Nasi ljudi u Libiji

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
actros_truck

#976 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by actros_truck »

Bosanac sa dna kace wrote:Ne znam jel bilo prij, izvinjenje na smetnji ako jeste:
Evo sms od HK Int. od juce u 15:30, poslo Hašim Kuduzović, vlasnik istoimene firme:
"sutra ujutro idu za tursku sve je sada uredu to vam ja kazem ne ambasada pozdrav hashim"
br. od Hašima Kuduzovića na na Malti:
+35699116886
Ovo je broj jednog od menadzera, iz grupacije koja drzi pola cementare u Bengaziju: 00436648332359. Pokusajte i tim putem, valjda ce kolektivni pritisak dati neki rezultat. Mislim da je broj mobilnog. Oni su vlasnici lukavacke cementare, nece im skoditi malo PR a nama i nasim dole moze biti od zivotne vaznosti.

Broj HK u Libiji je:
00218213331493
Mail turskog kriznog staba
[email protected]

I molim da admin aktivira korisnika sa nick-om 418, da i on može učestvovati na temi, otac mu je opljačkan tamo, nema ništa uza se i ne znaju ništa o njemu već 2.5 dana.

HVALA PRIJATELJU,PROBACEMO I TO ...SVAKA CAST I TEBI :thumbup:
ammmi82

#977 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by ammmi82 »

GLEDAJTE FTV
Libyano

#978 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Libyano »

Za Sirt smo trazili dozvolu za slijetanje, mozda sutra ili prekosutra...
Misurata jeste specificna, ali rjesavamo i to pitanje.
no2

#979 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by no2 »

Libyano wrote:Za Sirt smo trazili dozvolu za slijetanje, mozda sutra ili prekosutra...
Misurata jeste specificna, ali rjesavamo i to pitanje.
Hvala na informacijama :)
Tuzla_

#980 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Tuzla_ »

sad na ftv pricaju da ima mogucnost sutra za nase ljude da idu sutra sa francuskim brodom i crnogorskim ?? kolko je to tacno ako imate neke info u ambasadi o tome ??
Libyano

#981 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Libyano »

Francuski nudi 10 mjesta na svom brodu ali ne znam u koju luku pristaje. Crnogorski ce pokupiti ljude iz Ras Lanofa, to sam spominjao ranije. Bosna S i Energoinvest...
Tuzla_

#982 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Tuzla_ »

Libyano wrote:Francuski nudi 10 mjesta na svom brodu ali ne znam u koju luku pristaje. Crnogorski ce pokupiti ljude iz Ras Lanofa, to sam spominjao ranije. Bosna S i Energoinvest...
jbg ako francuzi idu u bengazi bolje je i 10 ljudi poslat kuci pa barem onda manji broj ostane jos za ukrcavanje ... al dobro to je vec poso ambasade .... jbg nemoj zamjerit sta sto prigovaramo i ti mislim da nas shvacas jbg nasi ocevi, braca su u pitanu pa onda i nervoza i strah radi svoje jbg ....
Libyano

#983 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Libyano »

Mislim da francuzi ne idu u Bengazi, Ras Lanof ili Sirt...
Prijedlozi su uvijek dobrodosli, spreman sam saslusati svaki konstruktivni savjet :)
Tuzla_

#984 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Tuzla_ »

Libyano wrote:Mislim da francuzi ne idu u Bengazi, Ras Lanof ili Sirt...
Prijedlozi su uvijek dobrodosli, spreman sam saslusati svaki konstruktivni savjet :)
ev onda jos jedno pitanje, jel ima nekih brodova italija, rusija, grcka (cuo sam da oni vrse masovnu evakuaciju koreanaca ) i ostale zemlje EU, mislim jestel u kontaktu s tim ambasadama mozda ima koje mjesto pa ako iam za 5 ljudi bolje i njih ubacit nego da sjede u bengaziju :)
Tuzla_

#985 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Tuzla_ »

Bosanac sa dna kace wrote:Ne znam jel bilo prij, izvinjenje na smetnji ako jeste:
Evo sms od HK Int. od juce u 15:30, poslo Hašim Kuduzović, vlasnik istoimene firme:
"sutra ujutro idu za tursku sve je sada uredu to vam ja kazem ne ambasada pozdrav hashim"
br. od Hašima Kuduzovića na na Malti:
+35699116886
Ovo je broj jednog od menadzera, iz grupacije koja drzi pola cementare u Bengaziju: 00436648332359. Pokusajte i tim putem, valjda ce kolektivni pritisak dati neki rezultat. Mislim da je broj mobilnog. Oni su vlasnici lukavacke cementare, nece im skoditi malo PR a nama i nasim dole moze biti od zivotne vaznosti.

