Mizanfil wrote:
Не видим ко спрјечава Бошњаке и Хрвате да живе у РС? РС је и њихова земља и по уставу и по законима и по хисторијским чињеницама и по њиховој заступљености у органима РС. Не разумијем о каквим картама говориш? Нема граница унутар БиХ. Ево рецимо, препоручујем теби да слободно дођеш живјети у РС

Hajde ovako. Neka entitet Republika Srpska prvo obnovi što je spalila i porušila vojska RS za vrijeme zadnjeg rata (prvenstveno mislim na stambene objekte). Onda neka pozovu Hrvate i Bošnjake, da se vrate tako što ćeš im dati posao, obnoviti fabrike i postrojenja (koja su im isto tako spalili i opljačkali). Zaposliti bar 50% Hrvata i Bošnjaka u policiji, sudstvu, entitetskoj televiziji, školama. Početi rotirati predsjednika entiteta (kao i u državnom predsjedništvu). Kad se ovoliko ispuni (minimum) tek onda se može očekivati povratak (i naseljavanje RS) nesrbima u RS.
Dvije stvari ću te zamoliti. Prvo, nemoj mi vratiti uobičajnom replikom u BiH "A šta je s vama?" i drugo "Nema se para". Da vlast RS želi da se Hrvati i Bošnjaci vrate onda bi obnovili bar jedno selo u zadnjih 15 godina. Sjećam se prošle godine MD kaže (na HTV-u), neka se vrate (Hrvati), gdje su te međunarodne donacije za obnovu (pita se on). A ja kažem, za 100 miliona maraka koliko je RS potrošila samo na jednu zgradu moglo se obnoviti bar jedno hrvatsko selo plus napraviti jedna mala fabrika u kojoj bi povratnici mogli raditi. To još nismo vidjeli, je li tako? Čak šta više, neki dan MD javno kaže da se boji "širenja bošnjačkih firmi u RS" pa zabrinuto upozorava kako se to mora spriječiti.
Samo kad vidim bar minimum truda (s rezultatima) političara iz RS da se vrate protjerani, tek onda mogu slušati moralne lekcje. Do tad...
Doći će vrijeme, neminovno, kada će se RS početi naseljavati nesrbima. A čisto sumnjam da će se tad Dodikove metode opstrukcije moći koristiti, još manje Karadžićeve.
Bosna i Hercegovina bez Srba i Hrvata bi bila jako žalosna država, kao što je žalostan entitet RS sad. Pozdrav.