LIBIJA
-
jefferson
#976 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Pitaj srbijance sta oni misle ja i! posto im oni tuse sve i svasta, jer ovi su poceli da prave drzavu.
Naci cemo se na forumu za 5-6g pa cemo vijdeti gdje Irak. Da su nasi pametni poslali bi 200 ljudi u Bagdad u okviru ambasade da pocnu sklapati poslove s njima, ili cemo cekati da svijet postane "moralan" i "etican"
Naci cemo se na forumu za 5-6g pa cemo vijdeti gdje Irak. Da su nasi pametni poslali bi 200 ljudi u Bagdad u okviru ambasade da pocnu sklapati poslove s njima, ili cemo cekati da svijet postane "moralan" i "etican"
- Optimus Prime
#977 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Da, i u jednojtakvoj Hrvatskoj prosjecni gradjanin ima mnogo veci standard od prosjecnog Libijca.casobuke wrote:Optimus Prime wrote:
Ovo si ti zamjenio sa Kuvajtom!
Prosjecan Libijac zivi mnogo losije od prosjecnog gradjanina Republike Hrvatske.
Hrvatska? Je li to ona država koja ima 50 milijardi vanjskog duga i čiji narod već danima protestuje protiv aktuelne vlade?
A stigla pred vrata blagostanja zvanog EU.
I onda se jos cudite sto ljudi krecu goloruki na tenkove.
-
casobuke
#978 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......Optimus Prime wrote:Pa iracki narod i profitira od nafte, pogotovo u onim regijama gdje se ne ratuje kao sto je iracki Kurdistan.dr.Gonzo wrote:Prije bih rekao da ce libijci nakon ovoga sukoba od nafte imati koristi koliko i iracki narod danasZnaci ti si ubjedjen da ce naftne kompanije koje trenutno operiraju u Libiji u potpunosti prestati placati naknade za koncesije i sav prihod zadrzati za sebe?
Nisu nikad zivjeli bolje.
Umirali bi od gladi da im naftne kompanije ne transferisu tih nekih tridesetak milijardi dolara godisnje.
Iracki problem je njihov broj stanovnika. Ima ih u medjuvremenu preko 30 miliona, a prihodi su nizi nego u Libiji.
Libijci imaju deset puta vece prihode po glavi stanovnika od Iracana.
Djeco ne konzumirajte Holywood, trajno uništava moždane ćelije
Znači, irački problem nije u tome što su ih napali, okupirali zemlju, opustošili je, pobili nekoliko stotina hiljada ljudi, što su u državi de facto proizveli građanski rat koga nisu u stanju kontrolisati, ne, Irački problem je što ih ima "čak" 30 miliona
-
casobuke
#979 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Prosječan građanin Hrvatske je nezadovoljan. Prosječan hrvatski građanin ima veći standard nego što je imao i u bivšoj Jugoslaviji, pa opet veliki broj ljudi u Hrvatskoj žali za tim sistemom. Možda je problem u tome što smisao života i nije samo u standardu kojeg nam predstavlja zapadna propaganda kao vrhuvnu vrijednost.Optimus Prime wrote:Da, i u jednojtakvoj Hrvatskoj prosjecni gradjanin ima mnogo veci standard od prosjecnog Libijca.casobuke wrote:Optimus Prime wrote:
Ovo si ti zamjenio sa Kuvajtom!
Prosjecan Libijac zivi mnogo losije od prosjecnog gradjanina Republike Hrvatske.
Hrvatska? Je li to ona država koja ima 50 milijardi vanjskog duga i čiji narod već danima protestuje protiv aktuelne vlade?
A stigla pred vrata blagostanja zvanog EU.
I onda se jos cudite sto ljudi krecu goloruki na tenkove.
Koji ljudi? CIA-ini plaćenici, islamisti i naivci.
- Optimus Prime
#980 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Slazem se u potpunosti!jefferson wrote:Pitaj srbijance sta oni misle ja i! posto im oni tuse sve i svasta, jer ovi su poceli da prave drzavu.
Irak ima ambiciozne planove. CItao sam da im je cilj povecanje proizvodnje nafte sa 2,5 miliona na oko 8 miliona barela dnevno do 2020. To valjda i Amerika forsira sa obzirom da ce morati uvoziti dodatnih 4 miliona barela dnevno za desetak godina. To bi znacilo nekih 250 milijardi dolara godisnje. Sasvim solidna suma, cak i za zemlju od 30 miliona stanovnika.
