Mexico-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
mekaba

#976 Re: Mexico-BiH

Post by mekaba »

BornInHell wrote:
Bosanski_kralj wrote:Ako je moguće da ga napravite u Bihaću. :oops:
Unaprijed zahvaljujem. :D
ako ga dijaspora pravi onda bih trebao biti negdije van Bosne, tako da se domace tekme igraju tu i da ih dijaspora moze pratiti lakse :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :skoljka:
Ma u zemljama gdje zivi dijaspora stadioni vec postoje tako da nisu potrebna nova ulaganja :lol: :lol: :lol: .Kriticno je u BiH.Kisne narod po tekmama pa reko´ trebalo bi pogurati malo da se sta napravi.Ako je je nekome neprijatno jbg nismo mi krivi. Jebo te fudbal kad ga moram gledati ispod musheme :lol: :lol:
shalla

#977 Re: Mexico-BiH

Post by shalla »

@ and

Ama jbm miša pa baš brkate kruške i jabuke...
Niko ne spori Vedin patriotizam, niko ne priča o Vedi kao osobi (extra momak, upoznao sam ga i stvarno je momak na mjestu) već o Vedi kao reprezentativcu. Ja sam samo rekao da nema mjesta u prvih 11, na svakoj tekmi kidam živce zbog njegove neučinkovitosti a znam još bruku ljudi koji imaju isto mišljenje...
Static-X

#978 Re: Mexico-BiH

Post by Static-X »

Jao pocemu se mi ponosimo sto imamo navijace na gostovanjima. Da ih bogdom nemamo. Sta nas dusmani rastjerase
mekaba

#979 Re: Mexico-BiH

Post by mekaba »

shalla wrote:@ and

Niko ne spori Vedin patriotizam, niko ne priča o Vedi kao osobi (extra momak, upoznao sam ga i stvarno je momak na mjestu) već o Vedi kao reprezentativcu. Ja sam samo rekao da nema mjesta u prvih 11, na svakoj tekmi kidam živce zbog njegove neučinkovitosti a znam još bruku ljudi koji imaju isto mišljenje...
Isto mislim :-D Ne ide ga i treba na klupu.
mekaba

#980 Re: Mexico-BiH

Post by mekaba »

Static-X wrote:Jao pocemu se mi ponosimo sto imamo navijace na gostovanjima. Da ih bogdom nemamo. Sta nas dusmani rastjerase

Da ih bogdo nemamo potpuno si u pravu.Hvalimo se jer ipak ljudi nisu zaboravili svoju zemlju iako su u istoj dozivjeli strasne stvari.
Hantraga

#981 Re: Mexico-BiH

Post by Hantraga »

Jedan nezaboravan spektakl, koji svi oni sto nisu dolsi mogu samo da zale...

Nikad se ovoliko bosanaca i hercegovaca nije skupilo u USA na jednom mjesto zbog bilo kojeg dogadjaja, jos kad se uzme u obzir da je bila srijeda, ovo je veliko iznenadjenje i za samog mene. Poznavajuci nacin zivota i kako je tesko uzeti slobodne dane, vidjelo se da je BiH dijaspora bila gladna za jedan ovakav spektakl.

Oko stadadina i na stadionu je sve bilo na nivou, nije bilo nikakvih sukoba medju navijacima. Naprotiv slikalismo se jednai sa drugima, jel ipak prijateljski je mec. Medjutim kad se uslo u stadion, adrenalin je bio takav kao da se igra neka vrlo vazna utakmica. Ja ni danas dan nemogu da shvatim, da smo mi i oni takvu atmosferu napravili kao daje utakmica svjetskog prvenstva.

Mislim da je to uticalo i na igrace koji su prvo poluvrijeme odigrali odlicno. Razvlacili si Mexe da smo se i mi sami cudili sta im radimo. Ovo govorim, zato sto imam veliki respekt za njeihovu repku i smatram ih vrlo jakim timom.

