Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ganjeta

#976 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ganjeta »

Možda.
denimb

#977 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by denimb »

Pa i Portugalcima je bio uspjeh igrati 0-0 u Zenici. Ako sa najvecim rivalom odigras remi u gostima onda je to uspjeh, jer se kao racuna onda da si od njih bolji i da ces ih uzeti kuci.

Vidis nije, Bento je odmah na presici poslije utakmice rekao da je to neuspjeh, da ih je teren sprijecio da pobjede, te da su bili bolja ekipa.

U biti, nije problem kada odigras nerjeseno u gostima a u utakmicu uđes zrelo sa zeljom da pobjedis, problem je kada napravis blokadu u glavama svojih igraca, pocnes kombinovati nerjesenim rezultatima i kiksevima i prije nogo pocnu kvalifikacije...onda se to neminovno odrazi i na teren i otud potice vecina oslilacija iz utakmice u utakmicu.
Tako nam se desi i potop u vecini utakmica gdje izađu na teren da igraju na bod, igrace treba pustiti da igraju nogomet, treba ih pustiti da igraju na pobjedu, i niko pametan im nece zamjeriti kada u utakmicu uđu hrabro, sa zeljom, oznoje dres 16 puta za 90 minuta i na kraju izgube.

Kalkulacijama, i racunicama X-eva i kiksova se mozemo baviti mi, ali to treba biti daleko od igraca.
Goblin

#978 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Goblin »

odesveuhonduras wrote:ja samo znam da koliko god ova grupa izgledala lako, i koliko god nam ovo bila najveća šansa da se plasiramo negdje, bit će ovdje mina itekako...

Trokut - BiH, Grčka, Slovačka - svatko svakoga može dobiti i da to ne bude nikakvo iznenađenje. A Latvija i Litva će sigurno nekome otkinuti koji bod.
Slovacka i BiH ne mogu dobiti Grcku ni u dvadeset utakmica i sa igracem vise. :D :D :D :D
Pa Hrvatska nije mogla dobiti Grcku a kamoli ce BiH :? :?
jeza u ledja

#979 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:
jeza u ledja wrote:
Ah, pa naravno da u Latviji, Litvaniji i Lihtenstajnu moramo pobjediti.

No ne mozes ti ubaciti treceg napadaca, ili sta ja znam ici na sve ili nista, osim ako ti i ono izmedju (1 bod) nije bitno.
Đe spomenuh Latviju, dakle, , kod 1.1 u Grčkoj, u prvoj utakmici, mi i dalje napadamo jer hoćemo sva tri boda. Zašto, hoćemo sva tri boda? Zato jer je naš cilj biti prvi, i odmah u startu oipisati jednog potencijalnog konkurenta.

Šta će biti na utakmici, to je sasvim druga stvar.
Sta znaci "napadamo jer hocemo 3 boda"? Mislim pojasni .
Ako mislis da treba uvoditi treceg napadaca pri 1-1 u Atini (igra se trece kolo kvalifikacija) onda si nerealan. To ne bi radila nijedna reprezentacija.
jeza u ledja

#980 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by jeza u ledja »

denimb wrote:
Pa i Portugalcima je bio uspjeh igrati 0-0 u Zenici. Ako sa najvecim rivalom odigras remi u gostima onda je to uspjeh, jer se kao racuna onda da si od njih bolji i da ces ih uzeti kuci.

Vidis nije, Bento je odmah na presici poslije utakmice rekao da je to neuspjeh, da ih je teren sprijecio da pobjede, te da su bili bolja ekipa.

U biti, nije problem kada odigras nerjeseno u gostima a u utakmicu uđes zrelo sa zeljom da pobjedis, problem je kada napravis blokadu u glavama svojih igraca, pocnes kombinovati nerjesenim rezultatima i kiksevima i prije nogo pocnu kvalifikacije...onda se to neminovno odrazi i na teren i otud potice vecina oslilacija iz utakmice u utakmicu.
Tako nam se desi i potop u vecini utakmica gdje izađu na teren da igraju na bod, igrace treba pustiti da igraju nogomet, treba ih pustiti da igraju na pobjedu, i niko pametan im nece zamjeriti kada u utakmicu uđu hrabro, sa zeljom, oznoje dres 16 puta za 90 minuta i na kraju izgube.

Kalkulacijama, i racunicama X-eva i kiksova se mozemo baviti mi, ali to treba biti daleko od igraca.
On je rekao da je neuspjeh zbog toka utakmice.
Svi su oni bili zadovoljni, vidjelo se na licima a i moglo procitati u medijima.
Baudelaire

#981 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Baudelaire »

Ja imam jedno pitanje za sve forumaše. Haj se generalno dogovorite, jel gori naš ''lako ćemo '' mentalitet, ili '' bod nam je dosta '' mentalitet? Ja mislim da previše potencirate te neke priče o mentalitetu. Mentalitet kao takav se mijenja od utakmice do utakmice, i ne može se generalizirati na ekipu i selektora tokom cijelih kvalifikacija.

