Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- bambuelo
#976 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
U pravu si..moja greska..ali nadam se da znas na sta sam mislio..
-
Baudelaire
#977 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Drugi par je rukava da smo Slaveni, mada i po tom nismo toliko isti, ali hajde, to već može 
- moa
#978 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
ne crnjacim sta je Vama, protiv rusa ce biti tesko ali nije nemoguce igrati i dobiti ih tamo.. Ako budemo igrali kao protiv Grka a vjerujem da hocemo josh i bolje dobijamo ih 100%
- bambuelo
#979 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ne odustajem od teze da smo poprilicno slican narod..
CInjenica je da je njemac uveo disciplinu..
mislim da smo jaci ali ne i disciplinovaniji od njih..tako da ne vjerujem u neku velku nasu prednost..
mozda bi nam i ti, geograficaru, mogao koju reci na temu..
CInjenica je da je njemac uveo disciplinu..
mislim da smo jaci ali ne i disciplinovaniji od njih..tako da ne vjerujem u neku velku nasu prednost..
mozda bi nam i ti, geograficaru, mogao koju reci na temu..
- čoksa08
- Location: Ko pogodi sta mi pise u avataru, dobije sta pozeli :D
#980 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
malo bjelorusi izbacili tenkove da se proluftiraju, za docek reprezentacije BiH

-
Baudelaire
#981 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Rekao ranije. Fudbal je previše moderan da taj mentalitet igra toliku ulogu koju vi potencirate, odnosno, naši igrači svi igraju u klubovima koji su davno prihvatili taj neki drugačiji način gledanja na stvari, nekako evropskiji. Nije to ko prije 30 godina, da cijeli sastav dolazi iz određene zemlje, uz par izuzetaka, pa tačno znaš, ovi su ovakvi, oni su onakvi, itd. Svi su naši fudbaleri, ili bar oni najbitniji, veliki profesionalci, koji tačno znaju svoje uloge u svojim klubovima, a pretpostavljam i reprezentaciji. Taktika je ta koja će biti najbitnija, i ovisi za šta će se Pape odlučiti. On će ili dobiti, ili izgubiti ovu utakmicu. Bjelorusi nisu glupi, bar ja ne vjerujem da jesu, da nam pokušaju uzeti loptu i napadati nas. Mi smo tehnički jedna od jačih evropskih reprezentacija, a čak i da nismo, za njih smo svejedno svemirci. Tako da, pokušat će kontranapadima, uvjeren sam u to. Ja vjerujem da ćemo ih nabiti u njihov kazneni, i da ćemo u dvomeču biti puno bolja ekipa. Sad, da li ćemo i na koji način dati te golove, to je već drugi par rukava. Sa realizacijom imamo problema već neko vrijeme, ali valjda ni to sa ovakvim Džekom ne bi trebalo doći u pitanje. ,, Ne može Džeko sam'' je argument koji po mom mišljenju ne pije vodu, i u Sitiju je pokazao da može sam, a dosad je i u reprezentaciji nebrojeno puta pokazao klasu. Dovoljno je da ulazi u dobre pozicije, lopti mu od Pjanića i Medunjanina neće faliti. Ako oni i zakažu, imamo Lulića i Salihovića da nabace. Dakle, ovo nije više ni optimizam ni neutemeljena euforija, već realan kapacitet naše, u odnosu na njihovu reprezentaciju. Rezultat neću prognozirati, jer je to previše glupo, ali vjerujem u obje naše pobjede.
-
Rottweiler
#982 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Koji kanal osim BHT prenosi utakmicu???
- bambuelo
#983 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Jedno pitanje: da li mislis da smo mi bolji od Francuske?
Jos bih se osvrnuo na tvoj uvazeni post. Pretpostavljam da pratis nasu repku te bih te samo zamolio za jedan primjer gdje igraci, jedne od˝tehnicki jacih reprezentacija u evropi˝ prije tekme tulumare po citavu noc, ili rostiljaju kod nekog kvazi pjevaca. Dodao bih samo jos jedan primjer. Koliko se ja sjecam samo su bivsi Jugovici uzeli slobodan dan u Citiju i dosli u budvu (naravno izuzetak je onaj ludi Mario).
