Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zodi36 wrote:Ljudi fakat ne kontam.zivim u njemackoj,bavim se skroz drugim poslom i zamolila me jedna rodica da joj ovde kupim i dovezem auto da je dole izadje 12.000-13.000 km,znaci da ga ovde platim do 4500 €...ne mogu da vjerujem kad uporedim ovde cijene sa cijenama na piku da su dole auta puno,puno jeftinija.o cemu se tu radi?
Dobio si nezahvalnu zadacu.
Ili joj objasni kakva je situacija i da ovdje sverceri uvoze u 99,99% slucajeva groblje i da je slican auto u DE skuplji nego ovdje iz tog razloga.
Ili joj reci da ne zelis to raditi,da ne bi poslije bilo,kupio si mi ovo,kupio si mi ono.
zodi36 wrote:Ljudi fakat ne kontam.zivim u njemackoj,bavim se skroz drugim poslom i zamolila me jedna rodica da joj ovde kupim i dovezem auto da je dole izadje 12.000-13.000 km,znaci da ga ovde platim do 4500 €...ne mogu da vjerujem kad uporedim ovde cijene sa cijenama na piku da su dole auta puno,puno jeftinija.o cemu se tu radi?
Ili joj objasni kakva je situacija i da ovdje sverceri uvoze u 99,99% slucajeva groblje i da je slican auto u DE skuplji nego ovdje iz tog razloga.
Ili joj reci da ne zelis to raditi,da ne bi poslije bilo,kupio si mi ovo,kupio si mi ono.
ma tako ce i biti vjerovatno,ali fakat ne kontam kako je tolika razlika,ok u 1000 -1500km,ali ljudi to je ogromna razlika.nevjerujem da je dole recimo u kiseljaku svako auto na placu smece i usinuto.normalno da ko god kupuje otice majstoru na pregled gdje se to moze ustanoviti
Svi ti Megani po Kiseljaku,Vitezu i ostalim mjestima su placeni max 2000 €,znaci maximum. Nijedan nije presao ispod 200k km,smijem ruku u vatru staviti. Dovezeni su na labudicama,sto je i razumljivo jer ljudi rade na veliko i zbog popusta i zbog prijevoza i onda svakog normalnog prodavaca,pogotovo ljude koji su ta auta kupili nove i mazili i pazili i malo km presli ubise cijenama.
za auta iz kiseljaka i kilometrazu ne bih komentarisao jer ne znam, ali znam da su svi na losim gumama, bez rezervnih guma, bez zadnjih naslona za glavu, bez katalizatora, bez police u gepeku, prve pomoci, dizalice, kljuca za tockove, i sve je na principu drzi vodu dok majstori odu, ako je turbina out stavlja se druga malo bolja i ne nuzno skroz ispravna.
sto dobijes na mostu izgubis na cupriji....
ma tako ce i biti vjerovatno,ali fakat ne kontam kako je tolika razlika,ok u 1000 -1500km,ali ljudi to je ogromna razlika.nevjerujem da je dole recimo u kiseljaku svako auto na placu smece i usinuto.normalno da ko god kupuje otice majstoru na pregled gdje se to moze ustanoviti
Ti nju zovni u goste gore, i da idete zajedno gledati aute po oglasima... Sama pala, sama se ubila...
Ili je savjetuj da trazi samo auto koje je bilo novo kupljeno u BiH, pa ga kupuje kao drugi vlasnik od prvog. U tom slucaju je najsigurnija u porijeklo i servise, a ni suma kojom raspolaze nije mala, za te pare u cash-u se moze kupiti dobrih auta kada svi samo zamjene nude... Samo mora biti spremna na cjenkanje do krvi, i vise...
drndalo wrote:
U Kiseljaku dizel star 8 godina moze biti sa 113.000 km, ali samo u rikverc vozenih kilometara... Takav auto se u BiH moze kupiti samo kada ga kupis od nekoga ko ga je novog kupio kod Bunje 2006-e godine... Sve ostalo je >300.000 km da bi mu prodajna cijena bila takva...
Onaj ko vjeruje u te kilometraze kod nasih preprodavaca, vjerovatno jos uvijek vjeruje da mu Deda-mraz donosi cokolade za Novu godinu, iako dimnjaka nemaju...
