Raiffeisen banka - sve o tome
Moderator: anex
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#976 Re: raiffeisen shopping kartica
ukratko
bez banaka 90% ljudi ne bi imali ništa
( dobra kola, dobar tv, dobar mobitel, dobar tablet, ljetovanje, kuću, stan)
bez banaka 90% ljudi ne bi imali ništa
( dobra kola, dobar tv, dobar mobitel, dobar tablet, ljetovanje, kuću, stan)
- drndalo
#977 Re: raiffeisen shopping kartica
Smanji malo ribu, ne bi imali ODMAH sve dobro... A mora li se odmah imati SVE ???
- navedeni
#978 Re: raiffeisen shopping kartica
Super stvar za nas koji ne mozemo kao Jasmina Izetbegović kutiju cigara u BBIu plaćati sa novcanicom od 500 eura
- Truba
#979 Re: raiffeisen shopping kartica
ne moradrndalo wrote:Smanji malo ribu, ne bi imali ODMAH sve dobro... A mora li se odmah imati SVE ???
možeš pred penziju neke stvari obaviti npr kupiti dobar tv
stalno slušam ovde neke likove koji su protiv kartica kredita i tih stvari
niko ne mrzi banke više od mene
ali ti koji su protiv kartica ili ništa nemaju ( kao oni iz BG filmova nemam prihode i nemam rashode) ili su sve naslijedili
ili od 1996. imaju kod stranaca 3000 mjesečno pa nemaju potrebu da se muče jer sve plaćaju kešom, a ne moraju se brinuti da će ostati bez marke
- drndalo
#980 Re: raiffeisen shopping kartica
Shvatam o cemu pricas, ali pretjerujes... I sam sam koristio kredit kada sam MORAO, a ne kada sam pomislio da ce mi se chuna produziti za 12.7 mm time sto cu kupiti dobar tablet, dobar mobilni, dobar TV, pa i dobar AUTO...
Svi hoce SVE i ODMAH ! Ma nemoj, ko da su svi Rokfelerova djeca... Niko nece da poslozi prioritete, pa kad rijesi stan, onda dobro auto, a do tada je sasvim zadovoljavajuce i prosjecno auto... A na tim velikim stvarima se par hiljada godisnje razlike kamate nabere... TV ? Sasvim dobro mi sluzi, cak i za utakmice i moj SONY 72cm sa katodnom, ne moram imati 72" plazmu... Ne moram imati ni iPhone, ni iPad...
Ako mozes vracati te rate koje ti stizu, znaci da nisi "go ko pistolj", i da se neke stvari mogu odgoditi... To sto necemo da odgadjamo, to je vec sociolosko pitanje... Posebno mi je interesantno davanje bogatstava za flat TV-e zadnjih godina, posebno iz vizure da ih je neproporcionalno puno neispravno vrlo brzo, puno vise nego je nekada bio slucaj... Ne ocekujem ni da traju 20 godina, ali ocekujem da traju >5, a to je nekima vec misaona imenica...
Svi hoce SVE i ODMAH ! Ma nemoj, ko da su svi Rokfelerova djeca... Niko nece da poslozi prioritete, pa kad rijesi stan, onda dobro auto, a do tada je sasvim zadovoljavajuce i prosjecno auto... A na tim velikim stvarima se par hiljada godisnje razlike kamate nabere... TV ? Sasvim dobro mi sluzi, cak i za utakmice i moj SONY 72cm sa katodnom, ne moram imati 72" plazmu... Ne moram imati ni iPhone, ni iPad...
Ako mozes vracati te rate koje ti stizu, znaci da nisi "go ko pistolj", i da se neke stvari mogu odgoditi... To sto necemo da odgadjamo, to je vec sociolosko pitanje... Posebno mi je interesantno davanje bogatstava za flat TV-e zadnjih godina, posebno iz vizure da ih je neproporcionalno puno neispravno vrlo brzo, puno vise nego je nekada bio slucaj... Ne ocekujem ni da traju 20 godina, ali ocekujem da traju >5, a to je nekima vec misaona imenica...
-
esmeraldzdzinic
#981 Re: raiffeisen shopping kartica
zdravo da ne citam sad sve ako vam nije tesko samo mi reci upitanju je uniCredit bank da li se moze podizati novas sa soping kartice na bankomatu i kolika je kamata poz
- drndalo
#982 Re: raiffeisen shopping kartica
Ma sve moze, a para laka... Koliko laka, vidjeces kad stigne izvod... Cijena prava sitnica...
