Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
JohnnyS.

#976 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

simpozijum delirijum wrote:
palamuda wrote:@ROGOPEK molim te učini nas sretnim i okani se tastature

Tema se pretvorila u klasično naprđivanje biti građanin il biti seljak.

Dobro mi na Ilidži smo seljaci, Ilidža je selo to smo konstatovali i valjda su pojedinci zadovoljni, vi iz Potoka, Švrakina, Mojmila, Širokače Hrastova ste naravno gradska raja kojima bi bilo iz poniženja biti prijavljen na Ilidži jer su vaša naselja oličenje urbanog i gradskog načina života i razmišljanja, jašta.

U zadnjih desetak godina na Ilidži je napravljeno više nego u mnogim Opštinama u BiH.
- Jedina Opština u BiH ima novu potpuno zgradu (naravno kod nas ni to ne valja jer je to lopovluk bala bla bla bla bla fuj)
- Na Ilidži je napravlje Univerzitetski Centar i još se gradi kakvog se ne bi postidili ni najveći takvi Centri (naravno ni to ne valja pojedincima pa će nastavit lajat kako se tamo motaju nekakvi Turci)
- Na Ilidži je napravljena čitava mreža novih cesta i puteva (ne valja ni to bolje da je makadam bla bla bla bla bla fuj)
- Industrijska zona Famos (ni to ne valja šta će seljacima industrijska zona bolje da je na Višnjik smještena i da vlasnik bude gradska raja, a svi ostali da im budu roblje)
- Most u Osjeku (ni to ne valja na Ilidži žiive seljaci nek plivaju)
- Projekat sadnje voćnjaka i za par godina nova aleja (ni to eto ne valja jer će djeca ginut, a na Skenderiji se ne može zaginut od auta to samo na Ilidži može jer su tamo seljaci)
- Resurs vode i zahvati iz kojih se napaja cijeli grad (ni to ne valja što će nekom na Ciglanam voda pogotovo ako na toj vodi žive nekakvi seljaci, lijepa kišnica iz oluka u gradskim Ciglanama)
- Načelnik Ilidže je čovjek koji je pobjedio na demokratskim izborima ( ni ostali načelnici općina kantona ne izgledaju ništa urbanije svi odreda izgledaju ko seoske lole, Memić se samo uklopio u tu sliku, al eto na Ilidži je selo pa se vidi)
Tema će nastaviti u smjeru seljak građanin, kompleksaši i tako to. Ilidža će nastaviti postojati i biti najljepša za sve ostalo tu su dežurni seratori iz ostatka Kantona da nama ovdje kažu kako smo seljaci i zaostali, a oni u Švrakinom su napredni i civilizovanbi, unaprijed im hvala.
ma ja ? mi Ilidzanci smo seljaci i primitivci, a za 1 Maj ili derneka ne kontate ko mora svo to smece pocistiti iza vas u vodozastitnoj zoni koja je srca kucavica Sarajeva sa zdravom vodom i fakticki jedini ekoloski centar turizma u Sarajevskome kantonu
ma daj ba' nerviram se sada .. :x
srca kucavica = zila kucavica :D :D
neka te rogopeče sa mana gdje ces drugo :wink:
ROGOPEK

#977 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by ROGOPEK »

Moram ,ovdje,komentarisati, olako, izrečenu tvrdnju koja smrata uspjehom izgradnju vodovoda u Rakovici.
Zbogom pameti!
Švicarci napravili uskotračnu prugu kojom se penju na vrh Alpa prije 100 godina.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#978 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PipiDugaDevetka »

ROGOPEK

#979 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by ROGOPEK »

Ovdje se vrijeme računa prije,za vrijeme i akobogda poslije SDA.
Ovo je, ipak, prije,a i tramvaji su nam od prije,jedino taj vodovod u Rakovici će biti poslije.
ROGOPEK

#980 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by ROGOPEK »

Bio sam juče u Osijeku.
Most preko usplahirene rijeke Zujevine skoro da je završen (Puštan u promet)
Šta reći:
Poslije višegodišnje agonije još jedan spomenik ljudskoj gluposti je gotov (neki to zovu velikim uspjehom)
Iskreno,vjerujem da struka sa ovim nema nikakve veze.
fidoremilienko