Ima kod mene komšo(penzioner) golf 2,prešao 56 000 km,on prvi vlasnik.Čuda su moguća
Zaboravlja se spomenuti i povrat poreza na izvoz iz EU, šverceri koji rade dugo sa istim ljudima gore, su im omogućili povrat poreza. I kad pogledaš ako je Golf 2500 Eura, - 19% na izvoz, i na kraju svega dosta povoljnije izađe, i svi dobri, i švabo i naš.
Provjeri i sa velikim spediterima koji imaju kamione zbirnog transporta iz EU koliko bi naplatili odlazak na adresu, utovar, prevoz, istovar, carinjenje...
da ne otvaram novu temu. Jedno pitanje, gledam neke oglase i recimo da dogovorim kupovinu auta koje je tek uvezeno, sta mi je od dokumentacije potrebno da ga registrujem?
Pod uslovom da je sva dokumentacija dostupna, ima li nekih dodatnih placanja mimo registracije?
Da neotvaram novu temu,znam da je i ova citana pa bi zamolio one koji znaju.Nasao sam par golfova 2004,2005 godiste u njemackoj za cirka nekih 4000-4500€...koji je motor najbolje uzeti i koliko jos treba recimi za pdv,i ostali.znaci ako bi ovde platio 4300 i zoll table i put i vinjete sve da izadje recimo 4800,jel bi dole bilo dovoljno 3000km sve sa registracijom...sta moram gledati kod vozila najvise posto necu voziti majstoru.ono znam otprilike dali lupa,pali li,i te sitnice ali na sta posebno treba obratiti paznju.ovo su auta od svaba,nikako od svercera i isplatili se za to auto dati recimo 4300.hvala puno
mali_milojica wrote:Uz dobrog speditera i uz uslov da imas EUR1 papir nema sanse da bude preko 2000 KM sa registracijom,a i to je pitanje,vjerovatno ce ici i nize.
ok hvala.jos da neznas koji je najbolji dizelski a koji benzin motor kid ovih golfova.vozat ce ga po bosni zenska osoba
mali_milojica wrote:1.9 TDI,svejedno 90 ili 105 KS,nemoj dalje traziti. Benzinca,osim onog 1.4 TSI ili 2.0 GTI,ne bih ni gledao.
Da te pitam kao laik,ne poznajem dovoljno materiju.Šta misliš pošto je za žensku osobu,po BIH da vozi,mozda bi trebao tražiti SDI??Kako sam ja upućen,ono što znam jeste da su to pravo izdržljiva auta,i ne kvare se često.Možda lupam ne znam,ali tako sam čuo
Ok hvala.nasao sam dva,oba su top.samo jedan automatik,presao 213.000 4300€,a drugi manuelni 220.000 presao,4500€...oba dizeli,exstra stanje.znaci izaci ce dole oko 12000 km na cesti.vrijedi?
corsa wrote:Aha, ok, ja sam otisao na to da ti trazis golfa IV. To je petica, onda je ok cijena. Do mene!
ma u dure je...ma kupujem jednoj rodici koja zivi u bosni,pa konta da je ovde to dzaba...izacice je cak skuplje nego da dole uzme a mene pegla bezveze,nisam ja svercer jbg...opet je odavde sigurnije uvesti nego dole kupiti mozda udareno,ili vracane kilometraze
Joj jesam i ja dosadan ali sta cu.danas sam dogovorio kupnju vozila od svabe,fizicko lice.spustio mi je 100€,golf 5 4400€...sad par pitanja ko zna da odgovori:sta meni treba od papira odavde,koliko kostaku zoll table,gdje se prijavljujem za uvoz,jeli u sloveniji na granici ili u bosni.posto dovozim auto za rodicu,gdje cu prijaviti njeno ime,jeli kod kupovine zoll tabli ili na granici kod speditera i konacno zadnje pitanje i najvaznije,famozni EURO1 OBRAZAC,gdje ti ljudi izvaditi,jeli moguce da je to toliko saroliko i da niko nezna pravi odgovor,tipa Tu i tu se vafdi,kosta toliko i toliko,ccccc...hvala na ulozenom trudu