Nebih ulazio u pojedinacne ocjene igraca, jel za nas su svi oni koji su se udostojili da dodju dobili jednu veliku DESETKU. Ipak u nakom oslabljenom sastavu protiv jednog Mexica onako igrati je za svaku pohvalu...Ja znam da iz strucnog ugla to i nije izgledalo bas ovako, medjutim ja vama pisem kako je to izgledalo iz ugla jedne bih dijaspore u USA koja je dobila priliku da uzivo gleda svoj nacionalni tim, pa makar i na prijateljskoj utakmici...

Ja mislim da ovim debilima iz saveza ovo moze puno da pokaze koliko para mogu da dignu, kad bi svake godine jednom organizovali prijateljsku utakmicu, recimo u St.Louisu. Imajte u obzir da je prosjek cjene karata bio oko $75 dolara, i ako ti dodje 50000 gledalaca, izracunaj koju lovu mozes zato dignuti. Ovo je razlog zasto Mexicki savez organizuje prijateljske utakmice po USA, jel tu mogu vise da zarade, nego da igraju u Mexicu.

Sve u svemu bilo je casno biti bosanac i hercegovvac 9 februara u Atlanti. Vi koji ste iz bilo kojeg razloga propustili ovaj spektakl, mozete samo da zalite, i da ako ikad u buducnosti slicnu situaciju imate, nemojte ni pomisljati da je propustite.
samko1974

#982 Re: Mexico-BiH

Post by samko1974 »

DaysleepeR wrote:
jutarnji wrote:
Edin H. wrote:Falila je njemu sekunda da ga Keni stocira, meni se cini
Pa jeste, ne znam sto je Keni onoliko digao zivac, lik je htio loptu a Keno k`o da je od zlata u pm.bezze..
Kasnije su uhapsili jos jednog naseg. Dok su izlazili raja trazi dresove, baci onaj mali Besic svoj, Sejo isto baci
trenerku, skide dres a neki lik nije mogao otrpiti :D , uskoci na teren da zgrabi dres. Majke mi, onaj drot k`o da je
atomska upala na teren. Zgrabi lika, drz nedaj, Sejo ga brani a on i njega odgurnu, jos se moglo vidjeti fino kad
Seji kaze "fuck off...drlj, drlj.." jbg, nije se sa onim redneksima zajebavat`.
digo je i meni živac, 10 minuta do kraja, da nam je dati bar počasni gol a majmun uleti još loptu hoće da uzme, uzima vrijeme, i ja bi ga štocirao

i gledam ovaj snimak iz kafane u Atlanti, kako se naša raja lijepo ponaša vani, ovdje bi kafana bila demolirana a sve od ljubavi i dragosti što se je u domovini...

jesmo mi stoka u pm...
Uh slusajuci tebe dijaspora pravo zajebana :lol: :lol:
Last edited by samko1974 on 12/02/2011 03:21, edited 1 time in total.
samko1974

#983 Re: Mexico-BiH

Post by samko1974 »

shalla wrote:
samko1974 wrote:
shalla wrote:Vedin posao su golovi a on ih ne daje, end of story. Bio je i Saranovic borben al dzaba kad su se od njega ocekivali golovi... Jbg, dzaba ti napadac koji puno zuji a malo (nimalo) meda daje.
Jos jednom, o vedi sve najbolje ali... Zlatan pa i zec su trenutno bolje rjesenje...
Samo lupate li lupate , vi bi pocrkali kad ne bi nekog blatili a da si ti jarane juce bio tamo na stadionu i gledao ovu tekmu tako sad sigurno ne bi pisao. Kad dozivis da gledas utakmicu na takvom stadionu pred preko 50 000 ljudi i kad vidis tu borbenost, taj timski duh,pozrtvovanost , srcanost tvoje repke kao i posljedni atom snage koji daju ( pored svih problema koje su imali od neodaziva igraca preko vrmeenske razlike, od vas neki nisu mogli ni gledati utakmicu do kraja a kako je njima bilo igrati u onakvom tempu) i kad sve to vidis onda napisati za bilo kojeg naseg igraca tako nesto, za bilo kojeg koji je sinoc igrao , moze samo ludjak.Ono sinoc se dozivi samo jednom u zivotu, mi svi koji smo bili na tekmi ponosni smo na sve nase igrace a siguran sam da su i oni na nas i siguran sam da se opet vidimo u USA samo sljedeci put ce biti ili Chicago ili St Louis , to ce biti 100% i to u roku za manje od godinu dana i to da proslavimo odlazak na EP akobogda.

