Sirija
- Klavikula
#976 Re: Sirija
tesko onome kome je demokratiju uvela drzava koja ima Gvantanamo i drzava gdje izvrsna vlast ,zakonom regulisano, moze ubiti nevinog covjeka i da za to djelo ne odgovara...
-
sten_MK_II
#977 Re: Sirija
tu se potpuni slazem, cijeli svijet je vidio sta se desava, nakon demokratizacije Iraka i Afganistana, u tim zemljama, no reci mi samo zasto mislis da su za pokretanje rvolucija u Tunisu, Libiji, Siriji i Egiptu odgovorni USA ili recimo Izrael ? zar ima ikakvog smisla rusiti svoje saveznike, koje su podrzavali godinama, nabroji mi prednosti za USA i Izrael koje su dobili padom Mubaraka ?Klavikula wrote:tesko onome kome je demokratiju uvela drzava koja ima Gvantanamo i drzava gdje izvrsna vlast ,zakonom regulisano, moze ubiti nevinog covjeka i da za to djelo ne odgovara...
slicna stvar je sa Sirijom, samo je razlika u tome sto rezim Basara el-Assada kao saveznika Irana i Rusije nije bio naklonjen USA kao Mubarak u Egiptu, tako sigurno da bi USA zeljela da taj rezim padne, ne zato sto je tiranski, ugnjetavacki i diktatorski ( fucka se njima za sirijskim narodom, sa slicnim oni jako dobro suradjuju i uz Izrael najveci im je saveznik na Bliskom Istoku - Saudijska Arabija ), nego zato sto je taj basarov rezim proiranski pa bi tako pokusali iskoristiti priliku da eventualno instaliraju neku proamericku vladu, naravno ako bi u tome uspjeli, kao sto su pokusali ponovo u Egiptu, instaliranje Ahmeda Sefika iz bivseg Mubarakovog rezima, ali prc
revolucija u Siriji je samo izraz volje sirijskog naroda koji zeli da se konacno oslobodi tiranskog diktatorskog alevitskog Basaraovog rezima, a prica o nekim placenicima, stranim ubacenim elementima u Siriju, koji pokusavaju za dolare srusiti demokratski izabranog predsjednika i vlast
-
BalkanPrince1
#978 Re: Sirija
Druze ja cu ti samo reci za Egipat... tu se NISTA NIJE PROMJENILO. Egipatska vojska je gazda i prije i poslje Mubaraka. Mubarak je im samo bio neko lice tiranije, oni su imali potpunu kontrolu. Egipatska vojska je jasno i glasno rekla da ce oni ostati na mjestu i novi Predsjednik egipata ima ogranicenu moc. Izrael i Amerika nisu nista izgubili u Egipatu zato sto je vojska prevarila narod tu.sten_MK_II wrote:tu se potpuni slazem, cijeli svijet je vidio sta se desava, nakon demokratizacije Iraka i Afganistana, u tim zemljama, no reci mi samo zasto mislis da su za pokretanje rvolucija u Tunisu, Libiji, Siriji i Egiptu odgovorni USA ili recimo Izrael ? zar ima ikakvog smisla rusiti svoje saveznike, koje su podrzavali godinama, nabroji mi prednosti za USA i Izrael koje su dobili padom Mubaraka ?Klavikula wrote:tesko onome kome je demokratiju uvela drzava koja ima Gvantanamo i drzava gdje izvrsna vlast ,zakonom regulisano, moze ubiti nevinog covjeka i da za to djelo ne odgovara...
slicna stvar je sa Sirijom, samo je razlika u tome sto rezim Basara el-Assada kao saveznika Irana i Rusije nije bio naklonjen USA kao Mubarak u Egiptu, tako sigurno da bi USA zeljela da taj rezim padne, ne zato sto je tiranski, ugnjetavacki i diktatorski ( fucka se njima za sirijskim narodom, sa slicnim oni jako dobro suradjuju i uz Izrael najveci im je saveznik na Bliskom Istoku - Saudijska Arabija ), nego zato sto je taj basarov rezim proiranski pa bi tako pokusali iskoristiti priliku da eventualno instaliraju neku proamericku vladu, naravno ako bi u tome uspjeli, kao sto su pokusali ponovo u Egiptu, instaliranje Ahmeda Sefika iz bivseg Mubarakovog rezima, ali prcegipatski narod pokazao kakvu vlast zeli
![]()
revolucija u Siriji je samo izraz volje sirijskog naroda koji zeli da se konacno oslobodi tiranskog diktatorskog alevitskog Basaraovog rezima, a prica o nekim placenicima, stranim ubacenim elementima u Siriju, koji pokusavaju za dolare srusiti demokratski izabranog predsjednika i vlast![]()
je obicna besmislica ! znamo vec iz vidjenih ranijih primjera revolucija za koga su se i kakvi placenici borili, kao na primjeru Libije i Gadafija
Izvoli...
http://www.nytimes.com/2012/07/04/world ... wanted=all
Egipat je lazna revolucija, nista vise.
