Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tu se slazem, i ne pricam uopste o tome... Ja sam se dotakao onoga sto je gore u spotu okarakterisano kao: Abuse test, a citav spot traje 29 sec...!
Abuse je u enleskom prilicno jaka konotacija, i vise bi joj odgovaralo nesto kao npr. eksploatacija VW Golfa TDI na Crvenom taxiju, sa dnevnim turama za Lukomir, Bjelimice, Dejcice i slicno...
E sad sto neki recenicu:
drndalo wrote:sto to isto nije probao sa npr. i30, pa ako ne moze, onda opleti... Nesto kao usporedni test lupanja vrata...
Vidi kao:
frngla wrote:mada mislim da je besmisleno govoriti kao neki par postova iznad da je vw istog kvaliteta kao recimo i30
I'd also do that to one Hyundai i30, Honda Civic, VW Golf, Opel Astra, Peugeot 308, Renault Megane, and compare the results...
Have you tried to do that to your Golf, and compare it to any other car available ?
Da ponovim:
Kao sto rekoh, nekome se nesto moze svidjati, ne svidjati, zeljeti, ne voliti, ali samo se ozbiljnim poredjenjem moze doci do zakljucka sta je boljeg/losijeg/istog/slicnog kvaliteta, dal se kvari/ne kvari/otpada/ne otpada...
Ovaj spot nikako ne predstavlja ozbiljno uporedno poredjenje...
i haj ti sad otiđi u ovaj salon i kupi auto. otkud znaš jeli vukao mješalicu lancem zakačenu za antenu, li je farove zadamnjivao let lampom, i jesi li ti baš sretnih koji kupje ovog golfa s klipa
frngla wrote:ja bi rado ovog gti-a s klipa, makar bez vrata bio
ma kako su krenuli s ovim pizdarijama s autima i nakim mežu verzijama, nebi me ništa čudilo da počnu auta bez vrata prodavati s reklamama ko za motore "Kupite golfa 9, osjetite vijetar u kosi"
frngla wrote:ja bi rado ovog gti-a s klipa, makar bez vrata bio
ma kako su krenuli s ovim pizdarijama s autima i nakim mežu verzijama, nebi me ništa čudilo da počnu auta bez vrata prodavati s reklamama ko za motore "Kupite golfa 9, osjetite vijetar u kosi"
Gledam upravo vw pravi akciju na dva modela...
Onaj benzinac djeluje primamljivo,samo sam skeptičan u pogledu obujma - 1.2 ,mada se radi o 85 ks,dok model 1,6 tdi ima samo 5 ks više.
Ima li ko iskustava sa 1,2 tsi motorima?
BASS wrote:Gledam upravo vw pravi akciju na dva modela...
Onaj benzinac djeluje primamljivo,samo sam skeptičan u pogledu obujma - 1.2 ,mada se radi o 85 ks,dok model 1,6 tdi ima samo 5 ks više.
Ima li ko iskustava sa 1,2 tsi motorima?
Jest da ima samo 5 ks vise, ali dizel im a 230 Nm, dok benzin ima 160 Nm to je duplo, nije zanemarivo, mislim bolji ti je dizel, kako god okrenes.
Vozio, ali Fabiu, 1.2 TSI sa 105ks...auto ide dosta dobro, potrošnja prilično korektna. Sad kako se taj motor snalazi u većem autu sa manje konja, ne znam, ali vidim da sa 105ks 1.2 turbo ide i u novi Passat, tako da mislim da znaju švabe šta rade...vrijeme će pokazati trajnost.
Tu dilemu, dizel ide bolje i nešto manje troši, ako ne prelaziš puno kilometara i nemaš neke izrazite visinske i težinske zahtjeve za Golfa može i benzin biti solidan izbor, nadam se da je jeftiniji koju hiljadu od TDI-a.
Ne znam za taj 1.2 TSI u Passatu, ali 1.6 TDI 105cv je patnja ziva za voziti, suvise trom, bar za moj neki standard i na ono na sta sam ja dosad navikao...
olensoner wrote:Ne znam za taj 1.2 TSI u Passatu, ali 1.6 TDI 105cv je patnja ziva za voziti, suvise trom, bar za moj neki standard i na ono na sta sam ja dosad navikao...
A jah ti voziš F1...izvini
Ljudi godinama vozili,i dan danas voze auta po 50-70 KS a tebi za standard 105KS malo? Kako god okreneš tih 105 KS povuče do 170km/h...a ne znam kuda to ti imas ''standardizirane'' ceste za voznju preko...