#981 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

E čuj investitor: Nermin Bašović! :cry: :lol:
I naravno Dzej

#982 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by I naravno Dzej »

Jasta je. Sad hoda sa mobitelom uvijek u ruci, valjda ovo kako je postao investitor , pa ocekuje stalno neki poslovni poziv.
fidoremilienko

#983 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

I naravno Dzej wrote:Jasta je. Sad hoda sa mobitelom uvijek u ruci, valjda ovo kako je postao investitor , pa ocekuje stalno neki poslovni poziv.
E to nisam primjetio :-? Dobro, čovjek očekuje poziv sa "gradilišta", da vidi kako mu radovi napreduju :oops: :lol:

Nego, dobar mu onaj Audi A6! :D
I naravno Dzej

#984 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by I naravno Dzej »

:lol:

Ma to ti je on sve od clanarine iz kluba.Skupljo frajer , nije nidje izlazio, i skupio za Audi
fidoremilienko

#985 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

I naravno Dzej wrote::lol:

Ma to ti je on sve od clanarine iz kluba.Skupljo frajer , nije nidje izlazio, i skupio za Audi
:lol: :lol: :lol:

Dobro je skupio on to :oops: :lol: :lol: :thumbup:
I naravno Dzej

#986 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by I naravno Dzej »

:lol: :lol:

Konto sam i ja poceti
fidoremilienko

#987 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

I naravno Dzej wrote::lol: :lol:

Konto sam i ja poceti
:D
Ali treba ti neki sportski klub? :roll:
ROGOPEK

#988 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by ROGOPEK »

Jeste li primjetili kako su na štandovima porasle novogodišnje jelke,a i deda mrazovi nekako djeluju živahnije.
Izgleda,nazire se kraj SDA demokratiji.
fidoremilienko

#989 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

Ma kakvi :roll: da Bog do hoće doživjeti kraj :D
JohnnyS.

#990 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

I naravno Dzej wrote::lol:

:lol: :lol: :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#991 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

ROGOPEK wrote:Bio sam juče u Osijeku.
Most preko usplahirene rijeke Zujevine skoro da je završen (Puštan u promet)
Šta reći:
Poslije višegodišnje agonije još jedan spomenik ljudskoj gluposti je gotov (neki to zovu velikim uspjehom)
Iskreno,vjerujem da struka sa ovim nema nikakve veze.
DaBgd-a da ove zime napada snijega jedno 2,5 metra na okolnim planinama, pa da u proljeće kada grane sunce voda odnese ovo smeće iz vodotoka Zujevine i taj most:
Image

Image

Ako ne počiste ove kese, dogodine ću sam sebi kupiti ribarske čizme i otpočeti skupljati ovaj pvc peksinluk iz korita Zujevine.
limited

#992 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by limited »

palamuda wrote:@ROGOPEK molim te učini nas sretnim i okani se tastature

Tema se pretvorila u klasično naprđivanje biti građanin il biti seljak.

Dobro mi na Ilidži smo seljaci, Ilidža je selo to smo konstatovali i valjda su pojedinci zadovoljni, vi iz Potoka, Švrakina, Mojmila, Širokače Hrastova ste naravno gradska raja kojima bi bilo iz poniženja biti prijavljen na Ilidži jer su vaša naselja oličenje urbanog i gradskog načina života i razmišljanja, jašta.

