snima i kad je STB ugasen jer stb nema nije lokacija snimanja...Chmoljo wrote:hm... ja bih više volio imati Cartoon Network![]()
ali za History![]()
i btw, gasite li STB? poprilično se ugrijea radi regularno i kad je TV ugašen (snima i kad mi je TV ugašen ako se ne varam)...
Logosoft
Moderator: Benq
-
clarion_
#976 Re: Logosoft ALL ABOUT
-
nino90
-
coolkid
#978 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ako su to novi kanali o kojima ste govorili,bolje da ih niste ni ubacivali.Svakako tih kanala sa takvim sadrzajem ima i previse.Zasto nam ne ubacite filmske kanale HBO.CINEMAX.ABC.SPORT KLUB PRIME,hrvatski RTL plus pa makar malo i poskupili pretplatu.Mislim da se vecina slaze sa ovom konstatacijom.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#979 Re: Logosoft ALL ABOUT
da... centrala onda. to nisam znaoclarion_ wrote:snima i kad je STB ugasen jer stb nema nije lokacija snimanja...Chmoljo wrote:hm... ja bih više volio imati Cartoon Network![]()
ali za History![]()
i btw, gasite li STB? poprilično se ugrijea radi regularno i kad je TV ugašen (snima i kad mi je TV ugašen ako se ne varam)...
- bankok
#980 Re: Logosoft ALL ABOUT
Bez ljutnje ali cujLud i ponosan wrote:Te kanale nisam uopste gledao, kao i 99,9% korisnika, a ima jos onih koji se komotno mogu ukloniti sa liste.karanana wrote:cuj gase ove shvabe. al hajde nisam ih nesto ni gledo osim ponekad bude neka fudbalska tekma na ard-u i zdf-u.
ali super je pa ce staviti history, odlican kanal i falio mi je. jeli vec negdje smjesten ili ga jos nisu stavili. vidim da je minimax ubacen ali ne vidim history.
Sto se tice noviteta, odlicni su i za svaku pohvalu. Upravo smo dobili ono sto je vecina prizeljkivala. I da, svi su ubaceni.
koja je to vecina,3 ili 4 covjeka nisu vecina,nemoj mi samo reci da si ti licno prizeljkivao jos jedan kulinarski kanal
a sto se tice ovog history evo pogledah bas malo pregled programa za sutra pa i malo duze i sta NISTA,
ponavljanje jednih te istih emisija do besvjesti ako je to kvaliteta koju su vecina trazli onda smo stvarno svi mi u
BiH u BANANI
Last edited by bankok on 29/12/2011 23:29, edited 1 time in total.
- karanana
#981 Re: Logosoft ALL ABOUT
iskreno, osim serijskih programa koje recimo hbo i cinemax izbacuju iz njihove produkcije, filmovi koje oni pustaju mi nisu potrebni i ja ne bih dao 5 ili 10 maraka da ih imam kad sam te filmove vjerovatno vec davno gledo a njihove serije koje pratim izadju na torente ni sat nakon emitiranja.
o kojem ABC-ju pricate? jeli o american broadcast netvork, americkom? pa to je beze kanal. uztvari ima tu serija ali sve to bude u 7-8 po americkom vremenu sto je oko 2-3 po ponoci ovdje. a ja nisam vidio da se ABC bilo gdje nudi kao program.
a eto kao hbo i cinemax ne ponavljaju jedan te isti film 20 puta. meni je ovaj history milion puta bolji od onog koje smo imali do sad.
o kojem ABC-ju pricate? jeli o american broadcast netvork, americkom? pa to je beze kanal. uztvari ima tu serija ali sve to bude u 7-8 po americkom vremenu sto je oko 2-3 po ponoci ovdje. a ja nisam vidio da se ABC bilo gdje nudi kao program.
a eto kao hbo i cinemax ne ponavljaju jedan te isti film 20 puta. meni je ovaj history milion puta bolji od onog koje smo imali do sad.
