Dogadaji u Crnoj Gori
- zg1911
#976 Re: Dogadaji u Crnoj Gori
nato kriv za zlocine nad bosnjacima? hahaha
-
Mohamad Sissoko
#977 Re: Dogadaji u Crnoj Gori
Muslimani SFRJ zrtve NATO pakta
joj da vas ne znam...
- ultima_palabra
#978 Re: Dogadaji u Crnoj Gori
#konasbrezavadi
- Putnik ali stvarno
#979 Re: Dogadaji u Crnoj Gori
ah krenula je standard prica duboko zainteresovanih za dogadjaje u Crnoj Gori

- Banksy
#980 Re: Dogadaji u Crnoj Gori
Mohamad Sissoko wrote:
Muslimani SFRJ zrtve NATO pakta...
A proteste je digao gladan, obespravljen narod ...
Odlična tema, od salonac detektora do četnik detektora.
- Danguba
#981 Re: Dogadaji u Crnoj Gori
...a tema ''mitomanija'' prazna. 
- LBVIEW
#982 Re: Dogadaji u Crnoj Gori
Rekoh ti,pacijent do pacijenta,ni Vrapce nema toliki kapacitet.zg1911 wrote:nato kriv za zlocine nad bosnjacima? hahaha
Last edited by LBVIEW on 22/10/2015 18:51, edited 1 time in total.
- LBVIEW
#983 Re: Dogadaji u Crnoj Gori
Banksy wrote:Mohamad Sissoko wrote:
![]()
Radosni objasnio,ko smo mi da sumnjamo u ekpertizu.
- Banksy
#984 Re: Dogadaji u Crnoj Gori
LBVIEW wrote:Banksy wrote:Mohamad Sissoko wrote:
![]()
Radosni objasnio,ko smo mi da sumnjamo u ekpertizu.
-
oridjidji
#985 Re: Dogadaji u Crnoj Gori
Dobro si rekao tebe ne zanima CG, onda nemoj ni interpretirati dogadjaje za CG jer to vlazenje na jedinstveni Sandzak Bosnjake toga dijela moze kostati mnogo, takve se ambicije najcesce odbiju istima od glavu.ElRe wrote:Žarko Rakčević bi mogao da bude novi premijer cg, ali mene ne zanima cg vec Juzni Sandžak, odnosno jednisteni Sandzak.oridjidji wrote:
Sve go kurac, ovaj Lekic je jednako istrosen na politickoj sceni CG kao i Mile. Baranin stari. Ova raja Ranka Krivokapica i nije losa, ali nije ni dobra. Vuku se i oni kraj Mila dugo. Sve ti likovi koje spominjes su tanki da ne mogu tanji biti.
Dobro u CG se puno prije toga inace proizvodilo, reko bi covjek bili Svicarska prije Mila. Dva najveca giganta CG niksicka zeljezara i aluminijski kombinat jos za vrijeme Slobe su se poceli srozavati, kao i neka druga preduzeca.Ostalo malo dobra od EPCG, Jugopetrola i Telekoma koji su kostur privrede. Pusti se Goranovica i Franke, ne naprave oni novca koliko prave nacionalni Voli marketi. Da trguju srpskom robom, ko kad ni prije nisu imali jaku industriju siroke potrosnje. Roksped vise drmne od njih sviju sam kao najveca privatna firma u CG. Rok Stanaj, sa sinovima jednostavno cijepa posao, a ne proizvodi nikakvu robu siroke potrosnje.
Cuj onda si niko i nista i Albanci te se srame. Ne pisi gluposti jer ispadas glup, a takav vjerovatno nisi, pricu selis sa argumentacije na neki licni nivo. Niti se ja njih odricem, niti oni mene. Krv nije voda, ali pored toga covjek treba da voli zemlju u kojoj se rodio, zivi, raste i razvija se, vise od zemlje s kojom dijeli porijeklo. Da nema familije koja zivi tamo sta bi mi bio razlog da volim pomenuto porijeklo? Ajmo malo ukljuciti kliker...
