Mi smo bili na koncertu neko vece, i moj se djecak bio plaho rasplesao
Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
- niko_niko_kao_ja
#976 Re: Trudnjače i porodilje online
meni je Masic u 16. sedmici vidio spol, ali se to prije utvrdi kod djecaka, nego kod curica.
, valjda je i on uzivao
sutra bi trebali vaditi nalaze, pa na kontrolu, da vidimo dokle smo.
mada od kada osjetim bebca puno mi je lakse, kad me tuce bar znam da je sve ok.
tako da uzivam u svakom udarcu. 
- Felidae
#977 Re: Trudnjače i porodilje online
putujucidzindas wrote:Felidae wrote:cestitam....i cuvaj se, trenutno nista nema bitnije od vas dvojeAlhemicarkaa wrote:Nisam se dugo javljala, imala sam nekih komplikacija, ali je hvala Bogu sve završilo dobro. Mali vragolan je odlučio da odmah da do znanja ko je od sad pa nadalje i ubuduće glavni, i još se pri tome na UZ smije i maše, ljubi ga majka(moram mu ovako podilaziti, da se ne pohasi
). Po svemu sudeći, dječak je
(potvrdila dva doktora) i mama će najvjerovatnije na bolovanje do kraja trudnoće. Sve za bebaru
![]()
mene moj polomi![]()
jos koji dan pa cemo se upoznati
Alhemicarka, cuvajte se
a Felaidae, sretno upoznavanje vam zelim![]()
mi uzgleda cekamo djecaka. vidjecemo jos u ponedjeljak
hvala, hvala, cestitam na momku...
jutros mi na monitoru na odbrojavanju pise...14 days to go....
- niko_niko_kao_ja
#978 Re: Trudnjače i porodilje online
usitnilo kod tebe pravoFelidae wrote:jutros mi na monitoru na odbrojavanju pise...14 days to go....![]()
- Felidae
#979 Re: Trudnjače i porodilje online
ma joj, nekako nervoza, ali u pozitivnom smislu 
- Alhemicarkaa
#980 Re: Trudnjače i porodilje online
Felidae, sretno.
I ja jedva čekam da osjetim bebu, ovako se stalno pitam je li sve u redu
I ja jedva čekam da osjetim bebu, ovako se stalno pitam je li sve u redu
- minderpuza
#981 Re: Trudnjače i porodilje online
Sretno kod mene je 8 days to goniko_niko_kao_ja wrote:usitnilo kod tebe pravoFelidae wrote:jutros mi na monitoru na odbrojavanju pise...14 days to go....![]()
je li ti frka?
- Felidae
#982 Re: Trudnjače i porodilje online
zelim ti puno srece

- niko_niko_kao_ja
#983 Re: Trudnjače i porodilje online
sretno vam objema.
mi juce bili na pregledu, sve super. samo nam bebac sad malo okrenuo dupence, nece vise da nam pozira
mi juce bili na pregledu, sve super. samo nam bebac sad malo okrenuo dupence, nece vise da nam pozira
-
McP
#984 Re: Trudnjače i porodilje online
niko_niko_kao_ja wrote:meni je Masic u 16. sedmici vidio spol, ali se to prije utvrdi kod djecaka, nego kod curica.
Mi smo bili na koncertu neko vece, i moj se djecak bio plaho rasplesao, valjda je i on uzivao
I mi smo u 8 mjesecu na koncertu u Zetri bili.. Mislim Blant kad je bio... i mrvica je toliko lupala da samo morali izaci... Prebacili se na tribine, koje su bile zatvorene ali osiguranje nas pustilo, ali opet nastavilo... Bas bolovi.. .Kasnije citala da bebice u stomaku ne podnose visoke frekvencije... Da im ustvari smeta:(
- niko_niko_kao_ja
#985 Re: Trudnjače i porodilje online
ma kod mene nisu bili bolovi nego lupkanje koje je kratko trajalo, i onda se smirio.McP wrote:niko_niko_kao_ja wrote:meni je Masic u 16. sedmici vidio spol, ali se to prije utvrdi kod djecaka, nego kod curica.