- Klavikula
#979 Re: Sirija
prvo moraju se odvojiti dvije stvari, Egipat i Tunis nisu isto sto Libija i Sirija..sten_MK_II wrote:tu se potpuni slazem, cijeli svijet je vidio sta se desava, nakon demokratizacije Iraka i Afganistana, u tim zemljama, no reci mi samo zasto mislis da su za pokretanje rvolucija u Tunisu, Libiji, Siriji i Egiptu odgovorni USA ili recimo Izrael ? zar ima ikakvog smisla rusiti svoje saveznike, koje su podrzavali godinama, nabroji mi prednosti za USA i Izrael koje su dobili padom Mubaraka ?Klavikula wrote:tesko onome kome je demokratiju uvela drzava koja ima Gvantanamo i drzava gdje izvrsna vlast ,zakonom regulisano, moze ubiti nevinog covjeka i da za to djelo ne odgovara...
slicna stvar je sa Sirijom, samo je razlika u tome sto rezim Basara el-Assada kao saveznika Irana i Rusije nije bio naklonjen USA kao Mubarak u Egiptu, tako sigurno da bi USA zeljela da taj rezim padne, ne zato sto je tiranski, ugnjetavacki i diktatorski ( fucka se njima za sirijskim narodom, sa slicnim oni jako dobro suradjuju i uz Izrael najveci im je saveznik na Bliskom Istoku - Saudijska Arabija ), nego zato sto je taj basarov rezim proiranski pa bi tako pokusali iskoristiti priliku da eventualno instaliraju neku proamericku vladu, naravno ako bi u tome uspjeli, kao sto su pokusali ponovo u Egiptu, instaliranje Ahmeda Sefika iz bivseg Mubarakovog rezima, ali prcegipatski narod pokazao kakvu vlast zeli
![]()
revolucija u Siriji je samo izraz volje sirijskog naroda koji zeli da se konacno oslobodi tiranskog diktatorskog alevitskog Basaraovog rezima, a prica o nekim placenicima, stranim ubacenim elementima u Siriju, koji pokusavaju za dolare srusiti demokratski izabranog predsjednika i vlast![]()
je obicna besmislica ! znamo vec iz vidjenih ranijih primjera revolucija za koga su se i kakvi placenici borili, kao na primjeru Libije i Gadafija
u Egiptu i Tunisu su buknuli radnicki protesti, ako se mene pita potpuno opravdano jer je tamo stanje bilo dosta lose, Mubarak takodjer nije slika i prilika dobrog predsjednika, te proteste sam ja podrzavao, e sad svrgavanje Mubaraka iskoristili su neki elementi poput muslimanske brace, koji uopste nisu ucestvovali u revoluciji vec su cekali da se revolucija zavrsi pa su onda tek uletili u centar i odnijeli pobjedu na izborima..takodjer pitanje je koliku vlast oni imaju, jer i vojska se dosta pita za mnogo sta..takodjer Egipat vise nije sekularna drzava, sto je mozda i manje bitno, al eto vrijedi pomenuti...mislim bilo koja opcija da je pobjedila na izborima nista se stanje ne bi promjenilo, Egipcani su birali izmedju dva zla, mozda su odabrali manje, mozda vece, samo se nadam da ce imati neke koristi od ovog novog predsjednika kad vec od Mubaraka nisu imali...
Libija je sasvim druga prica, tamo nisu i nije bilo ni razloga da buknu socijalni nemiri, naveo sam neke pozitivne stvari u ranijim postovima u vezi standarda zivota u Libiji, tamo su SAD i EU drzave su ubacile neke svoje elemente koji su digli oruzanu pobunu, ubrzo im je u pomoc pristigla i NATO avijacija i svi znamo sta se desilo, Libija srusena, mnogi ljudi ostali bez posla, naoruzane bande koje nisu ni pod cijom kontrolom rade bukvalno sta im padne na pamet, zatvaraju, ubijaju ljude, zemlja se raspada, plemena ratuju, al nafta uredno se isporucuje Francuskoj i ostalim teroristickim drzavama...nikad oni nece zivit o onom blagostanju kao za vrijeme pukovnika..ja im zelim svu srecu, al sumnjam da ce im biti ista bolje nego sto je sad..
u Siriji jesu bili mirni protesti, potpuno opravdano, trazile su se reforme, Assad i njegova partija su ih proveli, i sve strane zadovoljne, bili izbori Assad pobjedio i cao, narod odlucuje o svojoj sudbini...ali posto Sirija ima strateski znacaj, i jedan je od glavnih saveznika Irana, a takodjer i Hezbollah djeluje ponajvise zahvaljujuci Siriji...naravno tu su mnoga prorodna bogatstva, slicno kao i u Libiji koja treba opljackati..a vec sam milion puta piso da ove teroriste, tzv pobunjenike ne podrzava narod ali ne podrzava ih niti istinska opozicija, evo danas ili juce je bio sastanak svih opozicionih partija, naravno tu nije bilo SNC jer jedini oni pozivaju na NATO intervenciju, ostali su protiv rusenja vlastite drzave, vecina su za mirna rjesenja...