De ne zajebaji se, sto se Albanci muslimani nisu morali onda izjasniti ko Crnogorci, a duplo ih je manje nego Bosnjaka? To sto Bosnjaci tamo nisu imali nikada jednake politicke ciljeve, a bome su sami rascjepkani, cemu onda svrha sav njihov politicki nemar svaljivati na Milu? Upravo takve ideje, kao okretanje Bosnjaka umjesto PG, Sarajevu i Novom Pazaru, nista se sustinski ne razlikuje od okretanja BH Hrvata i Srba ZG i BG, sto ovu zemlju cini ovakvom kakva jeste, losom za stvaranje bilo kakve dobre buducnosti. BiH je po tome gora od CG.
Prilozi dokaze da su nosene zastave Sandzaka i Albanije? Ma ja amfilohije srpske pravoslavne crkve je prvi zastitnik Mila, da nije Milo sluga BG mozda? Tu stranu protesta nisam vidio na portalima koje citam, a citam sve medije u regiji osim CG. Jel novi zakon o vjerama usvojen?
Budi siguran da CG nece izgubiti ni Tuzi, Malesiju, a bome ni Ulcinj, a Sandzak nece biti jedinstven. To su tvoje politicke nebuloze i nerealno shvatanje politickih prilika u CG i uopste na Balkanu.
Ispasce da se u ovoliko godina Milove vladavine nista u CG nije sagradilo u CG, na primorju pogotovo. Neka CG van NATO-a, pa ce biti Rusi i Srbi jedini ti koji ulazu sumnjivi kapital u CG, kao i neki sumnjivi Tajlandjani, nemoj da CG se priblizi EU, ne cekaju vas nikakvi EU fondovi, niti sa clanstvom u NATO stabilnost koja mora rezultirati ekonomskim rastom i investicijama, sto svakako prati sve zemlje koje su tom savezu pristupili. Nek Crnogorci budu tu gdje jesu, ispijaju kafe po Delti, Gintasu, Carinama, Hercegovackoj, to im je bolje. Kad srusite Milu tek vam slijedi propuh, veci nego svih godina sa njim.
Albanci neka se sami bore za prava u dijelu koji ostane od cg. Dritan Abazović je jedan svijetli primjer kako treba da se bori za svoj narod. Dritana je Djukanovic u skupstini nazvao bitangom, nemajuci bolji odgovor na njegove dokaze o kriminalu koji vlada crnom gorom.
40-a sekunda na snimku
https://www.youtube.com/watch?v=OPxStDm7KkM
Taj isti Roksped vise ne moze da dobije ni jedan jedini posao na tenderima u cg, a drzava im je otkazala i kupovinu sluzbenih automobila. Familija pozatvarana sto po BG sto po PG, ostalo na slobodi nekoliko clanova koji vode posao koji je 1/3 posla od prije 2006.
Novi zakon o vjerama nije usvojen, ali ce biti usvojen ako ostane ova vlast, a u subotu aBd pada.
Zastave Sandžaka
http://sandzakpress.net/sandzacka-zasta ... -podgorici
A šta se to sagradilo za svo ovo vrijeme u CG? Ništa, samo je rušeno. Nikakvih investicija nije bilo, a NATO ih sigurno nece ni donijeti. I ko garantuje da NATO nije vece zlo od Rusije? Lično podržavam vojnu neutralnost.
Novostvorena islamska zajednica CG je kriminalna organizacija koja ima za cilj da Bošnjake udalji od njihovog centra u Novom Pazaru i Sarajevu.
http://sandzakpress.net/pogledajte-emis ... -se-pojavi
A koliko je milo dobar za Bošnjake ovdje sve piše
http://sandzakpress.net/kada-ce-milo-du ... a-bosnjaka
Ne brini se ti za Roksped, jos od njih na tome polju nema jacih, bez obzira na smanjenja obima posla.
Vlazi, vlazi. U subotu slijedi novi degenek protestantima.
Fino je to sto se Bosnjaci stavljaju na stranu Srba u CG. Nece im se to odbiti od glavu. Ne nikako. Velis jedinstven Sandzak cilj. Da nisi ti pasa neki salonac pa prizivas Cg u raljama Srbije? Malo vam je sto je Sandzak u njoj?
