Komitet za normalizaciju

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
nosara

#976 Re: Komitet za normalizaciju

Post by nosara »

lord blackadder wrote:Hoce li neka televizija direktno prenosit skupstinu 26-og ?

Ko zna na sta ce to sve izac. Moglo bi bit veselo.
Ako je gracic dzek kakvim se predstavlja, neka plati prenos nekoj televiziji i onda se pred svima izblamira do kraja...

Cuj, "bosnjacki klubovi" i Osim i fotelja... Njega neko zove da ga pita "sta dalje"... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ne fali nam mamlaza, sto jes' - jes'...! :D
poznanik

#977 Re: Komitet za normalizaciju

Post by poznanik »

Chmoljo wrote:
metar_drva wrote:
ultima_palabra wrote:@Chmoljke je bio malo ironičan... na to brisanje guzice se svodi Gracićeva priča.
možda si i u pravu, al sam pravo osjetljiv kad neko u švabu dira, a iznerviran gracićem, nisam obratio pažnju na to da bi mogla bit ironija u pitanju.
osim ironije, u forumskom slengu postoji i izraz "padobranac", a označava onog koji uleti usred diskusije, i nadovezuje se na neke postove koji, gledano van konteksta, izgledaju drugačije od onoga o čemu se priča, odudaraju. a to se vrlo lako moglo izbjeći da se pročitalo par zadnjih strana diskusije.
Meni, kao "padobrancu" ovaj komentar: Ivice Osime, upravo sam kenjao. Da li biste mi mogli obrisati guzicu? uopšte ne liči na ironiju, već na najobičniju vulgarni krkanluk.

Ako si već namjeravao biti ironičan, mogao si i quotati dio na koje repliciraš, tek tada bi ova kranje nepristojna i uvredljiva rečenica dobila drugačiji smisao. Ne moram ja čitati temu od njenog početka da bih shvatio tvoj neuspjeli pokušaj ismijavanja nekog.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#978 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Chmoljo »

poznanik wrote:
Meni, kao "padobrancu" ovaj komentar: Ivice Osime, upravo sam kenjao. Da li biste mi mogli obrisati guzicu? uopšte ne liči na ironiju, već na najobičniju vulgarni krkanluk.

Ako si već namjeravao biti ironičan, mogao si i quotati dio na koje repliciraš, tek tada bi ova kranje nepristojna i uvredljiva rečenica dobila drugačiji smisao. Ne moram ja čitati temu od njenog početka da bih shvatio tvoj neuspjeli pokušaj ismijavanja nekog.
zaboli me đon šta ti misliš. je li ovako bolje?
Charuga
Globalni moderator

#979 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Charuga »

Bez vrijedjanja drugih forumasa! Ako nekome smeta neki post neka ga prijavi ali samo uz dobar razlog!!
poznanik

#980 Re: Komitet za normalizaciju

Post by poznanik »

:D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#981 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Chmoljo »

poznanik wrote::D pobrisao si druge postove, ostavio svoj da pokažeš nadmoć. jadno i bijedno... :(

Plavih_11, izvini što ti pravim rusvaj, ali želim da citiram ovo, jer gospodin očito nije u stanju shvatiti da si ti taj koji briše postove. nisam dirao čak ni one postove u kojima sam uvrijeđen, iako nisam nikoga uvrijedio.

kako očekivati onda da razumije ironiju? :mrgreen: i još bih se trebao brinuti za mišljenje cijenjenog forumaša.

jes' poznaniče, boli me đon.
Charuga
Globalni moderator

#982 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Charuga »

@Chmoljo

Nije frka, brzo je izbrisao taj post i zamjenio sa smajlijem pa nisam vidio.