-
casobuke
#981 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Optimus Prime wrote:Slazem se u potpunosti!jefferson wrote:Pitaj srbijance sta oni misle ja i! posto im oni tuse sve i svasta, jer ovi su poceli da prave drzavu.
Irak ima ambiciozne planove. CItao sam da im je cilj povecanje proizvodnje nafte sa 2,5 miliona na oko 8 miliona barela dnevno do 2020. To valjda i Amerika forsira sa obzirom da ce morati uvoziti dodatnih 4 miliona barela dnevno za desetak godina. To bi znacilo nekih 250 milijardi dolara godisnje. Sasvim solidna suma, cak i za zemlju od 30 miliona stanovnika.
Ok, znači smisao invazije na Irak bio je da se spasi jadni napaćeni irački narod od zlog tiranina. Drago mi je da smo i to apsolvirali.
-
jefferson
#982 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
hahaha, mislim da niko ovdje nije bio u zabludi da je to razlog. To dodje ono kao plus na sve ostalo.casobuke wrote:Optimus Prime wrote:Slazem se u potpunosti!jefferson wrote:Pitaj srbijance sta oni misle ja i! posto im oni tuse sve i svasta, jer ovi su poceli da prave drzavu.
Ok, znači smisao invazije na Irak bio je da se spasi jadni napaćeni irački narod od zlog tiranina. Drago mi je da smo i to apsolvirali.![]()
Kao sto sam rekao vec, mozes sjediti i cekati da sviejt postane pravican, moralan i etican, ali bar bi mi trebali znati da to tako ne ide!
Na kraju, ne vidim ensto da iracani zale za Sadamom?
Last edited by jefferson on 28/03/2011 17:54, edited 1 time in total.
- Optimus Prime
#983 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Govorili smo o tome ko kontrolise prihode od nafte u Iraku.casobuke wrote:
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......![]()
![]()
![]()
Djeco ne konzumirajte Holywood, trajno uništava moždane ćelije![]()
Znači, irački problem nije u tome što su ih napali, okupirali zemlju, opustošili je, pobili nekoliko stotina hiljada ljudi, što su u državi de facto proizveli građanski rat koga nisu u stanju kontrolisati, ne, Irački problem je što ih ima "čak" 30 miliona
-
rijeka oz
#984 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Ne znam kako prosjecan Libijac ali znam ovo drugo . Prosjecan gradjanin Republike Hrvatske je trenutno na Trgu bana Jelacica gdje skupa sa par hiljada drugih prosjSlicna situacija u Splitu gdje ljudi mjesecima nisu dobili place a na transparetima pored lopova najcesca rijec je glad . Seljaci su vec sedmicama na ulicima , traktorima zakrcili prometnice spavaju u satorima vec danima . Brodogradilista su kako oni kazu u banani . Gradjevina je stala . U centru grada Zagreba se prodaje stan austro ugarski od 100 kvadrata za 100 000 Eura i niko se nije javio .Prosjecan gradjanin republike Hrvatske u ovom trenutku stoji pored kontejnera . pored svakog kontejnera po dvoje ljudi , tijelo unutra i ruju - Valjda traze naftu , sta li ( ova ironija nije bila zlonamjerna jer meni je zao tih ljudi koji svaki dan poput termita ociste sve gradove od plasticnih boca jer za platicnu flasu dobijaju 50 lipa . Ulice i tramvaji vrve od ljudi koji nose plasticne flase od cole i fante . Samo istine radi ovo pisem jer mi je pun kurac ovih likova i hahara kurajbera i arogantnih arijevaca koji dodju na bosanski forum pa mi pisu kako Hrvati i srbi zive ko kraljevi i kao gospoda a muslimani su fukara i sirotinja koju treba pobiti i uzeti im resurse jer ne znaju sta je civizacija i demokratija . Pretpostavljam takodje da ce se Hrvatska sa svojom flotom od dva aviona koja su starija od Biblije prikljuciti NATO paktu i jadne libijce nauciti demokraciji inace omiljenoj igri u Hrvata .Optimus Prime wrote:Ovo si ti zamjenio sa Kuvajtom!leticija wrote:Zna li neko od vas, da li je ovo tacno?