Nadam se da shvatis da nije neka provokacija niti je bitno gdje i kod koga idu.
Ovo sam naveo jer cvrsto vjerujem da je mentalitet jako bitan i da, na zalost, nema veze u koji ˝evropskiji˝klub igraju, mentalni sklop dodje do izrazaja, a skoro uvijek tokom reprezentativnih utakmica
Jos bih se osvrnuo na tvoj uvazeni post. Pretpostavljam da pratis nasu repku te bih te samo zamolio za jedan primjer gdje igraci, jedne od˝tehnicki jacih reprezentacija u evropi˝ prije tekme tulumare po citavu noc, ili rostiljaju kod nekog kvazi pjevaca. Dodao bih samo jos jedan primjer. Koliko se ja sjecam samo su bivsi Jugovici uzeli slobodan dan u Citiju i dosli u budvu (naravno izuzetak je onaj ludi Mario).
Ovo sam naveo jer cvrsto vjerujem da je mentalitet jako bitan i da, na zalost, nema veze u koji ˝evropskiji˝klub igraju, mentalni sklop dodje do izrazaja, a skoro uvijek tokom reprezentativnih utakmica
-
Baudelaire
#984 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Pa derneče i drugi. Dernečili su i pred dvomeč sa Belgijom, samo je razlika u tome što smo Belgiju rasformirali na proste faktore, pa se to nije spominjalo. Derneče svi, Italijani k**ali noć prije finala Svjetskog prvenstva protiv Francuske, itd. Nije to mjerilo u tolikoj mjeri, mjerilo je kvalitet. A uzeli su četiri Francuzima, moj argument je da su uzeli i bod protiv Luksemburga.
-
solo2
#985 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Haj' nek' si i ti koju pametnu rek'o.bambuelo wrote:Jedno pitanje: da li mislis da smo mi bolji od Francuske?
U pravu si, ponekad se pitam sta im se desi na putu do Ilidze? Mislim da bi strucnjaci poput Magata ili Rehagela napravili cuda sa ovom reprezentacijom.
- bambuelo
#986 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Cinjenica je da smo mi bolji a oni disciplinovaniji..Baudelaire wrote:Pa derneče i drugi. Dernečili su i pred dvomeč sa Belgijom, samo je razlika u tome što smo Belgiju rasformirali na proste faktore, pa se to nije spominjalo. Derneče svi, Italijani k**ali noć prije finala Svjetskog prvenstva protiv Francuske, itd. Nije to mjerilo u tolikoj mjeri, mjerilo je kvalitet. A uzeli su četiri Francuzima, moj argument je da su uzeli i bod protiv Luksemburga.
vidjet cemo ko ce biti sretniji
ili..sto bi rekli neki forumasi..ko vise dova prouci..
pisemo se posle tekme
-
Baudelaire
- just principe
#988 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
lafo ulica Karla Marxa 

- jeza u ledja
#989 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Tesko cemo mi pobjediti gore.
Nije da nismo jaci, ali ovi su napaljeni samo tako. Bice tvrda utakmica i kontam najbitnije bi nam bilo da prvi damo gol.
Nije da nismo jaci, ali ovi su napaljeni samo tako. Bice tvrda utakmica i kontam najbitnije bi nam bilo da prvi damo gol.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#990 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Pape tvrdi da BiH nikada nije imala jacu ekipu...mozda je cak i upravu
http://sportsport.ba/bh_fudbal/susic-bi ... kipu/63588
http://sportsport.ba/bh_fudbal/susic-bi ... kipu/63588
- jeza u ledja
#991 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Vjerovatno misli od kad je on na kormilu.
Ovaj nam je dvomec ko Belgija u proslim kvalifikacijama. Dobijemo obje - bicemo barem drugi. Izgubimo li 2 ili 3 boda - kurcina.