Ma nije nista, jos cujem da na more Crnogorci idu preko Petrovacke gore, a isto tako se obalom voze starim kaljavim putem do Herceg Novog. U CG nista nije mrdnulo nabolje, samo nagore. Odakle si ti svega ti?
Satro vojna neutralnost.
De, ne glupiraj se sa linkovima sandzakpressa. Ovo je prica stara ihahaj. Spomenuo je prije par postova. Burazer Fahrin Seki je o tome pisao knjgu, pravio dokumentarce i to na vrhuncu Milove moci. Pogledaj pa vidi koliko on tamo krivi Mila da naucis nesto o tome ko ih je i kako hapsio.
Sa opozicijom ce biti bolje. Vidjeces.
Last edited by oridjidji on 22/10/2015 16:57, edited 1 time in total.
- Banksy
#986 Re: Dogadaji u Crnoj Gori
Montenegro Leader Accuses Russia of Supporting Opposition in His Country
Montenegrin Prime Minister Milo Djukanovic said he believes Russia was supporting the Montenegrin opposition because it wanted to stop the country’s NATO integration.
Montenegro has seen several protests in recent days, with demonstrators demanding Djukanovic’s resignation over election fraud and corruption. After the protests were dispersed, the Russian Foreign Ministry called the anti-free speech actions regrettable, and said it seemed as if an expedited NATO accession by the country envisaged closing the door to alternative approaches.
"There are no doubts after two messages of the Russian Foreign Ministry that the Russian politics is on the side of the protest organizers," Djukanovic told Bosnian federal television in an interview late Wednesday.
According to the prime minister, Russia wants to stop not only Montenegro’s accession to NATO, but that of other Balkan states as well.
"The cessation of NATO’s expansion in the Balkans is an official aim of Russia’s state policy," the prime minister said.
Earlier this month, the United States announced that it was prepared to extend an invitation to Montenegro to join NATO in December. The US suggested the offer during a meeting of NATO foreign ministers, but provided a caveat that the country must continue to implement reforms and work to increase popular support for membership in the military alliance.
Russia has expressed concern over NATO’s growing military presence in Eastern Europe, warning that it could be a threat to regional and global stability.
-
oridjidji
#987 Re: Dogadaji u Crnoj Gori
Nemoj mi te cetnicke interpretacije Nato pakta. Moja je sva familija u CG sa majcine strane. Upravo preko rijeke Cijevne u Tuzima, Miljesu, Dinosi, Kodri i ostalim selima oko Tuza. Razlog za brigu je velik, a znam koliko je njima Milo valjao iako nikakve ekonomske koristi od toga nisu imali. Cisto pricam o Slobinom rezimu i pohodima vojske kojoj je najcesce stajala Milina policija. Ovo je tek jedan tekst iz toga perioda. Koliko su Ameri radili o glavi Jugi, toliko su i Ruje. To mi u BiH najbolje znamo. Na nasoj su nesreci okretali novac. Zvek embargo na oruzje, pa onda prodaji koliko hoces svojim kanalima zavadjenim stranama.Twice wrote:Da ti imalo imaš razboritog razmišljanja gledao bi da narod, kome god da pripadaš, što dalje u ovom trenutku udaljiš od nato pakta. Nato pakt (amerika) je zlo koga bi se u ovom trenutku svi odrekli, sem možda Britanaca (i Albanaca) . Srbi i Muslimani iz bivše SFRJ su najveće žrtve istog tog nato pakta na Balkanu, a što je najgore još ima agitatora koji bi da se oni još i dalje biju za tudje interese. Ja ne znam ko stoji iza protesta u Crnoj Gori ali bih voleo da amerikanci nikog ovde više ne brane pošto svi znamo kako je u Libiji sad koju je nato "demokratizovao" a isto tako i u Ukrajini gde su ameri odmah prvo "demokratizovali" njihove zlatne rezerve i odneli ih da im čuvaju. Kako je to kad koza uzme silom da čuva kupus pitaj sad i Saudijsku Arabiju koja je pred bankrotom pošto imaju oko 700 milijardi dolara u americi na čuvanju.oridjidji wrote:Srpsko-ruski ustanak u CG. Saka srpskih sela oko Podgorice i ono Srba u gradu uzelo protiv Mila dizuci tri prsta da protestvuje vodajuci onog svog srbomitropolita.
