Miralem Pjanić
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Baudelaire
#976 Re: Miralem Pjanić
Nisam znao da je trenutno sezona 2000/2001.
- cyprus
#977 Re: Miralem Pjanić
Ma otkad to...Korisnicko ime wrote:Ne volim Romu ali Tottija jako cijenim kao igraca.
Mislim da je ovo odlican potez Pjanica. Roma je daleko veci klub od Lyona, a talijanska liga jaca od francuske.
Ako se ustali u timu (a vjerujem da hoce) karijera ce mu krenuti uzlaznom putanjom. U Lyonu je poslednju godinu igracki stagnirao sto se moglo vidjeti i u reprezentaciji...
Zelim mu srecu i odlicne partije. Osim protiv Juvea...![]()
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#978 Re: Miralem Pjanić
Pa ako gledas SAMO zadnjih 5-6 godina onda i nije. Ali generalno gledajuci po svemu mogucem,tradiciji,proizvodnji velikih imena,navijacima ma svemu oko samog kluba Roma je institucija za Lioncyprus wrote:Ma otkad to...Korisnicko ime wrote:Ne volim Romu ali Tottija jako cijenim kao igraca.
Mislim da je ovo odlican potez Pjanica. Roma je daleko veci klub od Lyona, a talijanska liga jaca od francuske.
Ako se ustali u timu (a vjerujem da hoce) karijera ce mu krenuti uzlaznom putanjom. U Lyonu je poslednju godinu igracki stagnirao sto se moglo vidjeti i u reprezentaciji...
Zelim mu srecu i odlicne partije. Osim protiv Juvea...![]()
- cyprus
#979 Re: Miralem Pjanić
Ja gledam "SAMO" po rezultatima... Roma sa 3 titule u čitavoj svojoj historiji se ne može smatrati većim klubom od Lyona nikako.
Ne znam zašto se tradicija i navijači obično uvlače u priču o veličini klubova. Po tome bi Notts County i Borussia Dortmund bili najveći evropski klubovi.
Ne znam zašto se tradicija i navijači obično uvlače u priču o veličini klubova. Po tome bi Notts County i Borussia Dortmund bili najveći evropski klubovi.
-
romanovero
#980 Re: Miralem Pjanić
nemoj gledat ,samo slusaj huk s tribinaBaudelaire wrote:Nisam znao da je trenutno sezona 2000/2001.
-
Baudelaire
#981 Re: Miralem Pjanić
Pa po čemu mu je dobro da ostane u mrtvom Lyonu?
- jeza u ledja
#982 Re: Miralem Pjanić
Ne znam bas da je Roma veci klub od Lyona. Rekao bih tu su negdje.
- jeza u ledja
#983 Re: Miralem Pjanić
cyprus wrote: Ne znam zašto se tradicija i navijači obično uvlače u priču o veličini klubova.
Navijaci i tradicija su neke od kljucnih stvari po kojima se donosi sud o velicini kluba.
Ne govorimo o jacini vec o velicini.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#984 Re: Miralem Pjanić
@Cyprus,pa dobro prijatelju,ti gledas iskljucivo po rezultatima dal onda mislis da je zagrebacki Dinamo 6 puta jaci od Liona jer je osvojio preko 20 titula (sto u yu,sto u cro.sto prvenstava,sto kupova,superkupova itd.)
Mislis da se znak jednakosti moze staviti izmedje talijanske lige,konkurencije u njoj i francuske lige i konkurencije u njoj???
A tu su i velicina ,cisto po velicini,imenu,navijacima,privrzenosti,stilu i desetine drugih sitnijih odrednica,koje cine na kraju jednu cjelinu i dovode do zakljucka da je Roma IPAK veci klub od Liona.
Nije sve ni u suhoj statistici i brojkama.
Mislis da se znak jednakosti moze staviti izmedje talijanske lige,konkurencije u njoj i francuske lige i konkurencije u njoj???
A tu su i velicina ,cisto po velicini,imenu,navijacima,privrzenosti,stilu i desetine drugih sitnijih odrednica,koje cine na kraju jednu cjelinu i dovode do zakljucka da je Roma IPAK veci klub od Liona.
Nije sve ni u suhoj statistici i brojkama.