- graue_maus
#980 Re: Sirija
Bashar al-Assad za turski list Cumhuriyet: kompletan transkript razgovora
http://www.advance.hr/vijesti/bashar-al ... razgovora/
-
sten_MK_II
#981 Re: Sirija
mozes li malo pojasniti,ko juje to lazirao, kako, zasto i za cije interese, pretpostavlajm da mislis na USA i Izrael, mozes li onda pojasniti sta je dobio Izrael tom revolucijom koju je kako zelis reci, incirao Izrael i USA ?BalkanPrince1 wrote:Druze ja cu ti samo reci za Egipat... tu se NISTA NIJE PROMJENILO. Egipatska vojska je gazda i prije i poslje Mubaraka. Mubarak je im samo bio neko lice tiranije, oni su imali potpunu kontrolu. Egipatska vojska je jasno i glasno rekla da ce oni ostati na mjestu i novi Predsjednik egipata ima ogranicenu moc. Izrael i Amerika nisu nista izgubili u Egipatu zato sto je vojska prevarila narod tu.sten_MK_II wrote:tu se potpuni slazem, cijeli svijet je vidio sta se desava, nakon demokratizacije Iraka i Afganistana, u tim zemljama, no reci mi samo zasto mislis da su za pokretanje rvolucija u Tunisu, Libiji, Siriji i Egiptu odgovorni USA ili recimo Izrael ? zar ima ikakvog smisla rusiti svoje saveznike, koje su podrzavali godinama, nabroji mi prednosti za USA i Izrael koje su dobili padom Mubaraka ?Klavikula wrote:tesko onome kome je demokratiju uvela drzava koja ima Gvantanamo i drzava gdje izvrsna vlast ,zakonom regulisano, moze ubiti nevinog covjeka i da za to djelo ne odgovara...
![]()
Izvoli...
http://www.nytimes.com/2012/07/04/world ... wanted=all
Egipat je lazna revolucija, nista vise.
- Challenger__
#982 Re: Sirija
Evo ti moj odgovor unazad 3, 4 strane:sten_MK_II wrote:BalkanPrince1 wrote: mozes li malo pojasniti,ko juje to lazirao, kako, zasto i za cije interese, pretpostavlajm da mislis na USA i Izrael, mozes li onda pojasniti sta je dobio Izrael tom revolucijom koju je kako zelis reci, incirao Izrael i USA ?
"Sve te tzv. "revolucionarne vlasti" u zemljama južnog Mediterana su poslušne prema atlantizmu i cionizmu, a što je najbitnije (iz ugla cionizma i atlantizma), one su apsolutno nekompetentne i to jako dobro znaju oni koji su ih podržali i instalirali.
Posljedice su porazne po te zemlje, a jedna od njih će biti porast stope smrtnosti i masovna migracija prema Evropi. E baš to želi cionizam i atlantizam:
1. sa jedne strane će biološki rasteretiti okruženje Izraela,
2. sa druge strane opteretiti Evropu, jer im (Izraelu i SAD) ne pada na pamet da ih udomljavaju.
Jednim udarcem dvije muhe: veći stepen bezbjednosti za Izrael i novi socijalni teret za EU koja se odavno percipira kao rival, a ne partner atlantizmu. "
#983 Re: Sirija
Ukratko, od prosperittnih država su napravili pacovske deponije. Posredno kreiranje genocida sa unutrašnjim saveznicima, korisnim idiotima.
-
sten_MK_II
#984 Re: Sirija
@"Klavikula"
kako su mogli odnijeti pobjedu na izborima, a bez da su ikako ucestvovali u revoluciji, dakle zelis reci da su potpuno stajali po strani, ´´uopste nisu ucestvovali u revoluciji´´, pojavili se niotkuda kako neki potpuni anonimusi, a taj nerad, ignoranciju revolucije i neucestvovanju u istoj, narod Egipta ih nagradio na lijepe oci tako sto im je ukazao povjerenje na izborima ?
i muslimanska braca nisu ´´tamo neki elementi´´, nego ozbiljna organizacija sirokog spektra koja postoji vec decenijama, i koja je bila siroko prisutna u svim porama egipatskog drustva,samo joj je tokom svih tih godina, bilo onemoguceno politicko djelovanje, gdje su hiljade clanova, pristalica i simpatizera Muslim. brace bili vrlo cesto hapseni, proganjani, muceni zlostavljani i ubijani i to uglavnom bez sudjenja ili sa sudjenjem koje je bila obicna farsa i cija presuda se znala vec unaprijed (a i kakvo bi bilo drugacije sudstvo u totalitarnom diktatorskom rezimu kakav je bio Mubarakov !?)
