DinoZe wrote:
E neka si mi reako

Pa ti lave samo suplju pricu prosipas, nisi ni
jedne pametne rekao evo vec 40 stranica.
Ja te pitam za nesto konkretno sta mozes uciniti a ti prosipas demagogiju. Ja sam rekao neke stavri ovdje na forumu kako funcionisu, ali vecina vas nema tu velicnu ili "muda" da kazu ili urade neke konkretne stavri.
Svaki post ti se zasniva na tome kako mi nevaljamo i to je to. Sta bi sam mogao uraditi ili ponuditi se da nekome pomognes da dodze u taj tvoj rahatluk, to ti ne pada napamet da kazes. To samo pokazuje koliki moral vlada medzu vama tamo, ali
najlakse je reci ma u Bosni je sve sranje i tamo su samo privatnici prevaranti pa se moze onda i u
USA mirno spavati.
Eto mi nevaljamo u redu je, ali hajde pokazi onda da ti valjas, ponudi se da pomognes napacenim radnicima da dodzu u tu tvoju obecanu zemlju.
Nemoj prodavati muda za bubrege.
Tebi se svaka pozlatila

specijalno ona o tezgarenju za 500 kmica, to ti je savjet je li? Jos si ono nesto rekao o stelama... jel?
Stela mi ne fali, ali moralne tolerance za tvoje savjete fali. A te ublehe mozes prodavati samo istim sebi.
Da, moj post se zasniva da ste VI - losi, losi za te ljude napacene dole, za to drustvo... ali vrlo pazljivo trebas da razmislis, da ne bi pogrsno protumacio ko ste to VI.
Pod VI podrazumjevam takve kao ti (i ona jaranica ti gore licemjerna) koji meni nisu puno bolji od kriminalaca raketasa, s tim da nosite rukavice i igrate sistem, dok vas prvi put ne uhvate, naravno, dok prodajete eto maglu i dim o nadripatriotizmu i utopijskoj sivoj ekonomiji.
Pod VI niposto ne podrazumjevam ljude koji posteno pokusavaju skrpit kraj s krajem, naci posao, posteno donijeti hljeb na stol. Pod VI podrazumijevam ljude koji podrivaju drzavu pod izgovorom - "ima ih gorih". Tebi je to demagogija (vidim ne znas sta ta rijec znaci), meni etika i moral, i prokletstvo zbog kojeg tamo ja ne bi ni mogao - ili bi me neko ubio ili bi ja nekog odlezao.
Najtuplje mi je od svega da si svu ovu pricu protumacio, bolje reci okrenuo (Jope ko ona kolegiNIca ti gore), na geografsku razliku izmedju BiH i USA (ili bilo koje ine lokacije), odnosno matica - dijaspora. NiDze veze, naravno, kompleksi jedne perspektive.
Jesi li ti bolan ikad dao 100 ili 500 maraka u dobrotvorne svrhe? Odes li kad do Sedam Brace ubacit sta za nafake?
Trebo bi, kao privatnik mozes priustiti.
Konkretno - me nisi nista ni upitao, vise pausalno. A kada te bude nesto KONKRETNO interesovalo - pitaj, dobices odgovor. To sto ti ne znas ili ne vidis sta ja radim ne znaci nista, barem meni. Savjet dati je najmanji problem, takorec' ubleha. Prava pomoc se i ne vidi i ne treba da vidi.
P.S. Vise se puta i raspravljalo o zanatima, skolama, ozvanicenju diploma, na forumima i na pp... samo sto ti ne znas ne znaci da se nije desilo... mada to i nije pomoc

, a i ova tema se zove "Povratak u BIH?".