Vlada Kantona Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zonbirile

#976 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by zonbirile »

Innovation wrote:Zonbi
Ova druga je zanimljivija. Prva ti je pokazala sve sto ima, ali druga ? :)
----------------------------------------------
pa valjda stvar ličnog ubijeđenja.Problem i jeste sloboda izbora,ja nemam ništa protiv i plavog "bikinija" protiv sam stava da je on bolji i gluho bilo da mi bude jedini izbor.To je suština,na kojoj ćemo mi svi skupa nažalost lomiti zube još duži niz godina.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#977 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Chmoljo »

Vlada KS će dati novac

Prezentirani projekti Spomenika mira i Aleje veterana

Vlada Kantona Sarajevo finansirat će izgradnju Spomenika mira poginulim vojnicima u periodu 1941. - 1945. i 1992. - 1995. godina na groblju "Bare", kao i izgradnju i uređenje Aleje veterana na sarajevskom groblju "Vlakovo".
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/110526108#
zonbirile

#978 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by zonbirile »

sada počinje tarapana,ko će pare maznuti,ko spiskove sastavljati.Hajde de,preživjeli smo i one žute crte po pločniku,predeverati će se i ovo.
nellington

#979 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nellington »

ultima_palabra

#980 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by ultima_palabra »

Koja fetva ide za prof. Hodžića? Ma davno sam ja vidio da je FIN ćafirska institucija :zoka:
nellington

#981 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nellington »

ultima_palabra wrote:
Koja fetva ide za prof. Hodžića? Ma davno sam ja vidio da je FIN ćafirska institucija :zoka:
Možda bude u reisovoj hutbi danas vijest. Za neupućene - danas se u vascijeloj Bosni i dijaspori čita reisova hutba, biće objavljena na rijaset.ba u 10:00, ima da im padne server :D
nellington

#982 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nellington »

Kaže reis u današnjoj hutbi:

Našu su šutnju i toleranciju antiislamski i islamofobični mediji uz podršku određenih centara političke moći, koji nemaju osjećaj za potrebe vjernika, shvatili kao slabost i zato nisu očekivali da će naša reakcija na njihovu akciju da nas vrate u mračno doba dvadesetog stoljeća biti tako snažna, jedinstvena i beskompromisna.

Da, tako je. Nije srednji vijek najmračnije doba u ljudskoj povijesti, već je dvadeseto stoljeće najmračnije doba u ljudskom pamćenju. Oni kojima to još uvijek nije jasno neka pročitaju knjige uglednih autora sa svjetskih priznatih univerziteta, koji sve jasnije i glasnije govore o tome da je baš dvadeseto stoljeće bilo najmračnije doba u ljudskom djelovanju zbog Hirošime i Nagasakija, zbog fašizma i boljševizma, zbog holocausta i genocida, zbog utopističkog i bezbožničkog svjetonazora, zbog čovjekovog krivog vjerovanja da je život moguć bez Boga, ili kao da Boga nema, zbog čovjekove umišljenosti da može zamijeniti Stvoritelja, jer je, kako se kaže u Kur'nu Časnom (90:5-7): - Čovjek mislio da je svemoćan, jer je mnogo uložio da bi nad svim vladao, jer je mislio da ga niko ne vidi!

Je li ovo veli da nam je bolje u srednjem vijeku s njim, nego u XX vijeku sa ćafirima i džahilima iz SDPa?
JThomas

#983 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by JThomas »

kako li se on u mračnom dobu dvadesetog stoljeća dokopa šikaga...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#984 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by JoseMujica »

JThomas wrote:kako li se on u mračnom dobu dvadesetog stoljeća dokopa šikaga...
biće bili neoni pogašeni kad je stigo
zonbirile

#985 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by zonbirile »

-------------------------------------------------
pa bio "naš" samo onda je to imalo drugčije značenje
samo malo reloaded

#986 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by samo malo reloaded »

nellington wrote:Kaže reis u današnjoj hutbi:

Našu su šutnju i toleranciju antiislamski i islamofobični mediji uz podršku određenih centara političke moći, koji nemaju osjećaj za potrebe vjernika, shvatili kao slabost i zato nisu očekivali da će naša reakcija na njihovu akciju da nas vrate u mračno doba dvadesetog stoljeća biti tako snažna, jedinstvena i beskompromisna.