tvoja sintagma ´´neki elementi´´ implicira da zelis reci kako su muslimanska braca neki radikalni ekstremni fudamentalisticki el-kaidovci koji ce eto namah udarit po Europi i Americi,
i izvrsiti invaziju na krscanske zemlje kako to recimo trenutno krscani rade na Bliskom istoku po muslimanskim zemljama ..
zasto je problemi zasto se dize tolika prasina kada u arapskom svijetu pobijedi stranka kao Muslimanska braca, a sasvim se kao normalno prihvata pobjeda jedne krscanske stranke CDU koja je zapravo jedna od najjacih stranaka u jednoj od najacih zemalja Europe?
vezano za siriju..
koje teroriste ?
jel ove koji mlateci bespomocnog covjeka negdje u nekom podrumu, nastoje ga na ovaj nacin nagovoriti da demokratski glasa za Basara, njihovog velikog vodju i bozanstvo kojemu se klanjaju
http://www.youtube.com/watch?v=jpFpve5o ... re=related
eufemizmi koje koristis jasno govore za koju stranu si navijaote proteste sam ja podrzavao, Mubarak takodjer nije slika i prilika dobrog predsjednika
sad svrgavanje Mubaraka iskoristili su neki elementi poput muslimanske brace, koji uopste nisu ucestvovali u revoluciji vec su cekali da se revolucija zavrsi pa su onda tek uletili u centar i odnijeli pobjedu na izborima
kako su mogli odnijeti pobjedu na izborima, a bez da su ikako ucestvovali u revoluciji, dakle zelis reci da su potpuno stajali po strani, ´´uopste nisu ucestvovali u revoluciji´´, pojavili se niotkuda kako neki potpuni anonimusi, a taj nerad, ignoranciju revolucije i neucestvovanju u istoj, narod Egipta ih nagradio na lijepe oci tako sto im je ukazao povjerenje na izborima ?
i muslimanska braca nisu ´´tamo neki elementi´´, nego ozbiljna organizacija sirokog spektra koja postoji vec decenijama, i koja je bila siroko prisutna u svim porama egipatskog drustva,samo joj je tokom svih tih godina, bilo onemoguceno politicko djelovanje, gdje su hiljade clanova, pristalica i simpatizera Muslim. brace bili vrlo cesto hapseni, proganjani, muceni zlostavljani i ubijani i to uglavnom bez sudjenja ili sa sudjenjem koje je bila obicna farsa i cija presuda se znala vec unaprijed (a i kakvo bi bilo drugacije sudstvo u totalitarnom diktatorskom rezimu kakav je bio Mubarakov !?)
tvoja sintagma ´´neki elementi´´ implicira da zelis reci kako su muslimanska braca neki radikalni ekstremni fudamentalisticki el-kaidovci koji ce eto namah udarit po Europi i Americi,
nego kakva ?takodjer Egipat vise nije sekularna drzava
zasto je problemi zasto se dize tolika prasina kada u arapskom svijetu pobijedi stranka kao Muslimanska braca, a sasvim se kao normalno prihvata pobjeda jedne krscanske stranke CDU koja je zapravo jedna od najjacih stranaka u jednoj od najacih zemalja Europe?
vezano za siriju..
[/quote]a vec sam milion puta piso da ove teroriste,
koje teroriste ?
jel ove koji mlateci bespomocnog covjeka negdje u nekom podrumu, nastoje ga na ovaj nacin nagovoriti da demokratski glasa za Basara, njihovog velikog vodju i bozanstvo kojemu se klanjaju
http://www.youtube.com/watch?v=jpFpve5o ... re=related
- Man of steel
#985 Re: Sirija
Ideologija koja dolazi i finansira se iz Saudijske Arabije se ne može nazvati nikako drugačije nego "radikalni ekstremni fudamentalisticki el-kaidovci", kako si to ti lijepo sročio.
I pustite se te priče o ugnjevetanom narodu i Assadu zločincu.
Niti je u pitanju narod taj koji ubija sirijske vojnike i vrši državni udar niti je Assad taj koji svirepo ubija i kolje sve što mu padne pod ruku.
Assad ima za cilj da se održi na vlasti i taj cilj sigurno neće ostvariti tako što će brutalno likvidirati svakog onog ko mu se suprotstavi. Glupost i debilizam je misliti da on ubija nedužne civile i tako pokušava sačuvati vlast.
A opozicija, za koju se smatra da je obični ugnjevetani narod je u stvari skupina dobro obučenih i naoružanih terorista među kojim ima i veliki broj ljudi koji uopšte nisu Sirijsci. Sam podatak da je sjedište te "Opozicije" u Parizu treba biti dovoljan svakome da prepozna iz kojeg pravca vjetar duva.
