Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
LieToMe

#976 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by LieToMe »

dobro jutro dame moje :-D juce mi je trebala promjena i osisah se (sreca pa kosu do pola ledja nisam skratila skroz na kratko a bilo me opasno spucalo) i vec zazalih sto sam ista uradila sa glOve jer je ocajno. citavo jutro ponavljam sebi "kod ovog frizera (kojeg btw svi hvale) si otisla tri puta:prvi put, zadnji put i NIKAD VIŠE!!!"
uglavnom, nisam zadovoljna iako sam jutros pokupila par komplimenata jer mi je siske toliko skratio da sam jutros na posao snalice stavila ko da mi je 5 godina :lol: ostatak glave i nije tako los, fino je isisano ruku na srce (mozda najbolje slojevito ikad) mada mi je na onu moju samo vrhove skinuo 5 cenata, a nije ostecena bila. mislim da me za dugo nece uhvatiti da se sisam. muz je bio najkrvaviji :lol: kaze ti si sa ljepsom frizurom otisla u frizerski salon :lol: kasnije se vadio kao eto nije lose, fino je, kad se malo bolje pogleda :lol: :( mislim da me po godine nece uhvatiti da se odem sisati, bar dok ove siske ne porastu.
e sad, mene zanima nesto po pitanju one lushove kane. naime, kosa mi je tamno smedja, koristila dugo loreal casting (smedje tonove) i kosa pocela ici na crvenkasto. uzmem neku pepeljasto smedju da ubijem crvenilo kosa ispala crna :( (sad bih nekako da predjem na neke toplije nijanse smedje (samo ne spominjite sisanje briznucu u plac) pa me zanima ima li kakve sanse sa onom kanom sto je svi hvale i moze li to generalno na ofarbanu kosu???
ako ima neko sa slicnim iskustvom da me pRosvjetli bila bih mu zahvalna :)
eee da ono sto sam nedavno spominjala, uil paletta, za skidanje boje, kod nas u sarajevu nema
inspire_me

#977 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by inspire_me »

enisa wrote:e trazis mi dlaku u jajetu :lol:
sto god da uradis nije nepopravljivo, kosa raste, boju opet mozes promijeniti, ali u svakom slucaju malo promjene s vremena na vrijeme svakome dobro dodje :wink:
Promijenila sam sve boje, a i sve duzine sam imala, osim bas bas duge kose, jer mi kosa uzaaaaasno sporo raste. Eh sad, cini mi se da zadnjih par godina imam nekako frizuru i boju koja mi najbolje pristaje. Mene je spucalo da uradim neku drasticnu promjenu, a pokajacu se sigurno. Mada mi nije problem to sto cu se pokajati, nego sto se na ovu svoju frizuru i boju koju trenutnu imam necu moci vratiti pozadugo, ako i ikad :(
Lounge Act

#978 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Lounge Act »