1. Beskamatni krediti u toku studija ;
2. Prima se prosečna plata za to zanimanje ako ne nađes posao nakon zavrsenog fakulteta ;
3. Drzava plaća kao da radis u struci ;
4. Po stupanju u bračnu zajednicu drzava poklanja stan ili kuću ;
5. Kupovina vozila po fabričkoj ceni ;
6. Libija ne duguje nikome ni centa ;
7. Besplatno zdravstvo i obrazovanje ;
8. 25% ljudi visoko obrazovano ;
9. 40 hlebova kosta 0.15$ ;
10. Cena benzina 12 rsd/litar ;
11. Libijci ne placaju nikakve rezijske troskove (struja, telefon, voda i sl.) ;
12. Svaki Libijac koji napuni 18 godina dobija stan od drzave ;
13. Skoro i da nema nezaposlenih ;
14. Sve teske poslove rade strani radnici ;
15. Svaki Libijac ima pravo da se leci o trošku drzave bilo gde u Svetu ;
16. Svaki Libijac ima pravo da studira gde hoce a ima ih i u Srbiji ;
17. Svaki student ima placen stan, hranu, skolarinu, knjige, automobil i mesecni dzeparac od 2500 evra ;
- Optimus Prime
#985 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Ne, cilj je bio da se kontrolise dotok nafte!casobuke wrote:
Ok, znači smisao invazije na Irak bio je da se spasi jadni napaćeni irački narod od zlog tiranina. Drago mi je da smo i to apsolvirali.![]()
Ali ona se naravno ne krade nego uredno placa.
Moras znati da citav americki sistem pociva na neometanom dotoku nafte za njihovu industriju i vojsku. Iz tog razloga je njihovo pozicioniranje u regionima bogatim naftom vanjskopoliticki prioritet broj jedan.
- nellington
#986 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Vanjski dug Libije jeste mali, ali nije nula.leticija wrote:
6. Libija ne duguje nikome ni centa ;
- Optimus Prime
#987 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
A u Libiji svi voze Ferarije i imaju 2500 Eura dzeparca kao studenti.rijeka oz wrote:
Ne znam kako prosjecan Libijac ali znam ovo drugo . Prosjecan gradjanin Republike Hrvatske je trenutno na Trgu bana Jelacica gdje skupa sa par hiljada drugih prosjSlicna situacija u Splitu gdje ljudi mjesecima nisu dobili place a na transparetima pored lopova najcesca rijec je glad . Seljaci su vec sedmicama na ulicima , traktorima zakrcili prometnice spavaju u satorima vec danima . Brodogradilista su kako oni kazu u banani . Gradjevina je stala . U centru grada Zagreba se prodaje stan austro ugarski od 100 kvadrata za 100 000 Eura i niko se nije javio .Prosjecan gradjanin republike Hrvatske u ovom trenutku stoji pored kontejnera . pored svakog kontejnera po dvoje ljudi , tijelo unutra i ruju - Valjda traze naftu , sta li ( ova ironija nije bila zlonamjerna jer meni je zao tih ljudi koji svaki dan poput termita ociste sve gradove od plasticnih boca jer za platicnu flasu dobijaju 50 lipa . Ulice i tramvaji vrve od ljudi koji nose plasticne flase od cole i fante . Samo istine radi ovo pisem jer mi je pun kurac ovih likova i hahara kurajbera i arogantnih arijevaca koji dodju na bosanski forum pa mi pisu kako Hrvati i srbi zive ko kraljevi i kao gospoda a muslimani su fukara i sirotinja koju treba pobiti i uzeti im resurse jer ne znaju sta je civizacija i demokratija . Pretpostavljam takodje da ce se Hrvatska sa svojom flotom od dva aviona koja su starija od Biblije prikljuciti NATO paktu i jadne libijce nauciti demokraciji inace omiljenoj igri u Hrvata .