Samo nek ih Milo cijepa od batina. Kad ih uvede u NATO, to ce biti i kraj svim ovim nemirima. Tesko Rujama i Srbima sto im se CG otima iz kandzi. Vucko ko Milosevic dole baca udicu, bi on novog Bulatovica da stvori, ali tanka mu je ta rabota.
A ko hoće rat ponovo, nek uzme pušku u ruke pa nek ide gde god hoće, pa i u Crnu Goru da mesto Mila "cijepa od batina" i podiže kolko god hoće prstiju, a neka se ostavi tastature da bi druge u rat terao.
Ali ima onih što preko tastature zaradjuju dnevnice pozivajući druge na rat i ubijanje i mogu samo da im poželim da im te pare za lek zatrebaju.
Pa da mislis o CG, ko sto ne mislis, pomisli kako bi moglo biti u CG kad ode Milo? Vodi se eto primjerom Libije, Ukrajine i nekih drugih sredina gdje su se sudarili interesi velikih. Posto se u CG sudara interes Natoa koji mu je tu u avliji (najblize clanice Nato su im Albanija, Hrvatska, Grcka,Turska, a preko mora Italija) i Rusije koja je hiljadama kilometara daleko, savez u Natu im je prirodniji, nego da drze neutralnost u takvoj okolini ili se lizu Rujama. Najgore je od svega sto Srbija svoje pipke opet baca prema CG, a to nikome osim Srba u CG ne odgovara.
- Putnik ali stvarno
#988 Re: Dogadaji u Crnoj Gori
Umesto vesti sa "Vijesti" na engleskom, malo autenticnije :
Reuters
Nine policemen injured in anti-government protests in Montenegro
Nine policemen were injured in Montenegro's capital Podgorica on Saturday when rocks were thrown from a crowd of several hundred people demanding the resignation of the government, a police spokeswoman said.
"We want to live, we want to work!" protesters angry about high unemployment and the slow pace of economic reform chanted in front of the government headquarters before being dispersed with teargas. "We want them to resign!"
Reuters
Nine policemen were injured in Montenegro's capital Podgorica on Saturday when rocks were thrown from a crowd of several hundred people demanding the resignation of the government, a police spokeswoman said.
"We want to live, we want to work!" protesters angry about high unemployment and the slow pace of economic reform chanted in front of the government headquarters before being dispersed with teargas. "We want them to resign!"
- Twice
#989 Re: Dogadaji u Crnoj Gori
Kad ne voliš "četničke" interpretacije o nato paktu evo ti "ustaške". Iz prve ruke.oridjidji wrote:
Nemoj mi te cetnicke interpretacije Nato pakta. Moja je sva familija u CG sa majcine strane. Upravo preko rijeke Cijevne u Tuzima, Miljesu, Dinosi, Kodri i ostalim selima oko Tuza. Razlog za brigu je velik, a znam koliko je njima Milo valjao iako nikakve ekonomske koristi od toga nisu imali. Cisto pricam o Slobinom rezimu i pohodima vojske kojoj je najcesce stajala Milina policija. Ovo je tek jedan tekst iz toga perioda. Koliko su Ameri radili o glavi Jugi, toliko su i Ruje. To mi u BiH najbolje znamo. Na nasoj su nesreci okretali novac. Zvek embargo na oruzje, pa onda prodaji koliko hoces svojim kanalima zavadjenim stranama.
Pa da mislis o CG, ko sto ne mislis, pomisli kako bi moglo biti u CG kad ode Milo? Vodi se eto primjerom Libije, Ukrajine i nekih drugih sredina gdje su se sudarili interesi velikih. Posto se u CG sudara interes Natoa koji mu je tu u avliji (najblize clanice Nato su im Albanija, Hrvatska, Grcka,Turska, a preko mora Italija) i Rusije koja je hiljadama kilometara daleko, savez u Natu im je prirodniji, nego da drze neutralnost u takvoj okolini ili se lizu Rujama. Najgore je od svega sto Srbija svoje pipke opet baca prema CG, a to nikome osim Srba u CG ne odgovara.
copy/paste
.Ovdje je u Hrvatskoj inače bila višegodišnja bjesomučlna propaganda oko ulaska u NATO da samo što nisu pisali da će ulaskom u NATO svi vojnici HVa postati supermeni. Plus su valjda 3 do 4 godine prije ulaska u NATO naši vojnici išli u misiju u Afganistan (o našem, i to znatnom trošku, se razme) jer je to baš cool i mi se borimo za demokraciju.
