da - jedini konkretan potez je pocetak revizije.... i to je to, nista drugo osim kozmetike, smanjenja ionako bezobrazno naknada u nekim institucijama, sto rezultira simbolicnim ustedama...stochar wrote:koje stabilizacije? nikad nismo bili nestabilniji. drugo, zaista sam svjestan da nije moguce za kratko vrijeme imati puno rezultata, a da bi se dobio rezultat, na tome se mora raditi. ja ne vidim da se nesto konkretno i korisno radi. ima men' se cini eskimska poslovica da put od hiljadu kilometara zapocinje malim korakom. na zalost, ovdje vidim previse stajanja i koraka unazad, i nimalo energije od koje mogu ocekivati da do sljedece godine u ovo doba budemo milioneri.Za i Protiv wrote:Kako premijer rece, prva godina ce biti doba stabilizacije, druga godina ce biti godina radova i investicija... Ovima smo pruzili 20 godina, mozemo i SDP-u 2 godine... ako sljedece godine u ovo doba ne budu pokrenuti javni radovi u FBiH, prvi cu ih ja napadati... za sada cu da branim i SDP i Vladu FBiH
da stvari budu jos gore, ja ne vjerujem da ima dovoljno politicke volje i da se revizija progura do kraja...
doduse, digli su i penzije, ali takvo stanje su svakako vec zatekli u fondu... isto kao sto su zanimljivo "stanje" zatekli u EP, pa digli cijenu struje