Rukometna reprezentacija BiH

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
jasko_ba

#976 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by jasko_ba »

Jos uvijek oni Vitez broje kao "hrvatski", veliki je to sok bio :D
Inace,
http://www.klix.ba/sport/rukomet/rukome ... /070406001
Ovo se lagano zaboravilo, Ljubuski - drzava BiH, cijela dvorana pjeva himnu Republike Hrvatske. To je bilo skroz uredu, pravo hrvatskog naroda u BiH :lol: Da hoce navijati za BiH, davno bi to oni dokazali. Ovako im smeta sve zivo i stalno ce nalaziti nove razloge da istu ignorise. Sve ostalo je ubleharenje.
Sarajevica

#977 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Sarajevica »

burek_in_space wrote:.
A jeste mi bilo drago shto je bio deba sa kockastim dresom, i shto je proshlo sve bez incidenata, koliko je meni poznato.
Samo je pitanje koliko se kockastih do sada pojavilo na tribinama kad igra reprezentacija BiH, a koliko ljiljana?

I opet cu ponoviti - nishta lichno nemam protiv ni "Jedna si jedina" niti zastave sa ljiljanima, ali u danashnjoj BiH, to je jednostavno kontraproduktivno. I izraz neposhtivanja trenutnih obiljezhja drzhave BiH, ma shta ko mislio o tome.
Pa normalno vise ljiljana, jer Hrvati u ovoj zemlji rijetko i navijaju za BiH. Vi izgleda mislite da je to zbog ljiljana i himne, da bi oni svim srcem navijali za BiH da masimo samo Varta zastavom? Mislim da nije potrebno reci koliko je to naivno i plitko. Nerealno a i bezobrazno je ocekivati od Bosnjaka da ne isticu simbole Bosne i Hercegovine (jer napomenem da ovdje pricamo o izvornim bosanskim simbolima a ne o zelenoj, turskoj ili arapskoj zastavi) zbog toga sto ce nekima za nijansu manje smetati himna bez teksta ili Varta zastava.
uglavnomja

#978 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by uglavnomja »

Sarajevica wrote:
burek_in_space wrote:.
A jeste mi bilo drago shto je bio deba sa kockastim dresom, i shto je proshlo sve bez incidenata, koliko je meni poznato.
Samo je pitanje koliko se kockastih do sada pojavilo na tribinama kad igra reprezentacija BiH, a koliko ljiljana?

I opet cu ponoviti - nishta lichno nemam protiv ni "Jedna si jedina" niti zastave sa ljiljanima, ali u danashnjoj BiH, to je jednostavno kontraproduktivno. I izraz neposhtivanja trenutnih obiljezhja drzhave BiH, ma shta ko mislio o tome.
Pa normalno vise ljiljana, jer Hrvati u ovoj zemlji rijetko i navijaju za BiH. Vi izgleda mislite da je to zbog ljiljana i himne, da bi oni svim srcem navijali za BiH da masimo samo Varta zastavom? Mislim da nije potrebno reci koliko je to naivno i plitko. Nerealno a i bezobrazno je ocekivati od Bosnjaka da ne isticu simbole Bosne i Hercegovine (jer napomenem da ovdje pricamo o izvornim bosanskim simbolima a ne o zelenoj, turskoj ili arapskoj zastavi) zbog toga sto ce nekima za nijansu manje smetati himna bez teksta ili Varta zastava.

:zzzz:
burek_in_space

#979 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by burek_in_space »