-
lider
#982 Re: Logosoft ALL ABOUT
Meni je samo ovaj history falio, pisao sam ranije o njemu, i evo ubacen je
Takodje arene besplatne, download povecan, da su malo i upload pojacali sve bi bilo idealno
Takodje arene besplatne, download povecan, da su malo i upload pojacali sve bi bilo idealno
- afannedim
#983 Re: Logosoft ALL ABOUT
Tanko meni još minimax štopa
-
coolkid
#984 Re: Logosoft ALL ABOUT
Neka malo ovi iz LOL a pogledaju m-tel ponudu paketa.Filmski kanali HBO-FILMSKI I HBO KOMEDIJE,a cijena je 4 KM i plus paket ARENA SPORT 1,2,3,4.extremni sportovi, a cijena ovog paketa je 3,5 KM.Znaci da su njihova dva paketa jeftinija,filmski i sportski,nego u LOL-u samo sportski paket.Neka ovi iz LOL-a znaju da nisu bas najbolji.Hvale se da imaje preko 120 kanala. a od toga 11 kanala duplih,4 kanala koja ne rademMGM kanal gdje titlovi dolaze i odlaze svemirskom brzinom.Takodje kanal DA VINCI od kada je u semi sttalno je u nekakvim kockicama.
- afannedim
#985 Re: Logosoft ALL ABOUT
Koja 4 kanala ne rade meni samo TRT, TOPMUSIC, EUROSPORTNEWS,a Da vinchi je u kockicama i MGM ko i kod tebe a ovo iznenađenje je bezveze ništa posebno, samo će biti ukinutu tri kanala a ova tri su zamjene
-
StupskaBitanga
#986 Re: Logosoft ALL ABOUT
Daj nek nam neko da sliku FaceTV da vidimo na šta to liči
- semirsar
#987 Re: Logosoft ALL ABOUT
Poštovani korisnici,
Obavještavamo vas da od danas u naš IPTV sistem uvrštavamo FACE TV, prvu bh. televiziju u HD formatu.
Do 15. januara, FACE TV će emitovati testni signal, servisne informacije i obavijesti o početku programa, nakon čega će početi prikazivanje promotivnog programa. Planirano je da tri mjeseca kasnije, odnosno 15. marta 2012. godine počne emitovanje kompletne programske sheme.
S obzirom da je riječ o HD kanalu, signal koji se emituje je u MPEG-4 formatu, što zahtijeva posjedovanje HD STB-a za praćenje ovog kanala.
Više informacija o kanalu možete potražiti na web stranici Face TV.
Vaš LOL Tim
Obavještavamo vas da od danas u naš IPTV sistem uvrštavamo FACE TV, prvu bh. televiziju u HD formatu.
Do 15. januara, FACE TV će emitovati testni signal, servisne informacije i obavijesti o početku programa, nakon čega će početi prikazivanje promotivnog programa. Planirano je da tri mjeseca kasnije, odnosno 15. marta 2012. godine počne emitovanje kompletne programske sheme.
S obzirom da je riječ o HD kanalu, signal koji se emituje je u MPEG-4 formatu, što zahtijeva posjedovanje HD STB-a za praćenje ovog kanala.
Više informacija o kanalu možete potražiti na web stranici Face TV.
Vaš LOL Tim
- karanana
#988 Re: Logosoft ALL ABOUT
huh? za facetv ce mi trebati 130ka?
pa ja zato mi je crn ekran. njesra.
pa ja zato mi je crn ekran. njesra.
- novi.dan.nova.nafaka
#989 Re: Logosoft ALL ABOUT
Potpis na čitav post. Inače nemam nekih zamjerki na LOL, ali možda ne bi bilo loše da eto dobijemo taj HBO.coolkid wrote:Neka malo ovi iz LOL a pogledaju m-tel ponudu paketa.Filmski kanali HBO-FILMSKI I HBO KOMEDIJE,a cijena je 4 KM i plus paket ARENA SPORT 1,2,3,4.extremni sportovi, a cijena ovog paketa je 3,5 KM.Znaci da su njihova dva paketa jeftinija,filmski i sportski,nego u LOL-u samo sportski paket.Neka ovi iz LOL-a znaju da nisu bas najbolji.Hvale se da imaje preko 120 kanala. a od toga 11 kanala duplih,4 kanala koja ne rademMGM kanal gdje titlovi dolaze i odlaze svemirskom brzinom.Takodje kanal DA VINCI od kada je u semi sttalno je u nekakvim kockicama.
