Njega tijela (zenska tema)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Michun

#976 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

Aurora Borealis wrote:Kako mislis u slojevima? Kao kad naneses jednom ne nanosis vise dok se to potpuno ne ispere ili?
pa ne treba je svaki dan nanositi da postepeno dobijes tamnu boji...da se ispere (4-5 dana) pa opet.
zato se i skida ko da si prljav.
ima ih po tonovima, light/medium/dark. uglavnom.
alica.k

#977 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

clarins ima u babicu, inomi u importanne i plazi u bbi.
Aurora Borealis

#978 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Aurora Borealis »

Hvala zene! :oops:
frfi.

#979 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by frfi. »

kad vec pricate o tim kremama za samotamnjenje, 2 pitanja : :D
ima li neka da ne smrdi dok djeluje? :-? meni je vecina koje sam koristila uzaas i toliko smrde nekih pola sata nakon sto se nanesu, fuj :-?

i drugo bitnije:
je li neko probao ono cudo za samotamnjenje iz lush-a? ima nekakvu prirodnu bazu, kakao kafa sta li mi vec rece prodavac, ja sam kontala da tester trazim pa da vidim, ali da prvo pitam ima li neko ovdje da je koristio i iskustva?
tenk ju lejdiiis :-D
Michun

#980 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

frfi. wrote:kad vec pricate o tim kremama za samotamnjenje, 2 pitanja : :D
ima li neka da ne smrdi dok djeluje? :-? meni je vecina koje sam koristila uzaas i toliko smrde nekih pola sata nakon sto se nanesu, fuj :-?

i drugo bitnije:
je li neko probao ono cudo za samotamnjenje iz lush-a? ima nekakvu prirodnu bazu, kakao kafa sta li mi vec rece prodavac, ja sam kontala da tester trazim pa da vidim, ali da prvo pitam ima li neko ovdje da je koristio i iskustva?
tenk ju lejdiiis :-D
odgovor na prvo: ovaj vichy sto imam je podnosljiv. nije idealan ali je OK. svi haman isto smrde.
a za taj lush ni znam jadna ja...sutra idem da probam. btw, onaj decko sto radi je ultra simpa i ismijes se s njim pri kupovini :D
frfi.

#981 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by frfi. »

joj meni je jednom izmasirao ruke, ja sam sve vrijeme bila ovako: :shock: :shock: :shock:
gledala ja one mazalice za tijelo u cvrstom stanju, sto mirisu na razne fazone, kad u po frke pojavi se ha hu shega shala, sve uredu, odjednom uze mi ruku kaze da vidis ovo :shock: :shock: :lol: meni je fkt neugodno bilo, cudno mi da mi neki nepoznati lik masira ruke :? a nisam ga mogla tek tako otkaciti :? ma cirkus, izvucem se nekako, kao kulturno sa osmjehom i bjezi :lol:
otad sam malo sluzbenija :D :D
ja sam kontala otici uzeti tester, ali eto ako ti probas kako je i sta je, obavijesti :-D
buuum

#982 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by buuum »

Djevojke zna li neko od vas gdje ima kupiti Dove Summer Glow losion za postepeno samotamnjenje. Vidjela sam da je i Rosalie20 pitala isto pitanje, ali niko nije konkretno odgovorio. Molim vas ako neko zna neka mi što brže odgovori, hitno mi treba!
bez_ideje

#983 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by bez_ideje »

U svakom malo vecem granapu :?
Smrdi ko crkotina i ostavlja fleke.....kad pocne da se ispire i kadu oboji........probala prosle godine :lol:
vulkan777

#984 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by vulkan777 »

bez_ideje wrote:U svakom malo vecem granapu :?
Smrdi ko crkotina i ostavlja fleke.....kad pocne da se ispire i kadu oboji........probala prosle godine :lol:
Da li pričaš o losionu koji sam ja napisala(Dove summer glow), jer taj losion kolko sam čula svi hvale i mnoge moje prijateljice su ga koristile i kažu da je super...
Michun

#985 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

zasto ti imas 2 korisnicka imena :?
alica.k

#986 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

valjda joj bilo ofirno ponovo pitat pa se klonirala.
buuum

#987 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by buuum »

Michun wrote:zasto ti imas 2 korisnicka imena :?
Nemam 2 već 1. Ovaj drugi je od mog brata, pa se zaboravio odjaviti(koristimo isti kompjuter), a ja nisam vidjela i slučajno sam napisala post pod njegovim imenom :-)
bez_ideje

#988 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by bez_ideje »

vulkan777 wrote:
Da li pričaš o losionu koji sam ja napisala(Dove summer glow), jer taj losion kolko sam čula svi hvale i mnoge moje prijateljice su ga koristile i kažu da je super...
Upravo taj......
i meni su rekli da je super :mrgreen: :lol: :lol: :x
doduse ja sam uzela onaj tamniji......al bilo kako bilo,smrdi ko crkotina...tjera te da se tusiras stalno da ubijes smrad
mokosh

#989 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by mokosh »

Je li ima iko problema sa kosom? Znači, nemam nešto specijalno kvalitetnu kosu :( i masti se brzo. E sad, operem je osušim, izađem, hodam 5min i imam milion čvorova u glavi :roll: onda mi oni mali ogavni pramenčići izlete na sve strane, pa je vazda pokupljenu nosam. Ima li iko ideju kako da se ova propast dovede u red?

