže ogromnim finansijama u svakoj opštini, u kantonu, na nivou FBiH. I treba, možda im čak i još novca treba odvojiti, a onda se desi da jedan načelnih javno izjavi kako u njihovom skladištu CZ - nema lopata!

1969. godine pao je snijeg u visini sličnoj ovoj aktuelnoj, u dva dana snijeg sa sarajevskih ulica je prosto - nestao. Gradska vlast pozvala studente, sve ih dobro platila, i omladina rasturila snijeg, a od novca živjeli pola godine k'o hadžije. Naša organizacija CZ nije u stanju ni 100 ljudi na pozove na obavezu javljanja u ovakvim situacijama, dobar dio mehanizacije od firmi još uvijek nije iskorišten, tramvaj u Sarajevu već danima ne radi, vojska sjedi i grije guzice u kasarnama... a Musić se slika na tv i hvali kako je sve pod kontrolom :-)
karanana

#999 Re: Snijeg sirom BiH

Post by karanana »

gledam kako se u beogradu digla vojska i cisti. a nama turci ciste.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1000 Re: Snijeg sirom BiH

Post by plain vanilla »

Kantonalni operativni centar civilne zaštite
Na području TK nema zametenih naselja, svi putevi prohodni
:bih:
Post Reply