Arene će biti besplatne narednih 6 mjeseci...
-
glockov kolac
#990 Re: Logosoft ALL ABOUT
jel vama stalo sve na SuperTV?
- chuchumbamayumbe
#991 Re: Logosoft ALL ABOUT
jokglockov kolac wrote:jel vama stalo sve na SuperTV?
-
clarion_
#992 Re: Logosoft ALL ABOUT
saberte se malo.... oćete da logosoft parira firmi sa preko 500 000 korisnika??!! kod nas je pravilo da kvantitet znači nizak kvalitet.... vjerujte mi, korstio sam na različitim lokacijama Telemach, HS, kući Moja TV ali ovo sa Logosoftom je svjetlosnu godinu ispred svih!!! kakav crni HBO sa romantičnim komedijama sa ocjenom na imdb-u 4.0-5.9... sve iole gledanije serije se ne prikazuju i traži se HBO on Demand ili slično.... Tako su uradili sa Boardwalk Empire a isto će biti sa Game of thrones... Cijena u paketima Duo ili trio je odlična, potez sa free arenama je odličan, izbor od 125 Kanala je najbolji u državi... Sportklub&Arene zajedno nema niko osim nas tako da vi izgleda samo oćete novu igračku... e onda uzmete Dreambox, sat antenu od 100cm i gledate Sky Italy, Germany ili UK....novi.dan.nova.nafaka wrote:Potpis na čitav post. Inače nemam nekih zamjerki na LOL, ali možda ne bi bilo loše da eto dobijemo taj HBO.coolkid wrote:Neka malo ovi iz LOL a pogledaju m-tel ponudu paketa.Filmski kanali HBO-FILMSKI I HBO KOMEDIJE,a cijena je 4 KM i plus paket ARENA SPORT 1,2,3,4.extremni sportovi, a cijena ovog paketa je 3,5 KM.Znaci da su njihova dva paketa jeftinija,filmski i sportski,nego u LOL-u samo sportski paket.Neka ovi iz LOL-a znaju da nisu bas najbolji.Hvale se da imaje preko 120 kanala. a od toga 11 kanala duplih,4 kanala koja ne rademMGM kanal gdje titlovi dolaze i odlaze svemirskom brzinom.Takodje kanal DA VINCI od kada je u semi sttalno je u nekakvim kockicama.
Arene će biti besplatne narednih 6 mjeseci...
EDIT: paket sa MTV i nekim dokumentarcima kod m tel-a košta 4KM a mi koliko znam te kanale imamo u osnovnoj ponudi!!!!
http://www.mtel.ba/menu/2751/programski ... 0et3g3ndk5
-
jastuk1
#993 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nije u mom slučaju. Lol je u posljednjih 6 mjeseci, da je imao top internet ponudu (TV ponuda me ne interesuje), samo od mene mogao uprihodovati 519 KM (sa PDV-om). Vako su te pare otišle "seljačkom" HS-u, jer sam tamo preš'o. I ko je ispo veći "seljak"? (ovo naspram svih "građanskih" i "rafiniranih" komentara LOL korisnika na ovom forumu tokom protekle godine koji su bez ikakvog osnova, a samim tim pokvareno i slijepo branili LOL)clarion_ wrote: vjerujte mi, korstio sam na različitim lokacijama Telemach, HS, kući Moja TV ali ovo sa Logosoftom je svjetlosnu godinu ispred svih!!!
Tako da je priču o LOL svjetlosnim godinama, u mom slučaju berem, davno pojela crna rupa. Clarion, claro, clarissimo.