-
rijeka oz
#988 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Samo ovome prosjecnom Hrvatu koji bolji zivi od Libijca da dodam da je trenutno 350 000 nezaposlenih u hrvatskoj da ima vise penzinera nego onigh koji rade da desetine hiljada rade a ne primaju platu , da ljudi hodaju cestom sa transparetima ,, Jaco odlazi mi smo gladni ,,
-
rijeka oz
#989 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Optimus Prime wrote:A u Libiji svi voze Ferarije i imaju 2500 Eura dzeparca kao studenti.rijeka oz wrote:
Ne znam kako prosjecan Libijac ali znam ovo drugo . Prosjecan gradjanin Republike Hrvatske je trenutno na Trgu bana Jelacica gdje skupa sa par hiljada drugih prosjSlicna situacija u Splitu gdje ljudi mjesecima nisu dobili place a na transparetima pored lopova najcesca rijec je glad . Seljaci su vec sedmicama na ulicima , traktorima zakrcili prometnice spavaju u satorima vec danima . Brodogradilista su kako oni kazu u banani . Gradjevina je stala . U centru grada Zagreba se prodaje stan austro ugarski od 100 kvadrata za 100 000 Eura i niko se nije javio .Prosjecan gradjanin republike Hrvatske u ovom trenutku stoji pored kontejnera . pored svakog kontejnera po dvoje ljudi , tijelo unutra i ruju - Valjda traze naftu , sta li ( ova ironija nije bila zlonamjerna jer meni je zao tih ljudi koji svaki dan poput termita ociste sve gradove od plasticnih boca jer za platicnu flasu dobijaju 50 lipa . Ulice i tramvaji vrve od ljudi koji nose plasticne flase od cole i fante . Samo istine radi ovo pisem jer mi je pun kurac ovih likova i hahara kurajbera i arogantnih arijevaca koji dodju na bosanski forum pa mi pisu kako Hrvati i srbi zive ko kraljevi i kao gospoda a muslimani su fukara i sirotinja koju treba pobiti i uzeti im resurse jer ne znaju sta je civizacija i demokratija . Pretpostavljam takodje da ce se Hrvatska sa svojom flotom od dva aviona koja su starija od Biblije prikljuciti NATO paktu i jadne libijce nauciti demokraciji inace omiljenoj igri u Hrvata .
a ja lijepo napisao da nemam pojma kako se zivi u libiji samo znam da je drzava na sjeveru afrike i nista drugo . a ti mora si Hrvat kad si ovako pametan i ovako komenitiras moj post
Last edited by rijeka oz on 28/03/2011 18:07, edited 1 time in total.
- Optimus Prime
#990 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Pa jel vi mene zahebavate?
Ne govorim ja da se u Hrvatskoj dobro zivi, nego je moja poenta ta da prosjecan Libijac, losije zivi od prosjecnog Hrvata, iako ovaj drugi ne lezi na 50 milijardi barela nafte.
Ne govorim ja da se u Hrvatskoj dobro zivi, nego je moja poenta ta da prosjecan Libijac, losije zivi od prosjecnog Hrvata, iako ovaj drugi ne lezi na 50 milijardi barela nafte.
- dr.Gonzo
#991 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNA LIBIJE.
Ma ja, pogotovo u regijama gdje se ne ratuje, gdje se ih nisu gadjali osiromasenim uranijum, gdje narod voli amerikance radi njihove ljubavi prema demokraiji... Ptice na grani znaju da se taj rat vodio radi kontrole nad strateškim resursima Iraka. A narod ko narod - koga sta zapadne. Nekog metak, nekog leukemija, nekog posao u vladi... Danas se slabo prica o vremenu kada su SAD gurale i opremale Sadama, dok je ovaj bio junak koji se herojski borio protiv iranskih islamskih hordi...Optimus Prime wrote:Pa iracki narod i profitira od nafte, pogotovo u onim regijama gdje se ne ratuje kao sto je iracki Kurdistan.dr.Gonzo wrote:Prije bih rekao da ce libijci nakon ovoga sukoba od nafte imati koristi koliko i iracki narod danasZnaci ti si ubjedjen da ce naftne kompanije koje trenutno operiraju u Libiji u potpunosti prestati placati naknade za koncesije i sav prihod zadrzati za sebe?
Nisu nikad zivjeli bolje.
Umirali bi od gladi da im naftne kompanije ne transferisu tih nekih tridesetak milijardi dolara godisnje.
Iracki problem je njihov broj stanovnika. Ima ih u medjuvremenu preko 30 miliona, a prihodi su nizi nego u Libiji.
Libijci imaju deset puta vece prihode po glavi stanovnika od Iracana.
-
rijeka oz
#992 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Ali ima more i ravnice brda i doline , ima Slavoniju a gladan . Poenta , Hrvatska ne zna koristiti svoje resurse , lopovluk , laz , bijeda i tuga je njena svakodnevnica i da ima naftu kao Saudijska Arabija bio bi gladan jer je Hrvat kao i Srbin i kao Bosnjo nije njemac nego balkanska lopuzaOptimus Prime wrote:Pa jel vi mene zahebavate?
- nosara
#993 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
jefferson wrote:hahaha, mislim da niko ovdje nije bio u zabludi da je to razlog. To dodje ono kao plus na sve ostalo.casobuke wrote:
Kao sto sam rekao vec, mozes sjediti i cekati da sviejt postane pravican, moralan i etican, ali bar bi mi trebali znati da to tako ne ide!
Na kraju, ne vidim ensto da iracani zale za Sadamom?
Koji iracani, neki od onih 1,5 miliona pobijenih dosad u "demokratizaciji"...?