@poznanik

Sve postove sam izbrisao JA a ne Chmoljo ili neko drugi!
Corola

#983 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Corola »

Kamo srece da je Gracic u pravu,sto se tice Osimove ''borbe'' za fotelju.Castio bi i Gracica i Dzindu. :mrgreen:
jeza u ledja

#984 Re: Komitet za normalizaciju

Post by jeza u ledja »

Edin H. wrote:Osim i čla­no­vi Ko­mi­te­ta gle­da­ju svoj in­te­res, že­le sa­mo fo­te­lje

Još se ni­su sle­gli utis­ci na­kon sas­tan­ka čla­no­va Ko­mi­te­ta za nor­ma­li­za­ci­ju sa čel­nim lju­di­ma Fi­fe i Uefe, a ču­ju se prve rea­kci­je. Dok se u me­di­ji­ma mo­gu pro­či­ta­ti ko­men­ta­ri o to­me ka­ko će sa­da bi­ti uki­nu­ta su­spen­zi­ja NSBiH, pos­to­je i oni ko­ji sma­tra­ju da u Ci­ri­hu ni­je na­prav­ljen do­bar po­sao.
Ni­jaz Gra­cić član Skup­šti­ne NSBiH i pred­sje­dnik FK Olim­pic, ogor­čen je na čla­no­ve Ko­mi­te­ta za nor­ma­li­za­ci­ju jer pre­ma nje­go­vom miš­lje­nju ‘‘ra­de sa­mo za svo­je in­te­re­se‘‘. Gra­cić ne­mi­li­ce uda­ra na čla­no­ve Ko­mi­te­ta, ne šte­de­ći ni­ko­ga...
- Ne­mam ni­šta pro­tiv što su Uefa i Fi­fa pri­hva­ti­li aman­dma­ne, ali imam pro­tiv ovo­ga što ra­di Ko­mi­tet. Ne svi­đa mi se ni prin­cip na ko­jem ra­de Fi­fa i Uefa. Oči­gle­dno su ove dvi­je or­ga­ni­za­ci­je od­stu­pi­le od svo­jih do­sa­daš­njih prin­ci­pa ko­ji vri­je­de za os­ta­lih 209 čla­ni­ca, ali ne i za nas. Uefa i Fi­fa po­no­vo či­ne ne­ke stva­ri ko­je ni­su pri­mje­re­ne u dru­gim ze­mlja­ma. Što se ti­če Ko­mi­te­ta, još uvi­jek ni­su oba­vi­li raz­go­vor sa boš­nja­čkim kor­pu­som. Je­su, ima­li su raz­go­vor sa pred­sje­dni­kom NSFBiH (Do­min­ko­vić op.aut.) ko­ji je su­spen­do­van i sa os­ta­li­ma ko­ji ne­ma­ju na­dle­žnos­ti. Moj uti­caj, kao Ni­ja­za Gra­ci­ća, pred­sje­dni­ka FK Olim­pi­ca, me­đu boš­nja­čkim klu­bo­vi­ma je ve­li­ki. Pi­ta­ju iz klu­bo­va za miš­lje­nje šta i ka­ko da­lje. Ako je boš­nja­čki dio ko­ope­ra­ti­van i ako je pri­hva­tao ona­kav sta­tut ko­ji su Fi­fa i Uefa na­me­ta­li, ne zna­či da će­mo pri­hva­ti­ti ova­kav sta­tut ka­kav jes­te, sa aman­dma­ni­ma ko­ji su pre­dlo­že­ni - go­vo­ri Gra­cić za «San», te do­da­je:
- Jer, ova­kvo us­tu­pa­nje pred­sta­vni­ci­ma Srba i Hrva­ta, ne­ma smi­sla, a ide na­uš­trb Boš­nja­ka i dalj­njih blo­ka­da u ra­du Sa­ve­za. Ko­mi­te­tu za­mje­ram za­to što is­tu­pa­ju u na­še ime, u ime Boš­nja­ka, bez ika­kvog odo­bre­nja. Na­šli su za sho­dno da ho­da­ju po Ba­nja Lu­ci i Mos­ta­ru, a ni­ko se na­ma ni­je obra­tio. Uo­pće ne vi­dim ra­zlo­ge za hva­los­pje­ve na ra­čun Ko­mi­te­ta za nor­ma­li­za­ci­ju na­kon ova­kve odlu­ke Fi­fe i Uefe - ka­že Gra­cić.
On sma­tra da ni­je ko­rek­tno da Boš­nja­ci uvi­jek pra­ve us­tup­ke. Tvrdi da je do­go­vor u Ci­ri­hu pos­ti­gnut na šte­tu boš­nja­čkih klu­bo­va.