Broj HK u Libiji je:
00218213331493
Mail turskog kriznog staba
[email protected]

I molim da admin aktivira korisnika sa nick-om 418, da i on može učestvovati na temi, otac mu je opljačkan tamo, nema ništa uza se i ne znaju ništa o njemu već 2.5 dana.
...
ammmi82

#986 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by ammmi82 »

Mislim da u ovom slucaju samo ambasada nasim ljudima dole moze pomoci,moj tata je dosao sinoc iz Tripolija nakon par noci prespavaih na aerodromu bez hrane i vode ali zahvaljivajuci nasoj ambasadi i momcima na terenu koji su jucer bili citav dan sa njima na aerodromu on je sada ovdje tako ljudi treba se uzdati u to da ce ambasada uciniti i za ostatak ekipe ko za njih jer zapravo to su ljudi iz HK firme za koju i moj tata radi.LJUDIMA ZELIM MNOGO SRECE I BRZ DOLAZAK A VAMA STRPLJENJE I DA STO PRIJE VIDITE SVOJE NAJMILIJE.znam kako vam je bila sam u vasoj situaciji.
muhamed22

#987 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by muhamed22 »

Libyano wrote:Mislim da francuzi ne idu u Bengazi, Ras Lanof ili Sirt...

sta je sa misuratom molim te ?
424

#988 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by 424 »

Kao prvo - Lybianu kapa dole za sav trud,
kao drugo hvala Bosancu ... za intervenciju

Evo dva dana camim po ovom forumu citam al ne mogodoh se javiti (aktiviranje imena traje maalo duze), imam oca dole u Bengaziju u toj HK firmi, zadnje sto sam od njega cuo je da je opljackan, bez tel. (javio se sa necijeg drugog)
Nakon toga jedina relevantna info. dolazi sa ovog podforuma.

Od svih poziva i mailova jedino su tri kontakta koje je Bosanac postavio dali neki rezultat ali ocigledno bezuspjesno jer su ljudi jos uvjek na kopnu.

Ja nisam mogao ranije postaviti odgovor turskih vlasti ali evo i sa zakasnjenjem da potvrdi da nema nasim nikuda dok ne izadju svi Turci (ili ako dobro podmazu jer na dva prethodna trajekta je bilo 20-30 stranaca a na danasnjem TCG Iskenderun 320.

"Mr. M.....ic,

TCG İskenderun, a passenger ship of Turkish Navy is anchored in Benghazi. She will stay until tomorrow, thus, if your father reaches to Benghazi Port tomorrow morning, he can ask Turkish authorities for help. Some third nationals will be allowed on board on condition that all Turkish citizens in and around Benghazi are safely evacuated.

Good luck"

Listu sa imenima nisam dobio niti nasa ambasada u Turskoj. Na prethodna dva nema nikoga sa Balkana (precesljo spisak od oko 3000 dusa)

http://bingazi.bk.mfa.gov.tr/ShowAnnoun ... px?ID=4759

Pratim dalje
Libyano

#989 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Libyano »

Iz Misurate ce u Tripoli doci pa na avion. Termine ne znamo, gledamo da uhvatimo pravi trenutak.
Imali su oni priliku izaci sa Sirbegovicevim radnicima, ali su odustali jer im njihov nadlezni u Tripoliju nije htio garantirati sigurnost. Ljudi moji, ko kome sada moze garantovati sigurnost...
Uglavnom, sad se moraju malo strpiti...
Ja sam licno poslao spisak u konzulat Turske u Bengaziju. Ali toliko je guzva da gledaju samo ko prvi dodje da ulazi.
Albin - koordinator je dogovorio sa konzulom mjesta, tako da za njih vise nema frke. Izasli su u susret, jer se radi o vecoj grupi i vec ugovorenoj stvari izmedju dvije drzave.
Fiki29

#990 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Fiki29 »

Libyano znas li sta je sa trojicom radnika Energoinvesta (na pocetku izbijanja nereda su se nalazili u kampu Navagia - 20km od Bengazija) koji su u luci Benghazi od srijede i po zadnjim informacijama trebali biti ukrcani u Turski brod jos jucer ....

Veliki pozdrav za tebe i profesora ...
Tuzla_

#991 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Tuzla_ »

Libyano wrote: Ja sam licno poslao spisak u konzulat Turske u Bengaziju. Ali toliko je guzva da gledaju samo ko prvi dodje da ulazi.
Albin - koordinator je dogovorio sa konzulom mjesta, tako da za njih vise nema frke. Izasli su u susret, jer se radi o vecoj grupi i vec ugovorenoj stvari izmedju dvije drzave.
smao jedno pitanje za tog albina jel to koordinator za HK i jel taj dogovor za te brodove sto dolaze za 2 dana odn u nedjelju ?
424

#992 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by 424 »

Albin - koordinator je dogovorio sa konzulom mjesta, tako da za njih vise nema frke. Izasli su u susret, jer se radi o vecoj grupi i vec ugovorenoj stvari izmedju dvije drzave.[/quote]