Da, tako je. Nije srednji vijek najmračnije doba u ljudskoj povijesti, već je dvadeseto stoljeće najmračnije doba u ljudskom pamćenju. Oni kojima to još uvijek nije jasno neka pročitaju knjige uglednih autora sa svjetskih priznatih univerziteta, koji sve jasnije i glasnije govore o tome da je baš dvadeseto stoljeće bilo najmračnije doba u ljudskom djelovanju zbog Hirošime i Nagasakija, zbog fašizma i boljševizma, zbog holocausta i genocida, zbog utopističkog i bezbožničkog svjetonazora, zbog čovjekovog krivog vjerovanja da je život moguć bez Boga, ili kao da Boga nema, zbog čovjekove umišljenosti da može zamijeniti Stvoritelja, jer je, kako se kaže u Kur'nu Časnom (90:5-7): - Čovjek mislio da je svemoćan, jer je mnogo uložio da bi nad svim vladao, jer je mislio da ga niko ne vidi!

Je li ovo veli da nam je bolje u srednjem vijeku s njim, nego u XX vijeku sa ćafirima i džahilima iz SDPa?
Problem sa ovim hodzama i popovima je sto nekada (urijetko, ali eto nekada) jako pametno zbore, ali se ponasaju i gore od onih koje kritikuju.

Jeste, 20. vijek je najgori vijek u ljudskoj istoriji, nacizam, fasizam i boljsevizam su produkti 20. vijeka, ali ce 21. biti jos i gori ako ovakvi kao Ceric budu vodili svijet u bolju buducnost.
nellington

#987 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nellington »

zonbirile wrote:
-------------------------------------------------
pa bio "naš" samo onda je to imalo drugčije značenje
Šaljemo mi njemu Juru, nema problema ;)

ultima_palabra

#988 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by ultima_palabra »

nellington wrote:
ultima_palabra wrote:
Možda bude u reisovoj hutbi danas vijest. Za neupućene - danas se u vascijeloj Bosni i dijaspori čita reisova hutba, biće objavljena na rijaset.ba u 10:00, ima da im padne server :D
Ja otišao samo na farz... nisam mogao slušati tu hutbu, huja me spopadne od Cerićevih govora :roll:
Ako sam šta pogrešno uradio, Allah je milostiv i oprašta...
ja.neron

#989 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by ja.neron »

ultima_palabra wrote: Ja otišao samo na farz... nisam mogao slušati tu hutbu, huja me spopadne od Cerićevih govora :roll:
Ako sam šta pogrešno uradio, Allah je milostiv i oprašta...
ako se ne slažeš sa reisom u nekim stvarima idi kod Begića u Čekrekći džamiju gdje se džuma klanja po takvimu kod njega 100% nećeš slušati o dnevnoj politici i slično ali obavezno isključi mobitel te uključi mozak :D
ili kod hfz. Musića u Bakije isto se klanja po takvimu
valterbranisarajevo

#990 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by valterbranisarajevo »

Chmoljo wrote:
Vlada KS će dati novac

Vlada Kantona Sarajevo finansirat će izgradnju Spomenika mira poginulim vojnicima u periodu 1941. - 1945. i 1992. - 1995. godina na groblju "Bare", kao i izgradnju i uređenje Aleje veterana na sarajevskom groblju "Vlakovo".
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/110526108#
Još kada bi se pomenuta gospoda izjasnila koji su to poginuli vojnici iz perioda 1941-1945. Ako se ne izjasne nedvosmisleno onda će se to tumačiti na razne načine..Ako su u pitanju antifašisti onda je njima već davno posvećen Spomen park Vraca gdje su uklesana njihova imena..

