Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hljebarnik

#976 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hljebarnik »

and wrote:ne provaljujte se više s begovićem.onaj šut on i keno da su na golu bili ne bi odbranili.
:lol:
and

#977 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by and »

denimb wrote:
and wrote:ne provaljujte se više s begovićem.onaj šut on i keno da su na golu bili ne bi odbranili.

A tobejarabi, pa nije je Bog sutirao u pm, odoh ne mogu vise... :oops:
hajde vala ne pametujte više.igrači koji kenu vole sigurno više od vas nemaju ni jednu zamjerku za begin nastup.
pogotovo za prvi gol. :oops:
Gandalf

#978 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Gandalf »

De ba ljudi šta vam je - ono je bio neodbranjiv šut - nije ovo ba ni PES ni Fifa, pa da onaj famozni curving, ima tačno određenu parametrima igrice određenu putanju - koju god da je stranu pokrivao Begović, šminker jednostavno ima prejak i precizan šut i uvijek zahvaljujući toj svojoj vještini može pucati kontra golmana - da je Begović stajao baš na onom mjestu gdje je pao gol, Ronaldo bi jednostavno šutao kontra - ko brate ne vjeruje kako onaj hajvan roka slobodnjake, ima You Tube i kamaru klipova gdje se golman ni ne pomjeri kada šminker zavali loptu.

PS. živi zid je napunio gaće kolektivno i sklonio se od lopte ostavljajući Begovića ko glinenog goluba na streljani - jbg, oni kontali da slobodnjak puca tenk a ne Ronaldo :-)
Baudelaire

#979 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Baudelaire »

LSD wrote:Imate li kakav prijedlog za boljeg golmana :? pogledajte vi te slike i tu bruku....sa ovim trenutnim ne možemo dalje od baraža ,a i to je upitno u narednim kvalifikacijama.
A ko je ovdje spomenuo da imamo boljeg golmana? Jebo ga, pa nije niko sveta krava da mu se nema pravo ako ništa uputiti neka kritika. To što ga kritikujemo ne znači da smatramo da je loš golman, samo da je u određenoj situaciji loše reagovao.
Better Man

#980 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Better Man »

noiserr wrote:Sudija nam nije dao dahnuti, svirao je 24 slobodna udarca za portugalce, dosta tih su bili u opasnim pozicijama. Kako mozes objasniti da smo u Zenici imali 13 faula a u Lisabonu 24. Dok je portugal imao manje faula nego u Zenici.

Iskreno govoreci Portugal jeste bolji, ali dodaj na to pokvarenog sudiju i nemamo mi tu sta traziti. Mi smo trebali bolje odigrati, ali nemozemo zanemariti da je u 6-2 porazu veliku ulogu igrao sudija.

Cinjenica je mi moramo biti puno bolji tim da bi pobjedili bas zbog ovakvih sudija.

Ja nogomet pratim vec 20 godina, velike ekipe ce uvijek imati ovu prednost, i to je ono na sto se mora racunati.
Izvini, ali sudija je odlicno sudio i ako je ko ostecen, onda je to Portugal za penal i nas gol iz offsidea! Portugal nas je samljeo i rastavio na proste faktore i sad okrivljavati sudiju za to je smijesno, kao sto je i smijesno okrivljavati Begovica ze neke golove koji su bili neodbranjivi.
nuki_cika

#981 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by nuki_cika »

Gandalf wrote:De ba ljudi šta vam je - ono je bio neodbranjiv šut - nije ovo ba ni PES ni Fifa, pa da onaj famozni curving, ima tačno određenu parametrima igrice određenu putanju - koju god da je stranu pokrivao Begović, šminker jednostavno ima prejak i precizan šut i uvijek zahvaljujući toj svojoj vještini može pucati kontra golmana - da je Begović stajao baš na onom mjestu gdje je pao gol, Ronaldo bi jednostavno šutao kontra - ko brate ne vjeruje kako onaj hajvan roka slobodnjake, ima You Tube i kamaru klipova gdje se golman ni ne pomjeri kada šminker zavali loptu.

