Je'l sve za naszlajapravaraja wrote:Prije ce biti 3:1 ili 4:2, a tamo 0:2...simonese wrote:kuci 0:0 a tamo sta bog(uefa) dabauhaus wrote:Moje misljenje je da se prolaz odlucuje sa 80% u Zenici.
Dobro je onda, mozda i prodjemo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Je'l sve za naszlajapravaraja wrote:Prije ce biti 3:1 ili 4:2, a tamo 0:2...simonese wrote:kuci 0:0 a tamo sta bog(uefa) dabauhaus wrote:Moje misljenje je da se prolaz odlucuje sa 80% u Zenici.
Zato sto se ti bojis razoceranja, mi bi trebali okaciti kopacke o klin.....Nadam se da igraci tako ne razmisljeju, jer bi onda bili sigurni u poraz...Ja cu biti razocaran svakako ako ne prodjemo.splend wrote:malo i vi pretjerujete sa tim fol optimizmom. jel neko laze, kad kaze da smo izvukli najtezeg protivnika?? vec su nas ljudi jednom izbacili, mi mozda tada jesmo bili slabiji nego danas, ali i oni su isto. odakle da crpim optimizam? necu da se nadam previse, jer se onda puno razocaram. oni jesu favoriti, i na papiru i na terenu. mi nismo bez sansi, to stoji, ali nije uredu lupati gluposti i govoriti da su nam sanse 50-50 - kad to nisu. imamo sansu, treba se boriti i pokazati da znamo lopte, i akobogda bit cemo na evropskom.
Jbt. zivot BHF dovede na stadione sirom Evrope pa cak i USA (Atlanta) po 20 000 ljudi.Koja to nacija danas moze????? Ni jedna sigurno. Vidi se koliko je nama stalo do repke koja je najbolji reprezentant za drzavu a u BiH su hladni ko boza kad je u pitanju izgradnja stadiona za potrebe iste i potrebe ogromne armije navijaca.Problem traje godinama.Daj jednom da se rijesi taj problem stadiona.Nije bitno jeli Zenica,Mostar ili Sarajevo.Nek se prosiri Bilino na jedno 30 000 pa nek igraju stalno tamo nije bitno.Bitno je da se omoguci gledanje vecem broju ljudi i da se ne kisne.Kako Makedonija napravi onako lijep stadion ??? pa cak i Crna Gora radi na tom polju. BiH kasni 1000 godina.zlajaBHF wrote:Nama je za vrijeme Bake odgovarao teren u Zenici. Mal, kompaktan, neravan kao njiva preorana, medjutim danas imamo drugaciju eipu.
Ne razumijem zasto ponovo u Zenici
Samo ako mi sami sebi damo bice nesto.Sve je u nasim rukama-nogama i glavama.Citam komentare kako se odlucuje 80% u Zenici baraz.Glupost.Igraju se dvije utakmice i treba uci hladne glave. U sto ja nesumnjam da ce ovi momci i selektor imati.Ono sto mi se najvise svidja kod Susica je sto uvjek gleda realno bez euforije i spusti loptu na zemlju.Zbog toga ga mnogi ne vole jer ne jebaje okolo majku drugima.Bio je igrac nevjerojatne lucidnosti i trenutka da nadje rjesenje u igri i zabije gol.Mislite da je to nestalo? Ako iko moze naci rjesenje za ovaj baraz i kako zabiti gol to je on.jeza u ledja wrote:nemojte nama pesimistima zamjerati, svi mi zelimo najbolje nasoj repki. normalno da pesimizam ne pomaze, al sta ces.
bice nesto ako bog da.
Nije potrebno:Ako stvarno svi vjerujemo ,ali onako iz srca duboko u ovo i desice se.Ne treba nam deda Mraz.Ko sto rekoh sve je u nasim glavama.Pomozi sebi pa ce ti i bog pomoci.Ja od srca vjerujem u ovaj Tvoj scenario i prizeljkujem ga.zlajapravaraja wrote:@Edin
Da, sve za nas.
U Zenici (na nesto losijem terenu) ih treba od prve minute agresivno ali kontrolisano napasti i igrati presing, uz gromoglasnu podrsku s tribina i pokusati ga zabiti odmah na pocetku, sto ce nam i uspjeti. Dzeko glavom - 1:0.
I onda iz naucene lekcije u Parizu da se ne treba olako zahebavati sa sjajno izradjenim sansama jer ih nece biti citavu utakmicu, BiH odmah uvaljuje drugi (kad vec moze): Medunjanin volejom nakon kornera. 2:0 na poluvremenu.
Onda se Portuguzovi vracaju iz shoka u 2. poluvremenu, publika odjednom vise ne navija kao i obicno, i Kristina nam glavom nakon Nanijevog centarsuta zabije za 2:1, a onda provocira publiku koja mu je se prije toga, 'nako bas primitivno i balkanski, propisno izrugala![]()
I onda se opet budi Bilino Polje, te bosanski inat: slobodnjak na nekih 33 metra, a Sejo Salihovic ko protiv Turske cijepa mrezu - 3:1 za BiH.