Taj jadnik što ga udaraju na tom snimku sigurno nije neka cvjećka koju je vojska tek onako odlučila da malo nauči pameti. U bilo kojoj državi na svijetu ko se usudi udariti na policiju i vojsku će proći isto. Tako i treba postupati sa izdajnicima i petokolonašima i tu nebi trebalo biti odstupanja!
I pustite se te priče o ugnjevetanom narodu i Assadu zločincu.
Niti je u pitanju narod taj koji ubija sirijske vojnike i vrši državni udar niti je Assad taj koji svirepo ubija i kolje sve što mu padne pod ruku.
Assad ima za cilj da se održi na vlasti i taj cilj sigurno neće ostvariti tako što će brutalno likvidirati svakog onog ko mu se suprotstavi. Glupost i debilizam je misliti da on ubija nedužne civile i tako pokušava sačuvati vlast.
A opozicija, za koju se smatra da je obični ugnjevetani narod je u stvari skupina dobro obučenih i naoružanih terorista među kojim ima i veliki broj ljudi koji uopšte nisu Sirijsci. Sam podatak da je sjedište te "Opozicije" u Parizu treba biti dovoljan svakome da prepozna iz kojeg pravca vjetar duva.
Taj jadnik što ga udaraju na tom snimku sigurno nije neka cvjećka koju je vojska tek onako odlučila da malo nauči pameti. U bilo kojoj državi na svijetu ko se usudi udariti na policiju i vojsku će proći isto. Tako i treba postupati sa izdajnicima i petokolonašima i tu nebi trebalo biti odstupanja!
- Klavikula
#986 Re: Sirija
@sten_MK_II
buraz, previse dopustas sebi, ne mozes mi stavljati ono sto ja nisam nikad reko..
a sto se videa tice, to se moglo snimiti bilo gdje, mislim takve i slicne propagande je vec bilo, od oni lezbejki, preko ono sto u studiju mu u pozadini pustaju rafalnu baljbu i buku od granata samo su se malo zajebali pa su ih skontali, al jbg kako bi rekli nasi voditelji kad pogrijese, a uzivo su u programu, ko radi taj i grijesi..pa do toga da je Al Jazeera izvjestavala kako sirijska armija granatira neko mjesto, a neki covjek u isto vrijeme snima tu istu lokaciju i vidi se da je sve savrseno mirno...propaganda, propaganda, propaganda..

buraz, previse dopustas sebi, ne mozes mi stavljati ono sto ja nisam nikad reko..
a sto se videa tice, to se moglo snimiti bilo gdje, mislim takve i slicne propagande je vec bilo, od oni lezbejki, preko ono sto u studiju mu u pozadini pustaju rafalnu baljbu i buku od granata samo su se malo zajebali pa su ih skontali, al jbg kako bi rekli nasi voditelji kad pogrijese, a uzivo su u programu, ko radi taj i grijesi..pa do toga da je Al Jazeera izvjestavala kako sirijska armija granatira neko mjesto, a neki covjek u isto vrijeme snima tu istu lokaciju i vidi se da je sve savrseno mirno...propaganda, propaganda, propaganda..
nakoln za ovoMan of steel wrote:U bilo kojoj državi na svijetu ko se usudi udariti na policiju i vojsku će proći isto. Tako i treba postupati sa izdajnicima i petokolonašima i tu nebi trebalo biti odstupanja!
- Klavikula
#987 Re: Sirija
Bashar al-Assad: "Ne zanimaju me te izjave poput 'sa Assadom, bez Assada'. Nećemo prihvatiti ništa nametnuto izvana, o svemu će odlučivati naša unutarnja dinamika. Kada bi ja osobno mislio samo na svoju fotelju, onda bi se već davno sastao s američkim savjetnicima i postupio točno prema njihovim naredbama. Lovio bi petro-dolare i odustao od svojih principa i nacionalnih stavova. Što je još i važnije, dopustio bi im u tom slučaju da izgrade svoj anti-raketni štit upravo ovdje u Siriji."
apsolutno tacno i ispravno
Bashar al-Assad: "Ne zanimaju me te izjave poput 'sa Assadom, bez Assada'. Nećemo prihvatiti ništa nametnuto izvana, o svemu će odlučivati naša unutarnja dinamika. Kada bi ja osobno mislio samo na svoju fotelju, onda bi se već davno sastao s američkim savjetnicima i postupio točno prema njihovim naredbama. Lovio bi petro-dolare i odustao od svojih principa i nacionalnih stavova. Što je još i važnije, dopustio bi im u tom slučaju da izgrade svoj anti-raketni štit upravo ovdje u Siriji."
apsolutno tacno i ispravno
-
sten_MK_II
#988 Re: Sirija
@"Man of steel"
a ako ima i dobrovoljaca na strani revolucionara, to ne mijenja cinjenicu da vecina naroda sirije zeli promjene i silazak sa vlasti tiranina.. i gadafi je imao svoje dobrovoljce i placenike,kao sto ih sada ima i Basar ne vidim nigdje da tu cinjenicu kritikujes ..