PS. živi zid je napunio gaće kolektivno i sklonio se od lopte ostavljajući Begovića ko glinenog goluba na streljani - jbg, oni kontali da slobodnjak puca tenk a ne Ronaldo :-)
U onoj situaciiji kod prvog gola nasi igraci su morali znati da ce sa one udaljenosti šutati pored živog zida što se i ispostavilo tacnim.Pogledaj utkmice reala i vidjeces da ronaldo u 90 posto onih situacija šuta iz velike udaljenosti pored živog,a ne iznad živog zida.
Begović da je samo stao na sredinu gola ono bi odbranio,doduše krjnjim naporom,ali bi je odbranio :thumbup:
Last edited by nuki_cika on 17/11/2011 19:21, edited 1 time in total.
LSD

#982 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by LSD »

Baudelaire wrote:
LSD wrote:Imate li kakav prijedlog za boljeg golmana :? pogledajte vi te slike i tu bruku....sa ovim trenutnim ne možemo dalje od baraža ,a i to je upitno u narednim kvalifikacijama.
A ko je ovdje spomenuo da imamo boljeg golmana? Jebo ga, pa nije niko sveta krava da mu se nema pravo ako ništa uputiti neka kritika. To što ga kritikujemo ne znači da smatramo da je loš golman, samo da je u određenoj situaciji loše reagovao.
Ma pitam samo care i ništa više :-) ...ne bi se ovoliko raspravljalo o njemu, slike lijepile (sa nekakvim nacrtanim krugovima) kako ne zna ni stati ni postaviti živi zid , namjerno naglašavala cinjenica kako je prvi golman repke koji je primio 6 komada u jednoj tekmi- da mnogima ne smeta i da mnogi u njemu ne vide glavnog krivca za onaj debakl.
Zayebo je predebelo, zamjerio se naciji koja je razocarana i moramo ga lincovati...dobro to cemo uraditi, ali koga naci umjesto njega kasnije :roll:
Last edited by LSD on 17/11/2011 19:20, edited 2 times in total.
nuki_cika

#983 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by nuki_cika »

Better Man wrote:
noiserr wrote:Sudija nam nije dao dahnuti, svirao je 24 slobodna udarca za portugalce, dosta tih su bili u opasnim pozicijama. Kako mozes objasniti da smo u Zenici imali 13 faula a u Lisabonu 24. Dok je portugal imao manje faula nego u Zenici.

Iskreno govoreci Portugal jeste bolji, ali dodaj na to pokvarenog sudiju i nemamo mi tu sta traziti. Mi smo trebali bolje odigrati, ali nemozemo zanemariti da je u 6-2 porazu veliku ulogu igrao sudija.

Cinjenica je mi moramo biti puno bolji tim da bi pobjedili bas zbog ovakvih sudija.

Ja nogomet pratim vec 20 godina, velike ekipe ce uvijek imati ovu prednost, i to je ono na sto se mora racunati.
Izvini, ali sudija je odlicno sudio i ako je ko ostecen, onda je to Portugal za penal i nas gol iz offsidea! Portugal nas je samljeo i rastavio na proste faktore i sad okrivljavati sudiju za to je smijesno, kao sto je i smijesno okrivljavati Begovica ze neke golove koji su bili neodbranjivi.
Dobro,portugal jeste oštecen,ali suđenje je jednom rijecju bilo"GROZNO",pa obrati pažnju zašto je lulić dobio crveni karton?Čist faul nad njim napravljen prije nego što je lopta proslijeđena ronaldu za 3:1
pirmin

#984 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by pirmin »

Ja Asmiru ne zamjeram ni sekunde.
Vec sam negdje pisao da je za mene jedan sasvim prosjecan golman, nas najbolji iz prostog razloga
jer je konkurencija pretanka. On je tip golmana koji brani ono sto se mora braniti i u njega se u
tim slucajevima moze pouzdati ali nema i ne znam da li ce ikad imati onu ludost, onu lucidnost
kakvu imaju nekolicina golmana u fudbalskom svijetu da vadi "nemoguce".
palermo

