Premijer Liga BiH 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Pitarrr82

#976 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Pitarrr82 »

ČikaJosip wrote:http://www.rdv.ba/portal/sports/news/?id=949

Ja tog penala ne vidim. Ne znam kako neki forumaši spominju ruku i vako-nako. Očito je da penala nema.

Kako smijesan penal covjece :lol: :lol:
megaman4

#977 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by megaman4 »

Ovo ne treba previše komentarisati, nego da su sazrijeli prvo za JAGOMIR, pa onda za GOLI OTOK. Ove ultrase, i slične njima ne mogu organski podnijeti, gade mi se. :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x

A što se tiče fudbala, čovjek se ponadao,da će dolaskom komiteta za normalizaciju krenuti naprijed, ali ništa, bukvalno ništa, ide se samo nazad, i to krupnim koracima. Ova sezona je bukvalno čista namještaljka, rezultati čudni, sudije kradu gdje god stignu, umjesto igrača oni su u centru pažnje, publika divlja, nacionalizam cvjeta, FSBiH, kao retardirani stvorovi šute, česti napadi na BHT i njihove ljude koji snimaju tekme po raznim selendrima tipa Lištice i slično. Kvaliteta fudbala na nivou ragbija, nigdje igre, kao da djeca igraju, a ne ozbiljni ljudi. Jednom riječu FUJ. Samo pametni više ne prate ovu patnju od fudbala. Definitivno mi dođe da prestanem zauvijek pratiti ovu smijuriju od igre, tako će najvjerovatnije i biti, što manje raje prati ovaj smiješni fudbal, to će se on prije raspasti, i svesti na AMATERIZAM, pa tek onda krenuti od nule. Tek se tada čovjek može nečemu nadati. Ovo je ČISTO BRUKANJE. :x :x :x :x :x :x :x :x
Pitarrr82

#978 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Pitarrr82 »

Ma mozemo mi pricati sta hocemo ali nista dok ih ne pocnu klepati s visim kaznama pa i suspenzijama stadiona...
iskustvo11

#979 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by iskustvo11 »

Bože sačuvaj što ste nervozni i prizivate koješta. Opustite se na proljeće će sve biti kako treba. Sportsko nadmetanje pa ko bolji. Pusti tribine i navijače, to neće biti prikazano.
Baudelaire

#980 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Baudelaire »

Ja mislim da kažnjavanje klubova ne bi toliko pomoglo. Suspenzija stadiona u određenoj mjeri, ali samo dok se izgrednici ponovo ne vrate na stadion. Puno bi učinkovitije bilo da pendrek tim pojedincima porazgovara sa bubrezima, pa će drugi put bubrezi umjesto glave misliti šta se može i smije, a šta ne smije pjevati i raditi.
Pitarrr82

#981 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Pitarrr82 »

Baudelaire wrote:Ja mislim da kažnjavanje klubova ne bi toliko pomoglo. Suspenzija stadiona u određenoj mjeri, ali samo dok se izgrednici ponovo ne vrate na stadion. Puno bi učinkovitije bilo da pendrek tim pojedincima porazgovara sa bubrezima, pa će drugi put bubrezi umjesto glave misliti šta se može i smije, a šta ne smije pjevati i raditi.

Ne znam koji pendrek kad je na Kosevu a vjerujem i na Grbavici draze udariti nekog domaceg nego gosta neovisno o tome sta ko uradi :D
kokuz_sa

#982 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by kokuz_sa »

kad procitam ovo ne znam bili se smijao ili plakao..treba im zabraniti ikako d aidu na gostovanje igdje

Image

Nakon redovnog maltretiranja od snaga policije Kantona / Županije Sarajevo na Ivan planini sa kašnjenjem od 15 minuta na stadion Grbavica stigla je grupa od oko 150 navijača Zrinjskog. Do poluvremena navijanje sa obe strane bilo je granicama normalno navijačkog folklora, da bi na poluvremenu nastao problem.

Kao što se to i redovito događa na Grbavici (paljenje zastave R. Hrvatske, gađanje svim i svačim sa djela tribine gdje su smješteni tzv. navijači Željezničara - sjeverni dio, redovito psovanje Ustaške majke od strane policije i navijača... op.a.), policija zabranjuje navijačima Zrinjskog pokazivanje zastave hrvatskog naroda.

Samo par sekundi kasnije specijalna policija potpognuta psima bez brnjica i palicama kreće na navijače Zrinjskog i udarajući sve redom izbacuje ih van tribine. Nisu žalili ni mlađe osobe ni djevojke, a takvu brutalnost sigurno su osijećali svi hrvatski navijači koji su prije rata putovali kroz Knin od tadašnje milicije, ali to je bilo prije dvadeset i više godina.