- jeza u ledja
#985 Re: Miralem Pjanić
Napisao si da po velicini zakljucujes da je Roma veci klub.-LIBERO- wrote: A tu su i velicina ,cisto po velicini,imenu,navijacima,privrzenosti,stilu i desetine drugih sitnijih odrednica,koje cine na kraju jednu cjelinu i dovode do zakljucka da je Roma IPAK veci klub od Liona.
Mislim da je problem u tome sto su italijanski navijaci i klubovi nama mnogo blizi nego francuski, pa stoga i izvlacimo zakljucke o istim.
Po toj nekoj tradiciji su onda i Fiorentina, Lazio, Sampdoria, Napoli, pa i Torino i Genoa veci klubovi od Lyona.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#986 Re: Miralem Pjanić
Onda je skonto riga veci klub od leverkusena nprcyprus wrote:Ja gledam "SAMO" po rezultatima... Roma sa 3 titule u čitavoj svojoj historiji se ne može smatrati većim klubom od Lyona nikako.
-
romanovero
#987 Re: Miralem Pjanić
pa naravno da jesu,sta ste se svezali liona,prosjecan klub.ajde marselj,st.etiene,psg,mogu proci,ovo ostalo ni do koljena ne Romi,nego ni mrtvom laziujeza u ledja wrote:Napisao si da po velicini zakljucujes da je Roma veci klub.-LIBERO- wrote: A tu su i velicina ,cisto po velicini,imenu,navijacima,privrzenosti,stilu i desetine drugih sitnijih odrednica,koje cine na kraju jednu cjelinu i dovode do zakljucka da je Roma IPAK veci klub od Liona.![]()
Mislim da je problem u tome sto su italijanski navijaci i klubovi nama mnogo blizi nego francuski, pa stoga i izvlacimo zakljucke o istim.
Po toj nekoj tradiciji su onda i Fiorentina, Lazio, Sampdoria, Napoli, pa i Torino i Genoa veci klubovi od Lyona.
- cyprus
#988 Re: Miralem Pjanić
Šta je tradicija? Mislim da tradiciju ima svaki klub koji ima i historiju... shodno tome duža historija = veća tradicija, i to je po meni irelevantno kada se govori o veličini kluba, jer postoje klubovi koji u preko 100 godina postojanja usprkos tolikoj tradiciji nisu ostvarili ništa. Van ovog kriterija se glupo raspravljati o tradiciji... Slažem se da bi se broj navijača mogao uzeti u obzir kao jedan od kriterija o veličini klubova, ali mislim da ipak treba razlikovati termine veličine od popularnosti kluba.
Za Lyon se mirne duše može konstatovati da spada u 10 najboljih evropskih klubova posljednje decenije, dok se za Romu to ne može mislim ni u jednoj deceniji reći. Opet ostavljam neku rezervu, jer imam relativno malo godina, pa se ne mogu sjećat fudbala do sredine 90-tih, odnosno za taj raniji period se moram oslanjat na statistiku.
Al' i ova cijela priča nam je glupa. Za naše reprezentativce je bolje da igraju u jakim, nego u velikim klubovima. Ako se to dvoje poklopi još bolje. Naravno, sve pod uslovom da igraju, a ne da griju klupu. Što se tiče Pjanića, mislim da će odlazak u Romu ispast bolji potez, samo ako se on tu ustali kao standardni prvotimac.
Za Lyon se mirne duše može konstatovati da spada u 10 najboljih evropskih klubova posljednje decenije, dok se za Romu to ne može mislim ni u jednoj deceniji reći. Opet ostavljam neku rezervu, jer imam relativno malo godina, pa se ne mogu sjećat fudbala do sredine 90-tih, odnosno za taj raniji period se moram oslanjat na statistiku.
Al' i ova cijela priča nam je glupa. Za naše reprezentativce je bolje da igraju u jakim, nego u velikim klubovima. Ako se to dvoje poklopi još bolje. Naravno, sve pod uslovom da igraju, a ne da griju klupu. Što se tiče Pjanića, mislim da će odlazak u Romu ispast bolji potez, samo ako se on tu ustali kao standardni prvotimac.