#985 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

LSD wrote:
Ma pitam samo care i ništa više :-) ...ne bi se ovoliko raspravljalo o njemu, slike lijepile (sa nekakvim nacrtanim krugovima) kako ne zna ni stati ni postaviti živi zid , namjerno naglašavala cinjenica kako je prvi golman repke koji je primio 6 komada u jednoj tekmi- da mnogima ne smeta i da mnogi u njemu ne vide glavnog krivca za onaj debakl.
Zayebo je predebelo, zamjerio se naciji koja je razocarana i moramo ga lincovati...dobro to cemo uraditi, ali koga naci umjesto njega kasnije :roll:
Pregoniš, ovo što vi radite je medvjeđa usluga samome Begoviću.
denimb

#986 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by denimb »

LSD wrote:
Baudelaire wrote:
Zayebo je predebelo, zamjerio se naciji koja je razocarana i moramo ga lincovati...
dobro to cemo uraditi, ali koga naci umjesto njega kasnije :roll:

A i ti to ucrnjaci momacki :lol:

Imamo mi problema malo s tim, kod nas vazda ili nekoga tjeramo ili nekoga na silu guramo, konstruktivna kritika jednostavno nije dozvoljena.

Nije Begovic los golman, dapace...ali ko god sta mislio, nekako mi nije siguran na golu kao sto je Kenan bio (iako je i on znao primiti pacerski gol) nekako mi je u situacijama 1 na 1 bio mnogo sigurniji od Begovica.
Vjerovatno tu ima malo i do iskustva, i razlicitog osjecaja za igru.

Ali vrijeme je pred Begovicem, pa neka nam pokaze sta zna.
LSD

#987 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by LSD »

palermo wrote:
LSD wrote:
Pregoniš, ovo što vi radite je medvjeđa usluga samome Begoviću.
Ne pregonim, samo kažem šta se stavljalo i pisalo ovdje...ja to nisam ni stavljao ni pisao, neko jeste...ako misliš da lažem ,provjeri slobodno na stranicama ispred
Gandalf

#988 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Gandalf »

Naši igrači koji su tek sada počeli izgrađivati rejting kako sebi lično tako i reprezentaciji, imaju pomalo iskrivljenu sliku o sebi, da su već svjetski megastari sa po 5 osvojenih Liga Prvaka i da se njihova nervoza mora tolerisati - e pa ne mora - najveći debiluk koji igrač može napraviti na utakmici je dobiti karton radi prigovora, dakle ne da spasi gol, zaustavi superbrzu kontru, grubog faulom kojim melje protivnika radi oduzimanja lopte, već fasuje karton i to crveni radi laprdanja.

Vidjeli smo to hiljadu puta na TV-u - ne znam kada je to sudija radi protesta komplet tima promijeno odluku - ali sve nas to uzdrma kada gledamo našu reprezentaciju u supervažnoj utakmici - ali to nije opravdanje - izgubili smo jer smo odigrali možda i najgoru utakmicu našoj historiji - sudije, zviždanje himni, laseri po golmanu, Selma Bajrami u VIP- Luža :D , sve se to moglo prejebat' da se bar 7-8 igrača na terenu nije sa..... od nervoze i pritiska. Prvo moramo naučiti izboriti se sa vlastitim strahovima i nervozama, pa tek onda sa protivnikom. Sami smo sebi najteži protivnici.
just principe

#989 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by just principe »

realno Begovic se jos mora uciti na slobodnjacima, postavljanju zivog zida i branjenju penala.
Inace je odlican golman u petercu
ultima_palabra

#990 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

hz__semir wrote:Sreća pa nije Hasagić branio i primio ovakve golove. Sad bi imali 450 postova o diskus herniji i njegovim leđima, niko živ ne bi spominjao živi zid.

Također, dosad bi već bilo 200 grupa na FB-u sa zahtjevom da se njemu i Sušiću oduzme državljanstvo i da im se zabrani da ikad više uđu na teritorij BiH.

Plus što bi Edin H. od Papeta tražio da mu vrati pare koje je potrošio na put u Lisabon.
:lol: Dobar :thumbup: Ljudi pišu sa dosta predrasuda... ma vala da mi je otac reći ću ako se loše postavio.

Malo mi je smetalo što je svaku loptu koju je uhvatio držao 10tak sekundi, a bilo je situacija da je baci kratko umjesto ispucavanja... vjerovatno navika iz Stokea. Treba i njemu utakmica da se uklopi sa ekipom.