Jesmo li rekli da idemo na pobjedu protiv Francuske na Koševu pa popušili? Jel za to kriv mentalitet?

Rekli smo da idemo na noge Francuzima da se zajebavamo, jesmo li ih zamalo uzeli? Jel i to stvar mentaliteta?

Jesmo li rekli da idemo na pobjedu nad Portugalom u Zenici? Kako je prošlo?

Jesmo li rekli da su apsolutni favoriti u Lisabonu? Kako je završilo?

Mentalitet ne utiče na rezultate na takav način na koji vi to potencirate, niti to postavljanje '' ima da osvojimo grupu '', '' bićemo u najboljem slučaju drugi ''. U svakoj grupi u kojoj nam je protivnik Španija, Portugal, Engleska, Njemačka, Holandija, Italija, Francuska i slične selekcije prvo mjesto može biti cilj, ali drugo mjesto nikako ne može biti neuspjeh. S druge strane, kad u grupi imaš Skandinavce, Grke, Turke, Hrvate, Srbe ili Belgijance kao najozbiljnije konkurente, moraš napasti prvo mjesto, i drugo mjesto možeš smatrati u određenoj mjeri neuspjehom.
Postoji i obrnuta psihologija, kao što smo i sami zaključili bezbroj puta dosad, tako da smo pred sebe postavili prevelik cilj i u njemu izgorili i usrali se od straha. Najbolji primjer prije koju noć. Ne smijemo nikoga potcjenjivati. Isto tako nikoga ni precjenjivati. Moramo realno ocijeniti sve protivnike i na taj se način postaviti.
jeza u ledja

#982 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by jeza u ledja »

Kada govorite to o kalkulacijama.

Sta to tacno znaci? Da treba igrati bunker? Protiv nijedne od ovih ekipa ne treba igrati zatvoreno. Mislim nije mi jasno to za kalkulacije. Kako nam kalkulacije gube utakmice? :-?
palermo

#983 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by palermo »

jeza u ledja wrote: Sta znaci "napadamo jer hocemo 3 boda"? Mislim pojasni .
Ako mislis da treba uvoditi treceg napadaca pri 1-1 u Atini (igra se trece kolo kvalifikacija) onda si nerealan. To ne bi radila nijedna reprezentacija.
To znači ići sa svješću da je pobjeda ono što želimo. Naravno, bolje je odigrati neriješeno nego izgubiti, ali tvoj cilj nije odigrati neriješeno nego pobijediti (to što se može desiti da odigramo neriješeno ili izgubimo je priroda fudbala).

nego, šta ti zapravo hoćeš da dokažeš ?
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#984 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by odesveuhonduras »

Goblin wrote:
odesveuhonduras wrote:ja samo znam da koliko god ova grupa izgledala lako, i koliko god nam ovo bila najveća šansa da se plasiramo negdje, bit će ovdje mina itekako...

Trokut - BiH, Grčka, Slovačka - svatko svakoga može dobiti i da to ne bude nikakvo iznenađenje. A Latvija i Litva će sigurno nekome otkinuti koji bod.
Slovacka i BiH ne mogu dobiti Grcku ni u dvadeset utakmica i sa igracem vise. :D :D :D :D
jok, eto ne mogu

Nije ni francuska dobila bjelorusiju nijednom, a mi dvaput... te usporedbe su bezze totalno
jeza u ledja

#985 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by jeza u ledja »

Eto Bodler sve fino objasnio. :thumbup:
domi

#986 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by domi »

1. kolo: Lihtenštajn – BiH - 3 boda
2. kolo: BiH – Latvija - 3 boda
3. kolo: Grčka – BiH - 3 boda
4. kolo: BiH – Litvanija - 3 boda
5. kolo: BiH – Grčka - 3 boda
6. kolo: Latvija – BiH - 3 boda
7. kolo: BiH – Slovačka - 3 boda
8. kolo: Slovačka – BiH - 3 boda
9. kolo: BiH – Lihtenštajn - 3 boda
10. kolo: Litvanija – BiH -3 boda

Finale SP : Brazil - BiH 1:6, da se osvetimo njihovoj evropskoj braci.