Jel postoji plan B ako taj dogovor (kao i od samog pocetka krize - iz MVP-a u vise navrata su mi spominjali neka cvrsta obecanja) bude nevazeci zbog stanja na terenu?
Tuzla_

#993 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Tuzla_ »

424 wrote:Kao prvo - Lybianu kapa dole za sav trud,

Evo dva dana camim po ovom forumu citam al ne mogodoh se javiti (aktiviranje imena traje maalo duze), imam oca dole u Bengaziju u toj HK firmi, zadnje sto sam od njega cuo je da je opljackan, bez tel. (javio se sa necijeg drugog)

Od svih poziva i mailova jedino su tri kontakta koje je Bosanac postavio dali neki rezultat ali ocigledno bezuspjesno jer su ljudi jos uvjek na kopnu.

Ja nisam mogao ranije postaviti odgovor turskih vlasti ali evo i sa zakasnjenjem da potvrdi da nema nasim nikuda dok ne izadju svi Turci (ili ako dobro podmazu jer na dva prethodna trajekta je bilo 20-30 stranaca a na danasnjem TCG Iskenderun 320.

"Mr. M.....ic,

TCG İskenderun, a passenger ship of Turkish Navy is anchored in Benghazi. She will stay until tomorrow, thus, if your father reaches to Benghazi Port tomorrow morning, he can ask Turkish authorities for help. Some third nationals will be allowed on board on condition that all Turkish citizens in and around Benghazi are safely evacuated.

Good luck"

Listu sa imenima nisam dobio niti nasa ambasada u Turskoj. Na prethodna dva nema nikoga sa Balkana (precesljo spisak od oko 3000 dusa)

Pratim dalje
tvoj stari i moj su ja mislim skupa u grupi, moj je isto HK cmentara bengazi i bio je opljackan u ponedeljak i on je osto bez telefona ...
actros_truck

#994 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by actros_truck »

Tuzla_ wrote:

"Mr. M.....ic,

Good luck"

Pratim dalje
tvoj stari i moj su ja mislim skupa u grupi, moj je isto HK cmentara bengazi i bio je opljackan u ponedeljak i on je osto bez telefona ...

i ja imam oca i brata dole...HK !
almaalmicaa

#995 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by almaalmicaa »

actros_truck wrote:
Tuzla_ wrote:

"Mr. M.....ic,

Good luck"

Pratim dalje

i ja imam oca i brata dole...HK !

I ja istoo...HK :sad:
Libyano

#996 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Libyano »

plan B je Egipat, onako iz prve... mozda u medjuvremenu ispadne i nesto drugo...
Ima jedna zanimljiva informacija, nasi koji su radili u bolnicama po Bengaziju trebali su se isto ukrcati na brodove u Bengaziju. Medjutim, Libijci su ocijenili da im ti ljudi mnogo trebaju pa su im ponudili povisenje plate i na licu mjesta dali jednokratno odredjeni iznos pa su neki ostali raditi i dalje :) :)
Smatram to pozitivnim znakom novog sistema i daje tracak svjetlosti da ce libija i bez G. biti na pravom kolosijeku...
almaalmicaa

#997 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by almaalmicaa »

Libyano wrote:plan B je Egipat, onako iz prve... mozda u medjuvremenu ispadne i nesto drugo...
Ima jedna zanimljiva informacija, nasi koji su radili u bolnicama po Bengaziju trebali su se isto ukrcati na brodove u Bengaziju. Medjutim, Libijci su ocijenili da im ti ljudi mnogo trebaju pa su im ponudili povisenje plate i na licu mjesta dali jednokratno odredjeni iznos pa su neki ostali raditi i dalje :) :)
Smatram to pozitivnim znakom novog sistema i daje tracak svjetlosti da ce libija i bez G. biti na pravom kolosijeku...

Libyano imas li sad nekih novih informacija za ove sto su iz HK u Bengaziju :? :? :?
Libyano

#998 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Libyano »

Zvao sam ih prije dva sata, u prilicno su dobrom raspolozenju, imaju smjestaj, hranu i vodu. Prilicno dobro podnose ovo sve, ali kao sto sam ranije rekao, puno ih boravi u mnogo gorim uslovima. Uglavnom, imaju rijesen status i cekamo da dodje taj trenutak...
Libyano

#999 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Libyano »

Ljudi, cucemo se sutra kad bude novosti, sad vise novosti nece biti...
Laku noc...:)
almaalmicaa

#1000 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by almaalmicaa »

Libyano wrote:Zvao sam ih prije dva sata, u prilicno su dobrom raspolozenju, imaju smjestaj, hranu i vodu. Prilicno dobro podnose ovo sve, ali kao sto sam ranije rekao, puno ih boravi u mnogo gorim uslovima. Uglavnom, imaju rijesen status i cekamo da dodje taj trenutak...
Hvala :bih:
Post Reply