Mi smo, či­ni mi se, kao ‘'ma­li od pa­lu­be'' u ci­je­loj pri­či. Po­ene na na­ma ne mo­že ni­ko uzi­ma­ti, bez ob­zi­ra ko bio i ka­ko se zvao. Ne mo­že se za­pos­tav­lja­ti ve­ći broj boš­nja­čkih klu­bo­va u Pre­mi­jer li­gi. To ni­je ure­du. Fi­fa i Uefa je od­stu­pi­la od svo­jih prin­ci­pa. Bez ika­kvog uvje­to­va­nja, mi, boš­nja­čki čla­no­vi Skup­šti­ne, že­lje­li smo da pre­va­zi­đe­mo pro­ble­me i za­to smo gla­sa­li za Sta­tut. Ov­dje se sa­da do­ga­đa slje­de­će: us­tu­pa se oni­ma ko­ji su bi­li ne­ko­ope­ra­ti­vni i oni­ma ko­ji ni­su že­lje­li Sta­tut. A, mi ko­ji smo bi­li ko­ope­ra­ti­vni, stav­lja­mo se na mar­gi­nu sve­ga to­ga. U sve­mu to­me učes­tvu­je i Ko­mi­tet, či­ji čla­no­vi ne­ma­ju pra­vo da pred­stav­lja­ju klu­bo­ve. Mi že­li­mo da ima­mo is­ta pra­va kao i ovi iz Her­ce­go­vi­ne i pred­sta­vni­ci iz RS-a. Ovaj na­čin ra­da je uža­san, ovo je blo­ka­da Sa­ve­za, uki­nut će nam san­kci­je, a ni­šta ni­smo ri­je­ši­li. Ne mo­že to ta­ko, na­uš­trb Boš­nja­ka.
Prvi čo­vjek Olim­pi­ca je na­ja­vio sas­ta­nak u Sa­ra­je­vu gdje će se prei­spi­ta­ti ulo­ga Ko­mi­te­ta za nor­ma­li­za­ci­ju.
- Na­kon sas­tan­ka u Ci­ri­hu, oku­pit će­mo se, mi­slim na boš­nja­čke klu­bo­ve, ko­ji su u sve­mu ovo­me lo­še pro­šli. Imao sam pu­no po­vje­re­nje u Ko­mi­tet, me­đu­tim, ti lju­di ta­mo se su­vi­še ko­mo­tno po­na­ša­ju. Tre­ba­li su da sa­slu­ša­ju ma­lo i boš­nja­čke pred­sta­vni­ke. Ov­dje je pro­blem što su se svi ‘'za­češ­lja­li'', prvi Ivi­ca Osim! Spre­mni su kao za­pe­te pu­ške su da zau­zmu fun­kci­je u Sa­ve­zu. Ne­ma smi­sla. Mi smo pri­hva­ti­li onaj sta­tut, ali sa­da je dru­ga pri­ča. Sa­da se mo­že blo­ki­ra­ti do bes­vjes­ti. Me­ne svi Boš­nja­ci po­drža­va­ju, od Če­li­ka, Slo­bo­de, Tra­vni­ka... Po­je­di­ni čla­no­vi Ko­mi­te­ta vi­še vo­de ra­ču­na o to­me da li će do­bi­ti fun­kci­je i fo­te­lje, ne­go boš­nja­čki in­te­res. Oni ne mo­gu bra­ni­ti mo­je in­te­re­se - re­kao je Gra­cić i na kra­ju do­dao:
- Mi Boš­nja­ci ne smi­je­mo do­pus­ti­ti da smo za­do­vo­ljni jer nam se uki­da su­spen­zi­ja, a svi os­ta­li su bo­lje pro­šli od nas. Ne smi­je­mo opet da se po­na­ša­mo po prin­ci­pu ‘'po­tpi­ši Ali­ja, pa ma­kar bi­la avli­ja''. Ne­ma vi­še to­ga. Ne­će ni­ko pro­da­va­ti boš­nja­čke klu­bo­ve za­rad svo­jih fo­te­lja. A, čla­no­vi Ko­mi­te­ta to ra­de. Ja ne znam ni­šta­šta se de­ša­va, ko­ji su to aman­dma­ni, ni­ko nas ni­je upo­znao. Ko­mi­tet ni­je ura­dio ni­šta da se Boš­nja­ci­ma pred­sta­ve stva­ri ka­kve je­su, kao što su pred­stav­lje­ni Hrva­ti­ma i Srbi­ma. Ne­ću da bu­dem iz­da­ji­ca svo­ga na­ro­da. Ne­ću da gle­dam sa­mo svoj in­te­res, kao čla­no­vi Ko­mi­te­ta - za­klju­čio je Gra­cić u raz­go­vo­ru za «San».
E. De­lić
Re­zul­ta­ti u tri tačke
Re­zul­ta­ti po­slje­dnjeg sas­tan­ka u Ci­ri­hu kao i do­sa­daš­njeg ra­da Ko­mi­te­ta za nor­ma­li­za­ci­ju mo­gu se pri­ka­za­ti u tri tačke: 1. - sve odlu­ke u No­go­me­tnom sa­ve­zu ubu­du­će će se do­no­si­ti tro­čet­vrtin­skom ve­ći­nom; 2. - pri­hva­ćen je i aman­dman na gla­sa­nje u Iz­vršnom odbo­ru NSBiH, pa će ta­ko za sve odlu­ke ovog ti­je­la ubu­du­će bi­ti po­tre­bno 12 gla­so­va i 3. - ka­da se bu­du bi­ra­li čla­no­vi Iz­vršnog odbo­ra NSBiH kan­to­nal­ni sa­ve­zi će pre­dla­ga­ti po dva kan­di­da­ta za sva­ko mjes­to u IO, a oni ko­ji ne bu­du pro­šli na gla­sa­nju za izbor bi­će ime­no­va­ni za­mjen­skim čla­no­vi­ma.