P.S. Da ne ispadne da sam pljuvač... Begović je naš najbolji golman i treba biti broj 1 :D
Sasvim_Obican

#991 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Sasvim_Obican »

Asmir Begović će za par godina biti jedan od najboljih golmana Premiershipa. Problemi sa slobodnjacima su česti kod mladih golmana jer imaju poteškoće sa procjenom leta i brzine lopte. Čovjek očigledno radi na tome i ja sam uvjeren da će za koju godinu njegov učinak u nekom puno boljem klubu od Stokea biti puno impresivniji. Oscilacije i pogreške se dešavaju i Valdesu.

Svaliti na njega krivicu za poraz je, po mom mišljenju, bezveze. Mislim da su Ronaldovi slobodnjaci specifični i da ih je stvarno jako teško braniti. Onaj Nanijev gol je greška našeg veznog reda koji je pustio Nanija da primi loptu, okrene se, ode s loptom na pristupačnu udaljenost i opali. Jedini gol kod kojeg je Asmir mogao reagirati bolje je onaj Velosov.
Jack Be Nimble

#992 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Jack Be Nimble »

just principe wrote:realno Begovic se jos mora uciti na slobodnjacima, postavljanju zivog zida i branjenju penala.
Da li je on ikada izvan peterca? Nesto primjetih u zadnje dvije utakmice za repku a i kroz ono malo snimaka stoke city-a sto sam gledao...begovicu su noge u cementu i taj ne mrda nigdje od gol linije. Da li grijesim?
ultima_palabra

#993 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

Jack Be Nimble wrote:
just principe wrote:realno Begovic se jos mora uciti na slobodnjacima, postavljanju zivog zida i branjenju penala.
Da li je on ikada izvan peterca? Nesto primjetih u zadnje dvije utakmice za repku a i kroz ono malo snimaka stoke city-a sto sam gledao...begovicu su noge u cementu i taj ne mrda nigdje od gol linije. Da li grijesim?
Nema potrebe da mrda jer igra u ekipi dvometraša... za reprezentaciju to nije dobro, ali eto nismo imali problema sa centaršutevima zadnjih par utakmica.
East_side

#994 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by East_side »

Dajte molim vas :-)

Kada je Štark svirao onaj faul, odmah sam pomislio: "ovo je ona pozicija iz koje Ronaldo haman u svakom kolu primere zabija golove, nešto poput penala za njega..."

I da je Begović stajao bliže sredini gola, siguran sam da opet ne bi stigao onu KOMETU...

Pa bi onda bilo "imao je loptu na ruci, kako je nije skin'o, trebao je sa obje ruke ono braniti a ne sa jednom..." itd itd itd... :-)

Nego, mnogo je važnije pitanje čime mi sada/za naredni ciklus raspolažemo kada je igrački kadar u pitanju. :roll:

Krenimo redom, i logično, đe' luben'ca !? :mrgreen:

Golmani: Prvi izbor je, ipak, i dalje Begović! :thumbup: Obzirom na duži "rok trajanja" golmana (za razliku od ostalih pozicija), ne bih se složio da je Hasagić 'ugrožen' godinama. :wink: Tako da i za narednih, minimalno 5-6 godina imamo jako dobru rezervu za Begovića uz još par ovih "rotirajućih" golmana (Avdukić, Šehić... Alaim :mrgreen: ).

Štoperi: Spahić sigurno može odraditi barem još jedan ciklus, baš kao i Papac. Da su normalne okolnosti (o tome nešto više kasnije), vjerovatno bi ova dvojica sačinjavali naš početni štoperski par. Imaju potrebno iskustvo i kvalitet. Za rezerve imamo solidnog Pandžu, Jahića (kojeg bi ipak više trebalo koristiti kao veznog destruktivca) i svakako da ovu poziciju moramo dopuniti nekim novim imenima, možda isprobati Cocalića, čak i Torlaka i OZBILJNO razmisliti i povratku Nadarevića koji, kao i Spahić ima 31 godinu. :wink:

Iskreno, mladi Bešić mi je ipak nepoznanica i ne bih donosio konačan sud o njemu na osnovu onih nekoliko minuta u Lisabonu.