Nakon brutalnog premlaćivanja i izbacivanja sa tribina policija ponovno zaustavlja navijače na Ivan planini te ih dodatno provocira na nacionalnoj, političkoj i vjerskoj osnovi.

Navijači Zrinjskog očekuju od svoje Uprave kluba kao i hrvatskih političara koji su na vlasti, odnosno i onih koji nisu na vlasti da osude ovaj barbarski čin. Žalosno je da zastavu hrvatskog naroda iz BiH na stadionu u Sarajevu nazivaju fašističkom zastavom i radi nje "pendreče" one koji ih ističu na sportskom borilištu.

Svi smo svjedoci da na utakmici Zrinsjkog i Olimpica na jarbolu nije bila zastava hrvatskog naroda iz BiH, a tijekom prošle sezone redovito je krasila jarbol na stadionu u tijeku odigravanja utakmica.

Ovim putem apeliramo na Upravu kluba da već na narednoj utakmici vrate tu zastavu gdje joj je mjesto i da napokon počnu tretirati gostujuče navijače koji dolaze u Mostar na način kakvi se i njihovi tretiraju prilikom gostovanja Zrinjskog. Dosta je više popuštanja gostujucim navijačima u Mostaru, kao i veliko gostoprimstvo koje se daje tim istim gostima i njihovim klupskim funkcionerima kada dolaze na stadion HŠK "Zrinjski".

Image
vs84sa

#983 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by vs84sa »

jufka developer wrote:
vs84sa wrote:samo jos nesto, navijac sam zelje al ono nije vidilo penala, trebali smo posteno izgubit i cao... sto opet ove fasiste ne opravdava jer su izbaceni jos na poluvremenu...

pa nije Amar svirao penal, nego sudija :x :x :x pricate bogami ko da neko sa zapada diriguje sudiji... mojne suplje ba, ono bi se sudilo svakom domacinu i sta sad
pa u tome i jest problem, sto ce zeljo sutra u gostima negdje biti duplo bolja ekipa i izgubit, cuj sta sad... treba se spustit na nivo manjih ekipa i klepnut usima, zadovoljit se sa 1:0 kuci... to nije sport, bolje i izgubit nego na g...ove dobit bod. druga stvar kad izadjemo u evropu cudimo se kako nam sudija nista ne svira kuci, jos svira protiv nas... sve je to odraz ove nakaradne lige koja nicemu ne sluzi. jedino sto je "dobro" kad nasi timovi igraju u evropi sto bude puno golova pa se ima sta vidjet.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#984 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by -LIBERO- »

Ma nisu kriva ta mentalno limitirana djecica. Krivi su stariji...od politicara,do nastavnika i roditelja. Stvaraju takvu atmosferu gdje je prihvatljivo,a rekao bih i pozeljno,iskazivati nacionalnu netrpeljivost,velicati ratne zlocine...a u ostalom i spominjati uopste sve to na stadionima.

Dodji navijaj za svoj klub,navijaj i za zemlju koju osjecas kao svoju...ALI NE SIRI MRZNJU,NACIONALIZAM I SOVINIZAM i ne pljuj i psuj svetinje drugih.

To je toliko jednostavno i generalno gledano civilizacijski prihvatljivo u cijeloj Evropi i civilizovanim zemljama.

BHT1 KAO MEGAFON ZA GLAS NACIONALNE MRŽNJE

Ne znam i ovaj tekst sa ss.ba ...da l' treba zmiriti na takve ispade ,ne snimati i ne prenositi utakmice sa tih stadiona ili na neki drugi nacin to rjesavati.

Od zmirenja na sve to ne vidim previse hajra...al' eto
Dialer

#985 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Dialer »

Jedna si jedina :) :)
Logovan

#986 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Logovan »

Mene baš zanima kako mi "normalni" možemo pratiti Premijer ligu pored ovakvih fašista, divljaka, idiota, kretena....itd ne znam više kako da ih nazovem. Ovo što rade ultrasi, škripari, sokolovi i slični njima je stvarno sramota. Trebalo bi se jednom za sva vremena stati u kraj njihovim glupiranjem po tribinama. Fuj.
dino84

#987 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by dino84 »

ČikaJosip wrote:http://www.rdv.ba/portal/sports/news/?id=949

Ja tog penala ne vidim. Ne znam kako neki forumaši spominju ruku i vako-nako. Očito je da penala nema.