jasko_ba wrote:Jos uvijek oni Vitez broje kao "hrvatski", veliki je to sok bio :D
Inace,
http://www.klix.ba/sport/rukomet/rukome ... /070406001
Ovo se lagano zaboravilo, Ljubuski - drzava BiH, cijela dvorana pjeva himnu Republike Hrvatske. To je bilo skroz uredu, pravo hrvatskog naroda u BiH :lol: Da hoce navijati za BiH, davno bi to oni dokazali. Ovako im smeta sve zivo i stalno ce nalaziti nove razloge da istu ignorise. Sve ostalo je ubleharenje.
Gdje je neko od uchensnika u ovoj temi rekao da je to iz Ljubushkog normalno?
A svojim pisanjem meni inputirash da sam i ja protivnik svoje drzhave i svoje reprezentacije, jer ne zhelim ljiljane na tribinama ili sam ja neshto pogreshno shvatio? Ako jesam, volio bih da mi objasnish u chemu to grijeshim.
Sarajevica wrote: Pa normalno vise ljiljana, jer Hrvati u ovoj zemlji rijetko i navijaju za BiH. Vi izgleda mislite da je to zbog ljiljana i himne, da bi oni svim srcem navijali za BiH da masimo samo Varta zastavom? Mislim da nije potrebno reci koliko je to naivno i plitko. Nerealno a i bezobrazno je ocekivati od Bosnjaka da ne isticu simbole Bosne i Hercegovine (jer napomenem da ovdje pricamo o izvornim bosanskim simbolima a ne o zelenoj, turskoj ili arapskoj zastavi) zbog toga sto ce nekima za nijansu manje smetati himna bez teksta ili Varta zastava.
Za 100 godina ce i Varta zastava biti izvorni simbol Bosne i Hercegovine, dopadalo se to nekome ili ne.
luckylaka

#980 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by luckylaka »

burek_in_space wrote:
ultima_palabra wrote: Pa nisam im objasnio, u tome i jeste poenta ;-) Njihova tribina, njihov trud, novac i vrijeme... dok god ne krše zakon i ne skrnave ugled kluba/repke sve je u redu.
Poenta je da se gomili dozvoljava da rade shta hoce, i da skrnave ugled kluba konkretno, poshto sam uzeo primjer Zheljeznichara i Grbavice, i sramnog skandiranja navijacha tog kluba.
A isti odnos imam i kada skandiraju moji na Kosevu. moji* jer nisam aktivni navijach

Ista stvar je i sa reprezentacijom, u mojim ochima.

Mnogima se gadi kad igra reprezentacija, jer je tad teferic u Zenici, ili u St. Louisu nedavno kad je bilo, ali kakvi navijachi, takav i ambijent na tribinama i oko njih.
Ne gadi se mnogima nego manjini koji bi valjda da utakmice reprezentacije dodju gledati samo oni sa diplomom.E ne moze .I onaj sto slusa Lole i Maru i onaj sto slusa Mocarta imaju isto pravo na ovu reprezentaciju.Vasara je bilo i bice u Zenici,Sarajevu,St.Louisu,Cevljanovicima ...Ali prethodnik rece ,,moze malo o rukometu,,
burek_in_space

#981 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by burek_in_space »

luckylaka wrote: Ne gadi se mnogima nego manjini koji bi valjda da utakmice reprezentacije dodju gledati samo oni sa diplomom.E ne moze .I onaj sto slusa Lole i Maru i onaj sto slusa Mocarta imaju isto pravo na ovu reprezentaciju.Vasara je bilo i bice u Zenici,Sarajevu,St.Louisu,Cevljanovicima ...Ali prethodnik rece ,,moze malo o rukometu,,
Joj lucky, nisi svjestan koliko si fulio sa poentom.
Nemam ja nishta protiv ni narodne muzike, ni da se kolo zaigra, niti da se popije i zamezi, ali gdje je tome mjesto.
A tome nije mjesto kad dolazi reprezentacija.
Hajde, kao olakshavajucu okolnost, bar donekle, mozhe se uzeti u obzir shto je bila prijateljska, ali je ovoga bilo i pred takmicharske utakmice.
dječak sa šibicama

#982 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by dječak sa šibicama »

Koliko price zbog jednog hrvatskog dresa.

Tragikomicno.
uglavnomja

#983 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by uglavnomja »

dječak sa šibicama wrote:Koliko price zbog jednog hrvatskog dresa.