Mravca DEFINITIVNO treba prekrižiti! ;-)

Lijevi bekovi:Maloprije, kad spomenuh Papca napisah "da su normalne okolnosti...". Mislio sam na to da ipak NEMAMO adekvatnu alternativu za poziciju lijevog beka (Lulić nema potrebni defanzivni kvalitet) i Papac se nekako nameće kao jedino rješenje :? Iskreno, više volim vidjeti Papca na poziciji lijevog beka i Pandžu na štoperu pored Spahića, nego Papca i Spahića kao štoperski duo uz Lulića na lijevom beku.

I u Parizu smo vidjeli da nam u ovakvoj postavi odbrana izgleda poprilično stabilno i čvrsto. Naravno, kada je Papac povrijeđen ili suspendovan, može i Lulić igrati beka, mada vala, po meni nije to to... Mislim da nam ova pozicija najozbiljnije škripi po pitanju alternativa. :-? ili griješim :?: koja još imena konkurišu za ovu poziciju, baš bih volio čuti...

Desni bekovi: Možda malo bolja situacija nego sa lijevim bekovima, ipak, ne baš idealna. Imamo vrlo dobrog Mujdžu. Međutim, zaradi parne kartone ili se povrijedi (kao sad) i eto ti belaja... :sad: Šta je sa Berberovićem, šta fali što igra u "cvajti"? :? Bez obzira u kakvoj je formi, ipak je čovjek prirodan desni bek, iskusan, već igrao za repku, nije prestar (30g) i sigurno je mnogo bolje alternativno rješenje od Zahirovića, čak i Jahića za ovu poziciju.

Maletića neću ni spominjati, frajer je suvišan kao i Mravac. :wink:

Defanzivni vezni igrači:Obzirom na Rahimićevih 35 godina i vjerovatno skoriji oproštaj, uz Zahirovića i Jahića, ja bih ovu poziciju dopunio s još makar jednim imenom, recimo Džakmićem. Džakmić možda nije vrhunski tehničar ali ipak zna napraviti pas. Tipična "krtica" koja može trčati svih 90 minuta. Jedan ovakav igrač nam UVIJEK mora igrati u prvih 11, nekada čak i dva. Jahić bi po meni mogao biti solidan naslijednik Rahimića. Zna čuvati loptu, dobar je u duelima i obzirom na njegov nedostatak brzine, mnogo bi bio sigurniji kao "predzadnji bedem" (ispred štopera), nego u zadnjoj liniji.

Centralni/ofanzivni vezni igrači: zayebali smo i Brazil čini mi se sa brojnošću igrača na ovoj poziciji :-) :lol: Misimović (može izgurati još makar jedan ciklus), Pjanić, Medunjanin, Salihović, Ibričić, Štilić (...). Kao prvo, uz neupitan kvalitet ovih igrača, treba se pomiriti sa činjenicom da niko od njih NE MOŽE igrati zadnjeg veznog, ni lijevog beka, ni krilo... bez obzira koliko se forsirali na ovim pozicijama. U prvih 11, po meni, SAMO DVOJICA od ovih navedenih mogu igrati. Sve iznad te brojke je stvaranje vlastitog manjka (korisnih) igrača na terenu, u šta smo se i uvjerili kada na terenu istovremeno imamo Misimovića, Medunjanina i Pjanića. Svi ovi igrači mogu igrati centralnog kao i ofanzivnog/isturenog veznog. Čak i Lulić može igrati AMF, u Laziu često trese mreže upravo sa ove pozicije. Za ove dvije pozicije definitivno "nema zime". :thumbup:

Lijeva i desna krila: Ne znam hoćete li se složiti, mislim da nikako ne trebamo forsirati formaciju sa krilima. Zašto? Na lijevom krilu bi imali samo Lulića koji NEMA centaršut, kao ni potrebne saigrače koji bi mu pružili podršku na ovoj poziciji.

Desno krilo: Pjanić, Ibričić...? :shock: MA BJAAAŽI!