Sta ne vidis jadan ne bio?Je l' imas slab vid,kolika ti je dioptrija?Na usporenom snimku se vidi iz aviona povlacenje za dres sa ledja i to za dio dresa na kojem je bijelom bojom odstampan broj 5,jos se vidi kako se dres nakon povlasenja i otpustanja ruke ovog igraca Zrinjskog vraca uz tijelo Savica,stajadan bolan ne vidis? Jos se pravis mutav na sredini posta a onda na kraju dajes zakljucke.Uzeli ste bod i udarajte se nogom u guzicu.

Idi bolje na zrinjski.info i provjeravaj zdravstveno stanje fasista sa tribine,repertoar je bio

Mi smo ustase
Jebemo Sarajevo,jebemo Zelju,jebemo Veleza i Bosnu cijelu
O Herceg Bosniu isto poneka strofa
Na paroli je bilo nesto opasno pa kad je murija htjela da vam je uzem,odmah ste je mislim zapalili

Znaci,fasisti i osvjedocene ustase koje vidio sam na onim pregledima sa Biejlog Brijega u podmozju tribine na kojoj orgijaju imaju ustasku sahovnicu sa nepravilnim poljima i natpis "sa vjerom u Boga i Poglavnika svoga",sikereno i od srca sam vam zelio fine batine sinoc svakom ko je orgijao,da zapamtite Grbavicu za vijeke vijekova

Fasisti jedni,ljude ste bukvalno zamalo ubili prije koju godinu kada ste im zapalili autobus,nama isto molotovljeve koktele spremili ali ih je murija otkrila,da hocete proci u svakom gradu u ovoj drzavi kao sinoc nakon onog navijanja sinoc :thumbup:

Sto se tice komsija i dogadjaja u Lukavici,klasika i nikakvo iznenadjenje,ja sam se odavno upoznao tamo sa onim repertoarom tako da me malo i cudi ovoliko nase cudjenje.Jedino da su uveli neke inovacije u medjuvremenu pa da su trubaci duvali pored one sume sa strane i da se par volova okretalo pored njh uz zvukove Marsa na Drinu,ovako klasika...

Sto se Zelje tice,katastrofa,opet nam valja praviti pitu od govana,uspjeli smo i pretprosle sezone,i prosle,tako da nas ne otpisujte prerano,mada su potrebna jake promjene u glavama igraca.
Last edited by dino84 on 25/08/2011 12:52, edited 1 time in total.
Pitarrr82

#988 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Pitarrr82 »

KPNCTNJAH

#989 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by KPNCTNJAH »

I tako se zatvori jos jedna tema o Premijer ligi BiH... dodje jedan lik da pise gluposti i da provocira i onda mu 20 drugih forumasa mora odgovoriti... djaba svi dokazi on nece promijeniti misljenje, tako da trosite vrijeme bezveze... nego onaj penal na Grbavici je :lol: a neki navijac Zeljeznicara napisa ranije da je onaj u Lukavici smijesan :roll:
čoksa08
Location: Ko pogodi sta mi pise u avataru, dobije sta pozeli :D

#990 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by čoksa08 »

KPNCTNJAH wrote:I tako se zatvori jos jedna tema o Premijer ligi BiH... dodje jedan lik da pise gluposti i da provocira i onda mu 20 drugih forumasa mora odgovoriti... djaba svi dokazi on nece promijeniti misljenje, tako da trosite vrijeme bezveze... nego onaj penal na Grbavici je :lol: a neki navijac Zeljeznicara napisa ranije da je onaj u Lukavici smijesan :roll:
e nek onaj u lukavici nije smijesan
perfect_guy

#991 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by perfect_guy »

jebeš ligu gdje zadnji ima manje primljenih golova od prvog :oops: :oops:
Dialer

#992 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Dialer »

čoksa08 wrote:
KPNCTNJAH wrote:I tako se zatvori jos jedna tema o Premijer ligi BiH... dodje jedan lik da pise gluposti i da provocira i onda mu 20 drugih forumasa mora odgovoriti... djaba svi dokazi on nece promijeniti misljenje, tako da trosite vrijeme bezveze... nego onaj penal na Grbavici je :lol: a neki navijac Zeljeznicara napisa ranije da je onaj u Lukavici smijesan :roll:

Zasto je smijesan? Da znas fudbal znao bi, vako pojma nemas. plus nije utico na rezultat i to. Aj sad smijesni vozdra!
čoksa08

#993 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by čoksa08 »

Dialer wrote:
čoksa08 wrote:

Zasto je smijesan? Da znas fudbal znao bi, vako pojma nemas. plus nije utico na rezultat i to. Aj sad smijesni vozdra!
jel se fino vidi, ne vidi se nista na onom snimku. jedino ako si bio na sjeveru sinoc pa mozes nesto da pricas. ovako samo baljezgas. ne vidi se da li je bilo povlacenje ili ne. tako da niko ko je vidio snimak nema pravo da kaze da je bio ili nije bio penal
KPNCTNJAH

#994 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by KPNCTNJAH »

Kakvi zvukovi :lol: 'Edne mi ovo ide na fejsbuk' ... rame uz rame s 'Mesa evo nas ko grcki fanatici' prije nekoliko godina u Zenici :D
lider

#995 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by lider »

Mene uopste ne cudi ovaj penal na grbavici, jedino mi je cudno sto jos jedan nije sviran
Zna se ko su i kako dobijaju utakmice :wink:
Charuga
Globalni moderator

#996 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Charuga »

Forum ‹ Sport ‹ Fudbal/nogomet ‹ Premijer Liga BiH 2011/12

Znaci sport i fudbal kao dio sporta i PL BiH kao dio fudbala. Nacionalisticko orgijanje tamo nekih navijackih grupica, prijetnje navijacima iz Mostara, postovi na tu temu i sve slicno ne upada u ovaj dio foruma.
Odluka je na vama, ili cemo zakljucavati temu ili pisati normalno i ostaviti je u zivotu!?
čoksa08

#997 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by čoksa08 »

lider wrote:Mene uopste ne cudi ovaj penal na grbavici, jedino mi je cudno sto jos jedan nije sviran
Zna se ko su i kako dobijaju utakmice :wink:
naravno da se zna, evo ti jos jedan primjer. i jos se nesto cudis :-)
bolje se poklopi

LSD

#998 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

Nek mi neko kaže šta treba da radi policija jedne države (u ovom slucaju države BiH), kada sluša otvoreno navijanje i pjesme protiv svoje države, velicanje poglavnika Pavelića i njegovih historijskih ambicija u kojime je "Sarajevo ispod Trebevića varoš Pavelića ili Jure Francetića" i slicni songovi , jasno i glasno yebavanja (pardon sexualno ophođenje) sa glavnim gradom države itd itd....ovo nisu bezazlene seoske doskočice...ove pjesme imaju svoje "stoljetni" historijat", svaki text ima svoj smisao i genezu dugo slagane mržnje prema sopstvenoj državi i težnju za otcijepljenjem od iste....dođu raspojasani momci iz Zap.Mostara i opletu po tim pjesmicama ko svi sretni, ko da su na svadbi....možda su navijaci oguglali, ali je murija pokazala da oni nije pa ih odrala od batina....pa ne može više...šupci znaju da im murija cuva guzove na utakmicu, pa ko biva Hajmo sad o Paveliću i Francetiću...e neces vise, majcin sine...zato je sinoc bilo po bubrezima, drugim rijecima : Cuvat cu ja tebi guzove od ostalih, ali cu te zato ja i polomiti.
Nisam ljubitelj nasilja ,ali sinoc je imalo svoje opravdanje.
iskustvo11

#999 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by iskustvo11 »

:D
LSD wrote:Nek mi neko kaže šta treba da radi policija jedne države (u ovom slucaju države BiH), kada sluša otvoreno navijanje i pjesme protiv svoje države, velicanje poglavnika Pavelića i njegovih historijskih ambicija u kojime je "Sarajevo ispod Trebevića varoš Pavelića ili Jure Francetića" i slicni songovi , jasno i glasno yebavanja (pardon sexualno ophođenje) sa glavnim gradom države itd itd....ovo nisu bezazlene seoske doskočice...ove pjesme imaju svoje "stoljetni" historijat", svaki text ima svoj smisao i genezu dugo slagane mržnje prema sopstvenoj državi i težnju za otcijepljenjem od iste....dođu raspojasani momci iz Zap.Mostara i opletu po tim pjesmicama ko svi sretni, ko da su na svadbi....možda su navijaci oguglali, ali je murija pokazala da oni nije pa ih odrala od batina....pa ne može više...šupci znaju da im murija cuva guzove na utakmicu, pa ko biva Hajmo sad o Paveliću i Francetiću...e neces vise, majcin sine...zato je sinoc bilo po bubrezima, drugim rijecima : Cuvat cu ja tebi guzove od ostalih, ali cu te zato ja i polomiti.
Nisam ljubitelj nasilja ,ali sinoc je imalo svoje opravdanje.
Tebe su dobro izgleda degeničili u mladosti :D
lerdi

#1000 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by lerdi »

Nekog dobro, a nekog očito nedovoljno. Sreća pa ima vremena da se nadoknadi propušteno ;)
Locked