Tragikomicno.
nije zbog dresa nego zbog teksta kojeg je neko gore stavio (link)
Brat

#984 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Brat »

Ne brinite dušebrižnici, bit' će još više ljiljana, a shodno tome će se još i jače nego ikad pjevati jedna jedina! :izet:
burek_in_space

#985 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by burek_in_space »

Shto je najsmjeshnije, ja kad popijem najvise volim chuti "Da te nije Alija" 8-) :lol:
Havatar

#986 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Havatar »

Sarajevica wrote: Pa normalno vise ljiljana, jer Hrvati u ovoj zemlji rijetko i navijaju za BiH. Vi izgleda mislite da je to zbog ljiljana i himne, da bi oni svim srcem navijali za BiH da masimo samo Varta zastavom? Mislim da nije potrebno reci koliko je to naivno i plitko. Nerealno a i bezobrazno je ocekivati od Bosnjaka da ne isticu simbole Bosne i Hercegovine (jer napomenem da ovdje pricamo o izvornim bosanskim simbolima a ne o zelenoj, turskoj ili arapskoj zastavi) zbog toga sto ce nekima za nijansu manje smetati himna bez teksta ili Varta zastava.
luckylaka wrote: Ne gadi se mnogima nego manjini koji bi valjda da utakmice reprezentacije dodju gledati samo oni sa diplomom.E ne moze .I onaj sto slusa Lole i Maru i onaj sto slusa Mocarta imaju isto pravo na ovu reprezentaciju.Vasara je bilo i bice u Zenici,Sarajevu,St.Louisu,Cevljanovicima ...Ali prethodnik rece ,,moze malo o rukometu,,
:thumbup:
unbeatable

#987 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by unbeatable »

Vecina vas ne zna kako je zivjet u vitezu, LJILJANI i Jedna si Jedina je neophodno, oni Vitez smatraju rvatskim, u gradskoj dvorani 363 dana visi zastava HB , a ova dva dana kad igra repka njima zasmeta SREDNJOVJEKOVNO BOSANSKO OBILJEZJE DINASTIJE Tvrtkovica, Kotromanica i cijelebosanske kraljevine...U ratu su samo Bosnjaci nastojali i vratili tu zastavu nakratko, ali dovoljno...Dakle ovo je mnogo vise od ratne zastave... Jasno je da niko od njih ne zeli Bosnu, bilo kakvu, nego samo da sto vise pricaju o Majorizaciji Rvata u Vitezu, Bosni i slicno...Jos im je prpa veca sto je nacelnik grada Bosnjak xD...
jasko_ba

#988 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by jasko_ba »

burek_in_space wrote:A svojim pisanjem meni inputirash da sam i ja protivnik svoje drzhave i svoje reprezentacije, jer ne zhelim ljiljane na tribinama ili sam ja neshto pogreshno shvatio? Ako jesam, volio bih da mi objasnish u chemu to grijeshim.
Nista protiv tebe, govorim o vec pomenutoj populaciji. Ja redovno "vartu" izvjesim kad su praznici, utakmice i sta vec ide. Zasto moj komso Ivan to ne radi. Naprotiv, udjem u kucu, zastava Republike Hrvatske me doceka, rodjen je u Zepcu, tu zivio cijeli vrijeme. Evo nek se odigra utakmica u Sirokom Brijegu i nek svima pokazu kako se navija za Bosnu i Hercegovinu. Ne mora cak nijedna "varta" biti u dvorani, eto nek samo pokazu bar jednom da to zele uraditi.
Last edited by jasko_ba on 07/01/2014 16:36, edited 1 time in total.
uglavnomja

#989 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by uglavnomja »

Brat wrote:Ne brinite dušebrižnici, bit' će još više ljiljana, a shodno tome će se još i jače nego ikad pjevati jedna jedina! :izet:

totalni promasaj :cry:

ja volim ljiljane od prvog dana, ne radi se tu o ljiljanima ili neljiljanima ... radi se o drzavnoj reprezentaciji, sastavljenoj od igraca svih nacija i o tome da je logicno da svi navijaju za nju. ali samo jedan narod u bh prihvata ljiljane kao svoje.
i dok je tako nista od zajednickog navijanja.

a to pjevanje je pljuvanje po drzavi bosni i hercegovini.

bujrum, fildzanajte ...
uglavnomja

#990 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by uglavnomja »

unbeatable wrote:Vecina vas ne zna kako je zivjet u vitezu, LJILJANI i Jedna si Jedina je neophodno, oni Vitez smatraju rvatskim, u gradskoj dvorani 363 dana visi zastava HB , a ova dva dana kad igra repka njima zasmeta SREDNJOVJEKOVNO BOSANSKO OBILJEZJE DINASTIJE Tvrtkovica, Kotromanica i cijelebosanske kraljevine...U ratu su samo Bosnjaci nastojali i vratili tu zastavu nakratko, ali dovoljno...Dakle ovo je mnogo vise od ratne zastave... Jasno je da niko od njih ne zeli Bosnu, bilo kakvu, nego samo da sto vise pricaju o Majorizaciji Rvata u Vitezu, Bosni i slicno...Jos im je prpa veca sto je nacelnik grada Bosnjak xD...