- jeza u ledja
#989 Re: Miralem Pjanić
Tradicija ne ovisi samo od broja godina postojanja, vec i onoga sto se desavalo kroz sve te godine. Roma ima decenije i decenije iskustva u prvoj ligi, brojne derbije sa velikim italijanskim klubovima (koji su ujedno i neki od najvecih u svijetu), te titule i nastupe u Evropi o kojima Lyon moze sanjati.cyprus wrote:Šta je tradicija? Mislim da tradiciju ima svaki klub koji ima i historiju... shodno tome duža historija = veća tradicija, i to je po meni irelevantno kada se govori o veličini kluba, jer postoje klubovi koji u preko 100 godina postojanja usprkos tolikoj tradiciji nisu ostvarili ništa. Van ovog kriterija se glupo raspravljati o tradiciji... Slažem se da bi se broj navijača mogao uzeti u obzir kao jedan od kriterija o veličini klubova, ali mislim da ipak treba razlikovati termine veličine od popularnosti kluba.
Ako se ne varam Roma ima i neku titulu u Evropi (UEFA Kup ili tako nesto), a mescini da su svojevremeno igrali i finale Kupa Sampiona. Kad je Lyon igrao u finalu?
Lyon je svoju prvu titulu Francuske osvojio tek u prosloj deceniji, a prije toga su se vucarali i po nizim ligama ako se ne varam.
Da ne spominjem da je italijanska liga sve do prije mozda 5-6 godina bila mnogo mnogo jaca od Francuske i dugo godina najjaca liga na svijetu.
Nije tradicija igrati 100 godina u 4oj ligi Litvanije, vec decenijama u najvisem rangu jedne od najjacih liga na svijetu.
No SAMO iz razloga sto je Lyon zadnju deceniju na vrhu Francuske mozemo reci da su u rangu Rome.
Last edited by jeza u ledja on 01/09/2011 20:41, edited 1 time in total.
-
Baudelaire
#990 Re: Miralem Pjanić
Lyon : 2010/2011 osmina finala, 2009/2010 polufinale, 2008/2009 osmina finala, 2007/2008 osmina finala, 2006/2007 osmina finala ( ispao od Rome)
Roma: 2010/2011 osmina finala, 2009/2010 ništa, 2008/2009 osmina finala, 2007/2008 četvrtfinale, 2006/2007 četvrtfinale ( izbacila Lyon ).
To su učešća dva kluba u Ligi prvaka u zadnjih par sezona. I što je to Lyon toliko drastično bolji od Rome, osim što igra u šaban ligi pa mu je lakše izboriti učešće u Ligi prvaka?
Roma: 2010/2011 osmina finala, 2009/2010 ništa, 2008/2009 osmina finala, 2007/2008 četvrtfinale, 2006/2007 četvrtfinale ( izbacila Lyon ).
To su učešća dva kluba u Ligi prvaka u zadnjih par sezona. I što je to Lyon toliko drastično bolji od Rome, osim što igra u šaban ligi pa mu je lakše izboriti učešće u Ligi prvaka?
- just principe
#991 Re: Miralem Pjanić
kakve veze ima ko je veci klub ???
Valjda se gleda pred kojim je klubom svjetlija i bolja buducnost..Da nije tako onda Dzeko ne bi nikad trebao preci u City, jer realno gledajuci to je vrlo mali klub...po vama bi onda bilo bolje da Dzeko sad igra za Lyon a ne City
fakat vam je glupa prica
Pjanic je sam izabrao Romu vjerovatno zbog toga sto vidi da bi u njoj mogao napredovati kao i timski osvojiti mnogo toga, zato manite se supljiranja
Valjda se gleda pred kojim je klubom svjetlija i bolja buducnost..Da nije tako onda Dzeko ne bi nikad trebao preci u City, jer realno gledajuci to je vrlo mali klub...po vama bi onda bilo bolje da Dzeko sad igra za Lyon a ne City
fakat vam je glupa prica
- burekodsira
#992 Re: Miralem Pjanić
".... Ovosezonsko pojačanje Rome, Pjanić je zaigrao od prve minute, no bh. reprezentativac igrao je nešto defanzivnije.
Već je u 5. minuti lijepo asistirao Francescu Tottiju, no akcija nije imala završnicu. Potom je u 26. minuti Pjanić isprobao svoj topovski udarac, ali je sa 25 metara pucao pored gola. Na kraju, u 35. minuti je imao najbolju priliku za vodstvo Rome, ali je iz sredine šesnaesterca gađao protivničkog golmana..."
-
Corola
#993 Re: Miralem Pjanić
Pjana je presao u Romu iz razloga sto ce imati vecu minutazu pa gotovo sigurno.A liga je jaca od Francuske,Roma bas i nije neki levatski klub a i 400 hiljada eura godisnje veca plata nego u Lyonu isto nije za odbaciti.