Koliko sam ja shvatio, ulazak u NATO je ključan za sljedeće:
- izbacivanje svog složenijeg sovjetskog/ruskog naoružanja
- uništavanje lakog PZO - Igle i Strijele su uništene, PZO je faktički nepostojeći u Hrvatskoj;
- sakaćenje teške, samohodne i oklopne artiljerije
- izbacivanje svih složenijih sustava - podmornice, nadzvučno borbeno zrakoplovstvo, pa čak se govorilo i o izbacivanju teškog oklopa
-dovođenje vojske u maksimalnu ovisnost o dijelovima koji se proizvode u ključnim NATo članicma - USA, Njemačka;
- Hrvatska u ovom trenutku uopće ne proizvodi nikakvu municiju (tek se planira graditi tvornica lakog streljiva), a artiljerijjskoj, rakentoj ili torpedima i podvodnim bombama, minama ili slično da ne govorimo
- sve gore navedeno je skopčano sa maksimalnim i ciljanim uništavanjem industrijeske baze u Hrvatskoj i dovođenjem u trajnu ovisnost od uvoza
Kao drugi cilj, možda još i važniji je maksimalan ulazak u tajne službe i službene komuniakcije tijela vlasti, kao i telekom operatere. Sva komunikacjia (dakle i civilna) u Hr se SLUŽBENO prisluškuje i snima od stranih tajnih službi, i to je javna tajna, čak se i sva optička komunikacija službeno preusmjerava preko američke amabasade u Buzinu.
http://www.jutarnji.hr/tajanstveni-peti ... -/1136015/
A šta smo dobili? Dobili smo prvu hrvatsku generalicu, koja je čin dobila u Afganistanu, i čija je funkcija "pomoćnica glavnokomandujućeg u Afganistanu za rodna pitanja"
http://www.jutarnji.hr/generalica-gorda ... a/1179292/
Čekamo valjda i prve gay i transrodne zapovjednike sa pripadnim opisom radnog mjesta jer je to najbitnije za borbenu spremnost vojske i države.
Za to vrijeme hrpa Mi24 iz Oluje truli na livadi pored zagrebačkog aerodroma, jer "to nama ne treba". Mi 8 nas tjeraju da poklonimo Ukrajincima, jer su oni skupi i ne trebaju nam, dok će nama Ameri uvaliti svoje tri put skuplje polovne Bell Kyove.
Za ulazak u NATO je poznati i mudri državnik Sanader sam odlučio da nam "referednum ne treba, jer ne prenosimo suverenost države".
http://www.jutarnji.hr/sanader--nije-po ... to/217778/
Eto to vam je NATO, iz prve ruke
-
155_mm
#990 Re: Dogadaji u Crnoj Gori
sta iz prve ruke?Twice wrote: Eto to vam je NATO, iz prve ruke
oces bre da raja pocne da ovdje postavlja clanke sa izjavama nekih politicara i analiticara u srbiji koji su za ulazak srbije u NATO. bili i to prihvatio kao nesto iz prve ruke?
p.s. nadam se da ovi demostranti i njihove vodje sto protestvuju protiv milovog rezima iz cisto ekonomskih i socijalnih razloga znaju gdje je crvena linija preko koje ne smiju ici. jer se ipak upustaju u igru u kojoj budes jeben a ni gace nisi uspio da skines.
- CSKA
#991 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

E ako Putin polaze nade u ove
- Putnik ali stvarno
#992 Re: Dogadaji u Crnoj Gori
a nastvak Reuters ovog izvestaja odozgo ide ovakoPutnik ali stvarno wrote:Umesto vesti sa "Vijesti" na engleskom, malo autenticnije :
Reuters
"We want them to resign!"
The demonstrators had no political backing but were responding to a call on a Facebook profile entitled "Revolution in Montenegro - everyone on the streets". The profile disappeared during the course of the day.
