Sarajevska zicara?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Kad ce radovi na zicari poceti?

2011
14
5%
2012
18
6%
2013
8
3%
2014
6
2%
2015
46
16%
nikad
197
68%

Total votes: 289

karanana

#976 Re: Sarajevska zicara?

Post by karanana »

bagre ima i ja ne znam je li bogata ili siromasna ali sigurno ce kabine biti u opasnosti.

kako je moguce zicaru napraviti jeftinijom od auta za cetveroclanu porodicu?
radiša

#977 Re: Sarajevska zicara?

Post by radiša »

Kad tramvaj nije jeftiniji tesko da ce biti i zicara.
mayab

#978 Re: Sarajevska zicara?

Post by mayab »

Na Bjelasnici jednokratna karta za zičaru do vrha planine 7 KM, a nisu kabine.... samo kažem! :mrgreen:
Logovan

#979 Re: Sarajevska zicara?

Post by Logovan »

zippoo87 wrote:vi to spekulisete cijenom karte
ja mislim da ce karta biti 7-8 KM a mozda uvedu i da neko ko vec placa neke kupone imati neki popust
btw.trebalo bi na neki nacin sacuvati kabine,mozda kamere unutra ubaciti ili na neki nacin legitimisati putnike
kakve sve bagre ima ,kojima je samo na umu unistiti nesto...treba na neki nacin pokusati zastiti
Pa zar bi moglo, zar bi imali pravo na ovo? :roll:
thekupus

#980 Re: Sarajevska zicara?

Post by thekupus »

Logovan wrote:
ja mislim da ce karta biti 7-8 KM a mozda uvedu i da neko ko vec placa neke kupone imati neki popust
btw.trebalo bi na neki nacin sacuvati kabine,mozda kamere unutra ubaciti ili na neki nacin legitimisati putnike
kakve sve bagre ima ,kojima je samo na umu unistiti nesto...treba na neki nacin pokusati zastiti
Ne, lupaju, k'o i Vjesalica i njeno pretrpavanje dzepova
johntra

#981 Re: Sarajevska zicara?

Post by johntra »

Banksy wrote:Pitam tebe zašto SDP koji je vlast u gradu držao 12 godina NIŠTA NIGDJE nije uradio. 0 bodova, bačenih 12 godina.

Zašto je sad problem pozdraviti dobar potez političkog protivnika? :D
Iidi pozabavi se nadležnostima i poselami Skaku na otvaranju... :D
johntra

#982 Re: Sarajevska zicara?

Post by johntra »

So What! wrote:Idemo to malo hronološki poredati:

- 16. 11. 2011. - U bazu Butmir stigao prvi od četiri konvoja donirane žičare iz švicarskog grada Grächen. [IZVOR]

- 15. 12. 2011. - Najavljena izgradnja žičare tokom 2012. godine i otvaranje početkom 2013. godine. [IZVOR]

- 02. 08. 2013. - Gradske vlasti vijećaju o tome hoće li koristiti doniranu žičaru ili graditi novu. [IZVOR]

- 12. 11. 2013. - Eduard Offerman nudi donaciju od 3,5 miliona eura kojom bi se ugradila donirana žičara iz Švicarske. [IZVOR]

- 23. 10. 2014. - Potpisan memorandum o donaciji između Grada Sarajeva i Eduarda Offermana. [IZVOR]

- 04. 11. 2015. - Odlučeno je da se ne koristi donirana oprema, već izgradi nova žičara. [IZVOR]

- 22. 12. 2015. - Prenešena nadležnost izgradnje žičare sa GRAS-a na Grad Sarajevo [IZVOR]

- 25. 01. 2016. - Privremeno povučena donacija Eduarda Offermana zbog kašnjenja u realizaciji. [IZVOR]

- 08. 04. 2016. - Donator Offerman se vraća u projekat obnove žičare. [IZVOR]

- 08. 04. 2016. - Počelo rušenje dolazne stanice, a predvodio ga je Ivo Komšić. [IZVOR]

- 01. 06. 2016. - Počelo rušenje polazne stanice, a predvodio ga je Abdulah Skaka. [IZVOR]