- spreca
#994 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Lose ti to baratas sa podacima,u Libiji ko hoce da radi zivi puno bolje nego neki u Hrvatskoj a onaj ko nece da radi nije mjerilo dobrog zivota i otkud ti to da se u Hrvatskoj dobro zivi jel to ti nekog zajebajes.Optimus Prime wrote:Pa jel vi mene zahebavate?
-
michio
#995 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
I Iracani su se 1991 digli protiv Sadama kraj svog tog dobra, ali Amerika pogresno procijenila situaciju pa nije pomogla.
-
rijeka oz
#996 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Svaka ti cast kume kada imas volje tipkati se sa ovim jefersonom , stvarno imas zivce ko sajle .nosara wrote:jefferson wrote:hahaha, mislim da niko ovdje nije bio u zabludi da je to razlog. To dodje ono kao plus na sve ostalo.casobuke wrote:
Na kraju, ne vidim ensto da iracani zale za Sadamom?Ti ko nizi operativac u CIA...
-
jefferson
#997 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
kad pobise jos 880,000? Neki dan bi 620,000 sad 1,5 miliona? De mi malo to pojasni?nosara wrote:jefferson wrote:hahaha, mislim da niko ovdje nije bio u zabludi da je to razlog. To dodje ono kao plus na sve ostalo.casobuke wrote:
Na kraju, ne vidim ensto da iracani zale za Sadamom?Ti ko nizi operativac u CIA...
Ah da, i pojasni mi ko ih pobi? NATO? Amerikanci? Nasi vojnici? Nemoj zaboraviti, i mi smo dio koalicije! Ako je nasih 100 bilo, ma mora da smo nekog "nako" odstrjelili iz zajebancije kao i ostali! Vidis, ja cak ne mislim da je tu nafta u pitanju, nego da vojnicima daju mete da izljece svoje komplekse, pa su nasumice pucali po iracanima, dok je Sadam uporno bacao brasno iz helikoptera, pogotovo kurdima, da bi prezivjeli usljed ekonomske izolacije koju je zapad nametnuo!
- Optimus Prime
#998 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Vjeruj mi da bi Hrvatska ( i pored koruptnih HDZ-ovaca) bila jedna od najbogatijih zemalja na svijetu, da im godisnje dodatno kapa nekih 50 milijardi dolara. Nek samo desetinu tog novaca ( 5 milijardi dolara godinje ) dodatno uloze u infrastrukturu, skolstvo, zdravstvo i poticaje industriji, postali bi raj za ulaganje.rijeka oz wrote:Ali ima more i ravnice brda i doline , ima Slavoniju a gladan . Poenta , Hrvatska ne zna koristiti svoje resurse , lopovluk , laz , bijeda i tuga je njena svakodnevnica i da ima naftu kao Saudijska Arabija bio bi gladan jer je Hrvat kao i Srbin i kao Bosnjo nije njemac nego balkanska lopuzaOptimus Prime wrote:Pa jel vi mene zahebavate?
- Optimus Prime
#999 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Govorim o prosjecnom gradjaninu!spreca wrote:Lose ti to baratas sa podacima,u Libiji ko hoce da radi zivi puno bolje nego neki u Hrvatskoj a onaj ko nece da radi nije mjerilo dobrog zivota i otkud ti to da se u Hrvatskoj dobro zivi jel to ti nekog zajebajes.Optimus Prime wrote:Pa jel vi mene zahebavate?
- nosara
#1000 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
jefferson wrote:kad pobise jos 880,000? Neki dan bi 620,000 sad 1,5 miliona? De mi malo to pojasni?nosara wrote:jefferson wrote: hahaha, mislim da niko ovdje nije bio u zabludi da je to razlog. To dodje ono kao plus na sve ostalo.
Ah da, i pojasni mi ko ih pobi? NATO? Amerikanci? Nasi vojnici? Nemoj zaboraviti, i mi smo dio koalicije! Ako je nasih 100 bilo, ma mora da smo nekog "nako" odstrjelili iz zajebancije kao i ostali! Vidis, ja cak ne mislim da je tu nafta u pitanju, nego da vojnicima daju mete da izljece svoje komplekse, pa su nasumice pucali po iracanima, dok je Sadam uporno bacao brasno iz helikoptera, pogotovo kurdima, da bi prezivjeli usljed ekonomske izolacije koju je zapad nametnuo!
Sve su ih pobili i jos ce ih pobiti tvoji sefovi, bilo posredno, bilo direktno, metkom u glavu...