-
zilog
#994 Re: Logosoft ALL ABOUT
Evo ti tvoj odgovor na moj post od: 21-07-2011jastuk1 wrote:Nije u mom slučaju. Lol je u posljednjih 6 mjeseci, da je imao top internet ponudu (TV ponuda me ne interesuje), samo od mene mogao uprihodovati 519 KM (sa PDV-om). Vako su te pare otišle "seljačkom" HS-u, jer sam tamo preš'o. I ko je ispo veći "seljak"? (ovo naspram svih "građanskih" i "rafiniranih" komentara LOL korisnika na ovom forumu tokom protekle godine koji su bez ikakvog osnova, a samim tim pokvareno i slijepo branili LOL)![]()
Tako da je priču o LOL svjetlosnim godinama, u mom slučaju berem, davno pojela crna rupa. Clarion, claro, clarissimo.
A TV ponuda te ne interesuje, osim kada treba hvaliti HS-ovu:jastuk1 wrote:ok, uvažavam tvoj argument, kojim si razvalio moje "cirkularno" razmišljanje. Malo sam ja možda odlutao od stvarnosti na tržištu.zilog wrote:@jastuk1
HS nudi 20 Mbps paket za 75 KM i ne postoji kao integrisana usluga. Kod Logosofta za 65 KM dobijes Trio+ paket sa 15 KM telefona, SuperTV-om i 15 Mbps interneta. Zar zaista mislis da tu Logosoftu nesto fali?
Telemach, isto tako, nudi 30 i 50 Mbps pakete, ali za 140 i 240 KM.
Po tebi bi Logosoft mogao izbaciti paket od 1 Gbps za 1000 KM mjesecno i opet biti najbolji. Pa nismo u obdanistu.
lijep pozdrav
Ti bi osvanuo na HS-u i da im je IPoverDimniSignali pristup internetu, tako da ti je prica deplasirana i suplja.jastuk1 wrote:Samo da pohvalim HS jer imaju u analognoj ponudi Saudi Arabija 1, koji je zbog prenošenja teravije sa prevodom na engleski iz Meke vjerujem mnogima interesantan, barem za ovo vrijeme Ramazana. Ako sam dobro upućen, ni Logosoftov super TV, ni Telemach nemaju ovaj kanal u ponudi.
Isto pohvale za kanal Utilisima. Meni je dobro jer ponekad malo nešto pogledam radi usvajanja španskog.
- semirsar
#995 Re: Logosoft ALL ABOUT
U zadnjih nekoliko postova se ovdje raspravlja o supertv... i onda ti uletis k'o padobranac i i pocnes kontra LOL-a i nji'ovog net-a, tj, o tvojim problemima s istim, jbg, nidje veze.jastuk1 wrote:Nije u mom slučaju. Lol je u posljednjih 6 mjeseci, da je imao top internet ponudu (TV ponuda me ne interesuje), samo od mene mogao uprihodovati 519 KM (sa PDV-om). Vako su te pare otišle "seljačkom" HS-u, jer sam tamo preš'o. I ko je ispo veći "seljak"? (ovo naspram svih "građanskih" i "rafiniranih" komentara LOL korisnika na ovom forumu tokom protekle godine koji su bez ikakvog osnova, a samim tim pokvareno i slijepo branili LOL)clarion_ wrote: vjerujte mi, korstio sam na različitim lokacijama Telemach, HS, kući Moja TV ali ovo sa Logosoftom je svjetlosnu godinu ispred svih!!!![]()
Nego, gore vidjeh neko pise o nakih 125 kanala na supertv... ja na trio+ paketu, ni uz najbolju volju u tih 125 ne mogu uracunati one dupljake +/- sahat, niti one trt mrt sat kanale, a da ipak uracunam te dupljake i arene, koje cemo dobiti od 01.01. jopet nema 125... nek me neko ispravi ako grijesim.