P.S Koji je ono nas igrac dao zadnju go za nasu selekciju u kvalifikacija????????
Toliko o tome da vedo ne zabija, zabija on jarane samo sto su primitivci kao ti totalno nadrkani na njega pa bi zeljeli da svaku tekmu zabija.
Paša, zbog "luđak i primitivac" spoji sljedeće riječi u rečenicu: SKOKOVIMA, ODJEBI, U...

Kao neko ko nikad ne propušta tekmu reprezentacije (bilo fudbalske, košarkaške ili rukometne) i ko svaku tekmu gleda sa emocijama (iako sebi svaki put kaže "nije Shalla vrijedno tvojih živaca") imam pravo da mislim o sebi da itekako volim svoju zemlju. I nikad neću nijednom našem igraču jebati mater ili, kako ti kažeš "biti nadrkan na igrače" jer nisam neki isfrustrirani balavac ali imam pravo na kritiku (a nisam jedini). To što ti pričaš o doživljaju gledanja tekme uživo nema veze sa onim što sam ja napisao a to je da Vedo, i pored svoje borbenosti, nema mjesta u prvih 11. Over and out!
I ja kazem Muslimovic nema mjesta u prvih 11 i tacka.Sta cemo sad ?????Ja nista, jer i dalje uzivam kad Vedo igra a ti se jedi od muke.
samko1974

#984 Re: Mexico-BiH

Post by samko1974 »

and wrote:
shalla wrote:
samko1974 wrote:
Samo lupate li lupate , vi bi pocrkali kad ne bi nekog blatili a da si ti jarane juce bio tamo na stadionu i gledao ovu tekmu tako sad sigurno ne bi pisao. Kad dozivis da gledas utakmicu na takvom stadionu pred preko 50 000 ljudi i kad vidis tu borbenost, taj timski duh,pozrtvovanost , srcanost tvoje repke kao i posljedni atom snage koji daju ( pored svih problema koje su imali od neodaziva igraca preko vrmeenske razlike, od vas neki nisu mogli ni gledati utakmicu do kraja a kako je njima bilo igrati u onakvom tempu) i kad sve to vidis onda napisati za bilo kojeg naseg igraca tako nesto, za bilo kojeg koji je sinoc igrao , moze samo ludjak.Ono sinoc se dozivi samo jednom u zivotu, mi svi koji smo bili na tekmi ponosni smo na sve nase igrace a siguran sam da su i oni na nas i siguran sam da se opet vidimo u USA samo sljedeci put ce biti ili Chicago ili St Louis , to ce biti 100% i to u roku za manje od godinu dana i to da proslavimo odlazak na EP akobogda.

P.S Koji je ono nas igrac dao zadnju go za nasu selekciju u kvalifikacija????????
Toliko o tome da vedo ne zabija, zabija on jarane samo sto su primitivci kao ti totalno nadrkani na njega pa bi zeljeli da svaku tekmu zabija.
Paša, zbog "luđak i primitivac" spoji sljedeće riječi u rečenicu: SKOKOVIMA, ODJEBI, U...