Montenegro is the second former Yugoslav republic to see street clashes in the past 10 days over a lack of jobs.
On February 7, protesters across Bosnia set fire to government buildings and fought with riot police in the worst civil unrest there since the 1992-95 war
http://www.reuters.com/article/2014/02/ ... QL20140215
Dakle izvestaj je sa protesta u Podgorici iz februara 2014te.
Sto samo podupire tezu o uroti sprocu svakovrsnog naprijetka I sugurnosti koju pruza clanska karta u NATOu. Ovo nedvosmisleno ukazuje
kako su ti prefrigani saloncou jos godinu unaprijed poceli da kvare Vizije genija iz Niksica, barda obrane od Rusije... u sred petog mandata
Ko bi uopste civilizovan podigao glas protiv tog vijesnika mira & civilizacijskih promijena te nadasve glasnika demokracije ?
Nitko pametan dragi moji.
Ovo dolje su nazalost vesti Reuters a od pre 4 dana
Thousands protest against Montenegro's government
Several thousand protesters demanding the resignation of Prime Minister Milo Djukanovic and the formation of an interim government marched in the centre of the capital Podgorica on Sunday evening.
http://www.reuters.com/article/2015/10/ ... SR20151018

Last edited by Putnik ali stvarno on 22/10/2015 21:48, edited 2 times in total.
-
oridjidji
#993 Re: Dogadaji u Crnoj Gori
Vidis kako preskocis cijeli post i zakacis se za onaj dio o cetnickoj interpretaciji NATO-a, kao masinerije koja je najadila Srbe, ali koje Srbe znamo svi, one koji su cinili i davali podrsku najgorem rezimu koja savremena Evropa pamti ili ti ga Slobinom rezimu koji je zbog zlocinacke politike koju je vodio prema nesrbima morao da bude kaznjen vojnom intervencijom.Twice wrote:Kad ne voliš "četničke" interpretacije o nato paktu evo ti "ustaške". Iz prve ruke.oridjidji wrote:
Nemoj mi te cetnicke interpretacije Nato pakta. Moja je sva familija u CG sa majcine strane. Upravo preko rijeke Cijevne u Tuzima, Miljesu, Dinosi, Kodri i ostalim selima oko Tuza. Razlog za brigu je velik, a znam koliko je njima Milo valjao iako nikakve ekonomske koristi od toga nisu imali. Cisto pricam o Slobinom rezimu i pohodima vojske kojoj je najcesce stajala Milina policija. Ovo je tek jedan tekst iz toga perioda. Koliko su Ameri radili o glavi Jugi, toliko su i Ruje. To mi u BiH najbolje znamo. Na nasoj su nesreci okretali novac. Zvek embargo na oruzje, pa onda prodaji koliko hoces svojim kanalima zavadjenim stranama.
copy/paste.Ovdje je u Hrvatskoj inače bila višegodišnja bjesomučlna propaganda oko ulaska u NATO da samo što nisu pisali da će ulaskom u NATO svi vojnici HVa postati supermeni. Plus su valjda 3 do 4 godine prije ulaska u NATO naši vojnici išli u misiju u Afganistan (o našem, i to znatnom trošku, se razme) jer je to baš cool i mi se borimo za demokraciju.
- uništavanje lakog PZO - Igle i Strijele su uništene, PZO je faktički nepostojeći u Hrvatskoj;
- izbacivanje svih složenijih sustava - podmornice, nadzvučno borbeno zrakoplovstvo, pa čak se govorilo i o izbacivanju teškog oklopa
-dovođenje vojske u maksimalnu ovisnost o dijelovima koji se proizvode u ključnim NATo članicma - USA, Njemačka;
- Hrvatska u ovom trenutku uopće ne proizvodi nikakvu municiju (tek se planira graditi tvornica lakog streljiva), a artiljerijjskoj, rakentoj ili torpedima i podvodnim bombama, minama ili slično da ne govorimo
- sve gore navedeno je skopčano sa maksimalnim i ciljanim uništavanjem industrijeske baze u Hrvatskoj i dovođenjem u trajnu ovisnost od uvoza
Kao drugi cilj, možda još i važniji je maksimalan ulazak u tajne službe i službene komuniakcije tijela vlasti, kao i telekom operatere. Sva komunikacjia (dakle i civilna) u Hr se SLUŽBENO prisluškuje i snima od stranih tajnih službi, i to je javna tajna, čak se i sva optička komunikacija službeno preusmjerava preko američke amabasade u Buzinu.