Provali Gracic Svabu da mu je samo stalo do fotelje :thumbup:

Ne mogu vjerovati da su razgovarali sa Platinijem i Blatterom, bez da su pitali Gracica, koji je prema svojim rjecima nevidjeno utjecajan i ne gleda sopstveni interes :oops:

Hocemo bosanske sportske legende u Komitetu za normalizaciju! Hocemo Gracica! :thumbup: :dance:
Ovo je 'San' pa cu odluciti da ne vjerujem da je ovo Gracic izjavio.
Inace prosto nevjerovatno sta je sve izreceno. Ja bih se stidio da sam ovako nesto rekao.
Jebote 'bosnjacki interes' da te jebo! :-x Ko stoji iza tebe? Sloboda i Travnik? Ma mrs! Kakve gadosti, ne mogu da vjerujem. Covjek je kivan sto je zadnja rupa na svirali u svom vjestackom klubu.
I na kraju kao Osim jedva docekao da se uhljebi!!!! (Dobro, priznajem, to je toliko glupo da vjerujem da je 'San'ova patka). A i ovaj novinar, tacno onako kako I. Osim kaze - bolje bi bilo da se pocne bavit necim drugim. Kakvi gadovi! Samo zele da pronadju nesto ruzno, najvece zlo naseg sporta! Sigurno!
Edin H.