Kao neko ko nikad ne propušta tekmu reprezentacije (bilo fudbalske, košarkaške ili rukometne) i ko svaku tekmu gleda sa emocijama (iako sebi svaki put kaže "nije Shalla vrijedno tvojih živaca") imam pravo da mislim o sebi da itekako volim svoju zemlju. I nikad neću nijednom našem igraču jebati mater ili, kako ti kažeš "biti nadrkan na igrače" jer nisam neki isfrustrirani balavac ali imam pravo na kritiku (a nisam jedini). To što ti pričaš o doživljaju gledanja tekme uživo nema veze sa onim što sam ja napisao a to je da Vedo, i pored svoje borbenosti, nema mjesta u prvih 11. Over and out!
kad već spominjete vedu treba dodati još neke činjenice da se kompletira slika.vedo sutra igra veoma bitnu utakmicu protiv bayerna,novi trener mu je došao,ne ide ga baš najbolje,mora se boriti za mjesto u timu,a bio je u atlanti i igrao za svoju državu
Ma pusti ga buraz, ne znam kako moze sebe nazivati nazivati navijacom kad blate reprezentativca svoje zemlje i to samo zbog cinjenice da nije dao gola protiv mexica kad je to muslimovic zadnji gol dao ili zec pa da zasluzuju prije vede u prvih 11.Vedo svojim zalaganjem, srcanoscu, borbenoscu, trkom, a bogami i golovima ( zadnji dao albancima) ipak zasluzuje svoje mjesto koje i ima u timu.Niko mu to mjesto nije poklonio, sam se momak izborio prolazeci trnovit put, al dzaba nekima govoriti tzv navijacima.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#985 Re: Mexico-BiH

Post by corolla02 »

Hantraga wrote:Jedan nezaboravan spektakl, koji svi oni sto nisu dolsi mogu samo da zale...

Nikad se ovoliko bosanaca i hercegovaca nije skupilo u USA na jednom mjesto zbog bilo kojeg dogadjaja, jos kad se uzme u obzir da je bila srijeda, ovo je veliko iznenadjenje i za samog mene. Poznavajuci nacin zivota i kako je tesko uzeti slobodne dane, vidjelo se da je BiH dijaspora bila gladna za jedan ovakav spektakl.

Oko stadadina i na stadionu je sve bilo na nivou, nije bilo nikakvih sukoba medju navijacima. Naprotiv slikalismo se jednai sa drugima, jel ipak prijateljski je mec. Medjutim kad se uslo u stadion, adrenalin je bio takav kao da se igra neka vrlo vazna utakmica. Ja ni danas dan nemogu da shvatim, da smo mi i oni takvu atmosferu napravili kao daje utakmica svjetskog prvenstva.

Mislim da je to uticalo i na igrace koji su prvo poluvrijeme odigrali odlicno. Razvlacili si Mexe da smo se i mi sami cudili sta im radimo. Ovo govorim, zato sto imam veliki respekt za njeihovu repku i smatram ih vrlo jakim timom.

Nebih ulazio u pojedinacne ocjene igraca, jel za nas su svi oni koji su se udostojili da dodju dobili jednu veliku DESETKU. Ipak u nakom oslabljenom sastavu protiv jednog Mexica onako igrati je za svaku pohvalu...Ja znam da iz strucnog ugla to i nije izgledalo bas ovako, medjutim ja vama pisem kako je to izgledalo iz ugla jedne bih dijaspore u USA koja je dobila priliku da uzivo gleda svoj nacionalni tim, pa makar i na prijateljskoj utakmici...

Ja mislim da ovim debilima iz saveza ovo moze puno da pokaze koliko para mogu da dignu, kad bi svake godine jednom organizovali prijateljsku utakmicu, recimo u St.Louisu. Imajte u obzir da je prosjek cjene karata bio oko $75 dolara, i ako ti dodje 50000 gledalaca, izracunaj koju lovu mozes zato dignuti. Ovo je razlog zasto Mexicki savez organizuje prijateljske utakmice po USA, jel tu mogu vise da zarade, nego da igraju u Mexicu.