LieToMe wrote:dobro jutro dame moje :-D juce mi je trebala promjena i osisah se (sreca pa kosu do pola ledja nisam skratila skroz na kratko a bilo me opasno spucalo) i vec zazalih sto sam ista uradila sa glOve jer je ocajno. citavo jutro ponavljam sebi "kod ovog frizera (kojeg btw svi hvale) si otisla tri puta:prvi put, zadnji put i NIKAD VIŠE!!!"
uglavnom, nisam zadovoljna iako sam jutros pokupila par komplimenata jer mi je siske toliko skratio da sam jutros na posao snalice stavila ko da mi je 5 godina :lol: ostatak glave i nije tako los, fino je isisano ruku na srce (mozda najbolje slojevito ikad) mada mi je na onu moju samo vrhove skinuo 5 cenata, a nije ostecena bila. mislim da me za dugo nece uhvatiti da se sisam. muz je bio najkrvaviji :lol: kaze ti si sa ljepsom frizurom otisla u frizerski salon :lol: kasnije se vadio kao eto nije lose, fino je, kad se malo bolje pogleda :lol: :( mislim da me po godine nece uhvatiti da se odem sisati, bar dok ove siske ne porastu.
e sad, mene zanima nesto po pitanju one lushove kane. naime, kosa mi je tamno smedja, koristila dugo loreal casting (smedje tonove) i kosa pocela ici na crvenkasto. uzmem neku pepeljasto smedju da ubijem crvenilo kosa ispala crna :( (sad bih nekako da predjem na neke toplije nijanse smedje (samo ne spominjite sisanje briznucu u plac) pa me zanima ima li kakve sanse sa onom kanom sto je svi hvale i moze li to generalno na ofarbanu kosu???
ako ima neko sa slicnim iskustvom da me pRosvjetli bila bih mu zahvalna :)
eee da ono sto sam nedavno spominjala, uil paletta, za skidanje boje, kod nas u sarajevu nema
kod mene je jedno vrijeme bila crna boja i nisam htjela da izlazim iz nje na neki agresivan nacin koji bi mi unistio kosu vec sam pocela uzimati tamnije smedje farbe, a frizerka mi je rekla da farbu nanosim samo na porast, a da ce se crna s vremenom isprati i ona kad se ispire ide na smedje tako da- pranjem ce ti izblijediti jos pogotovo sto nije crna trbalo bi da ide brze :wink:
ja sam se jedno vrijeme zeljela siske i nasla i stranicu na kojoj sam stavila svoju sliku i frizuru sa siskama i pokazem muzu, kaze on bilo bi mu kao da ispod strehe idem :lol: nikako ne voli siske :lol: nisam ih odsjekla, ali i dalje mi se sviđaju. proguglaj malo slike frizura sa kratkim siskama, ima ih bas dobrih
ImageImage
Lounge Act

#979 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Lounge Act »

inspire_me wrote:
sto god da uradis nije nepopravljivo, kosa raste, boju opet mozes promijeniti, ali u svakom slucaju malo promjene s vremena na vrijeme svakome dobro dodje :wink:
Promijenila sam sve boje, a i sve duzine sam imala, osim bas bas duge kose, jer mi kosa uzaaaaasno sporo raste. Eh sad, cini mi se da zadnjih par godina imam nekako frizuru i boju koja mi najbolje pristaje. Mene je spucalo da uradim neku drasticnu promjenu, a pokajacu se sigurno. Mada mi nije problem to sto cu se pokajati, nego sto se na ovu svoju frizuru i boju koju trenutnu imam necu moci vratiti pozadugo, ako i ikad :(
daj nam slicice sta imas i sta bi htjela da ti damo svoje "strucno" misljenje :D
LieToMe

#980 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by LieToMe »

kod mene je jedno vrijeme bila crna boja i nisam htjela da izlazim iz nje na neki agresivan nacin koji bi mi unistio kosu vec sam pocela uzimati tamnije smedje farbe, a frizerka mi je rekla da farbu nanosim samo na porast, a da ce se crna s vremenom isprati i ona kad se ispire ide na smedje tako da- pranjem ce ti izblijediti jos pogotovo sto nije crna trbalo bi da ide brze :wink:
ja sam se jedno vrijeme zeljela siske i nasla i stranicu na kojoj sam stavila svoju sliku i frizuru sa siskama i pokazem muzu, kaze on bilo bi mu kao da ispod strehe idem :lol: nikako ne voli siske :lol: nisam ih odsjekla, ali i dalje mi se sviđaju. proguglaj malo slike frizura sa kratkim siskama, ima ih bas dobrih
ImageImage[/quote]

ne bih ni ja agresivan nacin vec nesto postepeno, jedini problem je sto je ispalo bas crno (iako nisam uzela crnu boju vec paletinu 510 srednje pepeljasto smedju) i sto je najgore nakon jucerasnjeg feniranja (ja se inace rjetko feniram kuci) kosa je nekakva ostra i suha, tako da cu vikend provesti lijepeci sve i svasta ne bi li se malo oporavila.
meni je najveci problem sto se vec dugo farbam u neke tamnosmedje varijante tako da mi je moja prirodna jako posvijetlila, pa kad izraste bude bas velik kontrast, mada nesto kontam ako budem mogla da izdrzim koji mjesec da nista ne stavljam na glavu da sto vise izraste moja, da joj konacno odredim neku nijansu.
Partizzanka