Mi smo bili na koncertu neko vece, i moj se djecak bio plaho rasplesao, valjda je i on uzivao
I mi smo u 8 mjesecu na koncertu u Zetri bili.. Mislim Blant kad je bio... i mrvica je toliko lupala da samo morali izaci... Prebacili se na tribine, koje su bile zatvorene ali osiguranje nas pustilo, ali opet nastavilo... Bas bolovi.. .Kasnije citala da bebice u stomaku ne podnose visoke frekvencije... Da im ustvari smeta:(
- Alhemicarkaa
#986 Re: Trudnjače i porodilje online
E žene, hajde mi opišite kako ste osjetile prvi put bebaru, meni se nešto dešava pa ne znam je li to to

- putujucidzindas
#987 Re: Trudnjače i porodilje online
I kod mene isto toAlhemicarkaa wrote:E žene, hajde mi opišite kako ste osjetile prvi put bebaru, meni se nešto dešava pa ne znam je li to to![]()
- Alhemicarkaa
#988 Re: Trudnjače i porodilje online
19 sedmica. Ne bih da si umišljam da je to to, htjela bih da budem sigurna jer je cijela četa nana, majki, ujni i tetki sa ladnim trajnama tražila da im odmah javim "kad se malo počne gicati", pa mi bilo žao da ih zezam kako sam ja već vidjela na UZV da se gica 
- niko_niko_kao_ja
#989 Re: Trudnjače i porodilje online
i ja sam osjecala NESTO ali mi je dugo trebalo da skontam da je to bebica(Boze kakva sam ja mamaAlhemicarkaa wrote:E žene, hajde mi opišite kako ste osjetile prvi put bebaru, meni se nešto dešava pa ne znam je li to to![]()
- Alhemicarkaa
#990 Re: Trudnjače i porodilje online
19 (18+5).
Jes i kod mene ko neki baloncici, ali prvo sam osjetila kao da me nešto dotaklo, ali skroz u podnožju stomaka (pa me to odmah uspaničilo da mi se opet sppustila posteljica i da nosim nisko, a osjećam i pritisak, šta ću, paničarka sam), a baloncice osjecam sa strane
Jes i kod mene ko neki baloncici, ali prvo sam osjetila kao da me nešto dotaklo, ali skroz u podnožju stomaka (pa me to odmah uspaničilo da mi se opet sppustila posteljica i da nosim nisko, a osjećam i pritisak, šta ću, paničarka sam), a baloncice osjecam sa strane
- niko_niko_kao_ja
#991 Re: Trudnjače i porodilje online
ma to je to sigurno, i ja sam osjecala te blage dodire u dnu stomaka, sto je logicno jer je beba jos dole, nije se materica jos podigla, odnosno rasirila. ja svog bebca jos uvijek najvise osjecam u donjem dijelu iako sam danas 26+0,jer su mu nogice dole, mada osjetim ga i gore ali kad se razmase.Alhemicarkaa wrote:19 (18+5).
- putujucidzindas
#992 Re: Trudnjače i porodilje online
ja sam 20. sedmica i jos uvijek nisam sigurna je li to to, ali upravo je tako kao sto opisujes.Alhemicarkaa wrote:19 (18+5).
Al najbolji su mi ovi sto me pitaju : je li ti ozivilo dijete?
- niko_niko_kao_ja
#993 Re: Trudnjače i porodilje online
au kako je to meni izvlacilo zivce, cuj je li ozivilo.putujucidzindas wrote:ja sam 20. sedmica i jos uvijek nisam sigurna je li to to, ali upravo je tako kao sto opisujes.Alhemicarkaa wrote:19 (18+5).
Al najbolji su mi ovi sto me pitaju : je li ti ozivilo dijete?![]()
- putujucidzindas
#994 Re: Trudnjače i porodilje online
ma ja se nesto inace ne palim na te primitivizme, pa ih uglavnom odignorisem i zavrsim pricuniko_niko_kao_ja wrote:au kako je to meni izvlacilo zivce, cuj je li ozivilo.putujucidzindas wrote:ja sam 20. sedmica i jos uvijek nisam sigurna je li to to, ali upravo je tako kao sto opisujes.Alhemicarkaa wrote:19 (18+5).