Sve u svemu bilo je casno biti bosanac i hercegovvac 9 februara u Atlanti. Vi koji ste iz bilo kojeg razloga propustili ovaj spektakl, mozete samo da zalite, i da ako ikad u buducnosti slicnu situaciju imate, nemojte ni pomisljati da je propustite.
:thumbup: dobar post :thumbup: :thumbup:

ps.
i gle slucajnosti na Feb 9, 2000 sam dosao u SAD :mrgreen:
samko1974

#986 Re: Mexico-BiH

Post by samko1974 »

shalla wrote:@ and

Pa bila su samo dva napadaca protiv mexica.Vedo i Muslimovic i kakva je to ucinkovitost Muslimovica u zadnjih godinu i pol dana????????Kakva de mi reci, po cemu je on to zasluzio mjesto prije Vede, jel zato sto je hrvatima u prijateljskoj uvalio tri gola prije tri godine, jel zato?????????Ako gledas posteno iza Dzeke je nas drugi napdac Vedo zasad i tu nema price, to je objektivno da objektivnije ne moze biti.Zec bi trebao prvo dobbiti sansu u jedno 3-4 utakmice zaredom da ga vidimo sta bi ucinio al zasad nije prije Vede ni Zec.
jeza u ledja

#987 Re: Mexico-BiH

Post by jeza u ledja »

samko1974 wrote:Ma pusti ga buraz, ne znam kako moze sebe nazivati nazivati navijacom kad blate reprezentativca svoje zemlje i to samo zbog cinjenice da nije dao gola protiv mexica kad je to muslimovic zadnji gol dao ili zec pa da zasluzuju prije vede u prvih 11.Vedo svojim zalaganjem, srcanoscu, borbenoscu, trkom, a bogami i golovima ( zadnji dao albancima) ipak zasluzuje svoje mjesto koje i ima u timu.Niko mu to mjesto nije poklonio, sam se momak izborio prolazeci trnovit put, al dzaba nekima govoriti tzv navijacima.
Znaci po tebi ne moze se nijedan reprezentativac kritikovati? Svi uvijek igraju super?
samko1974

#988 Re: Mexico-BiH

Post by samko1974 »

Hantraga wrote:Jedan nezaboravan spektakl, koji svi oni sto nisu dolsi mogu samo da zale...

Bravo, bravo i bravo hantraga, mi koji smo bili tamo znamo sta smo vidjeli i sta smo osjecali, za nas svi nasi igraci bili najbolji, rezultat ne bitan bitno je da je BIH u nasim srcima uvijek pobjednik. :thumbup:
jeza u ledja

#989 Re: Mexico-BiH

Post by jeza u ledja »

Jebote jes vas spuco patriotizam, nema sta. :-D

Evo ja mijenjam misljenje, odnosno nakon ovog spektakla sto su priredili nasi navijaci shvatio sam koliko ljudi ima kojima je ova utakmica puno znacila i zbog toga mislim da nije losa ideja da se u SAD povremeno igraju utakmice.
Jedino sto mislim da se ne bi trebale igrati ovako usred sezone, vec ili na pauzi zimi, ili na ljeto kad se sve zavrsi. :bih:
samko1974

#990 Re: Mexico-BiH

Post by samko1974 »