daklem, bosnjaci ... zastava koju su bosnjaci "otudjili", isto kao i naziv "bosnjani" i uzeli pod svoje ...

nema tu bosne ni pod razno, jer bosnjakistan je jedno, a bosna drugo.
Havatar

#991 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Havatar »

uglavnomja wrote:
unbeatable wrote:Vecina vas ne zna kako je zivjet u vitezu, LJILJANI i Jedna si Jedina je neophodno, oni Vitez smatraju rvatskim, u gradskoj dvorani 363 dana visi zastava HB , a ova dva dana kad igra repka njima zasmeta SREDNJOVJEKOVNO BOSANSKO OBILJEZJE DINASTIJE Tvrtkovica, Kotromanica i cijelebosanske kraljevine...U ratu su samo Bosnjaci nastojali i vratili tu zastavu nakratko, ali dovoljno...Dakle ovo je mnogo vise od ratne zastave... Jasno je da niko od njih ne zeli Bosnu, bilo kakvu, nego samo da sto vise pricaju o Majorizaciji Rvata u Vitezu, Bosni i slicno...Jos im je prpa veca sto je nacelnik grada Bosnjak xD...

daklem, bosnjaci ... zastava koju su bosnjaci "otudjili", isto kao i naziv "bosnjani" i uzeli pod svoje ...

Nisu otudjili nego jedino Bosnjaci prihvataju Bosnu kao drzavu i bosanske simbole kao svoje i ne mogu da ih bosanski simboli odvrate od navijanja za reprezentaciju Bosne.
limeni

#992 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by limeni »

lahko bi bosnjaci "postivali" drzavnu zastavu da se ne pravi cirkus po zapadnoj hercegovini i rs-u..kod prvih svugdje ratna sahovnica a kod drugih samo tzv srpska zastava dok nigdje nema ove drzavne. kod bosnjaka ima bogami mnogo drzavnih zastava. sto se tice himne, mi bi i novu pjevali ali nam ne daju srbi i hrvati da pjevamo jer nece himnu, nece zastavu jednostavno oni ne zele BiH. naravno da ima manjina sa kojom bi se dalo praviti drzavu ali hdz-ovci i dodikovi nece i tu se sva prica zavrsava. cuj ratna zastava BiH :-)
Brat

#993 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Brat »

Te floskule kako bi ante iz ljubuškog i rade iz laktaša navijali za BIH, al' eto, avaj, smetaju im ljiljani. Hau jes nou, hau jes nou :oops:
Za bošnjake i "krađu" srednjovjekovnih ljiljana se u potpunosti slažem, sami smo krivi zašto se ljiljani smatraju obilježjem samo jednog naroda, što je nonsens samo takav.

@svemirski bureče kakve veze faking alija ima sa temom, pričom i ljliljanima? Ili želiš biti duhovit?

edit: ne sviđa mi se taj stav, koji kao da govori evo u inat šahovnicama i trobojkama, mi ćemo ljiljane staviti. Ne, ne i ne. Boli me kurac šta se vrti po zapadnoj hercegovini i RS-u, ljiljani nisu tu da bi nekoga boli u oči i pakostili mu, već zbog svoje historije i znamenitosti.
Druga je stvar što je vrli alija i kompanija mu odredili ljiljane za jednu stranu, a to SBK na čelu sa govnarima ex reisom i sandžačkim muftijom sproveli u djelo.
Last edited by Brat on 07/01/2014 16:58, edited 1 time in total.
MOSALJOZE

#994 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Bureče batali ovo da se vratimo rukometu
dječak sa šibicama

#995 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by dječak sa šibicama »

Pretpostavljam da kad izadjes u Vitez u grad na kafu, smjeskas se istim ljudima koje ovdje opanjkavas i olajavas.
unbeatable

#996 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by unbeatable »