Al najbolji su mi ovi sto me pitaju : je li ti ozivilo dijete?![]()
![]()
katastrofa. ja sam im svima odgovarala da je dijete zivo od kad je zaceto
brate ako se prije nije znalo mnogo toga, sad se zna, cemu takva glupa formulacija pitanja.
- niko_niko_kao_ja
#995 Re: Trudnjače i porodilje online
ma i mene sad slabo sta dotice, ali se upalim na ovakve stvari, jer mi je to nekako pravo ruzan pristup za nesto tako lijepo. ali kako se upalim tako se i ugasimputujucidzindas wrote: ma ja se nesto inace ne palim na te primitivizme, pa ih uglavnom odignorisem i zavrsim pricusad me posebno ne zanimaju
- Alhemicarkaa
#996 Re: Trudnjače i porodilje online
jao, ja sam mislila da to koristi samo ova jedna stara nana, i nisam pričala nikome. Ali ona stalno pita moju mamu je li oživilo, rekla sam mami, srećom pa nije pitala mene! Mada njoj i nije zamjeriti, ženi je 90 godina i nepismena je, a sad vidim da ima i drugih koji koriste taj izraz.
Zamišljam facu te nane da sam joj pokazala sliku mog zlata sa uzv kako se smije (ne pretjerujem i doktor i doktorica su se čudili slici
)
Zamišljam facu te nane da sam joj pokazala sliku mog zlata sa uzv kako se smije (ne pretjerujem i doktor i doktorica su se čudili slici
- niko_niko_kao_ja
#997 Re: Trudnjače i porodilje online
ma nani nije ni zamjeriti, ali ovim mladjimAlhemicarkaa wrote:jao, ja sam mislila da to koristi samo ova jedna stara nana, i nisam pričala nikome. Ali ona stalno pita moju mamu je li oživilo, rekla sam mami, srećom pa nije pitala mene! Mada njoj i nije zamjeriti, ženi je 90 godina i nepismena je, a sad vidim da ima i drugih koji koriste taj izraz.
Zamišljam facu te nane da sam joj pokazala sliku mog zlata sa uzv kako se smije (ne pretjerujem i doktor i doktorica su se čudili slici)
a sta je bebac radio pa vas je toliko nasmijao?
- Alhemicarkaa
#998 Re: Trudnjače i porodilje online
Bebac je uzeo fursata, bila sam prokrvarila u 15 sedmici, i ko bez duše otišla doktoru. U putu sam da smirim sebe pjevala bebi dječije pjesmice, mogu zamisliti kako sam izgledala ljudima oko sebe, i milovala ga po stomaku. I pregleda me i doktor i doktorica a malo moje se smije i maše mi (ljudi mi ne vjeruju, a onda ja izvucem sliku iz novčanika)
I onda su mi rekli da nisko nosim i zbog tvrde stolice sam prokrvarila i otada sam na bolovanju. Stolicu sam sredila i krvarenja više nema. Sad dolazim u iskušenje da mu uvijek pred pregled pjevam. Mislim, pjevamo mi njemu stalno (jesmo li ludi, recite mi da to još neko radi
), ali nikad pred pregled.
- niko_niko_kao_ja
#1000 Re: Trudnjače i porodilje online
zeznut bebac, ali samo nek' je veseo. trazi paznju, bice to prava maza.Alhemicarkaa wrote:Bebac je uzeo fursata, bila sam prokrvarila u 15 sedmici, i ko bez duše otišla doktoru. U putu sam da smirim sebe pjevala bebi dječije pjesmice, mogu zamisliti kako sam izgledala ljudima oko sebe, i milovala ga po stomaku. I pregleda me i doktor i doktorica a malo moje se smije i maše mi (ljudi mi ne vjeruju, a onda ja izvucem sliku iz novčanika)I onda su mi rekli da nisko nosim i zbog tvrde stolice sam prokrvarila i otada sam na bolovanju. Stolicu sam sredila i krvarenja više nema. Sad dolazim u iskušenje da mu uvijek pred pregled pjevam. Mislim, pjevamo mi njemu stalno (jesmo li ludi, recite mi da to još neko radi
), ali nikad pred pregled.
ja se sa svojim bebcom sita ispricam, a s pjevanjem jos nisam probala, ali probam i to.