jeza u ledja wrote:
samko1974 wrote:Ma pusti ga buraz, ne znam kako moze sebe nazivati nazivati navijacom kad blate reprezentativca svoje zemlje i to samo zbog cinjenice da nije dao gola protiv mexica kad je to muslimovic zadnji gol dao ili zec pa da zasluzuju prije vede u prvih 11.Vedo svojim zalaganjem, srcanoscu, borbenoscu, trkom, a bogami i golovima ( zadnji dao albancima) ipak zasluzuje svoje mjesto koje i ima u timu.Niko mu to mjesto nije poklonio, sam se momak izborio prolazeci trnovit put, al dzaba nekima govoriti tzv navijacima.
Znaci po tebi ne moze se nijedan reprezentativac kritikovati? Svi uvijek igraju super?
A gdje sam ja to napisao????
Ovdje se govori o utakmici Mexico-BiH i sto se tice te utakmice, ne moze se nijedan igrac kritikovati , nije ni fer ni korektno, ni posteno , uostalom kad uzmes sve okolnosti koje su se odvijale u vezi repke prije utakmice , zatim sam naporan put, plus mal fond igraca i na kraju ipak onakva borbenost , srcanost , trka koju je vidjelo 90% forumasa na ovom forumu i o tome takodje pisali, onda ih se nema pravo kritikovati.Da ne govorim o meksickom sudiji jer to meni nije ni bitno vise bilo , znalo se da mexico mora pobjediti ,kao sto neko rece, vec nakon one akciju kad su nam umalo na "foru" uz ocit offside koji sudija nije svirao, zamalo dali gol.Tu se vec vidjelo odmah kakvo ce sudjenje biti, ostalo ste i sami vidjeli ako ste gledali tekmu.A sto se tice Vede poslije Dzeke je nas najbolji napadac.
samko1974

#991 Re: Mexico-BiH

Post by samko1974 »

jeza u ledja wrote:Jebote jes vas spuco patriotizam, nema sta. :-D

Evo ja mijenjam misljenje, odnosno nakon ovog spektakla sto su priredili nasi navijaci shvatio sam koliko ljudi ima kojima je ova utakmica puno znacila i zbog toga mislim da nije losa ideja da se u SAD povremeno igraju utakmice.
Jedino sto mislim da se ne bi trebale igrati ovako usred sezone, vec ili na pauzi zimi, ili na ljeto kad se sve zavrsi. :bih:

S obzirom da u nasem savezu mafija vlada i samo interes gledaju , cudi me da dosada nisu dosli na tu ideju, jer bi ovdje organizujuci tekmu mnogo vise love uzeli nego bilo gdje drugo.Zamisli razlike dole u BiH karta 20 maraka a ovdje 120 polus na kosevu maksimum 35 000 a ovdje se napuni svaka dvorana bez obzira koliko da prima a nema manje od 50 000 nijedna a u Chicagu Soldier Filed cini mi se da prima 80 000 nek se jave ovi iz Chicaga ako nisam upravu mozda i grijesim nisam siguran.Ali ne moraju ni organizovati, ionako ce doci ubrzo poziv od USA repke.
USAblues

#992 Re: Mexico-BiH

Post by USAblues »

corolla02 wrote:

:thumbup: dobar post :thumbup: :thumbup:

ps.
i gle slucajnosti na Feb 9, 2000 sam dosao u SAD :mrgreen:
Razlog sto nisam isao u Atlantu je moj rodendan kojeg sam zelio slaviti kuci....i mogu samo reci da sam veliku gresku napravio..!!!!!!!!!!!!!Vokri mi pravo sad!!! :x
luckylaka

#993 Re: Mexico-BiH

Post by luckylaka »

mekaba wrote:Brisel - 15 000 BH navijaca
Genk - 15 000
Taljin - 8000
Stokholm - 20 000
Frankfurt - 22 000
Atlanta - 30 000

Imal manje zemlje sa vise navijaca na gostujucim terenima???? Nema da j... jez jeza.Jaka nam je dijaspora ko beton kad je odlazak na tekme u pitanju.BHF - USA cestitke iskrene.Ocekivao sam max 10 000 a ono 30 000 :thumbup: :thumbup: :bih: :bih:
Sad nesto kontam kad bi samo mi iz dijaspore odvojili po 50-100 KM mogli bi napraviti straha stadion u Sarajevu ili rekonstruisati Kosevo.Ima ljudi koji bi dali mnogo vise a i nasi igraci bi se ukljucili u akciju.Bas bi trebala kakva globalna dijasporska akcija.Jebo 100 KM ili vise vrijeme je za jedan dobar stadion.
Imal zemlje sa manje navijaca na domacem terenu.Portugal 13.000 ???Spanija 14.000 ???Francuska 20.000 ???Moj prijedlod je da reprezentacija sledecu utakmicu u kvalifikacijama igra u St>louis-u garant 50.000 navijaca(NAVIJACA)a ne 10.000 babini sinova i sminkera i 2-3000 fanaticosa,poslije toga Chicago 50.000 garant i onda kada se i vi pozelite malo reprezentacije u Sa ili Zenica.Ne mogu shvatiti nikako da se AF u Sarajevu ne moze napuniti protiv Francuza .Kontam ostace pred stadionom bar 20.000 a ono ni na stadionu toliko.Imal objasnjenja za to a da Pape nije razlog
Bosanski_kralj