#981 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Partizzanka »

eeee meni se svidja ova kratka ... moglo bi se nesto takvo iduci put
covjece postat cu ovisnik o sisanju

kod koga si se sisala lietome??
iako je to individualno ... recimo meni je onaj sejo bio savrsen frizer a mojoj drugarici kriza cura plakala
ali ja sam mu rekla nemoj to to to i to
a ona samo cutala i mislila da ce je osisati kako treba
a on osisao kako je on htio :)

penzionerska vockica
ama nesto kao breskva ili nesto slicno slatkasto
ali to nije syoss nego ovaj franck provosst ili kako se zove
syoss ODLICNO MIRISE!
inspire_me

#982 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by inspire_me »

enisa wrote:
inspire_me wrote:
daj nam slicice sta imas i sta bi htjela da ti damo svoje "strucno" misljenje :D
Dzaba, nista ne znaci frizura kao frizura, morala bih staviti i svoju sliku da vidite sta mi bolje stoji, a dje's to :D :D
alica.k

#983 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

LieToMe wrote: eee da ono sto sam nedavno spominjala, uil paletta, za skidanje boje, kod nas u sarajevu nema
a meni bas moja frizerka govori prosli petak da je nabavila neki fazon za skidanje boje...
bez_ideje

#985 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

Ovo je pravo jednostavno.........
Vlaznu kosu rascesljas i rastreses prstima.....pa uzmes (ja koristim grill stapice XD) nesto siljato da fino odvojis prednji dio kose-uzmes dio kao da imas imaginarni raif za kosu ,pozadi kosu svezes u rep privremeno........taj prednji dio,ako ti je kosa ravna i tesko se uvija ili brzo ispravlja,naprskas sa malo rastvora pjene za kosu i vode ,zacesljas na stranu i navijes na veliki vikler prema gore.....
Sad pustis ostatak kose iz repa i uvrces kosu sa obje strane dok se ne "sretnes" na potiljku.......tu svezes gumicom ta dva dijela ,razbarusis rep i to je to.....
Gospoda Ministarka

#986 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Gospoda Ministarka »

Kako mislis "uvrces kosu sa obje strane dok se ne "sretnes" na potiljku.......tu svezes gumicom ta dva dijela " ovaj dio mi nije jasan a ostatak je.
Abu FEED el-Castro

#987 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Abu FEED el-Castro »

MOZEL PITANJE?

Zena bi na celavo da se osisa. Ma reko' evo ja cu te, ima masinica imaju i makaze. Imal kakav savjet? Recimo gore da idem na 2-icu a sa strana kec?
Vjerovatno ima neki fol za "zenske ćele". Mislim i ranije nekad sam ja to radio i bili smo zadovoljni i ja i dotična ali evo vidim temu pa reko da se pokonsultujem. :)
bez_ideje

#988 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

Gospoda Ministarka wrote:Kako mislis "uvrces kosu sa obje strane dok se ne "sretnes" na potiljku.......tu svezes gumicom ta dva dijela " ovaj dio mi nije jasan a ostatak je.
Znas ono kad uzmes pramen kose pa ga uvrnes kao da hoces da uklonis ispucale vrhove (one sto strse )....i ovdje radis istu stvar samo dodajes kosu kako ides
Gospoda Ministarka