Pa ja, ako cemo vec pricati nebuloze, sto da ne?
:lol: :lol:
Baudelaire

#987 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Baudelaire »

Mi protiv Albanije nismo igrali na bod, a nismo ni protiv Rumunije. Ja uopšte ne znam šta je igranje na bod. Jel to da izađeš sa idejom da iščupaš 0-0, pa ako imaš šansu namjerno je fuliš? A ako i protivnik igra na x, sigurno će tako završiti? Vi mislite da igrač ima vremena da razmišlja o tome da on igra na x? Sve je u načinu igre. Onaj ko nametne svoj način igre, vodit će utakmicu, i puno će bolje šanse imati da dobije utakmicu. Mi smo nametnuli svoju igru Albaniji, pogodili smo nekoliko puta okvir gola, Miske fulio šut sa ivice šesnaesterca, Džeko jednom- dva puta promašio iz nekih polušansi. Protiv Rumunije je bila druga priča, pojeli nas ljudi, a mentalitet je najmanje kriv za to.
jeza u ledja

#988 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by jeza u ledja »

palermo wrote: nego, šta ti zapravo hoćeš da dokažeš ?
Evo ovo sto je Bodler napisao.
Da taj tzv. mentalitet koji sebi postavis unaprijed nije hendikep pred kvalifikacije kao sto se predstavlja.
palermo

#989 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:
Da taj tzv. mentalitet koji sebi postavis unaprijed nije hendikep pred kvalifikacije kao sto se predstavlja.
Pa naravno da nije, ko je to rekao :D . Ta rekao sam ti i ja ono isto što i Bodler "U svakoj grupi u kojoj nam je protivnik Španija, Portugal, Engleska, Njemačka, Holandija, Italija, Francuska i slične selekcije prvo mjesto može biti cilj, ali drugo mjesto nikako ne može biti neuspjeh. S druge strane, kad u grupi imaš Skandinavce, Grke, Turke, Hrvate, Srbe ili Belgijance kao najozbiljnije konkurente, moraš napasti prvo mjesto, i drugo mjesto možeš smatrati u određenoj mjeri neuspjehom " i sad uporedi moj prvi odgovr tebi i ove Bodlerove riječi.

Našao si da me patiš :D
Goblin

#990 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Goblin »

odesveuhonduras wrote:
Goblin wrote:

jok, eto ne mogu

Nije ni francuska dobila bjelorusiju nijednom, a mi dvaput... te usporedbe su bezze totalno
Francuska je talasika,oscilatorna ekipa sa nevjerovatnim krizama svih mogucih vrsta,ne mozes porediti Grcku i Francusku. Grcka je masina,posebno za slabije ekipice poput BiH, one utakmice protiv ekipa nasega i slovackoga nivoa ne gube. Grci su u vrhu svjetskoga i evropskoga fudbala od 94-e a mi smo fudbalska vrijednost jedino u nasim ludim fantazijama. Za 16 godina smo ostvarili par pobjeda vrijednih spomena ,nijedan plasman nigdje,u tih 16 godina izgubili smo skoro sve utakmice sa bolje rangiranim ekipama . Kao i u ovim kvalifikacijama Rumunija 2-1 i 0-3 ,Francuska 0-2,1-1,Portugal koji je slabije rangiran od Grcke 0-0 i 2-6. I mi se nasli porediti sa Grckom. Da nije zalosno, :sad: :sad: bilo bi smijesno :D :D
Goblin

#991 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Goblin »

palermo wrote:
jeza u ledja wrote:
Pa naravno da nije, ko je to rekao :D . Ta rekao sam ti i ja ono isto što i Bodler "U svakoj grupi u kojoj nam je protivnik Španija, Portugal, Engleska, Njemačka, Holandija, Italija, Francuska i slične selekcije prvo mjesto može biti cilj, ali drugo mjesto nikako ne može biti neuspjeh. S druge strane, kad u grupi imaš Skandinavce, Grke, Turke, Hrvate, Srbe ili Belgijance kao najozbiljnije konkurente, moraš napasti prvo mjesto, i drugo mjesto možeš smatrati u određenoj mjeri neuspjehom " i sad uporedi moj prvi odgovr tebi i ove Bodlerove riječi.

Našao si da me patiš :D
Tvrdnja da sa protiv ovih ekipa mozes ici na prvo mjesto je prepotencija i lupetanje bez ikakve rezultatske i realne osnove.
jeza u ledja

#992 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by jeza u ledja »

Pa ako protiv koga mozes reci da "mozes", onda je to protiv Grka, ha jel?
Baudelaire

#993 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Baudelaire »

Očigledno ne poznaješ fudbal pretjerano dobro. Ma nije to, mislim da samo praviš žestoku zajebanciju. Svjetsko 2006, Francuska finalista, Portugal polufinalista, Grčka ostala kući. Euro 2008, Grčka sa gol razlikom 1-5 i ravno nula bodova ispala u grupnoj fazi, Francuska nije bila puno bolja, osvojila bod, a Portugal ispao u četvrtfinalu takmičenja od kasnijeg finaliste Njemačke. 2010. Francuska se isprosipala, osvojila samo bod. Portugal prošao grupu, ispao od Španije sa 1-0 u šesnaestini finala. Grčka impresionirala, osvojila čitava 3 boda, a ostalo je upečatljivo da su u posljednjem kolu protiv Argentinu, kad su Argentinci poveli 2-0 uveli štopera ili defanzivnog veznog, a izveli napadača. Nema šta, velesila.
Baudelaire