#994 Re: Mexico-BiH

Post by Bosanski_kralj »

ODVRATAN_i_GADAN wrote:
Bosanski_kralj wrote:Ako je moguće da ga napravite u Bihaću. :oops:
Unaprijed zahvaljujem. :D
Jeste, pa da svi morate doci na utakmicu kako bi napunili stadion! NE MOZE!!!! :lol: :lol:
Samo neka se napravi, a za punjene ne brinite. ;-)
Hantraga

#995 Re: Mexico-BiH

Post by Hantraga »

Gdje su sad ovi sto kazu da Mancini cuva Dzeku za utakmicu sa Unatedom, pa mu zato nije dao da ide izvaditi vizu... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

E moj Dzeko, nadam se da neces zavrsiti ko Misimovic, pa igrati za repku i sa njenim drugim timom po nekim nedodjijama Turskim, a propustiti onakav spektakl u Atlanti...
jutarnji

#996 Re: Mexico-BiH

Post by jutarnji »

luckylaka wrote:Ne mogu shvatiti nikako da se AF u Sarajevu ne moze napuniti protiv Francuza .Kontam ostace pred stadionom bar 20.000 a ono ni na stadionu toliko.Imal objasnjenja za to a da Pape nije razlog
Ima, potrose lovu na Zeljka Joksimovica, jbg, tada napune Kosevo. :D
mekaba

#997 Re: Mexico-BiH

Post by mekaba »

luckylaka wrote:
mekaba wrote:Brisel - 15 000 BH navijaca
Genk - 15 000
Taljin - 8000
Stokholm - 20 000
Frankfurt - 22 000
Atlanta - 30 000

Imal manje zemlje sa vise navijaca na gostujucim terenima???? Nema da j... jez jeza.Jaka nam je dijaspora ko beton kad je odlazak na tekme u pitanju.BHF - USA cestitke iskrene.Ocekivao sam max 10 000 a ono 30 000 :thumbup: :thumbup: :bih: :bih:
Sad nesto kontam kad bi samo mi iz dijaspore odvojili po 50-100 KM mogli bi napraviti straha stadion u Sarajevu ili rekonstruisati Kosevo.Ima ljudi koji bi dali mnogo vise a i nasi igraci bi se ukljucili u akciju.Bas bi trebala kakva globalna dijasporska akcija.Jebo 100 KM ili vise vrijeme je za jedan dobar stadion.
Imal zemlje sa manje navijaca na domacem terenu.Portugal 13.000 ???Spanija 14.000 ???Francuska 20.000 ???Moj prijedlod je da reprezentacija sledecu utakmicu u kvalifikacijama igra u St>louis-u garant 50.000 navijaca(NAVIJACA)a ne 10.000 babini sinova i sminkera i 2-3000 fanaticosa,poslije toga Chicago 50.000 garant i onda kada se i vi pozelite malo reprezentacije u Sa ili Zenica.Ne mogu shvatiti nikako da se AF u Sarajevu ne moze napuniti protiv Francuza .Kontam ostace pred stadionom bar 20.000 a ono ni na stadionu toliko.Imal objasnjenja za to a da Pape nije razlog
Ima. Karte skupe za standard u BiH.Na Kosevu 40 Km.Stvarno puno.Savez nema osjecaja i zele da mlatnu lovu za jednu utakmicu i onda im se to obije o glavu.Stadion u Zenici ima teatarski kapacitet.Evo nesto u TZ prave i mogao bi to biti pristojan stadion.Kako cujem primat ce 25 000.Solidno ako se ne oduzi izgradnja.Vec sam cuo da nemaju para za nastavak izgradnje.
jeza u ledja