E sad, zavisi u kojoj minuti ce pasti ovaj zadnji gol - jer ako jos ima dosta vremena, onda ce Portugalci sigurno zabiti jos jedan iz guzve pred golom (tipujem Meirelesa), ali ce im sigurno prije toga sijevnuti jos jedna nasa kontra za 4:1 - Vedad Ibisevic zaobilazi golmana nakon sjajne dubinske lopte Miralema Pjanica, a lopta uz pomoc stative na jedvite jade prelazi liniju, a Pepe uklizavajuci na nju udara glavom u tu istu stativu i ostaje bez svijesti 3 minute, nakon cega mora biti zamijenjen. Znaci 4:2 za BiH - tj. ako se vec ne zavrsi 3:1. A to je ionako u Sejinim rukama (ili lijevoj nozi).
I onda u uzvratu kontra vec u 20.-oj minuti, slicna onoj iz Pariza, samo sto Edin Dzeko ovaj put lijevicom unosi i golmana s loptom u gol, i prica je zavrsena vec nakon 1. poluvremena.
BiH se u nastavku rutinski poigrava s demoralisanim Portugalcima, a Zlatan Muslimovic zapecacuje portugalsku sudbinu u 80.-oj minuti golom s centra!
Delirijum na tribinama, vriska, sreca, suze radosnice, itd...
Moze li neko ovo proslijediti Deda Mrazu ?
Ovo bas i ne vjerujem da ce se desiti...nekad je bilo tako ali sad se Zenica pretvorila u nesto sasvim suprotno. Bio sam tamo i na prosloj baraz utakmici protiv Portugala i nisam osjetio bas neku ludu atmosferu. Vise mi je licilo na neki vasar!mikogoago wrote:...uz gromoglasnu podrsku s tribina...
Nemoj tako,demantovaće te ovi iz Zenice.Ipak je tamo najbolja atmosfera na svijetu.campa_xxx wrote:Ovo bas i ne vjerujem da ce se desiti...nekad je bilo tako ali sad se Zenica pretvorila u nesto sasvim suprotno. Bio sam tamo i na prosloj baraz utakmici protiv Portugala i nisam osjetio bas neku ludu atmosferu. Vise mi je licilo na neki vasar!mikogoago wrote:...uz gromoglasnu podrsku s tribina...
Zato što kada relno sagledamo fizičke mogućnosti naših igrača vidimo da imaju kuveta za plafon nekih 60 minuta utakmice. Teren u Zenici je manjih dimenzija i tamo lakše zatvaramo protivnika , te se manje trči. Nije to samo pitanje jel ravan ili ne već je sve u dimenzijama terena.zlajaBHF wrote:Nama je za vrijeme Bake odgovarao teren u Zenici. Mal, kompaktan, neravan kao njiva preorana, medjutim danas imamo drugaciju eipu.
Znam da je i do velicine terena, to sma i spomenuo.JoseMujica wrote:Zato što kada relno sagledamo fizičke mogućnosti naših igrača vidimo da imaju kuveta za plafon nekih 60 minuta utakmice. Teren u Zenici je manjih dimenzija i tamo lakše zatvaramo protivnika , te se manje trči. Nije to samo pitanje jel ravan ili ne već je sve u dimenzijama terena.zlajaBHF wrote:Nama je za vrijeme Bake odgovarao teren u Zenici. Mal, kompaktan, neravan kao njiva preorana, medjutim danas imamo drugaciju eipu.
Npr. teren na Koševu je većih dimenzija i naša reprezentacija nema kuveta za njega. To se najbolje može vidjeti po rezultatima utakmica igranih na ovom stadionu. Ja bih prvi volio da se igra na Koševu, ali bi to bilo suludo.
Ako ikada budemo sagradili maksuz stadion za repku, glede dimenzija terena, treba se držati proporcija Bilinog polja ili čak još smanjiti (ako je to moguće) do minimalnih dimenzija koje odgovaraju FIFA-inim propozicijama.
kako bolan bez ijednog argumenta? pa jesul nas ljudi izbacili prije dvije godine? jel u svom timu imaju najboljeg igraca svijeta? jel u svom timu imaju skoro najbolje krilo na svijetu? upravo na pozicijama gdje su oni najjaci, mi smo najslabiji! i cuj bez ijednog argumenta c c c. ja se ne bojim razocarenja, na njih sam navikao. ne znam odakle izvlacis ovakave zakljucke. i lijepo sam rekao, imamo sanse, treba da igramo i da pokazemo da umijemo. ja da ne vjerujem da mi mozemo proci, nebi ni gledao utakmice reprezentacijezlajaBHF wrote:Zato sto se ti bojis razoceranja, mi bi trebali okaciti kopacke o klin.....Nadam se da igraci tako ne razmisljeju, jer bi onda bili sigurni u poraz...Ja cu biti razocaran svakako ako ne prodjemo.splend wrote:malo i vi pretjerujete sa tim fol optimizmom. jel neko laze, kad kaze da smo izvukli najtezeg protivnika?? vec su nas ljudi jednom izbacili, mi mozda tada jesmo bili slabiji nego danas, ali i oni su isto. odakle da crpim optimizam? necu da se nadam previse, jer se onda puno razocaram. oni jesu favoriti, i na papiru i na terenu. mi nismo bez sansi, to stoji, ali nije uredu lupati gluposti i govoriti da su nam sanse 50-50 - kad to nisu. imamo sansu, treba se boriti i pokazati da znamo lopte, i akobogda bit cemo na evropskom.
Dzaba ti je imati volju i boriti se ako ne vjeurjes u nesto....
I najsmjesnije mi je nesto ovako tvrditi bez ijednog argumenta
nemaju!!splend wrote: jel u svom timu imaju najboljeg igraca svijeta?