Što se tiče spomenika poginulim vojnicima u periodu 1992-1995, nadam se da tu ne bi trebalo biti dileme. Međutim milsim da su poginuli pripadnici ARBiH zaslužili spomenik na malo reprezentativnijem mjestu..Ideja mi se uopšte ne sviđa.. :oops:

Inače mislim da se za uređenje groblja Bare troši previše novca iz budžeta (ove godine je predviđeno mislim 4 miliona). Svaka čast mrtvima, ali ima puno više potrebe da se ovim novcem pomogne živim ljudima....
poznanik

#991 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by poznanik »

valterbranisarajevo wrote:Još kada bi se pomenuta gospoda izjasnila koji su to poginuli vojnici iz perioda 1941-1945. Ako se ne izjasne nedvosmisleno onda će se to tumačiti na razne načine..Ako su u pitanju antifašisti onda je njima već davno posvećen Spomen park Vraca gdje su uklesana njihova imena..

Što se tiče spomenika poginulim vojnicima u periodu 1992-1995, nadam se da tu ne bi trebalo biti dileme. Međutim milsim da su poginuli pripadnici ARBiH zaslužili spomenik na malo reprezentativnijem mjestu..Ideja mi se uopšte ne sviđa.. :oops:

Inače mislim da se za uređenje groblja Bare troši previše novca iz budžeta (ove godine je predviđeno mislim 4 miliona). Svaka čast mrtvima, ali ima puno više potrebe da se ovim novcem pomogne živim ljudima....
Primjedbe su sasvim na mjestu, i morale bi naći put do kantonalne Vlade prije nego započne trošenje novca!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#992 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Chmoljo »

valterbranisarajevo wrote:
Još kada bi se pomenuta gospoda izjasnila koji su to poginuli vojnici iz perioda 1941-1945. Ako se ne izjasne nedvosmisleno onda će se to tumačiti na razne načine..Ako su u pitanju antifašisti onda je njima već davno posvećen Spomen park Vraca gdje su uklesana njihova imena..

primjedba ti jest na mjestu, ali isto tako snažno podržavam u svakoj prilici izjednačavanje antifašista i boraca '92-'95. ovi prvi su okupljali najveći dio naroda i narodnosti, ovi drugi se jesu borili protiv fašizma (prije bih reko nacizma). omladina koja nadolazi će nažalost više vjerovati zlonamjernim ljudima koji se žele distancirati od tih istih antifašista. tako da spomenik posvećen i jednim i drugim je odličan potez za budućnost, i rez na traženje reprezenta u drugom svjetskom ratu u nekim Handžar divizijama, Legijama i čudima.

potez koji ima svoju logiku, za razliku od blasfemije npr. u Srbiji i izjednačavanja četnika i partizana. :-)
valterbranisarajevo

#993 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by valterbranisarajevo »

Chmoljo wrote:

primjedba ti jest na mjestu, ali isto tako snažno podržavam u svakoj prilici izjednačavanje antifašista i boraca '92-'95. ovi prvi su okupljali najveći dio naroda i narodnosti, ovi drugi se jesu borili protiv fašizma (prije bih reko nacizma). omladina koja nadolazi će nažalost više vjerovati zlonamjernim ljudima koji se žele distancirati od tih istih antifašista. tako da spomenik posvećen i jednim i drugim je odličan potez za budućnost, i rez na traženje reprezenta u drugom svjetskom ratu u nekim Handžar divizijama, Legijama i čudima.

potez koji ima svoju logiku, za razliku od blasfemije npr. u Srbiji i izjednačavanja četnika i partizana. :-)
Slažem se! Ima smisla! :wink:

Samo neka u narednom periodu jasno kažu da će to biti zajednički spomenik pripadnicima ARBiH i partizanima jer ovom izjavom izazivaju zabunu...

Međutim, strašno sam razočaran što je nova kantonalna vlast nastavila "starim putem" i opet nije izdvojila ni marke za antifašističke spomenike u Sarajevu. Javio sam se na javnu raspravu nacrta budžeta. Molio ih da izdvoje makar simboličnu sumu za Spomen park Vraca...Opet ništa... :(

Da li je neko od nih vidio u kakvom je stanju spomenik prof. Jahiela Fincija našim ubijenim sugrađanima Jevrejima na starom jevrejskom groblju? Veoma lošem ako ne znaju...

Spomen ploča na mjestu gdje je poginuo Valter je pocrnila da se maltene više ne može pročitati tekst na njoj....