#994 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Baudelaire »

Goblin wrote: nego, šta ti zapravo hoćeš da dokažeš ?
Da taj tzv. mentalitet koji sebi postavis unaprijed nije hendikep pred kvalifikacije kao sto se predstavlja.[/quote]

Našao si da me patiš :D[/quote]
Tvrdnja da sa protiv ovih ekipa mozes ici na prvo mjesto je prepotencija i lupetanje bez ikakve rezultatske i realne osnove.[/quote]

Ma sad sam definitivno siguran da se zajebaješ.
denimb

#995 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by denimb »

Francuska je talasika,oscilatorna ekipa sa nevjerovatnim krizama svih mogucih vrsta,ne mozes porediti Grcku i Francusku. Grcka je masina,posebno za slabije ekipice poput BiH, one utakmice protiv ekipa nasega i slovackoga nivoa ne gube. Grci su u vrhu svjetskoga i evropskoga fudbala od 94-e a mi smo fudbalska vrijednost jedino u nasim ludim fantazijama. Za 16 godina smo ostvarili par pobjeda vrijednih spomena ,nijedan plasman nigdje,u tih 16 godina izgubili smo skoro sve utakmice sa bolje rangiranim ekipama . Kao i u ovim kvalifikacijama Rumunija 2-1 i 0-3 ,Francuska 0-2,1-1,Portugal koji je slabije rangiran od Grcke 0-0 i 2-6. I mi se nasli porediti sa Grckom. Da nije zalosno, :sad: :sad: bilo bi smijesno :D :D

E, al' ja fakat ne razumijem Gobline koji je sad tvoj zadatak na ovom forumu? Da nas ubjedis kako smo talasika?

De mi reci, da ti nisi slucajno doletio sa indexa ovdje?
Last edited by denimb on 18/11/2011 18:43, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#996 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ultima_palabra »

Don't feed the troll.
Goblin

#997 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Goblin »

Baudelaire wrote:
Goblin wrote: nego, šta ti zapravo hoćeš da dokažeš ?

Našao si da me patiš :D[/quote]
Tvrdnja da sa protiv ovih ekipa mozes ici na prvo mjesto je prepotencija i lupetanje bez ikakve rezultatske i realne osnove.[/quote]

Ma sad sam definitivno siguran da se zajebaješ.[/quote]
Ne,ozbiljan sam. Budi i ti ozbiljan. Igrali smo protiv Grka dvaputa u grupi,protiv Hrvata jednom,protiv Srba jednom. Sada dokazi svoju ozbiljnost pa postaj rezultate koje su strasni Zmajevi postigli protiv Srba,Hrvata i Grka i koje su mjesto zauzeli Zmajevi u tim grupama,ako rezutati pokazu da smo tukli Hrvate,Srbe,Grke i da smo bili prvi u grupi. Izvinuti cu se i samobanirati.
Baudelaire

#998 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Baudelaire »

Pa samobanuj se odmah jer ne čitaš većinu mojih postova. Vremena se mijenjaju, kontaš? Zato što se ekipe mijenjaju. Pa Mađarska je nekad bila vrhunska reprezentacija, jedna od najjačih na svijetu, čak najjača, a sad su niđe veze. Ali se i njih treba bojati radi neke strašne historije.
Sezam

#999 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Sezam »

Ljudi moji, cemu se mi nadamo kad Susic vec sad najavljuje da idemo u Grcku da probamo otkinuti bod? :?

Mislim, nakon ovakve izjave, ja bih mu se fino zahvalio na proslim kvalifikacijama, zazelio srecu u nastavku karijere i poceo traziti novog nacionalnog selektora.
Goblin

#1000 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Goblin »

denimb wrote:

E, al' ja fakat ne razumijem Gobline koji je sad tvoj zadatak na ovom forumu? Da nas ubjedis kako smo talasika?

De mi reci, da ti nisi slucajno doletio sa indexa ovdje?
Sta te ja imam ubjedzivati da smo talasika,zar ti nasi rezultati to ne govore :? :? Pokusavam unijeti malo zdravoga razuma u nicim opravdani optimizam,rusim kule od karata,zaustavljam Don Kihote u pohodu na vjetrenjace.
Naravno,bilo kakav oblik zdravoga razuma biva odbacen. Ko god ne vjeruje u mjehure od sapunice -zvana fudbalska sila BiH,se proglasava neprijateljem ,hrvatskim nacionalistom,kao sto ti rece :-) :-) :-)
Locked