-
developer10
#983 Re: raiffeisen shopping kartica
Ako dižeš tako sa bankomata/šaltera gotovinu - naknada će biti minimalno 10-12 KM (donji prag) - postoji kamatna stopa ali ne znam tačno koja je - zavisi od iznosa naravno. Ono što znam jeste da će ti 20-og u narednom mjesecu stići to na naplatu.esmeraldzdzinic wrote:zdravo da ne citam sad sve ako vam nije tesko samo mi reci upitanju je uniCredit bank da li se moze podizati novas sa soping kartice na bankomatu i kolika je kamata poz
Možda ti je bolja opcija ići na brzi kredit. Na šalteru kažeš da to hoćeš i oni će dalje riješiti to. Mislim da je kamata u tom slučaju 13 ili 14%, s tim da ako ti je limit na kartici npr. 1000 KM - kredit možeš dići u visini 4 x limit (dakle do 4000 KM).
-
esmeraldzdzinic
#984 Re: raiffeisen shopping kartica
hvala u svakom slucaju na brzom odg ja sam uzela 1000 km depozita 4000km kupujem stvari na kreit ali negdje nemaju aparatic za kartice pa bi mi dobro dosla gotovina hvala u svakom slucaju pozz i sto manje dugova vam zelim 
-
eeeeeee
#985 Re: Raiffeisen banka
Raiffeisen banka nam je priredila jos jedno "iznenadjenje" pored nepostojanja besplatnog telefona pa za svako pitanje moram trositi svoje pare, cak i u slucaju problema s karticom i sl...
Naime od 1.10 uvode naknadu od 2KM za sve racune - a vista, za stedne, ziro racune pa cak i na djeciju stednju
Fuj
Naime od 1.10 uvode naknadu od 2KM za sve racune - a vista, za stedne, ziro racune pa cak i na djeciju stednju
Fuj
- Raigor Stonehoof
#986 Re: Raiffeisen banka
dobih i ja to obavjestenje, imam valjda ziro racun kod njih, nisam ga koristio ima 4-5 godina. sad se moram ic jebavat, dat u sluzbeni list da nemam onaj mali plastificirani komadic papira pa da mi zatvore racun, da se ne bi pocel nakupljat 2 po 2 marke 
-
eeeeeee
#987 Re: Raiffeisen banka
mislim da ti to nece trebati, samo otidji i zatvori...Raigor Stonehoof wrote:dobih i ja to obavjestenje, imam valjda ziro racun kod njih, nisam ga koristio ima 4-5 godina. sad se moram ic jebavat, dat u sluzbeni list da nemam onaj mali plastificirani komadic papira pa da mi zatvore racun, da se ne bi pocel nakupljat 2 po 2 marke
ne mogu da vjerujem do koje mjere mogu cigani biti, ljudi ziro racun koriste do 5 puta u godini i hoce da ti naplacuju sta oni to vode kad nikakvih uplata isplata skoro pa da i nemas, al kad sam vidio i za djeciju stednju pa stvarno su dotakli dno da ne moze dalje...
smo se nadam da ostale banke nece slijediti ovakav ciganski potez, ima li ko vise info gdje se ne naplacuje ova mjesecna naknada, al licno mislim da je niko ne naplacuje???
- drndalo
#988 Re: Raiffeisen banka
Pa sta cekate vise kod njih ??????
Da vas (nas) 2000 zatvori kod njih racune u jednom mjesecu, zamislili bi se... Ovako, sutimo i placamo... I lajemo preko foruma...
Da vas (nas) 2000 zatvori kod njih racune u jednom mjesecu, zamislili bi se... Ovako, sutimo i placamo... I lajemo preko foruma...
-
eeeeeee
#989 Re: Raiffeisen banka
Ja ću ovaj žiro 100% zatvoriti već iduće sedmice i otvoriti u nekoj drugoj gdje se ovo ne plaća, a mislim da se kod većine ne plaća...drndalo wrote:Pa sta cekate vise kod njih ??????
-
mefistofilis
#990 Re: Raiffeisen banka
Ja u septembru zatvaram ugovor regularno nakon tri godine i vozdra raifeisen
- Truba
#991 Re: Raiffeisen banka
fakat su dno
- perfect_guy
#992 Re: Raiffeisen banka
već poodavno je za kartice 2 KM mjesečno. Ili to sad ide baš za sve živo?
-
Forumerrer
#993 Re: Raiffeisen banka
Ne vjerujem da se iko moze usuditi da naplacuje stednje. Od tog novca banka izdaje kredite.
Odakle taj info?
Odakle taj info?
-
rekla-kazala
#994 Re: Raiffeisen banka
Dobio sam i ja jučer obavijest.Forumerrer wrote:Ne vjerujem da se iko moze usuditi da naplacuje stednje. Od tog novca banka izdaje kredite.
Odakle taj info?
Zapravo nikad nisam ni otvorio transakcijski račun kao račun nego sam imao deviznu štednju, ostalo je nekih par eura i sutra ću to da zatvorim jer mi je glupo da dajem 24 KM godišnje za avista štednju na kojoj imam 10 ili 15 eura.
Evo šta kažu:
"Navedena naknada obračunavat će se svim klijentima fizičkim licima, izuzev korisnicima paketa računa KLASIK, TRENDI, TRENDI plus ili ELEGANT, te klijentima sa oročenom štednjom."