U zadnjih desetak godina na Ilidži je napravljeno više nego u mnogim Opštinama u BiH.
- Jedina Opština u BiH ima novu potpuno zgradu (naravno kod nas ni to ne valja jer je to lopovluk bala bla bla bla bla fuj)
- Na Ilidži je napravlje Univerzitetski Centar i još se gradi kakvog se ne bi postidili ni najveći takvi Centri (naravno ni to ne valja pojedincima pa će nastavit lajat kako se tamo motaju nekakvi Turci)
- Na Ilidži je napravljena čitava mreža novih cesta i puteva (ne valja ni to bolje da je makadam bla bla bla bla bla fuj)
- Industrijska zona Famos (ni to ne valja šta će seljacima industrijska zona bolje da je na Višnjik smještena i da vlasnik bude gradska raja, a svi ostali da im budu roblje)
- Most u Osjeku (ni to ne valja na Ilidži žiive seljaci nek plivaju)
- Projekat sadnje voćnjaka i za par godina nova aleja (ni to eto ne valja jer će djeca ginut, a na Skenderiji se ne može zaginut od auta to samo na Ilidži može jer su tamo seljaci)
- Resurs vode i zahvati iz kojih se napaja cijeli grad (ni to ne valja što će nekom na Ciglanam voda pogotovo ako na toj vodi žive nekakvi seljaci, lijepa kišnica iz oluka u gradskim Ciglanama)
- Načelnik Ilidže je čovjek koji je pobjedio na demokratskim izborima ( ni ostali načelnici općina kantona ne izgledaju ništa urbanije svi odreda izgledaju ko seoske lole, Memić se samo uklopio u tu sliku, al eto na Ilidži je selo pa se vidi)
Tema će nastaviti u smjeru seljak građanin, kompleksaši i tako to. Ilidža će nastaviti postojati i biti najljepša za sve ostalo tu su dežurni seratori iz ostatka Kantona da nama ovdje kažu kako smo seljaci i zaostali, a oni u Švrakinom su napredni i civilizovanbi, unaprijed im hvala.
Zadovoljni. Jer ta naselja ulaze u sastav grada Sarajeva i to je grad. a Ilidza je prdgradje i to je to. Ustanovili smo. Ali inace, Ilidza je mjesto kulturne raje.. becke filharmonije, beckih djecaka, kulturne i inelektualne idile itd. Svako vece lome primitivni zvuci folka i naravno ima pozmasan broj intelektualaca koji mogu uzivati u ljepotama toga i drugim ljepotama malogradjanskih ili velikoseljackih manira. Ilidza je samo previse urbana i kulturna za Sarajevo. Naravno dolazi i druga raja iz manjih centara na Ilidzu... i donose novu revoluciju u kulturi tipa : Hrasnica, Otes, Stup, Blazuj, Hadzici... i naravno, mogu oni prodavati kulturu, al' njih faca odaje da su sa sela :( Naravno sad ti popricas s nekim s Ilidze njemu su usta puna Sarajeva ... a da tuga bude veca Ilidza je samo predgradje i ne ulazi u sastav grada Sarajeva :( Lijepo je to .. rodis se u Sarajevu.. ali vratis se pod dno Igmana i prodajes pricu da si iz Sarajeva :D Mozes misliti :P rodis se u Sa, ali kao licnost formiras se na Ilidzi sto je velika razlika :D
A to sto je napravljen univerzitetski centar na Ilidzi... to je sasvim velik napredak za predgradje Sarajeva. A vi koji toliko spominjete taj ilidzanski univerzitet školujte se tamo :D ostavite SA Univerzitet ;) Mozemo jos i dodati da otkako je otvoren i broj Turaka se povecao koji svracaju u nasu metropolu. Znamo dobro da su Turci nazadni, te za 500 godina nisu nista napravili osim Sebilja, tako da se jedino mozemo zahvaliti Bogu na Austrougarima. Nego neka Turaka na Ilidzi. A to sto je zgrada opcine nova.. to je smijesno.. neka je ona nova.. zato moja opcina ima veca budzetska sredstva nego sto ce ih Ilidza ikad imati :D Ne zivi se od zgrade, zivi se od novca.

"Projekat sadnje voćnjaka i za par godina nova aleja (ni to eto ne valja jer će djeca ginut, a na Skenderiji se ne može zaginut od auta to samo na Ilidži može jer su tamo seljaci)" - E moj ti, prodao bi ti dusu djavolu da zivis na Skenderiji i da s ponosom mozes reci da si Sarajlija ;) Pa necemo voćnjake saditi u urbanoj zoni.. zna se gdje se voćnjaci sade ... :D

A ti buraz kad toliko hvalis Ilidzu.. najbolje je da ostaneš tamo i ne svracas u Sa ;) Jer ipak je Ilidza kulturni, ekonomski i intelektualni centar.