Ovaj nam je dvomec ko Belgija u proslim kvalifikacijama. Dobijemo obje - bicemo barem drugi. Izgubimo li 2 ili 3 boda - kurcina.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#992 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Djeluje mi da je mislio da je ovo trenutno najjaca ekipa ikadajeza u ledja wrote:Vjerovatno misli od kad je on na kormilu.
.
edit: zaboravih napisati
Last edited by -LIBERO- on 01/09/2011 18:43, edited 1 time in total.
-
LeftOnly
#993 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Nema ti sta djelovati, ni tebi ni njemu, ovo jeste najbolja reprezentacija BiH ikad.-LIBERO- wrote:Djeluje mi da je mislio da je ovo trenutno najaca ekipa ikada
-
Baudelaire
#994 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Sad će neko doći da poredi generaciju sa Bolom i Barbarezom sa ovom, ali ova je jača i popunjenija na skoro svim pozicijama od one, a uz dužno poštovanje Boli i Barbi, oni nisu ni blizu Džeke ni jedan ni drugi.
- nemam_ideje
#995 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Realno, ako pogledamo ekipu, timove gdje nam igraju reprezentativci, kako igraju, jesu li starteri itd, možemo zaključiti da imamo "dobru ekipu".
Begović starter u Stokama
Spahić starter u Sevilji
Pandža starter u Mehelenu
Mujdza starter u Frajburgu(sad je povrijeđen pa nije odigrao sve utakmice)
Papac starter u Rangersu
Mravac starter u Matersburgu
Pjanić je na insistiranje Enrikea potpisao za Romu, mislim da će bez problema izboriti startnih 11
Salihović starter u Hofenhajmu
Medunjanin starter u Makabiju
Štilić starter u Lehu
Džeko u Sitiju
Ibričić je odigrao 19 od 22 meča za Lokomotiv
Miske je uglavnom sa klupe skupio 16 nastupa za Dinamo M.
Vjerujem da bi i Lulić mogao da se izbori za mjesto u timu Lacija.
Sasvim solidna ekipa. Solidno popunjene sve linije što nikada nismo imali. Uvijek nam je nepto falilo, jal odbrana, jal veza, jal napad, jal golman. Trenutno, ovako kako je sada, imamo respektabilnu ekipu. Možemo li mi to iskoristiti, plasirati se na EP pa tamo nešto pokušati uraditi(a nije da ne možemo), vrijeme će pokazati.
Bjelorusima fali 7 igrača, 5 igrača koji su bili starteri u Parizu kada su dobili Francusku(Hleb, Yurevich, Rodionov, Tigorev, Kutuzov).
Rumunija nam puše za vratom, biće vrlo zajebano ako ne osvojimo minimalno 4 boda. I to je problem jer Rumuni imaju utakmicu sa Luxemburgom u gostima, Francuskom i Bjelorusijom kući te Albanijom u gostima. Ukoliko mi remiziramo u Minsku a oni (očekivano dobiju Luxemburg) imaćemo isti broj bodova i tri utakmice do kraja. Mi idemo Francuskoj u goste a oni ih čekaju kući. Vrlo zajebana situacija ako im uzmu bod a mi zijanimo. Lošiji smo u međusobnom omjeru, gol razlika nam je tu negdje trenutno. Da se ne bi morali vaditi u Parizu trebali bi da dobijemo Bjeloruse. To je valjda lakše. Al sad, lakše je reći nego učiniti.
Nadam se da Sušić neće previše mudrovati, očekujem trkački sastav u Minsku i uz malo sreće, pobjedu.
Begović starter u Stokama
Spahić starter u Sevilji
Pandža starter u Mehelenu
Mujdza starter u Frajburgu(sad je povrijeđen pa nije odigrao sve utakmice)
Papac starter u Rangersu
Mravac starter u Matersburgu
Pjanić je na insistiranje Enrikea potpisao za Romu, mislim da će bez problema izboriti startnih 11
Salihović starter u Hofenhajmu
Medunjanin starter u Makabiju
Štilić starter u Lehu
Džeko u Sitiju
Ibričić je odigrao 19 od 22 meča za Lokomotiv
Vjerujem da bi i Lulić mogao da se izbori za mjesto u timu Lacija.