- vjesticanametli
#995 Re: Raiffeisen banka
ja imam devizni racun koji oni zovu i stedni
sto meni jos uvijek nije jasno.........i tekuci je kod njih
znaci ziknut ih
kakva je intesa i sparkasse?
znaci ziknut ih
kakva je intesa i sparkasse?
- pepeljara
#996 Re: Raiffeisen banka
I ja dobih, al mi se nece naplacivati, imam neki paket.eeeeeee wrote:Raiffeisen banka nam je priredila jos jedno "iznenadjenje" pored nepostojanja besplatnog telefona pa za svako pitanje moram trositi svoje pare, cak i u slucaju problema s karticom i sl...
Fuj
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
-
Forumerrer
#997 Re: Raiffeisen banka
Pa stvarno nisu normalni, cuj naplacivati stednju, hahaha. Pa to nema nigdje u svijetu.
-
eeeeeee
#998 Re: Raiffeisen banka
Ima ima kod Raiffeisen banke
evo sta je poslano...

evo sta je poslano...

-
Novak20
#999 Re: Raiffeisen banka
Napustio sam, hvala Bogu, RB prije pet godina.
Nervirala me neljubaznost osoblja, podsmjesi kad bih se došao raspitati da li su legle pare od honorara, smanjivanje limita za trečinu nakon dolaska sa odmora i pred početak školske godine. Kap koja je prelila čašu bila je ponuda za povoljan zamjenski kredit + besplatnu kreditnu karticu sa limitom od 1.000,00 KM.
Uz žirante koje sam morao obezbijediti naplatili su mi osiguranje kredita od 600,00 KM koje niko nije pominjao do dana isplate kredita. "Besplatnu" kreditnu karticu sa limitom od 500,00 KM su mi dali nakon tri mjeseca od isplate kredita. Na moju primjedbu zašto limit od 500 a ne od 1000 KM odgovoreno mi je " može se limit naknadno povečati". Osjetio sam se kao fukara koja treba nečije tutorstvo u trošenju vlastitih para. I bez primljene kartice naplatili su otvaranje i korištenje računa koji nisam mogao ni koristiti bez te kartice. Karticu sam odmah vratio, namirio i zatvorio tekući račun te napustio RB.
Nisam neobrazovan, radim u dobroj firmi u kojoj je plata sigurna, solidna i na vrijeme.
U banci čije usluge sada koristim gledaju da mi ispune svaku želju bez neugodnih iznenađenja. Limiti su mi duplo veći nego u RB. Da ne pominjem što su sa uslugama barem dvije-tri godine ispred RB.
Nervirala me neljubaznost osoblja, podsmjesi kad bih se došao raspitati da li su legle pare od honorara, smanjivanje limita za trečinu nakon dolaska sa odmora i pred početak školske godine. Kap koja je prelila čašu bila je ponuda za povoljan zamjenski kredit + besplatnu kreditnu karticu sa limitom od 1.000,00 KM.
Uz žirante koje sam morao obezbijediti naplatili su mi osiguranje kredita od 600,00 KM koje niko nije pominjao do dana isplate kredita. "Besplatnu" kreditnu karticu sa limitom od 500,00 KM su mi dali nakon tri mjeseca od isplate kredita. Na moju primjedbu zašto limit od 500 a ne od 1000 KM odgovoreno mi je " može se limit naknadno povečati". Osjetio sam se kao fukara koja treba nečije tutorstvo u trošenju vlastitih para. I bez primljene kartice naplatili su otvaranje i korištenje računa koji nisam mogao ni koristiti bez te kartice. Karticu sam odmah vratio, namirio i zatvorio tekući račun te napustio RB.
Nisam neobrazovan, radim u dobroj firmi u kojoj je plata sigurna, solidna i na vrijeme.
U banci čije usluge sada koristim gledaju da mi ispune svaku želju bez neugodnih iznenađenja. Limiti su mi duplo veći nego u RB. Da ne pominjem što su sa uslugama barem dvije-tri godine ispred RB.
-
rekla-kazala
#1000 Re: Raiffeisen banka
Ja sam nekad davno otvorio štednu knjižicu u unicredit banci. Kod otvaranja mi naplatiše knjižicu 10 KM. Nije mi bilo drago ali eto prećutao sam. U toku godine nešto štedio, ostavljao, podizao i na kraju godine mi pripisa neku smiješnu cifru kamate. Pitam šta je ovo? Kaže, na avista štednju kamata 0,2%. Istog sam trena podigao sve do feninga i zatvorio štednju.
Treba 5000 KM držati na avista štednji godinu dana da bi otpatio 10 KM investiranih u knjižicu.
Za mene oduvjek najbolja Intesa, tu ljude znam i znaju me. Meni nema boljih.
Treba 5000 KM držati na avista štednji godinu dana da bi otpatio 10 KM investiranih u knjižicu.
Za mene oduvjek najbolja Intesa, tu ljude znam i znaju me. Meni nema boljih.