- 28. 06. 2016. - Započeta izgradnja dolazne stanice žičare [IZVOR]

- 29. 06. 2016. - Grad Sarajevo odlučuje doniranu žičaru iz Švicarske proslijediti Olovu. [IZVOR]

- 16. 08. 2016. - Eduard Offerman skupa sa Abdulahom Skakom i Ivom Komšićem najavljuje izgradnju Trebevićke žičare. [IZVOR]

- 19. 09. 2016. - Predstavljena prva gondola, a izložena je bila ispred Vijećnice. [IZVOR]

- 05. 08. 2016. - Započeta izgradnja polazne stanice žičare. [IZVOR]

- 08. 09. 2016. - Potpisan ugovor između grada Sarajeva i kompanije Leitner o izgradnji žičare.[IZVOR]

- 01. 11. 2016. - Osnovano preduzeće za upravljanje žičarom, JP Sarajevo. [IZVOR]

- 21. 09. 2017. - Započela isporuka dijelova žičare iz Italije. [IZVOR]

- 27. 10. 2017. - Dopremljeni prvi stubovi žičare u Sarajevo [IZVOR]

- 27. 10. 2017. - Abudlah Skaka najavljuje otvaranje žičare u aprilu 2018. godine. [IZVOR]

- 03. 11. 2017. - Postavljen prvi stub žičare. [IZVOR]

- 27. 11. 2017. - U Sarajevo dopremljene prve gondole za žičaru. [IZVOR]

- 13. 01. 2018. - Započelo postavljanje sajli na stubove žičare. [IZVOR]

- 27. 01. 2018. - Uspješno obavljena prva testna vožnja žičare. [IZVOR]

- ??? - Završena polazna stanica žičare.

- ??? - Završena dolazna stanica žičare.

- 06. 04. 2018. - Žičara svečano puštena u promet na Dan grada Sarajeva.

:serbo:
Super, pogledaj sad 25 decembar 2015. godine i šta ti taj datum govori...odjednom preneseno kad je Skaka zagospodario Gradom, a Komšić se povukao...do tada truba...ali super, SDA nam je izgradila žičaru koja tu, haman, nikad nije ni bila...
i mojne više omalovažavati projekat Ravne planine, ne ide ti od ruke...čuj privatnik u pitanju, pa je sve odmah lakše...da je tako, odavno bi mi bila Švica...
Skaka neimar... :bih:
drndalo

#983 Re: Sarajevska zicara?

Post by drndalo »

Ko sto rekoh ranije, a ne odgovori mi, jel lakse Sarajevu napraviti 10 km zicare ili privatniku 2? Ja mislim da je Sarajevu... Zasto? Zbog par stotina miliona razloga godisnje...

thekupus wrote:
Logovan wrote:
Ne, lupaju, k'o i Vjesalica i njeno pretrpavanje dzepova
Da hoce sprijeciti, ovo bi moglo... Svakako ce imati sekjuritance, nijedna kabina nije izasla isarana iz polazne stanice, ako na izlasku na dolaznoj nije cista, bujrum, sacekati policiju za uzimanje podataka i prijavu sudu... I kamerice bi se mogle ugraditi za brzinsku provjeru na saranje...
Last edited by drndalo on 29/01/2018 09:32, edited 1 time in total.
muha_sa

#984 Re: Sarajevska zicara?

Post by muha_sa »

zar je uopšte bitno ko je izgradio :?
meni je bitno da profercera i da je raja masovno koriste :-D mene vraca u neka lijepa vremena-vremena kad se svaki-ama baš svaki-vikend gore išlo i dernecilo :D

libo me međunožje ko je zaslužan za izgradnju :-) sa žicarom il bez nje imam svoj stav i znam za koga cu glasat a za koga garant NE
johntra

#985 Re: Sarajevska zicara?