Muslim braca i njen osnivac ne dolaze iz S Arabije..nadam se da to znas, ako ne znas, informisi se malo da ne lupas besmislice..Ideologija koja dolazi i finansira se iz Saudijske Arabije
naravno da nije Asad licno, on licno siguno nije nikoga ubio,ali vojska kojom zapovjeda jeste hiljade, kao sto je i njegov otac napravio masakr u Hami 1982.dakle otac ga je dobro poducio kako se obracunati sa narodom koji zeli slobodu..Niti je u pitanju narod taj koji ubija sirijske vojnike i vrši državni udar niti je Assad taj koji svirepo ubija i kolje sve što mu padne pod ruku.
znamo da to zeli, ali sigurno da nece uspjeti !i na kraju ce zavrisi kao i Gadafi sa stapom u supku !Assad ima za cilj da se održi na vlasti i taj cilj sigurno neće ostvariti tako što će brutalno likvidirati svakog onog ko mu se suprotstavi. Glupost i debilizam je misliti da on ubija nedužne civile i tako pokušava sačuvati vlast.
stotine ubijene djece nisu nikakvi teroristi !A opozicija, za koju se smatra da je obični ugnjevetani narod je u stvari skupina dobro obučenih i naoružanih terorista među kojim ima i veliki broj ljudi koji uopšte nisu Sirijsci.
a ako ima i dobrovoljaca na strani revolucionara, to ne mijenja cinjenicu da vecina naroda sirije zeli promjene i silazak sa vlasti tiranina.. i gadafi je imao svoje dobrovoljce i placenike,kao sto ih sada ima i Basar ne vidim nigdje da tu cinjenicu kritikujes ..
ma da, ne zeli covjek glasati za tiranina, i onda ga njegovi kerovi mlate i ponizavaju..takav vladar i svi oni koji ga podrzavaju moraju pasti kad tad !Taj jadnik što ga udaraju na tom snimku sigurno nije neka cvjećka koju je vojska tek onako odlučila da malo nauči pameti. U bilo kojoj državi na svijetu ko se usudi udariti na policiju i vojsku će proći isto. Tako i treba postupati sa izdajnicima i petokolonašima i tu nebi trebalo biti odstupanja!
-
El_comadante
#989 Re: Sirija
ma lako je nama iz Sarajeva pričati i šupljirati. narod u Egiptu koji je srušio Mubaraka doveo je na vlast muslimansku braču. ko smo i šta smo to mi ovde da pričamo da su oni doveli fundamentaliste vake i nake? jesmo li to mi iz BiH trebali njima postaviti vladu? znaći ljudi su tako odlučili i šta sada? treba poštovati njihovu volji i odluku. u Libiji neznaju sjesti za stol i dogovoriti se. ko im je kriv. neče ima sada Amerika ili bilo ko drugi praviti državu. dakle trebaju se izmedju sebe dogovoriti kakvu državu hoče i da je naprave. naravno to nije lagano i zato treba dosta vremena. u Iraku isto sunije, šije i Kurdi neznaju/neče da sjednu i da se dogovore da naprave funkcionalnu državu. ko im je kriv?
-
sten_MK_II
#990 Re: Sirija
Egipat sa milionima siromasnih i nezaposlenih bio prosperitetna drzava ?Challenger__ wrote:Ukratko, od prosperittnih država su napravili pacovske deponije. Posredno kreiranje genocida sa unutrašnjim saveznicima, korisnim idiotima.
Europljani su kao primjer sekularisticke drzave, prosperiteta, sloboda,ljudskih prava emancipacije i slobode zene itd itd u arapskom svijetu,navodili upravo Tunis..kao zemlju za cijim primjerom trebaju krenuti sve arapske zemlje..
kad na kraju, revolucija krenu upravo otuda !
revolucija upravo krenu zbog siromastva, bijede, terora, diktature..dok je Ben Ali gomilao stotine kg pa cak i tone zlata narod zivio u bijedi i siromastvu..slika o gologuzim zenama sa tuniskih plaza, ljetovalista, sampanjci, luskuz i bljestavilo je zapravo lazna slika prosperiteta u Tunisu ! narod se digao, zbacio diktatora i na izborima poslije pokazao koga i kakvu vlast zeli !
- Klavikula
#991 Re: Sirija
upravo to nije cinjenica, vecina zeli da Basar ostane na vlasti, jedini relevantan podatak su glasovi sa izbora, a oni kazu da je Assad i provladina koalicija dobili 73% glasova, ja se nadam da se svi slazemo da treba postovati volju sirijskog naroda, nista vise..sten_MK_II wrote:stotine ubijene djece nisu nikakvi teroristi !