Btw, vidim neko spominjao šećernu depilaciju, ja sam se živa ispržila, a borba je trajala dvije noći :skoljka:
drekalica28

#990 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by drekalica28 »

Šta mislite kome da se u Oriflame-u obratim da ovo fenomenalno miršljivo čudo vrate u opticaj? :D

Image
surajaa

#991 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by surajaa »

bez_ideje wrote:
vulkan777 wrote:
Upravo taj......
i meni su rekli da je super :mrgreen: :lol: :lol: :x
doduse ja sam uzela onaj tamniji......al bilo kako bilo,smrdi ko crkotina...tjera te da se tusiras stalno da ubijes smrad
Samo da potvrdim ovo, meni jer takodjer uzasno smrdio, (ma uglavnom smrde svi) koristila sam i svjetliju i tamniju nijansu, i jedan i drugi se neravnomjerno skidaju s koze, posebno kako se koza tokom ljeta pojacano znoji, na pregibima pocinje prvo skidanje, pa onda slijedi ostalo, a poslije svakodnevnog tusiranja izgledala sam kao napola oguljen mladi krompir...

Uglavnom, kada saberem pozitivne i negativne strane sredstava za samotamnjenje, pravagnu ove druge i sve sam ih bacila prosle godine, kad razmislim kakav je skup hemijskih formula unutra koje uspiju tako obojiti kozu, a evo kako ovdje citam, uspjesno boji i emajlirane povrsine, odmah mi je zlo...

I ja volim bronacnu put i naravno da vam sve bolje stoji ako ste blago preplanuli, svjesna sam da je solarij isto i gore zlo, ali sredstva za samotamnjenje od mene šic zauvijek...
alica.k

#992 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

suraja, ja uvjek kazem da je svijetla put aristokratska.
tak sam i ja prije uvijek htjela bit preplanula, suncala se po citav dan na moru i tak.

sad bjezim od sunca kooooooo
Suzie Q

#993 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Suzie Q »

ja sam od sredstava za samotamnjenje odustala kad sam otišla na odmor u Maleziju (sa koferom punim raznih mlijeka i krema te vrste) i u njihovim dućanima vidjela redove kozmetičkih preparata za izbjeljivanje...svi imamo svoje komplekse a u stvari trebamo uživati u ljepoti koju nam je Bog dao.

za njih sam imala savršenu boju kože a ovdje mi najčešće govore da sam kao sir. i ja sam se kao i alica.k izležavala po plaži čekajući nekakvu tamniju boju koju ne mogu imati i zaradila bore na vratu već u 17-oj kao i fleke po ramenima. to me je naučilo pameti.
LaCici

#994 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by LaCici »

Koji losion za suncanje preporucujete, osim Nivea-e, jer su mi bas bez veze? Moze i malo skuplji, samo da je kvalitetan.
drekalica28

#995 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by drekalica28 »

LaCici wrote:Koji losion za suncanje preporucujete, osim Nivea-e, jer su mi bas bez veze? Moze i malo skuplji, samo da je kvalitetan.
Ja koja imam osjetljivu kožu, puno benova i ne bih trebala dugo biti na suncu, namažem se ujutro pola sata pred izlazak na plažu sa Garnierovom kremom i mirna sam cijeli dan. Ne gorim, a dobivam finu boju. :)

Image
LaCici

#996 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by LaCici »

Ista sam takva, benova milion. A ja sam pravo bila skepticna prema Garnieru zato sto mi se ostali proizvodi ne svidjaju, pa nikad nisam ni ovaj htjela uzeti. :roll:
drekalica28

#997 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by drekalica28 »

Ja sam super zadovoljna i od kako je ovaj proizvod izašao na tržište, samo njega i koristim. :)
LaCici

#998 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by LaCici »

Super, hvala ti, kupit cu ga pa cemo vidjeti. Meni treba neki manji faktor jer sam vec pocrnila u solarijumu, ali muzu moram onaj od 50. :)
Samo mi reci kako ti sa velikim benovima na plazi, da li ih pokrivas ili ti je dovoljna zastita ovaj losion?
drekalica28

#999 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by drekalica28 »

LaCici wrote:Super, hvala ti, kupit cu ga pa cemo vidjeti. Meni treba neki manji faktor jer sam vec pocrnila u solarijumu, ali muzu moram onaj od 50. :)
Samo mi reci kako ti sa velikim benovima na plazi, da li ih pokrivas ili ti je dovoljna zastita ovaj losion?
Ja nemam velikih benova. Najveći mi je na listu noge, prečnika oko 0,5 cm.
Normalno se namažem i to je to. :)
Što se tiče zaštitnog faktora 50....mislim da Garnier to nema, nisam sigurna. Meni doduše ne treba pa nisam ni gledala. :)
alica.k

#1000 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

LaCici wrote:Koji losion za suncanje preporucujete, osim Nivea-e, jer su mi bas bez veze? Moze i malo skuplji, samo da je kvalitetan.
ja imam bas osjetljivu kozu i jedini koji mi valja je avene spf50+, narandjasta linija :) drugi koji mi je valjao je bio daylong isto 50 faktor al ne vidjam ga vise kupiti kod nas. to je od skupljih.

od jeftinijih koji mi valja kad se zvijezde poklope je Di (od saponie. i super mirishi) ima faktor 50.

kontam probat ovaj hawaiian tropic, pa cu pisat kakav je. vec vidim da mi se onaj miris kokosa nece svidjeti (mislim, izgleda mi ko da mirise na kokos :))
Post Reply