Napad: Džeko, Ibišević, Muslimović ( :?: ), uz još jedno/dva nova imena (vidjeti šta se može i kako s tim Seferovićem). Muslimović, ja stvarno ne znam šta je s tim likom :-) da je loš igrač, sigurno nije ali... za nadati se da će pronaći napokon neki klub :roll:

Neko spomenu tzv. "glistu" i igrača poput Olića. Bilo bi odlično da imamo jednog takvog uz Džeku ali šta je tu je...

Na Zeca više ne računati. :roll:

E sada, da sve ovo prenesem "na teren" i iznesem neku svoju zamisao naše dobitne kombinacije i postavke prvotimaca i rezervi u budućnosti:

--------------------------------------------------------(GK)Begović/Hasagić

(RB)Mujdža/Berberović---------(CB)Spahić/Cocalić------------------(CB)Pandža/Papac--------------(LB)Papac/Lulić(???)

-----------------------------------------------------------(DMF-striktno defanzicni zadaci - podrška zadnjoj liniji)
-------------------------------------------------------------Rahimić/Jahić/Zahirović

-------------------------(DMF/CMF - "pitbull" trkač - defanzivna prevaga na sredini
----------------------------terena i podrška playmakeru kada je naš posjed lopte)
---------------------------------Zahirović/Džakmić

-------------------------------------------------------------------------------(CMF - playmaker)
--------------------------------------------------------------------------Medunjanin/Salihović/Štilić

----------------------------------------(CMF/AMF - podrška playmakeru i priključivanje napadu iz drugog plana)
----------------------------------------------Misimović/Pjanić/Lulić/Ibričić

---------------------------------(CF)Džeko/Muslimović--------------(CF)Ibišević/Seferović(?)

Al' se ispisah! :mrgreen: :run:
Last edited by East_side on 17/11/2011 20:29, edited 1 time in total.
derion

#995 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by derion »

palermo wrote:
Pa mislim da je tu baš negdje poenta. sasvim je nerealna ta utakmica u Kopenhagenu, i uvjeren sam da su i Danci igrali baraž sa Portugalom, ovako motivisanim i spremni, da bi bili baš kao i mi popušlić...
Nema šanse da bi Portugal izbacili Dance u baražu, možda jednom od tri-četiri baraža. Danci su JAČI fizički i mentalno od malih Portugalaca za jedno 70%! Fizički ih mogu nositi u zubima, a mentalno ih mogu pomjeriti sa jednog mjesta na drugo. Pa, ljudi moji, Danci izgube samo par puta u nekoliko godina, a da sumnjam da su primili više od dva gola u jednoj utakmici više od tri-četiri puta u zadnjih deset godina. Portugalci su jedino jači od Danaca tehnički, ali svi znamo da je snaga/fizika daaaavno nadigrala tehniku.

Danci imaju realno igrače srednje klase, ali oni imaju PSIHU, kao što je neko spomenu prije nekoliko stranica. A pored psihe imaju MORAL - i to onaj protestantski, sjevernoeuropski. A to vam je u modernom fudbalu možda i najvažnija stvar. Danci sa svojim radnim moralom (rovokopačkim) i snagom će u 70-80% dobiti šminkersku ekipu kao Portugal jer im raštimaju portugalski labavi moral i njihovu prvorazrednu tehniku. A to Danci pokazuju evo po ko zna koji put upravo protiv Portugala u nekoliko posljednjih kvalifikacija.

Dugo sam kontao zašto smo mi, reprezentacija BiH, neugodan protivnik Dancima. Mislim da je glavni krivac tome naša neuračunljivost. :) Pogotovo tada tih godina kada smo igrali s njima. Jbg, mi nikada ne igramo standardno. Jednu-dvije utakmice zaredom igramo sjajno, pa jednu ofrlje, pa jednu dobru, pa jednu katastrofalno! Mislim da smo zbog toga neugodni Dancima jer ni mi ne znamo kada igramo dobro. A to smo pokazali (ma koliko napredovali u odnosu na prijašnju igru) nekoliko puta i u ovim kvalifikacijama (Albanija, Rumunija).

Znači, summa summarum: Naša reprezentacija mora naučiti i poboljšati FIZIČKU, TAKTIČKU i PSIHIČKU SPREMNOST. Imamo solidnu tehniku, ali ne trčimo dovoljno, ne radimo presing i zato dajemo previše prostora jakim protivničkim ekipama.