- chuchumbamayumbe
#996 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma kakvih 125?!semirsar wrote:U zadnjih nekoliko postova se ovdje raspravlja o supertv... i onda ti uletis k'o padobranac i i pocnes kontra LOL-a i nji'ovog net-a, tj, o tvojim problemima s istim, jbg, nidje veze.jastuk1 wrote:Nije u mom slučaju. Lol je u posljednjih 6 mjeseci, da je imao top internet ponudu (TV ponuda me ne interesuje), samo od mene mogao uprihodovati 519 KM (sa PDV-om). Vako su te pare otišle "seljačkom" HS-u, jer sam tamo preš'o. I ko je ispo veći "seljak"? (ovo naspram svih "građanskih" i "rafiniranih" komentara LOL korisnika na ovom forumu tokom protekle godine koji su bez ikakvog osnova, a samim tim pokvareno i slijepo branili LOL)clarion_ wrote: vjerujte mi, korstio sam na različitim lokacijama Telemach, HS, kući Moja TV ali ovo sa Logosoftom je svjetlosnu godinu ispred svih!!!![]()
Tako da je priču o LOL svjetlosnim godinama, u mom slučaju berem, davno pojela crna rupa. Clarion, claro, clarissimo.![]()
Nego, gore vidjeh neko pise o nakih 125 kanala na supertv... ja na trio+ paketu, ni uz najbolju volju u tih 125 ne mogu uracunati one dupljake +/- sahat, niti one trt mrt sat kanale, a da ipak uracunam te dupljake i arene, koje cemo dobiti od 01.01. jopet nema 125... nek me neko ispravi ako grijesim.
I da računaš one +1 kanale (niđe veze, to niko ne koristi), nema ih 120.
A na stranu da za njih "preko nekoliko" MORAŠ imati Amino130 da bi ih mogao pratiti.
Da li bi šta bilo brže, stabilnije...kada bi se izbacili ovi koje niko ne gleda (mora da imaju svoj način da saznaju rang listu najgledanijih i najmanje gledanih kanala na SuperTV). Bolje imati 75 gledanih i da sve radi ko po loju, nego 150 kanala, od kojih pola ili niko ne gleda ili se ne mogu gledati.
- semirsar
#997 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sudeci po ovon na https://www.lol.ba/v4/News.aspx?usluga= ... 000dfbe622chuchumbamayumbe wrote: Ma kakvih 125?!
A na stranu da za njih "preko nekoliko" MORAŠ imati Amino130 da bi ih mogao pratiti.
Da li bi šta bilo brže, stabilnije...kada bi se izbacili ovi koje niko ne gleda (mora da imaju svoj način da saznaju rang listu najgledanijih i najmanje gledanih kanala na SuperTV). Bolje imati 75 gledanih i da sve radi ko po loju, nego 150 kanala, od kojih pola ili niko ne gleda ili se ne mogu gledati.
izgleda da se itekako prati gledanost
-
iceman2010
#998 Re: Logosoft ALL ABOUT
Broj programa ne utice na stabilnost i kvalitet kod IPTV-a. Taman da ih je 1000 ti uvijek imas jedan "u zici" da se namjerno tako laicki izrazim da bi shvatio. Kada mjenjas program uvijek saljes zahtjev centrali da ti po toj istoj zici pusti drugi program umjesto onog koji trenutno gledas. Kod analogne kablovske je drugacije.chuchumbamayumbe wrote: Ma kakvih 125?!
-
jastuk1
#999 Re: Logosoft ALL ABOUT
Baš kao i tvoja da je dsl tehnologija bolja od docsis-a.zilog wrote:
Ti bi osvanuo na HS-u i da im je IPoverDimniSignali pristup internetu, tako da ti je prica deplasirana i suplja.
- afannedim
#1000 Re: Logosoft ALL ABOUT
a jesi troler pa to je nevjerovatno idi ba gledaj RADIO BIR, i HEMU pusti nas višejastuk1 wrote:Baš kao i tvoja da je dsl tehnologija bolja od docsis-a.zilog wrote:
Ti bi osvanuo na HS-u i da im je IPoverDimniSignali pristup internetu, tako da ti je prica deplasirana i suplja.