#985 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Edin H. »

Novinari kao novinari, skandali prodaju novine.
smoki_choko

#986 Re: Komitet za normalizaciju

Post by smoki_choko »

gracića za predsjednika saveza :dance: :thumbup:
Edin H.

#987 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Edin H. »

smoki_choko wrote:gracića za predsjednika saveza :dance: :thumbup:
Nije red na predstavnika "iskljucivo bosnjackih klubova" :D
smoki_choko

#988 Re: Komitet za normalizaciju

Post by smoki_choko »

Edin H. wrote:
smoki_choko wrote:gracića za predsjednika saveza :dance: :thumbup:
Nije red na predstavnika "iskljucivo bosnjackih klubova" :D
gracić je multinacionalan čovjek :lol:
ultima_palabra

#989 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ultima_palabra »

Zar ne reče @sema da se Gracić predomislio, da sad prihvata statut?
Edin H.

#990 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Edin H. »

ultima_palabra wrote:Zar ne reče @sema da se Gracić predomislio, da sad prihvata statut?
Vjerovatno je ovu izjavu za novine dao prije nego sto je ono postao na forumu :oops:

Ima li na Facebooku grupa "Necemo Osima, Gracica za predsjednika" :D
Obuca9

#991 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Obuca9 »

ultima_palabra wrote:Zar ne reče @sema da se Gracić predomislio, da sad prihvata statut?
Nisam ja ništa rekao, ja samo prenio njegove riječi :D
jeza u ledja

#992 Re: Komitet za normalizaciju

Post by jeza u ledja »

Area_51 wrote:Samo par napomena da ne ostanem neshavcen.

Prvo, znate koliko drzim do Nijaza Gracica. Nimalo. Supljator da veci ne moze biti i nije mi on bio tema niti povod za pisanje svog komentara.

Drugo, klubovi sada ne delegiraju svoje predstavnike, nego kantonalni savezi. Eto vam Juka Pusina pa se njime dicite i slicni njemu. Podsjecam vas drugi predstavnik Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo je Colpa, vlasnik restorana Bazeni. Jel vi vidite tu negdje Sarajevo ili Zelju. Toliko o delegiranju, shodno najnovijoj verziji Statuta.

Trece, otkud pravo, kad vec neko namece pricu o torovima, da neko iz Fudbalskog saveza Sarajevo delegira dva Bosnjaka, zasto nije bilo malo mijesano. Nije, jer Juka Pusina smatra ovo, kako on kaze kantonom sa Bosnjackom vecinom, pa je normalno da se delegiraju ti Bosnjacki predstavnici. Eto kako nacionalna prica na mala vrata udje u sport, a ne bi trebalo. Donosi je papak Jusuf Pusina. Eto vam, vodite ga kuci.

Cetvrto, ovo sto radi Osim nije korak naprijed, jer se ideja da savez ima JEDNOG predsjednika, placa zestokom ustupcima entitetskim savezima, sto ce zabetonirat i ovako losu situaciju. Neko kaze, zar nam nije drago sto ce legende vodit savez. Bilo bi nam drago, kad bi ga vodili, ali po ovom najnovijem Osimovom staututu stvar ostaje ista po pitanju delegiranja, pa nece NIKO iz kantonalnih/zupanijskih ili entitetskih saveza delegirati Osima, Bajevica, Barbarea, Hadzibegica ili tako nekog slicnog. Delegirace nove Colakovice, Dominikovice ili Ceke. Trebalo je staviti na stol Statut, koji klub ga potpise ulazi sa predstavnicima u Savez, od tog novog broja napravila bi se skupstina i eto nas. Mislite da Borac ili Slavija ne bi potpisali. Itekako bi potpisali.