Ja sam lično fasciniran tim Dancima - nikakvi igrači, ali oni kao ekipa UVIJEK pariraju Brazilu, Engleskoj, Italiji i NIKADA ne dobiju kantu od svjetskih ekipa. Nikada.
Last edited by derion on 17/11/2011 20:30, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#996 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Kako mogu objasniti? Pa tako sto je Portugal nas mljeo i pretrcavao i dolazio u opasne situacije a nama nije preostajalo nista nego da ih krpimo. Zar treba to objasnjavati uopste?

Prestanite se vaditi na sudiju jer je presmijesno.
jeza u ledja

#997 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

hz__semir wrote:Sreća pa nije Hasagić branio i primio ovakve golove. Sad bi imali 450 postova o diskus herniji i njegovim leđima, niko živ ne bi spominjao živi zid.

Također, dosad bi već bilo 200 grupa na FB-u sa zahtjevom da se njemu i Sušiću oduzme državljanstvo i da im se zabrani da ikad više uđu na teritorij BiH.

Plus što bi Edin H. od Papeta tražio da mu vrati pare koje je potrošio na put u Lisabon.
Al najgore je to sto smo mi neki znali da ce se ovo desiti cim Begovic prvi put kiksa. Kada toliko branis i uzdizes jednog igraca mozes samo ocekivati razocarenje jer niko nije toliko dobar.

Samo pokazatelj da trebamo svi generalno spustiti lopticu kada pljujemo ili hvalimo neke igrace. (obicno to ide zajedno jer jednog pljujemo a drugog na njegovoj pociziji uzdizemo)
Neki ljudi neke od nasih igraca doslovce mrze (recimo Ibricica niko ne zeli u reprezentaciji, Spahica i Hasagica odredjeni broj ljudi organski ne podnosi, Misimovica tjeraju iz repke vec 2-3 godine, kao i Ibisevica, a Mravca, Pandzu i Maletica bi poslali da se bave nekim drugim zanatom).
Ne valja vam to.... :roll:
mikogoago

#998 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by mikogoago »

CR7 žali se na lakšu povredu, ali je prosistvovao promociji nove NIKE kolekcije odjeće i obuće. U razgovoru sa španskim novinarima ponovo se dotakao i našeg državnog tima.

„Bosna je velika ekipa i bili smo pod velikim pritiskom. Međutim, došli smo do našeg cilja i plasirali se na Evropsko prvenstvo“, rekao je Ronaldo.

Ja bih se jos samo nadovezao na Osima sto rece o njemu:.. A vidite Ronalda. Čovjek ima para kao cijela naša reprezentacija zajedno, a preksinoć je pokazao kako se igra. Ne samo igrački nego i kao sportista, jer nije uradio ništa van granica sportskog“.
Ne mogu kga nikako,ali pocinjem da ga sve vise postujem.
Baudelaire

#999 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Baudelaire »

U Belgiji imamo Ervina Zukanovića, 1987. je godište, i standardan je u svom klubu koliko sam ja upućen. Ne znam, otprilike da je to to, ima još par igrača u Češkoj koji bi mogli biti interesantni, te Cocalića, sve preko su potrošeni talenti.
noiserr

#1000 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by noiserr »

jeza u ledja wrote:

Kako mogu objasniti? Pa tako sto je Portugal nas mljeo i pretrcavao i dolazio u opasne situacije a nama nije preostajalo nista nego da ih krpimo. Zar treba to objasnjavati uopste?

Prestanite se vaditi na sudiju jer je presmijesno.
Kako to u Zenici (sa Howard Webbom) uopste nije bio problem? Nekazem da nismo neke zasluzili ali je bilo barem 10-tak koji su bili pretjerani.

A pogotovo se neslazem sa izbacivanjem Lulica. Da je ovaj imao zuti pa hajde nebi mi smetalo, ali cisti crveni za progovaranje u ovako vaznoj utakmici je ocigledno pretjerano.

Po tvom ovaj sudija ispade super. A pogledaj mu profila http://en.wikipedia.org/wiki/Wolfgang_Stark. Sve negativno.
Post Reply