- M.Laktasenko
#994 Re: Miralem Pjanić
400 hiljada eura? Pa tu platu ima i Adnan Mravac. Mislim da Pjanic ima jedno 5-6 miliona maraka godisnje. Dzeko 13-14 ako ne i vise.Corola wrote:Pjana je presao u Romu iz razloga sto ce imati vecu minutazu pa gotovo sigurno.A liga je jaca od Francuske,Roma bas i nije neki levatski klub a i 400 hiljada eura godisnje veca plata nego u Lyonu isto nije za odbaciti.
-
doboj
#995 Re: Miralem Pjanić
Pjanic ima godisnju platu 1,8 miliona eura.
- burekodsira
#996 Re: Miralem Pjanić
covjek napiso 400milja vise nego u lijonu, brate open your eyes 
- Bosanski_kralj
#997 Re: Miralem Pjanić
Čovjek je napisao da Džeko ima u Romi veću platu za 400 hiljada od one u Lyonu.M.Laktasenko wrote:400 hiljada eura? Pa tu platu ima i Adnan Mravac. Mislim da Pjanic ima jedno 5-6 miliona maraka godisnje. Dzeko 13-14 ako ne i vise.Corola wrote:Pjana je presao u Romu iz razloga sto ce imati vecu minutazu pa gotovo sigurno.A liga je jaca od Francuske,Roma bas i nije neki levatski klub a i 400 hiljada eura godisnje veca plata nego u Lyonu isto nije za odbaciti.
- M.Laktasenko
#998 Re: Miralem Pjanić
[quote="Bosanski_kralj]
Čovjek je napisao da Džeko ima u Romi veću platu za 400 hiljada od one u Lyonu.[/quote]
nije istina

Čovjek je napisao da Džeko ima u Romi veću platu za 400 hiljada od one u Lyonu.[/quote]
nije istina
- jeza u ledja
#999 Re: Miralem Pjanić
Ma jok ba.M.Laktasenko wrote:400 hiljada eura? Pa tu platu ima i Adnan Mravac. Mislim da Pjanic ima jedno 5-6 miliona maraka godisnje. Dzeko 13-14 ako ne i vise.Corola wrote:Pjana je presao u Romu iz razloga sto ce imati vecu minutazu pa gotovo sigurno.A liga je jaca od Francuske,Roma bas i nije neki levatski klub a i 400 hiljada eura godisnje veca plata nego u Lyonu isto nije za odbaciti.
Ronaldo ne zaradjuje toliko, a kamo li Dzeko. Najplaceniji igraci zaradjuju oko 10 miliona eura u sezoni. (Ronaldo, Ibrahimovic, Messi, Eto'o). Recimo Messi zaradjuje $16 miliona godisnje. (sto je 11.2 miliona eura)
Medjutim, mnogi od njih vise zarade od kojekakvih reklama i sponzorstava, pa se njihova plata popne i na preko 20 miliona. Tu je ja mislim prvi David Beckham.
Sumnjam da Mravac zaradjuje 400k godisnje, prije bih rekao da je duplo manje. Dzeko je mescini u Wolfsburgu prvobitno zaradjivao oko pola miliona. Mislim da sad zaradjuje oko 5 miliona po sezoni (eura). Nek me neko ispravi ako grijesim.
- burek_in_space
#1000 Re: Miralem Pjanić
Zvanichno, Dzeko ima 180 hiljada eura sedmichno, ali spada u grupu fudbalera kojima Engleska puca porez od 50%, tako da na ruke dobija 90 hiljada eura.jeza u ledja wrote:
Ma jok ba.
Ronaldo ne zaradjuje toliko, a kamo li Dzeko. Najplaceniji igraci zaradjuju oko 10 miliona eura u sezoni. (Ronaldo, Ibrahimovic, Messi, Eto'o). Recimo Messi zaradjuje $16 miliona godisnje. (sto je 11.2 miliona eura)
Medjutim, mnogi od njih vise zarade od kojekakvih reklama i sponzorstava, pa se njihova plata popne i na preko 20 miliona. Tu je ja mislim prvi David Beckham.
Sumnjam da Mravac zaradjuje 400k godisnje, prije bih rekao da je duplo manje. Dzeko je mescini u Wolfsburgu prvobitno zaradjivao oko pola miliona. Mislim da sad zaradjuje oko 5 miliona po sezoni (eura). Nek me neko ispravi ako grijesim.