#998 Re: Mexico-BiH

Post by jeza u ledja »

samko1974 wrote:
jeza u ledja wrote:
A gdje sam ja to napisao????
.
U postu kojeg sam citirao.
samko1974

#999 Re: Mexico-BiH

Post by samko1974 »

U mom postu doslovno pise ovako u jednom dijelu , citiram : "kad blate reprezentativca svoje zemlje" dakle nisam napisao kad kritikuju.Znaci , molim te u buducnosti nemoj da krivo ( namjerno ili nenamjerno) tumacis moje postove .U ovom primjeru se najbolje vidi da to radis znaci velika je razlika izmedju "blacenja" i kritikovanja i to konstruktivnog kritikovanja.Rijeci tipa da je vedo taraba ili koje kakve druge rijeci su blacenje a ne konstruktivno kritikovanje.A druga stvar nisam pisao o svim reprezentativcima nego o samo jednom tako da i to sto tvrdis da ja pisem da se ne smije kritikovati niti jedan reprezentativac i to vidis da nije isitina jer sam pisao samo o vedi nije bilo rijeci o drugim igracima.Dakle jezu kad pises spusti te svoje "bodlje" i pisi ili citiraj sa argumentima jer zakljucivanje ti je kao sto vidis pogresno :-D Prijatno.
shalla

#1000 Re: Mexico-BiH

Post by shalla »

samko1974 wrote:U mom postu doslovno pise ovako u jednom dijelu , citiram : "kad blate reprezentativca svoje zemlje" dakle nisam napisao kad kritikuju.Znaci , molim te u buducnosti nemoj da krivo ( namjerno ili nenamjerno) tumacis moje postove .U ovom primjeru se najbolje vidi da to radis znaci velika je razlika izmedju "blacenja" i kritikovanja i to konstruktivnog kritikovanja.Rijeci tipa da je vedo taraba ili koje kakve druge rijeci su blacenje a ne konstruktivno kritikovanje.A druga stvar nisam pisao o svim reprezentativcima nego o samo jednom tako da i to sto tvrdis da ja pisem da se ne smije kritikovati niti jedan reprezentativac i to vidis da nije isitina jer sam pisao samo o vedi nije bilo rijeci o drugim igracima.Dakle jezu kad pises spusti te svoje "bodlje" i pisi ili citiraj sa argumentima jer zakljucivanje ti je kao sto vidis pogresno :-D Prijatno.
Joj čovječe dragi pa ti baš lupaš ko maxim po diviziji :-)
Jel blaćenje ili kritikovanje kad ja kažem "da je vedo extra momak ali da nema mjesta u prvih 11"? Da je blaćenje mislim da bi rečenica bila "yebem mu sve nesposobno, glupo, žvaljavo" i sl tako da ne inputiraj nama da pogrešno tumačimo postove jer ti to upravo radiš... Ja opet ponavljam, vedo je extra momak (znam što lično što iz priče) ali ono što on donosi reprezentaciji je nedovoljno. I ne mislim samo na ovu tekmu već govorim u zadnje dvije godine (a ako ćemo i samo ovu tekmu gledati, imao je 2 šuta sa 5 metara, jednom mu je golman odbranio jednom je pogodio stativu, moja nana bi zabila jednu od one dvije šanse), u utakmicama kad je igrao sa džekom sam tvrdio da je on žrtva papetovog experimentisanja jer ga stavljao na wingera ali evo sad je igrao napadača pa ja opet ništa osim trke nisam vidio (a trčati može i Šaranović)...
I opet da ti kažem, nas u Bosni boli qratz kako ste vi doživjeli tekmu, jel mislite da je vrhunac tj poenta fudbala ugođaj na tribinama???
Locked