A šta smo dobili? Dobili smo prvu hrvatsku generalicu, koja je čin dobila u Afganistanu, i čija je funkcija "pomoćnica glavnokomandujućeg u Afganistanu za rodna pitanja"
Čekamo valjda i prve gay i transrodne zapovjednike sa pripadnim opisom radnog mjesta jer je to najbitnije za borbenu spremnost vojske i države.
Za to vrijeme hrpa Mi24 iz Oluje truli na livadi pored zagrebačkog aerodroma, jer "to nama ne treba". Mi 8 nas tjeraju da poklonimo Ukrajincima, jer su oni skupi i ne trebaju nam, dok će nama Ameri uvaliti svoje tri put skuplje polovne Bell Kyove.
Za ulazak u NATO je poznati i mudri državnik Sanader sam odlučio da nam "referednum ne treba, jer ne prenosimo suverenost države".
Armija BiH i bez clanstva u NATO-u prosla je kroz sponzorski program NATO-a Opremi i Obuci. Istina jeste takvom da su im Ameri poklonili oruzje koje sami ne koriste, tipa M-16 koje su sluzile u Vijetnamu. Nama su sluzile za osnovnu obuku. Dok se oruzje iz rata steknulo na sigurna mjesta. Najbolje oruzje dali su nam Turci koji su bili najveci partneri i promoteri na putu BiH u NATO. Upoznao sam par nasih oficira su cinili nas koordinacijski tim u tome programu, pa su i oni iznjeli svoje vidjenje toga programa, nisu bili najzadovoljniji svim segmentima toga programa.
Evo malo o beneficijama u clanstvu NATO-a
http://www.slobodnaevropa.org/content/k ... 51496.html
http://www.vijesti.me/vijesti/fidelity- ... ato-836251
- jao_situacije
#994 Re: Dogadaji u Crnoj Gori
hoćel u ovom metežu možda pasti mićunović
- Danguba
#995 Re: Dogadaji u Crnoj Gori
Srbija ce prije BiH pristupiti NATO-u bez obzira na svu pricu. Oni su ustvari jednom nogom vec tamo kroz partnerstvo za mir.Twice wrote:Kad ne voliš "četničke" interpretacije o nato paktu evo ti "ustaške". Iz prve ruke.oridjidji wrote:
copy/paste.Ovdje je u Hrvatskoj inače bila višegodišnja bjesomučlna propaganda oko ulaska u NATO da samo što nisu pisali da će ulaskom u NATO svi vojnici HVa postati supermeni. Plus su valjda 3 do 4 godine prije ulaska u NATO naši vojnici išli u misiju u Afganistan (o našem, i to znatnom trošku, se razme) jer je to baš cool i mi se borimo za demokraciju.
Najveca ubleha zadnjih godina je ''Srbija je neutralna''. Ne moze neko biti clan bilo cega a biti neutralan. Ne moze neko imati svoje ljudstvo negdje a govoriti kako je neutralan, ne mozes biti dobar sa svim stranama i to tumaciti neutralnost. Oni su vec zauzeli stranu...i t.d. i t.d.
-
oridjidji
#996 Re: Dogadaji u Crnoj Gori
Protesta je bilo u CG. Nema potrebe da se pretvaramo da nije. Svi znaju da je Milo tajkun, krimos, stari svercer i takav je za rasparcanu opoziciju i dalje doktor vladanja. Al ajmo obrnuti malo red vjecitih politickih pitanja koji su doticu ovih nasih banana drzavica na Balkanu, sta je crnogorska opozicija uradila da u CG bude bolja situacija od ove u kojoj je? Vlast je odgovorna za nemar, a opozicija zato sto im je to dopustila. Svi oni su neuporedivo slabiji od Mila i njegove partije. Tako je godinama. Institucionalno su tanki, a bome van institucija jos manje. Februarski protesti u BiH su za ove protiv Mila izmislili svijet.Putnik ali stvarno wrote:a nastvak Reuters ovog izvestaja odozgo ide ovakoPutnik ali stvarno wrote:Umesto vesti sa "Vijesti" na engleskom, malo autenticnije :
Reuters
"We want them to resign!"