Nadam se da će se u nekom rebalansu budžeta napokon naći nešto novca za antifašističke spomenike...Vrijeme je! I nikada nam, dok ovom državom i regijom divlja fašizam, nisu bili potrebniji.... :thumbup:

Hajde Musiću, miša mu..nisu to velike pare.... :wink:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#994 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by JoseMujica »

ih Valter nemre to tek tako odmah će ovi "prosvjetitelji" skočiti u dreku da je stvarna namjera smanjenje izdataka za vjerske objekte :D
ultima_palabra

#995 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by ultima_palabra »

Vrijeme je da se počne misliti o budućnosti. Onoj budućnosti u kojoj Sarajevo ima priliku da ponovo bude svoje, grad u kome zajedno žive ljudi. Za početak, recimo, policija Kantona Sarajevo i FMUP, kao znak dobre volje, mogli bi otkriti i uhapsiti bandu koja već sedmicama teroriše Veru Jovanović, predsjednicu Helsinškog komiteta BiH, prijeteći joj smrću, silovanjima i najstrašnijim mučenjima.
Vildana u Oslobođenju... zna li neko više o ovome?
nosara

#996 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nosara »

Chmoljo wrote:

Slažem se! Ima smisla! :wink:

Samo neka u narednom periodu jasno kažu da će to biti zajednički spomenik pripadnicima ARBiH i partizanima jer ovom izjavom izazivaju zabunu...

Međutim, strašno sam razočaran što je nova kantonalna vlast nastavila "starim putem" i opet nije izdvojila ni marke za antifašističke spomenike u Sarajevu. Javio sam se na javnu raspravu nacrta budžeta. Molio ih da izdvoje makar simboličnu sumu za Spomen park Vraca...Opet ništa... :(

Da li je neko od nih vidio u kakvom je stanju spomenik prof. Jahiela Fincija našim ubijenim sugrađanima Jevrejima na starom jevrejskom groblju? Veoma lošem ako ne znaju...

Spomen ploča na mjestu gdje je poginuo Valter je pocrnila da se maltene više ne može pročitati tekst na njoj....

Nadam se da će se u nekom rebalansu budžeta napokon naći nešto novca za antifašističke spomenike...Vrijeme je! I nikada nam, dok ovom državom i regijom divlja fašizam, nisu bili potrebniji.... :thumbup:

Hajde Musiću, miša mu..nisu to velike pare.... :wink:
Ne pita se on... Zna se ko je glavni baja u Kantonu (morebit i sire, jos nije 100% jasno)... :wink:
poznanik

#997 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by poznanik »

nosara wrote:
valterbranisarajevo wrote:Hajde Musiću, miša mu..nisu to velike pare....
Ne pita se on... Zna se ko je glavni baja u Kantonu (morebit i sire, jos nije 100% jasno)... :wink:
Ako se ne pita, koji k...c onda sjedi u Vladi :?
nosara

#998 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nosara »

poznanik wrote:
nosara wrote:
valterbranisarajevo wrote:Hajde Musiću, miša mu..nisu to velike pare....
Ako se ne pita, koji k...c onda sjedi u Vladi :?
Mora neko sjedit, da se ima kome kazat "more" ili "ne more"... :wink:

A znamo ko kaze "more-ne more"... :D Kazu da taj najvoli ovu...

zonbirile

#999 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by zonbirile »

ultima_palabra wrote:
Vrijeme je da se počne misliti o budućnosti. Onoj budućnosti u kojoj Sarajevo ima priliku da ponovo bude svoje, grad u kome zajedno žive ljudi. Za početak, recimo, policija Kantona Sarajevo i FMUP, kao znak dobre volje, mogli bi otkriti i uhapsiti bandu koja već sedmicama teroriše Veru Jovanović, predsjednicu Helsinškog komiteta BiH, prijeteći joj smrću, silovanjima i najstrašnijim mučenjima.
Vildana u Oslobođenju... zna li neko više o ovome?
-----------------------------------------------
ko je odapeo strelu, neka odgovara
ja.neron

#1000 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by ja.neron »

ja ljepote i sjednice skupštine kantona ne zna čovjek ko se više prosipa, dok brigić izgovori ono šta je naumio da kaže polahko se primakao i kraj sjednice
svi iz sdp-a jedan po jedan javno podržavaju ministra suljagića a on na kraju kaže da ne zna što je donio odluku o vjeronauci :D
Post Reply