-
sten_MK_II
#992 Re: Sirija
reci mi samo znas li da je izmijenjen zakon koji mu je omogucio da dodje na vlast nakon smrti njegovog oca Hafeza, dakle sve je ucinjeno kako bi poslije oca vladao i sin, jel to ok ?Klavikula wrote:upravo to nije cinjenica, vecina zeli da Basar ostane na vlasti, jedini relevantan podatak su glasovi sa izbora, a oni kazu da je Assad i provladina koalicija dobili 73% glasova, ja se nadam da se svi slazemo da treba postovati volju sirijskog naroda, nista vise..sten_MK_II wrote:stotine ubijene djece nisu nikakvi teroristi !
- Klavikula
#993 Re: Sirija
znam, nije mogo biti predsjednik zbog godina i onda je izmjenjen zakon, jel ok, ne znam sta da ti kazem, cinjenica je da je on dobar za svoj narod, pa mi je ok, al inace ne bi bilo ok, zavisi od situacije...sten_MK_II wrote:reci mi samo znas li da je izmijenjen zakon koji mu je omogucio da dodje na vlast nakon smrti njegovog oca Hafeza, dakle sve je ucinjeno kako bi poslije oca vladao i sin, jel to ok ?Klavikula wrote:upravo to nije cinjenica, vecina zeli da Basar ostane na vlasti, jedini relevantan podatak su glasovi sa izbora, a oni kazu da je Assad i provladina koalicija dobili 73% glasova, ja se nadam da se svi slazemo da treba postovati volju sirijskog naroda, nista vise..sten_MK_II wrote:stotine ubijene djece nisu nikakvi teroristi !
mislim ja ga podrzavam zato sto je puno dobrih stvari uradio za svoj narod i zato sto bolji ili jednako dobar covjek na njegovo mjesto nece doci..
-
liberty02
#994 Re: Sirija
jel istina da je clinton izjavila da rusija i kina prestanu podrzavati siriju, jer nemaju nikakve koristi od toga? 
-
sten_MK_II
#995 Re: Sirija
cini se da tiranina pocinju napustati i najblizi prijatelji i saradnici
http://balkans.aljazeera.net/makale/gen ... tio-sirijuGeneral i Assadov prijatelj napustio Siriju
Sirijski general i lični prijatelj predsjednika Bashara al-Assada istupio je iz vojske i pobjegao iz Sirije, postavši najbliži član unutrašnjeg kruga ljudi lidera ove države koji je promijenio stranu tokom 16-mjesečne pobune.
Aktivisti iz redova opozicije za Al Jazeeru su kazali kako je Manaf Tlas, brigadni komandant u Assadovoj Republikanskoj gardi, prebjegao u Tursku i uskoro će objaviti kako je napustio sirijskog lidera jer je ljut zbog civilnih žrtava.
-
liberty02
#996 Re: Sirija
bas si naso informaciju..sten_MK_II wrote:cini se da tiranina pocinju napustati i najblizi prijatelji i saradnici![]()
http://balkans.aljazeera.net/makale/gen ... tio-sirijuGeneral i Assadov prijatelj napustio Siriju
Sirijski general i lični prijatelj predsjednika Bashara al-Assada istupio je iz vojske i pobjegao iz Sirije, postavši najbliži član unutrašnjeg kruga ljudi lidera ove države koji je promijenio stranu tokom 16-mjesečne pobune.
Aktivisti iz redova opozicije za Al Jazeeru su kazali kako je Manaf Tlas, brigadni komandant u Assadovoj Republikanskoj gardi, prebjegao u Tursku i uskoro će objaviti kako je napustio sirijskog lidera jer je ljut zbog civilnih žrtava.
al jazeera najveca propaganda.. de malo vidi ko sve financira al jazeeru
- Opetja033
#997 Re: Sirija
Je li ti to tvrdis da frajer nije prebjegao zbog zlocina, na rubu genocida, koji se sprovode nad sunitskom vecinom u Siriji? Svi moguci mediji spominju danas Manaf Tiasa, cak je i drzavna televizija Sirije potvrdila da je prebjegao zajedno sa porodicom.liberty02 wrote:bas si naso informaciju..sten_MK_II wrote:cini se da tiranina pocinju napustati i najblizi prijatelji i saradnici![]()
al jazeera najveca propaganda.. de malo vidi ko sve financira al jazeeru
Raspad sistema pocinje u sirijskom rezimu. Smijemo li otvoriti online kladionicu po pitanju da li ce Assad do Nove Godine zavrsiti za stapom u pakasu ili na nekoj od bandera u Damasku?
-
liberty02
#998 Re: Sirija
ja necu nikoga da branim.. samo kazem da al jaziri ne treba vjerovati.. medije su medije.. 
vole i one nekada da dodaju svoje maslo.. vidjelo se iz proslosti..
vole i one nekada da dodaju svoje maslo.. vidjelo se iz proslosti..