The demonstrators had no political backing but were responding to a call on a Facebook profile entitled "Revolution in Montenegro - everyone on the streets". The profile disappeared during the course of the day.
Montenegro is the second former Yugoslav republic to see street clashes in the past 10 days over a lack of jobs.
On February 7, protesters across Bosnia set fire to government buildings and fought with riot police in the worst civil unrest there since the 1992-95 war
http://www.reuters.com/article/2014/02/ ... QL20140215
Dakle izvestaj je sa protesta u Podgorici iz februara 2014te.
Sto samo podupire tezu o uroti sprocu svakovrsnog naprijetka I sugurnosti koju pruza clanska karta u NATOu. Ovo nedvosmisleno ukazuje
kako su ti prefrigani saloncou jos godinu unaprijed poceli da kvare Vizije genija iz Niksica, barda obrane od Rusije... u sred petog mandata![]()
Ko bi uopste civilizovan podigao glas protiv tog vijesnika mira & civilizacijskih promijena te nadasve glasnika demokracije ?
Nitko pametan dragi moji.
Ovo dolje su nazalost vesti Reuters a od pre 4 dana
Thousands protest against Montenegro's government
Several thousand protesters demanding the resignation of Prime Minister Milo Djukanovic and the formation of an interim government marched in the centre of the capital Podgorica on Sunday evening.
http://www.reuters.com/article/2015/10/ ... SR20151018
Znas sta moj rodjak Tuzjanin kaze za ove proteste, da mi daju satnicu 5 eura, na te proteste otici necu, a nije mu u zivotu nikada bilo dobro, nije dijete guzonje, seosko je dijete koje radi dva posla, prevozi i slaze robu za Kotom i Lakovice, a kada nije to radio visio je na gradjevini na crnjaka sa mojim dajidzom. Do skora je on bio jedini koji je izdrzavao svoju porodicu, odustao od skole, preko njegovih ledja su se oskolovali mladja braca i sestre. Napokon u izdrzavanju svoje porodice nije sam. Buraz i seka su mu se nakon zavrsetka fakulteta odradili pripravnicki, pa potom se zaposlili, a da za to nisu morali traziti stelu. Moja sestra u BiH 4 godine nakon zavrsetka fakulteta, kao magistar ne moze da odradi pripravnicki u Sarajevo gradu u kome se rodila. Nije prva takva osoba koju znam ovdje. U CG svako koga znam a da je zavrsio fakultet odgulio je pripravnicki.
-
oridjidji
#997 Re: Dogadaji u Crnoj Gori
BiH i Srbija su odavno partneri u tome programu, uskoro ce decenija kako su u njemu.Danguba wrote:Srbija ce prije BiH pristupiti NATO-u bez obzira na svu pricu. Oni su ustvari jednom nogom vec tamo kroz partnerstvo za mir.Twice wrote:Kad ne voliš "četničke" interpretacije o nato paktu evo ti "ustaške". Iz prve ruke.oridjidji wrote:
Najveca ubleha zadnjih godina je ''Srbija je neutralna''. Ne moze neko biti clan bilo cega a biti neutralan. Ne moze neko imati svoje ljudstvo negdje a govoriti kako je neutralan, ne mozes biti dobar sa svim stranama i to tumaciti neutralnost. Oni su vec zauzeli stranu...i t.d. i t.d.
- Danguba
#998 Re: Dogadaji u Crnoj Gori
znam to ali kome prodaju neutralnost?oridjidji wrote:
BiH i Srbija su odavno partneri u tome programu, uskoro ce decenija kako su u njemu.
-
Martinez_
#999 Re: Dogadaji u Crnoj Gori
Ako niste znali, i Rusija je u Partnerstvu za mir, haha
- Danguba
#1000 Re: Dogadaji u Crnoj Gori
Martinez_ wrote:Ako niste znali, i Rusija je u Partnerstvu za mir, haha