#989 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

bez_ideje wrote:
Gospoda Ministarka wrote:Kako mislis "uvrces kosu sa obje strane dok se ne "sretnes" na potiljku.......tu svezes gumicom ta dva dijela " ovaj dio mi nije jasan a ostatak je.
Znas ono kad uzmes pramen kose pa ga uvrnes kao da hoces da uklonis ispucale vrhove (one sto strse )....i ovdje radis istu stvar samo dodajes kosu kako ides

Cudo si. Hvala ti puno. Dosadila mi je ova moja ravna pa cu pokusati.
Mada i dalje nisam skontala, (ne iznenaduje jel :D ) pokusam, znaci podijelim ostatak kose na dva velika pramena i onda krecem lagano uvrtati kao sto je ovdje?:
http://www.youtube.com/watch?v=mtQJsONY ... ure=fvwrel
saga

#990 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by saga »

Abu FEED el-Castro wrote:MOZEL PITANJE?

Zena bi na celavo da se osisa. Ma reko' evo ja cu te, ima masinica imaju i makaze. Imal kakav savjet? Recimo gore da idem na 2-icu a sa strana kec?
Vjerovatno ima neki fol za "zenske ćele". Mislim i ranije nekad sam ja to radio i bili smo zadovoljni i ja i dotična ali evo vidim temu pa reko da se pokonsultujem. :)
Ja sam osisana na 2icu... mene sisa tako sto mi osisa sve na 2... i samo nazad jedan dio, ono uz vrat pa malo gore nekako, na keca... i ovo oko usiju malo vise skrati... valjda sam malo pomogla :mrgreen:
Inace i ja sad svjeza iz frizerskog, bas sam zarasla bila :s Al skupo brate, meni naplati 7KM, a liku koji se sisao slicno kao ja 5... nema smisla... U subotu idem u potragu za masinicom :razz:
Gospoda Ministarka

#991 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Zena uvija kosu na carapu :D
A ima druga koja uvija na ruke i na one male zicane snalice :D
bez_ideje

#992 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

E ovako
Image :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dakle
A-mjesto gdje dijelis kosu
B-ovdje nisam znala nacrtati,ali mozes i ovako podijeliti pa uvrnuti "u sebe" kosu i svezati ,a mozes i ici odmah od razdjeljka uz glavu,pa dodavati kosu da bude ono bas uz glavu i svezati
Gospoda Ministarka

#993 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

bez_ideje, ti se bas potrudila :-D :kiss:
Shvatila sam, sad kad si nacrtala :D

Hvala najljepsa.
zamzija

#995 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

bez_ideje wrote:E ovako
A-mjesto gdje dijelis kosu
B-ovdje nisam znala nacrtati,ali mozes i ovako podijeliti pa uvrnuti "u sebe" kosu i svezati ,a mozes i ici odmah od razdjeljka uz glavu,pa dodavati kosu da bude ono bas uz glavu i svezati
Uvrtati - misliš kako se okreće tornado sam oko sebe tako i pramen kose
ja još uvijek ne kontam :D
bez_ideje

#996 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

sad bi ja lupala glavom od zid :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jeste tako......uvrtati kao da uvrces mokar peskir da se ocijedi,kao da otvaras ili zatvaras flasu,ko da stavljas sijalicu......... :mrgreen: ili ti ga uvrtati ko tornado :-)
zamzija

#997 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

Nemoj bolan lupat glavom od zid, ja sam sporokontajuća, JA bih trebala lupat glavom od zid :D
Hvala tebi što si se potrudila i objasnila, samo sam ja malo poteška na kontanju :D
e još da mi objasniš to s gumicom ( al ne smijem pitat, naljutićeš se ) :lol:

Koliko sam ja skontala - uvrćem kosu pramen po pramen, spojim kraj gumicom i onda sve te krajeve spojim u rep.
Ili prvo zavežem rep pa uvrćem iz repa pramen po pramen ?
bez_ideje

#998 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

Image

Samo je jedna gumica
bez_ideje

#1000 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sta cu.........kako god podjem pisat,kontam nece skontat......
Post Reply