-
BalkanPrince1
#999 Re: Sirija
Egipat je bio pod kontrolom vojske jucer, danas, pa i sutra. Mubarak je bio njihova marioneta. Kad je se Egipatski narod digao i poceo proteste, one su bile usmjerene na Mubaraka, ne vojsku. Kako bi vojska spasila svoj obraz, naredili su da Mubarak pocne ubijati ljude koji su protestovali. Naredio je da to policija pocinje, i tako su uradili. A zatim, Egipatska vojska dolazi u spas naroda. Ako se sjecas, bile su price kako "Vojska bori se protiv Mubaraka", a to je bila iluzija jer su samo koristili tu akciju da bi zaveli narod i da bi oni na njihovu stranu stali. Egipatski narod je rado prihvatio vojsku koja je otjerala policijske snage. A tek nakon toga, skontali su ljudi da nije Mubarak tu bio glavni, nego njihovi spasitelji (Vojska)! Pocelo se opet skupljati narod na Tahriru, ali su ovaj put brzo porazeni i protjerani od vojnika. Pocela je vojska tuci ljude i u zatvorima ih trpati. Egipatska vojska je financirana od strane SAD i poslusat ce njihovu svaku komand. Izrael i Amerika nisi nista dobili od Egipatske "revolucije", ali takodjer nisu nista izgubili. Ovo dosadasnje stanje njima odgovara. Ovi politicki izbori u Egipatu nece dovest nista novo tom jadnom narodu. Samo se bira nova faca rezima, nista drugo. Novi... ali vise drugarski, Mubarak. Egipat ostaje isti kao prije revolta. Dok sam pratio ovu revoluciju na tvu, znao sam sta ce se desiti i eto desilo se. Iza svakog rezima, a posebno diktature, stoji poprilicno jaka vojska koja mora biti srusena da bi revolucija bila kompletna. Zasto je Egipatski narod mislio drugacije, ja neznam.sten_MK_II wrote:
mozes li malo pojasniti,ko juje to lazirao, kako, zasto i za cije interese, pretpostavlajm da mislis na USA i Izrael, mozes li onda pojasniti sta je dobio Izrael tom revolucijom koju je kako zelis reci, incirao Izrael i USA ?
A ko je ovo naredio? Sa obzirom da pravi vladari te drzave zive od Americke vojne pomoci, ko drugi nego oni koji se uvijek mjesaju u unutrasnjim poslovima skoro svake nacije!!!
- AliceInChains
#1000 Re: Sirija
Bravo!BalkanPrince1 wrote:Egipat je bio pod kontrolom vojske jucer, danas, pa i sutra. Mubarak je bio njihova marioneta. Kad je se Egipatski narod digao i poceo proteste, one su bile usmjerene na Mubaraka, ne vojsku. Kako bi vojska spasila svoj obraz, naredili su da Mubarak pocne ubijati ljude koji su protestovali. Naredio je da to policija pocinje, i tako su uradili. A zatim, Egipatska vojska dolazi u spas naroda. Ako se sjecas, bile su price kako "Vojska bori se protiv Mubaraka", a to je bila iluzija jer su samo koristili tu akciju da bi zaveli narod i da bi oni na njihovu stranu stali. Egipatski narod je rado prihvatio vojsku koja je otjerala policijske snage. A tek nakon toga, skontali su ljudi da nije Mubarak tu bio glavni, nego njihovi spasitelji (Vojska)! Pocelo se opet skupljati narod na Tahriru, ali su ovaj put brzo porazeni i protjerani od vojnika. Pocela je vojska tuci ljude i u zatvorima ih trpati. Egipatska vojska je financirana od strane SAD i poslusat ce njihovu svaku komand. Izrael i Amerika nisi nista dobili od Egipatske "revolucije", ali takodjer nisu nista izgubili. Ovo dosadasnje stanje njima odgovara. Ovi politicki izbori u Egipatu nece dovest nista novo tom jadnom narodu. Samo se bira nova faca rezima, nista drugo. Novi... ali vise drugarski, Mubarak. Egipat ostaje isti kao prije revolta. Dok sam pratio ovu revoluciju na tvu, znao sam sta ce se desiti i eto desilo se. Iza svakog rezima, a posebno diktature, stoji poprilicno jaka vojska koja mora biti srusena da bi revolucija bila kompletna. Zasto je Egipatski narod mislio drugacije, ja neznam.sten_MK_II wrote:
mozes li malo pojasniti,ko juje to lazirao, kako, zasto i za cije interese, pretpostavlajm da mislis na USA i Izrael, mozes li onda pojasniti sta je dobio Izrael tom revolucijom koju je kako zelis reci, incirao Izrael i USA ?
A ko je ovo naredio? Sa obzirom da pravi vladari te drzave zive od Americke vojne pomoci, ko drugi nego oni koji se uvijek mjesaju u unutrasnjim poslovima skoro svake nacije!!!
Ove nasminkane arapske revolucije imaju prosto za cilj, da sruse Iran i Siriju
, dvije stratesko i po resursima vrlo bitne drzave, koje se jos ne nalaze pod kontrolom SAD...valjda su ocekivali, da ce narod u tim drzavama nasjesti na tu patku i takoder revoltirati