Post by johntra »

shake69 wrote: Ako sam dobro razumio koristene gondole iz donacije su isjecene u staro zeljezo od cega se uzela neka lova a to je uradjeno onog trenutka kada je Svicarac ipak pristao dati pare koje su dugo cekale pocetak radova pa on prijetio da ce ih povuci, a i zavrsena finansijska konstrukcija za preostalih 60% novca koje je Grad Sarajevo osigurao.
Hvala Bogu pa nismo nasjeli da uradimo cijelu trasu i poredas stare gondole. To bi tek bilo ruglo i ogledalo sirotinjske zemlje koja zivi od sadake.
Ovako se imamo cime pohvaliti.
imaš li kakav zvaničan info o tome? baš me zanima gdje je i kako završila lova od isječenih gondola?
made_in_sarajevo

#986 Re: Sarajevska zicara?

Post by made_in_sarajevo »

muha_sa wrote:zar je uopšte bitno ko je izgradio :?
meni je bitno da profercera i da je raja masovno koriste :-D mene vraca u neka lijepa vremena-vremena kad se svaki-ama baš svaki-vikend gore išlo i dernecilo :D

libo me međunožje ko je zaslužan za izgradnju :-) sa žicarom il bez nje imam svoj stav i znam za koga cu glasat a za koga garant NE
ja u subotu krenuo prema gornjoj stanici, misleci uganjat cemo gondole, bruku ljudi je prema gornjoj stanici islo, stariji hejbet. pa vidjeli nas sa fotoaparatom pa kontali imamo veze sa zicarom, pa nas neki uhvatise "a kad ce krenuti, eee sjecam se ja onda kad sam isla..."
Banksy

#987 Re: Sarajevska zicara?

Post by Banksy »

johntra wrote:
Banksy wrote:Pitam tebe zašto SDP koji je vlast u gradu držao 12 godina NIŠTA NIGDJE nije uradio. 0 bodova, bačenih 12 godina.

Zašto je sad problem pozdraviti dobar potez političkog protivnika? :D
Iidi pozabavi se nadležnostima i poselami Skaku na otvaranju... :D
Vi ga poselamite, SDA je vaš bivši koalicioni partner. :kiss:
So What!

#988 Re: Sarajevska zicara?

Post by So What! »

johntra wrote:
Super, pogledaj sad 25 decembar 2015. godine i šta ti taj datum govori...odjednom preneseno kad je Skaka zagospodario Gradom, a Komšić se povukao...do tada truba...ali super, SDA nam je izgradila žičaru koja tu, haman, nikad nije ni bila...
i mojne više omalovažavati projekat Ravne planine, ne ide ti od ruke...čuj privatnik u pitanju, pa je sve odmah lakše...da je tako, odavno bi mi bila Švica...
Skaka neimar... :bih:
Ne omalovažavam, ali nije isto, jednostavno je u rangu kruški i jabuka.

Ja stvarno nemam pojma što ti je toliko krivo što se ovo završilo, ali evo hronologija ti pokazuje kako je to kilavo išlo i kada se počelo konkretno raditi.
johntra wrote:
shake69 wrote: Ako sam dobro razumio koristene gondole iz donacije su isjecene u staro zeljezo od cega se uzela neka lova a to je uradjeno onog trenutka kada je Svicarac ipak pristao dati pare koje su dugo cekale pocetak radova pa on prijetio da ce ih povuci, a i zavrsena finansijska konstrukcija za preostalih 60% novca koje je Grad Sarajevo osigurao.
Hvala Bogu pa nismo nasjeli da uradimo cijelu trasu i poredas stare gondole. To bi tek bilo ruglo i ogledalo sirotinjske zemlje koja zivi od sadake.
Ovako se imamo cime pohvaliti.
imaš li kakav zvaničan info o tome? baš me zanima gdje je i kako završila lova od isječenih gondola?
Donirana žičara je poklonjena Olovu ...
johntra

#989 Re: Sarajevska zicara?

Post by johntra »

Banksy wrote:
Vi ga poselamite, SDA je vaš bivši koalicioni partner. :kiss:
da, mi smo glasali za njihove zakone...ahaaaa... :D
johntra

#990 Re: Sarajevska zicara?

Post by johntra »

So What! wrote:
Donirana žičara je poklonjena Olovu ...[/quote]

tek sad vidim kako si zaslijepljen ovim, što u neku ruku poštujem, ali lakovjeran si...sad mi nađi dokument ili fotografiju o tome da je ista predata na korištenje Olovu... :D
made_in_sarajevo

#991 Re: Sarajevska zicara?