Ne izlazim na kafu jos, djecak sam ;)
Nema smjeskanja i licemjerja, to je uglavnom starija omladina , da tako kazem...Al jbg, zivi se normalno, mozda sam malo i pretjerao, u jednom dijelu velika zastava HB u drugom ljiljani i ende...Al cemu onda ovakvi clanci, kontradikciju stvaraju.
unbeatable

#997 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by unbeatable »

uglavnomja wrote:

U to doba svi bijasu Bosnjani, a od 1440 pri posjeti poljskoj delegaciji uvodi se naziv Bosnjak kao i Poljak koji su od istog pradjeda...Parafraziram malo...Uglavnom Hrvat i Servin tada No-No...i fra Ivan Jukic o tome govori, lik sa novcanice od 1 KM....Danasnji Jukici u Vitezu su Hrvati, pa nek oni vide ko je neka poturica nastala s jedne strane od Hrvata s druge od Srbina...
Ovome nije mjesto ovdje, nek admin izmjesti ili u novu temu ili slicnu postojecu, mada je najbolje izbrisat ovaj dio gdje nema sporta, koji sam ja zapoceo...Al ima veze, malkice xD
It_is_a_Leclerc

#998 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Da krenemo redom.

Evo šta je pogrešno napisao novinar.

1) Zastava sa ljiljanima nije ratna zastava muslimana, već zastava koje do 1998. godine viorila na East Riveru, ispred generalne skupštine UN-a, s čim su se, u Dejtonu, složili čak i Tuđman i Milošević. Zastava HR HB je ilegalna, a viorila se donedavno pred općinom u Vitezu.
2) "Ko ne skače mrzi Bosnu" nije nikakva naredba, zaboga, već navijačka doskočica, a idiotsku premisu o tome da bi fanaticosi prebili čovjeka u kolicima jer ne može da skače, neću udostojiti komentara.
3) Pokušaj citiranja zakona o poštivanju državne himne. Vrlo je zanimljivo kako se uvaženi viteški novinar koji se viteški sakrio iza pseudonima nije sjetio citirati zakon kad su navijači iz Lištice gologuzi dočekali himnu BiH u finalu Kupa.
4) "Jedna si jedina" je posljednji važeći tekst himne BiH i nikom ne možete uzeti pravo da ga pjeva. I meni nije drago kad se napravi cirkus, pa jedni završe i viču - "Bosna, Bosna", a drugi slušaju, ali, Bože moj. Dajte tekst ovoj himni i nikakvih problema.
5) Pretpostavka da Srbi i Hrvati ne navijaju za BIH jer ih se gore navedenim diskriminira je presmiješna. Većina tih ljudi sistemski mrzi i ignorira sve što ima veze sa BiH. To je duboki psihološki fenomen.
6) Zbog čega bi se navijači BiH morali nekom dodvoravati kako bi ga privolili da navija za BiH ?! Ko hoće navijati, navijat će. Pogotovo zato što naši navijači ni u jednom momentu na utakmicama reprezentacije nisu vikali - "Ubij ovog ili onog" što se, priznat ćete, poslovično dešava na utakmicama reprezentacija za koje navijaju oni koje kao želimo dovesti na tribinu.
unbeatable

#999 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by unbeatable »

Bravo bato !
Jos da dodam na broj 1, da grb ljiljana potice jos iz doba srednjeg vijeka, kad nije bilo niti jednog muslimana u Bosni, a ipak svi jedno-Bosnjani (ci).

Dakle, vidimo se sutra ;)
uglavnomja

#1000 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by uglavnomja »

It_is_a_Leclerc wrote: 2) "Ko ne skače mrzi Bosnu" nije nikakva naredba, zaboga, već navijačka doskočica, a idiotsku premisu o tome da bi fanaticosi prebili čovjeka u kolicima jer ne može da skače, neću udostojiti komentara.

ovo je nesto najgluplje sto je prihvaceno kao "navijanje" :cry:
umjesto da slave, da vole klub, repku... oni provociraju, sire negativnu energiju, vrijedjaju, odbijaju ljude ovim stavom ... kontra-navijanje :roll:
Last edited by uglavnomja on 07/01/2014 19:32, edited 1 time in total.
Post Reply