Sasvim solidna ekipa. Solidno popunjene sve linije što nikada nismo imali. Uvijek nam je nepto falilo, jal odbrana, jal veza, jal napad, jal golman. Trenutno, ovako kako je sada, imamo respektabilnu ekipu. Možemo li mi to iskoristiti, plasirati se na EP pa tamo nešto pokušati uraditi(a nije da ne možemo), vrijeme će pokazati.
Bjelorusima fali 7 igrača, 5 igrača koji su bili starteri u Parizu kada su dobili Francusku(Hleb, Yurevich, Rodionov, Tigorev, Kutuzov).
Rumunija nam puše za vratom, biće vrlo zajebano ako ne osvojimo minimalno 4 boda. I to je problem jer Rumuni imaju utakmicu sa Luxemburgom u gostima, Francuskom i Bjelorusijom kući te Albanijom u gostima. Ukoliko mi remiziramo u Minsku a oni (očekivano dobiju Luxemburg) imaćemo isti broj bodova i tri utakmice do kraja. Mi idemo Francuskoj u goste a oni ih čekaju kući. Vrlo zajebana situacija ako im uzmu bod a mi zijanimo. Lošiji smo u međusobnom omjeru, gol razlika nam je tu negdje trenutno. Da se ne bi morali vaditi u Parizu trebali bi da dobijemo Bjeloruse. To je valjda lakše. Al sad, lakše je reći nego učiniti.
Nadam se da Sušić neće previše mudrovati, očekujem trkački sastav u Minsku i uz malo sreće, pobjedu.
- jeza u ledja
#996 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ma bez 4 boda protiv Bjelorusa sanse za drugo mjesto su nam vrlo male, ne zbog Bjelorusa, vec zbog Rumuna.
-
LeftOnly
#997 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ljudski je se nadati da Rumuni kiksaju u Luksemburgujeza u ledja wrote:Ma bez 4 boda protiv Bjelorusa sanse za drugo mjesto su nam vrlo male, ne zbog Bjelorusa, vec zbog Rumuna.
- nemam_ideje
#998 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Bez četiri boda protiv Bjelorusije mi skoro pa nemamo šanse da budemo drugi.
Odnosno postoji opcija kad bi Rumuni i Bjelorusi remizirali pa onda Rumuni izgubili u Albaniji a mi uzeli bod Francuskoj
Ta neka varijanta. Nije nemoguće al je nerealno. Ako budemo u situaciji da protiv Francuske MORAMO da uzmemo bod u zadnjem kolu tu negdje nam je i kraj
Znamo svi kakvi smo u takvim utakmicama.
Odnosno postoji opcija kad bi Rumuni i Bjelorusi remizirali pa onda Rumuni izgubili u Albaniji a mi uzeli bod Francuskoj
-
Baudelaire
#999 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ja se samo bojim da ne bude situacija kao protiv Danske. Da pobjedom idemo kao prvi, a bez pobjede ispadamo. A moguća je i ta situacija, s obzirom na raspored do kraja kvalifikacija.
- bandini
#1000 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
nemam_ideje wrote:Bez četiri boda protiv Bjelorusije mi skoro pa nemamo šanse da budemo drugi.
Odnosno postoji opcija kad bi Rumuni i Bjelorusi remizirali pa onda Rumuni izgubili u Albaniji a mi uzeli bod FrancuskojTa neka varijanta. Nije nemoguće al je nerealno. Ako budemo u situaciji da protiv Francuske MORAMO da uzmemo bod u zadnjem kolu tu negdje nam je i kraj
Znamo svi kakvi smo u takvim utakmicama.
ma ako sad ne uzmemo 4 boda jednostavno nismo ni zasluzili da idemo dalje i cao
opet cemo cekat slijedece kvalifikacije, nadat se najboljem, i kao i svaki put dosad govorit kako nam je malo falilo
nazalost