[quote="johntra"][/quote]

haj majke ti sto si zapeo toliko da popljujes zicaru, a velicas onu na Jahorini?
Radar71

#992 Re: Sarajevska zicara?

Post by Radar71 »

Da li neko zna širinu vrata na kabinama?
johntra

#993 Re: Sarajevska zicara?

Post by johntra »

made_in_sarajevo wrote:
johntra wrote:
haj majke ti sto si zapeo toliko da popljujes zicaru, a velicas onu na Jahorini?
možda sam četnik?
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#994 Re: Sarajevska zicara?

Post by Matijevic_Vlado »

johntra wrote:
made_in_sarajevo wrote:
johntra wrote:
možda sam četnik?
Logicno ako nisi nas onda si njihov :mrgreen: . sda demokratija
made_in_sarajevo

#995 Re: Sarajevska zicara?

johntra wrote:
made_in_sarajevo wrote:
johntra wrote:
možda sam četnik?
to jesi li cetnik, balija,ustasa, komunjara me ne zanima. evo vidim par stranica si se razvezao da bas hraknes na zicaru pa me cisto zanima otkud to.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#996 Re: Sarajevska zicara?

Post by Matijevic_Vlado »

Radar71 wrote:Da li neko zna širinu vrata na kabinama?
Ako imas preko 100kg ne mozes uci, tako da ti sirina nije ni bitna.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#997 Re: Sarajevska zicara?

Post by liaar »

Matijevic_Vlado wrote:
Radar71 wrote:Da li neko zna širinu vrata na kabinama?
Ako imas preko 100kg ne mozes uci, tako da ti sirina nije ni bitna.
Ja imam 105 i ne bi nikad ni rekao, i ko će mi zabranit, to će me neko vagat prije ulaska ?
johntra

#998 Re: Sarajevska zicara?

Post by johntra »

made_in_sarajevo wrote:
to jesi li cetnik, balija,ustasa, komunjara me ne zanima. evo vidim par stranica si se razvezao da bas hraknes na zicaru pa me cisto zanima otkud to.
zato što neću da ukivam u zvijezde one koje su nas doveli da po svijetu molimo da nam neko da pare da obnovimo žičaru...
made_in_sarajevo

#999 Re: Sarajevska zicara?

johntra wrote:
made_in_sarajevo wrote:
zato što neću da ukivam u zvijezde one koje su nas doveli da po svijetu molimo da nam neko da pare da obnovimo žičaru...
prvo vjerovatno novopeceni muslimani, podmladak SDA kao onaj zaostali debil sto je htio Titovu ulicu preimenovati ce i mene svrstati u ustase,komunjare,cetnike,izdajnike muslimana i svega sto muslimani vole jer mi je zena katolik. da se razjasnimo odma oko cetnika i koliko "volim i branim" SDA.

drugo popisam se ja na svaki potez SDA, baketa,HDZ, SDP i ovih i onih. pokrali su boga oca, niko odgovorati nece sto je logicno, nafatali su sadake za zicaru kao sto i 20 godina od rata samo na sadaku i zivimo, investitor odjebao sve i Skaka ga je uspio vratiti nazad. Skaki sto se tice zicare pa automatski sredjivanje Trebevica svaka cast i za to mu kapu skidam. nije Skaka starac pa da je sjedio tu 20 godina. Npr. po meni ima par stvari koje Efendic nacelnik Novog Grada fino radi,a iz iste je pogane stranke. ovo gledam kao ljude,a ne kao stranku. meni licno ovaj projekat je uspjeh Skake, na stranke mu, tako da njemu svaka cast za ovo, a stranku nabijem na spolni organ.
johntra

#1000 Re: Sarajevska zicara?

Post by johntra »

Slažem se u potpunosti, za sve...svi koji su krali, nek idu da trunu u zatvor...
samo, kod nas se ništa uspješno ne može vezati za pojedinca, jer ga hebe stranka...jer mu je stranka pogana...evo i Efendić u šemi za Lokom, bio u šemi oko onog Emirana i studentskog doma...džaba sve što radi u NG...
Post Reply