Joj zaboravih da dodam da je i struktura stanovnistva mnogo cudna.. da osim lokalnog ruralnog stanovnistva.. stanovnistvo cine Bosnjaci iz Istocne Bosne, Bosnjaci iz Srbije (Sandzaka) i naravno Albanci sa Kosova.
ROGOPEK

#993 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by ROGOPEK »

Za djecu našeg urbanog "jarana" limiteda i njegovih komšija napisao sam jednu novokomonovanu:

VI IMATE OČEVE
RODILA VAS MAJKA
ALI DOBA BEHARA
TO JE ZA VAS BAJKA

BEZBRIŽNI STE,VESELI
KO SIROČAD RATA
DOK PROLJEĆE GLEDATE
S DESETOGA SPRATA

VAMA DANI PROLAZE
BEZ REDA I TOKA
A DUŠA VAM OSTARI
PRIJE SVAKOG ROKA

REF.
DJECO HAUSTORA
JA VAS SVIJU ŽALIM
I NAD VAŠIM DJETINJSTVOM
TUŽNE SVIJEĆE PALIM
limited

#994 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by limited »

E moj ti iz Saraj`va, nije vrijedno, ali naprosto nisam u stanju oduprijeti se želji i ostati nijem na ljudsku, neću kazati glupost, ali ograničenost hoću..Saraj`vo je inače mjesto kulturne raje, toliko kulturne da vam nije neophodan, jedan stogodišnji muzej, ali je zato potreban policajac na ulazu u školu kako bi održao dostignuti nivo kulture, tolerancije i uvažavanja mladih što odrastaju u toj kulturnoj idili, kako bi sutra bili korisni i vrijedni članovi našeg, pardon vašeg društva.
Otes, Hrasnica, Stup, nisu nikakvi centri, već prigradska naselja u kojem možeš imati svoju kuću sa garažom i dvorištem ( to je ono što gledaš na filmovima i serijama ) a da ona nije naslonjena na komšijin prozor i ne prijeti da će svakog momenta sletjeti u kulturni centar zvani Saraj`vo. to je ono manje od nebodera i zgrada i u kući živi jedna porodica i svako ima svoju sobu u kojoj može slušati muziku i iza 22.00.
Ovdje niko ne prodaje kulturu nikome, ali u budžetu imamo značajna sredstva predviđen aza razvoj kulture pa se nadamo da nikada nećemo dostići taj nivo kulturnog razvoja da recimo u budžetu planiramo stotine hiljada maraka za vjerske zajednice, a nijedne marke recimo za obrazovanje...Što se tiče SA Univerziteta, svjedok sam da isti pohađaju studenti iz raznih krajeva BiH, pa i šire, a najmanji broj studenata dolazi u pravo iz Saraj va, odnosno najmanji broj istih ga i uspješno završi..A svakako da se ne može porediti sa ovim Univerzitetima, ako ništa a ono bar nema sex-a za ocjenu, a i najmanje se teoretiše i palamudi na predavanjima, hoću reći metoda nastave je davno prevazišla socijalistički način usvajanja novih znanja, što je na Sa U. još uvijek naučna fantastika.
Turci nazadni, jeste toliko su nazadni da kada odeš u Tursku ništa i nikoga nisi u stanju vidjeti sem možda Šivana, a ako budeš imao sreću, u toj tamo pustahiji, možda sretneš koga normalnog, na konju naravno, pa uzjašeš i osjetiš kaako e vraćaš 500 g. unatrag, pa skontaš kako su ti Turci fakat nazadni i kako njihove investicije idu u pravcu oplodnje kapitala n amalo čudannačin i prema čudnim objektima, pardon subjektima.
To što je zgrada Općine nova, to nema veze sa budžetskim sredstvima jer je ista izgrađena bez ijedne marke istih, to je samo ono neznanje i nekultura koju prodajemo stranim investitorima a ovi jedva čeakju da nam istresu novce...
Svi oni koji su živjeli na Skenderiji su mahom stanovnici ove ruralne sredine, jer prilikom izgradnje iste, veliki broj porodica je kao naknadu za oduzeto zemljište primalo zamjenske lokacije upravo na Ilidži, ali i stambene prostore u novoizgrađenim zgradama koje sada rentaju, možda i tebi..
A i to je sigurno, struktura stanovištva u Saraj vu je neponovljiva, sve inetelektualac do intelektualca, na važnim mjestima sve ugledni članovi sarajevskih porodica, jer nema te ćevabdžinice ili buregdžinice da je ne vodi sarajevska kulturna elita, elita prepoznatljiva u cijelom regionu po istančanom ukusu i mirisu sarajevskih ćevapa kojeg ne možeš oprat` ni kabašom, a ko nije upoznao sarajevske intelektualce, džaba mu je čitati bonton.