No, ako vama bila sta Osimo biva dobro samo zato sto je Osim, pa dobro, snosite posljedice svoje hipnoticke ljubavi. Ovaj statut nije dobar i velika je greska sto je Osim »pojefitnio« onu verziju koju je stavila na stol FIFA i UEFA, pristajuci na ustupke Dodiku. To je prevelika greska koju ce placati generacije sportista nakon Osima.

Za ovo pod 3. Nisam siguran da si u pravu sto se tice tvog vidjenja Statuta. Statut NSBiH ne govori o etnickom, vec entitetskom glasanju, ako se ne varam.
Isto vazi i za kantonalne saveze. NARAVNO ako je vecinski bosnjacki kanton da ce delegati iz istog biti uglavnom Bosnjaci. Mislim ono... :-)
No , takodje, ako se ne varam, u kantonalne saveze (bar je ja mislim tako u KS Savezu), delegate biraju klubovi tih kantona. Negdje sam to jednom procitao i to mi je ostalo u sjecanju. Dalje onda ti delegati izaberu predstavnike u NSBiH. Ne vjerujem da igdje pise da ti kandidati moraju biti Bosnjaci.

Manite se ljudi price o gradjanskim pravima u fudbalu, nije ovo Parlament.
jeza u ledja

#993 Re: Komitet za normalizaciju

Post by jeza u ledja »

hz__semir wrote:
Ti si prenio rijeci nekoga koje otipkao nesto na forumu pod nickom 'NG'.
Obuca9

#994 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Obuca9 »

jeza u ledja wrote:
hz__semir wrote:
Ti si prenio rijeci nekoga koje otipkao nesto na forumu pod nickom 'NG'.
To nešto što je otipkano možeš vidjeti na prethodnoj stranici, a taj neko koji je otipkao je glavom i bradom čovjek o kojem se raspravlja ovdje.

Pošto vidim da aludiraš na to da postoji mogućnost da se neko drugi koristi njegovim nickom, ali ja ti garantujem da nije tako ;)
jeza u ledja

#995 Re: Komitet za normalizaciju

Post by jeza u ledja »

Ne mozes mi ti to garantovati.
Obuca9

#996 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Obuca9 »

jeza u ledja wrote:Ne mozes mi ti to garantovati.
Jesi li siguran?
jeza u ledja

#997 Re: Komitet za normalizaciju

Post by jeza u ledja »

Zar je bitno jesam li siguran? :-)

Valjda sama rasprava implicira nepouzdanost informacija i izvora istih, a samim tim i nesigurnost u sve ono sto se njih tice.
Obuca9

#998 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Obuca9 »

Pa kako si onda bezgranicno vjerovao Dodiku, kad je na FTV-u izjavio da on nema nikakve veze sa odbijanjem Statuta? Zar samo davanje intervjua ne implicira nepouzdanost informacija koje krmak iz Laktaša iznosi, a samim tim i nesigurnost u sve ono što se njih tiče?
ODVRATAN_i_GADAN

#999 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Edin H. wrote:Novinari kao novinari, skandali prodaju novine.
Sve dok je tako, a nazalost jeste, nece nas biti na mapi. Kamo srece da kvalitet prodaje novine ali... :( :(
jeza u ledja

#1000 Re: Komitet za normalizaciju

Post by jeza u ledja »

hz__semir wrote:Pa kako si onda bezgranicno vjerovao Dodiku, kad je na FTV-u izjavio da on nema nikakve veze sa odbijanjem Statuta? Zar samo davanje intervjua ne implicira nepouzdanost informacija koje krmak iz Laktaša iznosi, a samim tim i nesigurnost u sve ono što se njih tiče?
O kakvom bezgranicnom vjerovanju Dodiku pises???

Kakve to veze sa ovim ima? Nije u pitanju laganje, vec nepouzdanost informacija koja dolazi od anonimnog korisnika internet foruma.
Locked