No sve u svemu, nije mjesto to što čini čovjeka čovjekom, već upravo suprotno, i upravo zbog takvih sarajlija kao što si ti tu smo gdje je smo svi u našoj ukupnosti...bojim se nigdje, ni na dnu..e moj sarajlija...

Samo cu reci predgradje i kompleksi nize vrijednosti, a i treba da te pucaju :D hahahhahahhahahahah :D a to sto ti govoris o univerzitezu i to .. pa baci diplomu istog ;) skoluj se na Ilidzi :D sta fali ? Ja ne govorim o osobama koje dolaze iz drugih sredina na nas univerzitet (npr iz Konjica, Mostara itd.) vec govorimo o posebnoj vrsti papaka .. koji citav dan provedu u Sarajevu.. i na kraju se vrate u svoju sredinu(selo), gdje sve sto su naucili u/o gradu, jednostavno odbacuju... i tako proces civilizovanja ide u beskraj :D Zato ja kazem, mozes se ti roditi u Sarajevu.. ali dno Igmana je dno Igmana :( i to se ne moze promijeniti :D Necu vise se trositi jer vidim ima dosta kompleksa ovdje i "nemirenja" sa sudbinom da ste u provinciji :( Topli poz, ja sam zavrsio :D Ispasce da se spustam na nivo provincijalca (sandzosa, fočaka ili albanca iz čaglavice) Ostani na Ilidzi i veličaj Ilidzu :D
Chemist

#995 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Chemist »

limited wrote: Samo cu reci predgradje i kompleksi nize vrijednosti, a i treba da te pucaju :D hahahhahahhahahahah :D a to sto ti govoris o univerzitezu i to .. pa baci diplomu istog ;) skoluj se na Ilidzi :D sta fali ? Ja ne govorim o osobama koje dolaze iz drugih sredina na nas univerzitet (npr iz Konjica, Mostara itd.) vec govorimo o posebnoj vrsti papaka .. koji citav dan provedu u Sarajevu.. i na kraju se vrate u svoju sredinu(selo), gdje sve sto su naucili u/o gradu, jednostavno odbacuju... i tako proces civilizovanja ide u beskraj :D Zato ja kazem, mozes se ti roditi u Sarajevu.. ali dno Igmana je dno Igmana :( i to se ne moze promijeniti :D Necu vise se trositi jer vidim ima dosta kompleksa ovdje i "nemirenja" sa sudbinom da ste u provinciji :( Topli poz, ja sam zavrsio :D Ispasce da se spustam na nivo provincijalca (sandzosa, fočaka ili albanca iz čaglavice) Ostani na Ilidzi i veličaj Ilidzu :D
U najmanju ruku jadno!!!! Mene bi bilo stid i sramota ovako napisati, pa da je sve robijas do robijasa ja bih pokazao vise ljudskosti prema njima, nego ovaj limited (citaj OGRANICENI) lik!!!
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#996 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by bordo gandalf »

I ovaj internet svasta trpi :-) :-) :-)
StupskaBitanga

#997 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by StupskaBitanga »

kako je na onom videu iz 86 sve nekako bilo ljepše
Innovation

#998 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Innovation »

Hajde sto trpi internet, ali me cudi da trpi Pipi da mu tema ide u drugom pravcu od zamisljenog. :?
PipiDugaDevetka

#999 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

ROGOPEK

#1000 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by ROGOPEK »

Koji je pravac zamišljen?
I ruže imaju trnje.
Locked